קוקוסיות קלות הכנה
במסגרת התקפת החיתוכיות שלי, מתכון קוקוסי לבקשת הקהל בעבודה קוביות קוקוס לחות, טעימות מאוד, וקלות להכנה. הבעיה היחידה שהן מתחסלות כל כך מהרררר.... מומלץ! קוקוסיות קלות הכנה לקלתית: 30 גר' פקאנים או שקדים מולבנים 70 גר' ביסקוויטים 15 גר' סוכר חום בהיר דמררה 40 גר' חמאה מומסת למלית: 1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל) 20 גר' חמאה 30 מ"ל פינה קולדה (אפשר להמיר בחלב קוקוס או בחלב רגיל) 50 מ"ל חלב 250 גר' קוקוס טחון לציפוי: 100 גר' שוקולד חלב 25 גר' חמאה 2 כפות חלב 1 כפית סירופ תירס (לא חובה) כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה אופן ההכנה: לקלתית: מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. קולים פקאנים או שקדים על מחבת ללא שמן עד שמתחילים להשחים. טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים והסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לפירורים לחים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות,כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן. למלית: יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את החמאה ומעבירים לחימום קצר במיקרוגל כך שהחמאה תימס והחלב יהיה חם ודליל יותר. מוסיפים את הפינה קולדה ואת החלב הרגיל ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומשטחים בצורה אחידה על גבי הקלתית הצוננת. מעבירים לקירור. לציפוי: ממיסים השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שנמסה לחלוטין. מוסיפים חלב וסירופ תירס ומערבבים. נותנים להצטנן מעט ויוצקים על המלית הצוננת בשכבה דקה ואחידה. משאירים בקירור שיתייצב לחלוטין. חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקירור. (אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד). מקור המתכון: fairy_mi
במסגרת התקפת החיתוכיות שלי, מתכון קוקוסי לבקשת הקהל בעבודה קוביות קוקוס לחות, טעימות מאוד, וקלות להכנה. הבעיה היחידה שהן מתחסלות כל כך מהרררר.... מומלץ! קוקוסיות קלות הכנה לקלתית: 30 גר' פקאנים או שקדים מולבנים 70 גר' ביסקוויטים 15 גר' סוכר חום בהיר דמררה 40 גר' חמאה מומסת למלית: 1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל) 20 גר' חמאה 30 מ"ל פינה קולדה (אפשר להמיר בחלב קוקוס או בחלב רגיל) 50 מ"ל חלב 250 גר' קוקוס טחון לציפוי: 100 גר' שוקולד חלב 25 גר' חמאה 2 כפות חלב 1 כפית סירופ תירס (לא חובה) כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה אופן ההכנה: לקלתית: מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. קולים פקאנים או שקדים על מחבת ללא שמן עד שמתחילים להשחים. טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים והסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לפירורים לחים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות,כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן. למלית: יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את החמאה ומעבירים לחימום קצר במיקרוגל כך שהחמאה תימס והחלב יהיה חם ודליל יותר. מוסיפים את הפינה קולדה ואת החלב הרגיל ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומשטחים בצורה אחידה על גבי הקלתית הצוננת. מעבירים לקירור. לציפוי: ממיסים השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שנמסה לחלוטין. מוסיפים חלב וסירופ תירס ומערבבים. נותנים להצטנן מעט ויוצקים על המלית הצוננת בשכבה דקה ואחידה. משאירים בקירור שיתייצב לחלוטין. חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקירור. (אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד). מקור המתכון: fairy_mi