ראיתי בגלריה תמונה של קוביות קוקוס

fairy_mi

New member
קוקוסיות קלות הכנה

במסגרת התקפת החיתוכיות שלי, מתכון קוקוסי לבקשת הקהל בעבודה קוביות קוקוס לחות, טעימות מאוד, וקלות להכנה. הבעיה היחידה שהן מתחסלות כל כך מהרררר.... מומלץ! קוקוסיות קלות הכנה לקלתית: 30 גר' פקאנים או שקדים מולבנים 70 גר' ביסקוויטים 15 גר' סוכר חום בהיר דמררה 40 גר' חמאה מומסת למלית: 1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל) 20 גר' חמאה 30 מ"ל פינה קולדה (אפשר להמיר בחלב קוקוס או בחלב רגיל) 50 מ"ל חלב 250 גר' קוקוס טחון לציפוי: 100 גר' שוקולד חלב 25 גר' חמאה 2 כפות חלב 1 כפית סירופ תירס (לא חובה) כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה אופן ההכנה: לקלתית: מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. קולים פקאנים או שקדים על מחבת ללא שמן עד שמתחילים להשחים. טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים והסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לפירורים לחים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות,כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן. למלית: יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את החמאה ומעבירים לחימום קצר במיקרוגל כך שהחמאה תימס והחלב יהיה חם ודליל יותר. מוסיפים את הפינה קולדה ואת החלב הרגיל ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומשטחים בצורה אחידה על גבי הקלתית הצוננת. מעבירים לקירור. לציפוי: ממיסים השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שנמסה לחלוטין. מוסיפים חלב וסירופ תירס ומערבבים. נותנים להצטנן מעט ויוצקים על המלית הצוננת בשכבה דקה ואחידה. משאירים בקירור שיתייצב לחלוטין. חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקירור. (אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד). מקור המתכון: fairy_mi
 

SilviaC

New member
fairy

כל מתכוני העוגיות והחיתוכיות של ממש הורסים!
 

fairy_mi

New member
ריבועי שוקולד לבן ויוגורט בקורנפלקס

קלתית קורנפלקס אפויה פריכה עם תזכורות אגוזים ומעל שכבה דווקא אפויה נהדרת של שוקולד לבן ויוגורט, בה משובצים תותים מיובשים. יצא טעים מאוד, הביקורות שיבחו. משתבח לדעתי לאחר ישיבה של יום-יומיים במקרר. אפשר לוותר לחלוטין על עניין התותים המיובשים, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם. אם לא אפשר להכין במקום עם צימוקים, אננס מיובש או קוקוס מיובש, או פשוט להגיש לצד תותים טריים או פירות יער. ריבועי שוקולד לבן ויוגורט עם תותים מיובשים על קורנפלקס – גירסא 3 לקלתית: 70 גר' קורנפלקס 30 גר' אגוזי מלך 50 גר' קמח 10 גר' סוכר חום בהיר דמררה 1/4 כפית סודה לשתיה קורט מלח 50 גר' חמאה מומסת 1 חלמון למלית: 100 מ"ל חלב 50 גר' חמאה 200 גר' שוקולד לבן, קצוץ 1 גביע יוגורט לבן 1 ביצה + 1 חלבון 2 כפות קורנפלור 100-125 גר' תותים יבשים קצוצים גס לקישוט: חופן תותים יבשים קצוצים גס חופן שוקולד צ'יפס לבן כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה אופן ההכנה: לקלתית: מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. טוחנים את הקורנפלקס במעבד מזון יחד עם האגוזים לפירורים גסים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים קמח, סוכר חום, סודה לשתייה ומלח. ממיסים חמאה ומוסיפים פנימה, מוסיפים גם חלמון מערבבים לקבלת פירורים לחים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות, כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן. למלית: מניחים בקערה בינונית חלב וחמאה ומעבירים למיקרוגל עד שהחלב רותח והחמאה נמסה בו לחלוטין. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ונותנים לו לשבת מעט כך שיימס לחלוטין. מערבבים ומצננים מעט. מקפלים פנימה את היוגורט הלבן, הביצה והחלבון. מוסיפים הקורנפלור ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים. יוצקים הבלילה על הקלתית האפויה למחצה. מפזרים על גבי הבלילה את התותים היבשים. משיבים התבנית לתנור לאפייה של כ-20 דקות, כך שקצוות המאפה מתחילות להזהיב. מוציאים המאפה מן התנור, נותנים לו להצטנן מעט ונועצים בו לקישוט תותים יבשים ושוקולד צ'יפס לבן. נותנים להצטנן לחלוטין ומעבירים לקירור. פורסים לריבועים. שומרים בקירור. המאפה משתבח לאחר ישיבה בקירור. מקור המתכון: fairy_mi
 

פנינה ט

New member
פיירי נדמה לי שפעם מזמן ראיתי מתכון

שלך שמורכב משתיים שלוש שכבות דקות של בצק פריך וביניהם מילוי של ממרח רוזמרין (נדמה לי שזה וריאציה על מתכון של מיקי שמו) זה רבועיות קטנטנות כאלה. אם יש לך את המתכון אשמח מאד. תודה פנינה
 

fairy_mi

New member
פטיפור קרמל

אולי מדובר במתכון הזה? זה מתכון מעולה עליו המלצתי מזמן מזמן. לא היה לי שום מתכון במלית של רוזמרי, פטיפור קרמל החומרים לבצק: 200 גר´ חמאה 3 כוסות קמח תופח 1 שמנת 2 חלמונים 2 כפות סוכר החומרים לקרם קרמל: 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מים חמים 3 חלמונים 1/2 1 כוסות סוכר 3 כפות קמח 1/2 1 כוסות חלב 50 גר´ חמאה אבקת סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים את כל חומרי הבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה ואופים בנפרד על נייר אפיה משומן, למשך כ-25 ד´ עד להזהבה. מחממים בסיר קטן 1/2 כוס סוכר, עד שישחים ויהפוך לקרמל. מוסיפים מים ומבשלים על אש בינונית עד שהכל נמס ואחיד. מקציפים החלמונים עם סוכר, קמח וחלב לעיסה חלקה. מוסיפים התערובת לסיר הקרמל ומבשלים תוך כדי בחישה עד לסמיכות שמנת. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה, בוחשים ומצננים מעט. מורחים עלה בשליש מן הקרם, מכסים בעלה בצק נוסף וממשיכים כך, כאשר מסיימים בעלה בצק. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לקוביות בגודל2x2 ס"מ. שמים במנג´טים ומאפסנים במקרר. הערות שלי (fairy): כאשר ישנם גושים בקרמל, כדאי מדי פעם להסיר את הסיר מן האש, לערבב ואז להחזיר חזרה ולהמשיך לבשל. כאשר מוסיפים את המים לקרמל לעשות זאת בזהירות ובאיטיות- להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי שהקרמל לא יחטוף שוק מן הטמפרטורה ויתקשה. בכל פנים, בכל שלבי העבודה עם הקרמל הגולמי- אם הוא מתקשה מעט, פשוט מחזירים אותו לחימום קצר והוא נמס חזרה. והכי חשובבב! לאכול רק לאחר קירור ארוך במקרר- רק אז טעם החלמונים נעלם לגמרי וטעם המאפה משתבח. מקור המתכון: חדווה מתוקה
 

מ צ ד ה

New member
אני דורשת להפסיק עם התמונות האלה!

אני פשוט לא עומדת בכך!!! המתכונים שלך מטריפים אותי והתמונות ממש הורגות אותי
!!!
מ צ ד ה
 
למעלה