קוביות קוקוס, שוקולד לבן וקפה
למי שלא אוהב טעם של קפה אפשר גם לוותר עליו לחלוטין כך שיתקבל טעם של שוקולד נטורל. קוביות קוקוס, שוקולד לבן וקפה החומרים: לבצק: 60 גר' קמח 35 גר' קקאו 40 גר' אבקת סוכר 75 גר' חמאה קרה 1/2 כפית קפה נמס 1 חלמון למלית: 180 מ"ל שמנת מתוקה (לשמור היתרה לגנאש) 200 גר' שוקולד לבן 20 גר' חמאה רכה 60 גר' קוקוס טחון לגנאש: 100 גר' שוקולד חלב 70 מ"ל שמנת מתוקה 1 כפית קפה נמס כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך) אופן ההכנה: לבצק: מנפים לקערת מעבד מזון קמח, קקאו ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לבצק פירורי. ממיסים הקפה הנמס במעט מים חמים ומוסיפים לבצק יחד עם החלמון. מעבדים בקצרה רק עד שמתאחד. הבצק המתקבל רך מאוד, מקמחים ומשטחים בעדינות על תחתית התבנית, דוקרים היטב במזלג ומעבירים לקירור. בינתיים עוברים להכנת המלית- למלית: מבשלים בסיר קטן שמנת מתוקה וחמאה, עד שהחמאה נמסה והשמנת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. נותנים להינמס ולערבב לנוזל חלק. בוחשים פנימה את הקוקוס הטחון ומצננים. מעבירים לקירור למשך 4 שעות עד לילה. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. אופים הבצק במשך 20 דקות עד שנראה יבש מלמעלה. נותנים להצטנן. עוברים להכנת הגנאש- לגנאש: מרתיחים בסיר קטן שמנת. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד חלב ונס קפה מומס במעט מים חמים. נותנים להצטנן. להרכבה: מעבירים את המלית לקערת מערבל ומקציפים במשך דקות מעטות כך שהתערובת תהיה תפוחה ובהירה יותר. משטחים על הבסיס הצונן. יוצקים מעל את הגנאש ומעבירים לקירור. מקור המתכון: fairy_mi