מתכון:סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם
מתכון: סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם חמאת בוטנים ודבש החומרים לעוגיות: 180 גרם חמאה רכה 2/3 1 כוסות (320 גרם) סוכר 2 כוסות (280 גרם) קמח 6 כפות (60 גרם) קקאו 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון למלית חמאת בוטנים: 1 צנצנת חמאת בוטנים ממותקת בדבש אופן ההכנה: מכינים את העוגיות: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. 3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח. 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והריוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח), מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בעזרת כף גלידה, גורפים כדורים מהתערובת ומניחים באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין כף גלידה יוצרים את הכדורים בידיים רטובות והרבה סבלנות, כי התערובת דביקה ורכה מאוד). 6. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר, העוגיות אמורות להישאר רכות. 7. מצננים ומפרידים מנייר האפייה בעזרת מרית. מרכיבים ומגישים: 1. מורחים על צידן השטוח של מחצית מהעוגיות חמאת בוטנים. 2. מכסים בעוגיה נוספת ומהדקים קלות עד שהמלית משתטחת על כל פני העוגיה. הערות: חומרים ל-12-15 סנדביצ'ים מקור המתכון: קרין גורן