שאלה על מתכון אבוד לעוגיות

שאלה על מתכון אבוד לעוגיות

סבתא שלי (הרומניה) היתה מכינה לפורים עוגיות סנדוויץ דמויות אלפחורס אבל עם מילוי של קרם שוקולד. נדמה לי שהעוגיות היו מוחזקות במקרר והמרקם שלהן היה רך כזה. מישהו מכיר אולי? זה היה טעים מאד ואין לי את מי לשאול ...
 

yehudit b

New member
שלום ../images/Emo13.gif אני צריכה עזרה מכם

השנה אני רוצה לעשות משלוחי מנות עם פחות ממתקים, ובמקומם אני רוצה לשים דבר-מה אפוי, ז"א שאני הכנתי. משהו שיתפקד כמו האוזני המן במשלוחי מנות- שלא יהיה קטן מדי (בכל זאת המשלוח לא צריך להראות יותר מדי דליל
), צריך להיות טעים, אבל לא מסובך מדי להכנה! משו בסגנון של חלות קטנות (אפשר לומר אפילו לחמניות) או עוגיות-אבל שהייעוד שלהן הוא להיות גדולות יחסית וכו'. תודה מראש
 

clcl

New member
אולי הר"מ יענה לבקשתך.....

מתכון: "נגולה"- לחם פורים מרוקאי מספר מנות: 4 לחמים החומרים: 1 ק"ג קמח 50 גר' שמרים 3 ביצים 1/2 כוס שמן 1 כף גרגירי שומשום 1 כוס שקדים קצוצים (ללא קליפה) 1 כף גרגירי אניס חצי כף מלח 1/2 2 כוסות מים פושרים 3/4 כוס סוכר 4 ביצים שלוקות אופן ההכנה: 1. להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות. 2. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה. 3. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית . 4. להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל-4 כדורים, ללוש מעט את הכדור ללחם עגול. 5.לתקוע באמצע את הביצה השלוקה, להכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק. 6. להשאיר להתפחה כחצי שעה. 7. למרוח ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה ב- 180 מעלות. הערות: זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה. מקור המתכון:
 

yooooni

New member
אוזני המן

אנשים נחמדים שלום!אני צריך מתכון טוב לאוזני המן,תודה מראש
 

פו דינג

New member
אזני המן הכי של ווין טו

המתכון : אוזני המן בצק 300 גר' מרגרינה 3 כוסות קמח 3 כפות סוכר 3 חלמונים 2 כפות יין לבן 2 כפות מים 7 גר' שמרים יבשים (1/2כף) לעבד במעבד מזון את חומרי הבצק. להשהות לילה במקרר. מלית אגוזים: 150 גר' אגוזים קצוצים 2 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת מלית פרג: 100 גר' פרג 3 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת מלית קוקוס: 100 גר'קוקוס טחון 2 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת כמות הבצק מספיקה לשתי כמויות מלית וכמובן שאפשר לשים נוטלה/ממרח חלבה/ריבת חלב וכו' אופן ההכנה: מלית לבשל על אש קטנה את חומרי המלית. לבדוק מתיקות וסמיכות ולהתאים לפי הצורך. לקרוץ עיגולים קטנים. למלא וליצור צורת אוזן המן. למרוח בביצה טרופה. לאפות בתנור בחום בינוני כ- 10 דק' או עם שמשחים. נרשם ע"י ווין תו
 

פל

New member
אוזני המן של MAGIG - טעים טעים

לאח שבמשך שנים תמיד התפתיתי לקנות ותמיד מצאו את דרכם לפח, אוזני ההמן ממשלוחי המנות הלכו בדרכם החלטתי השנהלהכין אוזני המן. הפור נפל על המתכון של MAGIG ולא המטערתי לרגע - טעים בטרוף, ובמשלוחי המנות אפילו הילדים אכלו ונדהמו שהם הוכנו בבית. חילקתי את המתכון לכל החברות אז MAGIG - תודה ענקית. צרפתי תמונה. אומנם לא יצאו מושלמים בעיצוב אבל הבת הקטנה כל כך רצתה לעזור אז זה מה שיצא מבחינתי - מ ו ש ל ם 200 גר' חמאה (לא מאוד קרה) חתוכה לחתיכות. 1 ביצה 2 חלמונים 1 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס סוכר 4 כוסות קמח גרדה מלימון אחד ללוש היטב את כל החומרים. ניתן לעבודה ישר ואין צורך לקרר. מעט מאוד קמח ברידוד. ניתן לקרוץ עיגולים בכוס, ספל או חותכן. מילוי - כיד הדימיון הטובה עליכם. מגי בנושא מילויים 1. שוקולד השחר כפי שהוא - נהדר 2. ניסתי קוביות שוקולד - הן לא נמסו. 3. מלית תמרים מקופסא - נהדר. 4. פרג- ממילא אף אחד לא אוהב..
 

laleniya

New member
MAGIG קוביות ../images/Emo211.gifכיצד כן נמס../images/Emo35.gif

חלבי לא הפרווה פשוט לגרד לתלתלים ואז לשים אותם מבטיחה לך שהם ימסו בכייף
וחג פורים שמייח
 
זהו שאני לא זוכרת שם מיוחד...

אני זוכרת רק שקרם השוקולד בפנים היה עשוי כמו שעשו פעם קרמים לעוגה (כנראה עם הרבה מרגרינה...)
 

clcl

New member
מתכון:סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם

מתכון: סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם חמאת בוטנים ודבש החומרים לעוגיות: 180 גרם חמאה רכה 2/3 1 כוסות (320 גרם) סוכר 2 כוסות (280 גרם) קמח 6 כפות (60 גרם) קקאו 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון למלית חמאת בוטנים: 1 צנצנת חמאת בוטנים ממותקת בדבש אופן ההכנה: מכינים את העוגיות: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. 3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח. 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והריוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח), מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בעזרת כף גלידה, גורפים כדורים מהתערובת ומניחים באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין כף גלידה יוצרים את הכדורים בידיים רטובות והרבה סבלנות, כי התערובת דביקה ורכה מאוד). 6. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר, העוגיות אמורות להישאר רכות. 7. מצננים ומפרידים מנייר האפייה בעזרת מרית. מרכיבים ומגישים: 1. מורחים על צידן השטוח של מחצית מהעוגיות חמאת בוטנים. 2. מכסים בעוגיה נוספת ומהדקים קלות עד שהמלית משתטחת על כל פני העוגיה. הערות: חומרים ל-12-15 סנדביצ'ים מקור המתכון: קרין גורן
 
הצילו - בקשר לאזני המן - השתמשתי

במתכון שלbali 2.5 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות ושכחתי להפריד את הביצים
וגם שמתי תמצית רום במקום וניל... יהיה טוב?
 

shlomits

New member
זה לא כל כך נורא

יש מתכוני בצק פריך שמשתמשים בביצים שלמות אם כי עדיף חלמונים בלבד. לא נורא.
 

Gulguli

New member
מחפשת מתכון לאזני המן מקמח מלא..

האם יש אפשרות ללא קמח לבן כלל? אני מחפשת בעיקר את מתכון הבצק...(פריך) ...מילוי - יש :) חג שמח
 
למעלה