ראיתי בגלריה תמונה של קוביות קוקוס

שני 12346

New member
ראיתי בגלריה תמונה של קוביות קוקוס

שוקולד לבן וקפה.למי יש תמתכון?
 
אחח הילדה המוכשרת הזו - היה עוד אחד

היה עוד מתכון שהיא הביאה של ריבועי שוקולד קוקוס - עוגת שכבות
 

שני 12346

New member
את יכולה בבקשה להעתיק לי לפה?!כי

אני מסלולרי ואני לא יכולה לראות את הקישורים.תודה רבה רבה
 

fairy_mi

New member
קוביות קוקוס, שוקולד לבן וקפה

למי שלא אוהב טעם של קפה אפשר גם לוותר עליו לחלוטין כך שיתקבל טעם של שוקולד נטורל. קוביות קוקוס, שוקולד לבן וקפה החומרים: לבצק: 60 גר' קמח 35 גר' קקאו 40 גר' אבקת סוכר 75 גר' חמאה קרה 1/2 כפית קפה נמס 1 חלמון למלית: 180 מ"ל שמנת מתוקה (לשמור היתרה לגנאש) 200 גר' שוקולד לבן 20 גר' חמאה רכה 60 גר' קוקוס טחון לגנאש: 100 גר' שוקולד חלב 70 מ"ל שמנת מתוקה 1 כפית קפה נמס כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך) אופן ההכנה: לבצק: מנפים לקערת מעבד מזון קמח, קקאו ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לבצק פירורי. ממיסים הקפה הנמס במעט מים חמים ומוסיפים לבצק יחד עם החלמון. מעבדים בקצרה רק עד שמתאחד. הבצק המתקבל רך מאוד, מקמחים ומשטחים בעדינות על תחתית התבנית, דוקרים היטב במזלג ומעבירים לקירור. בינתיים עוברים להכנת המלית- למלית: מבשלים בסיר קטן שמנת מתוקה וחמאה, עד שהחמאה נמסה והשמנת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. נותנים להינמס ולערבב לנוזל חלק. בוחשים פנימה את הקוקוס הטחון ומצננים. מעבירים לקירור למשך 4 שעות עד לילה. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. אופים הבצק במשך 20 דקות עד שנראה יבש מלמעלה. נותנים להצטנן. עוברים להכנת הגנאש- לגנאש: מרתיחים בסיר קטן שמנת. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד חלב ונס קפה מומס במעט מים חמים. נותנים להצטנן. להרכבה: מעבירים את המלית לקערת מערבל ומקציפים במשך דקות מעטות כך שהתערובת תהיה תפוחה ובהירה יותר. משטחים על הבסיס הצונן. יוצקים מעל את הגנאש ומעבירים לקירור. מקור המתכון: fairy_mi
 
שמתי לב אבל אין לי חלב מרוכז

ולא נראה לי שאגיע לסופר עד שבוע הבא. אני מתכננת להכין מחר.
 

fairy_mi

New member
סבבה :) טיפ קטן-

כדאי להגדיל מעט את כמות הסוכר בתחתית, אני אוהבת את הבצק הזה בטעם קקאו חזק ולא מתוק מאוד, כדאי לעדן מעט. בהצלחה!
 
תודה.

יש לי כבר תחתית אפויה מוכנה. אני רק משתמשת במתכון לשכבת הקוקוס. הייתי הבוקר בסופר ולא מצאתי חלב מרוכז
 

fairy_mi

New member
שכבות קוקוס ושוקולד- מומלץ יותר

מתכון קלאסי ונהדר. כל מי שטעם התלהב והחמיא. מומלץ. ריבועי שכבות קוקוס ושוקולד החומרים: לגנאש שוקולד: 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 גביע) 150 גר' שוקולד מריר 100 גר' שוקולד חלב לבצק קקאו: 75 גר' חמאה רכה 70 גר' אבקת סוכר 1 חלמון 85 גר' קמח 3 כפות קקאו לשכבת קוקוס: 1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל) 200 גר' קוקוס טחון לקישוט: שוקולד לבן מגורר כלים: תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה עם שוליים רחבים עודפים אופן ההכנה: לגנאש שוקולד: מרתיחים שמנת מתוקה בקערת מיקרוגל. מוסיפים לתוכה את שני סוגי השוקולד ונותנים להינמס. מעבירים למקרר למספר שעות שיתייצב. לבצק קקאו: מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים חלמון. מערבבים יחד קמח וקקאו ומוסיפים בהדרגה לקציפה החמאה עד לקבלת בצק דביק. מעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים. משטחים הבצק בתבנית, דוקרים במזלג ומעבירים להקפאה למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים הבצק במשך 25 דקות. מצננים. בינתיים מכינים את שכבת הקוקוס. לשכבת קוקוס: יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת לשבת. להרכבה: מוציאים את קערת הגנאש זמן מה לפני ההרכבה כדי שיתרכך מעט. משטחים על גבי הקלתית חצי מכמות הקוקוס לשכבה אחידה, דוחסים יפה. מעבירים להקפאה למספר דקות. מושחים על גבי שכבת הקוקוס חצי מכמות הגנאש, משיבים להקפאה. חוזרים על הפעולה שוב כשמסיימים בגנאש. (חשוב לציין – כפי שניתן לראות בתמונה אני חילקתי את כמות הקוקוס והשוקולד לשלישים ולא לחצאים. הייתי ממליצה להכין רק שתי שכבות כדי שלא להתאמץ על הכנת שכבות דקות ואחידות). מפזרים מעל שוקולד לבן מגורר ומאשפזים בקירור שיתייצב לחלוטין. כשיציב שולפים את העוגה מן התבנית בעזרת שולי נייר האפייה, ופורסים לקוביות קטנות. שומרים בקירור. אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד. מקור המתכון: fairy_mi
 

shlomits

New member
הרגת אותי עכשיו ../images/Emo3.gif

חייבת לאכול את זה! ומיד! עם כל התכנונים שיש לי למחר לא נראה לי שאני אספיק להכין את זה, במיוחד עם כל ההקפאות האלה
 

shlomits

New member
את יכולה רק להמיר לי את המשקלים

למידות של כוס? אשמור את המתכון ואעשה בו שימוש בהקדם...
 

fairy_mi

New member
המרת מידות - האתגר

אני שונאת להטיף מוסר אבל נראה לי כל כך מיותר לוותר על רכישה של משקל... זה פריט חובה בכל מטבח, בחנות כלים אפשר לרכוש ב-30 ש"ח משקל נהדר... ממש חבל להסתבך עם כל ההמרות הללו שבסופן גם לא יוצאות מדוייקות... עד כאן הטפות מוסר, וכאן לתשובתך- לגנאש שוקולד: 250 מ"ל שמנת מתוקה = 1 גביע 150 גר' שוקולד מריר = חבילה וחצי (אם את משתמשת במטבעות אינני יודעת) 100 גר' שוקולד חלב = 1 חבילה לבצק קקאו: 75 גר' חמאה רכה = 5 כפות 70 גר' אבקת סוכר = 1/2 כוס 1 חלמון 85 גר' קמח = 1/2 כוס + 2 כפות 3 כפות קקאו לשכבת קוקוס: 1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל( 200 גר' קוקוס טחון = 2 שקיות קוקוס מהסופר = 2.5 כוסות בהצלחה
 

shlomits

New member
אם היית רואה את המטבח שלי ../images/Emo6.gif

היית מבינה שאין שם מקום לזבוב. לא בתליה, לא בהנחה, לא על שולחן ולא על מדפים. זה בהחלט הפריט הראשון בתור כשנעבור דירה, אבל כרגע- נו קן דו.. ממש תודה על התשובה המפורטת, אין כמוך!
 

shirili

New member
חבל"ז!! יצא לי סוף!!

אבל למה הכל בכמויות דטנות כל כך?? את הקרם הייתי מכפילה בכמות ואת הקוקוס כנ"ל!! האמת שהכנתי עם שמנת חמוצה
 
את העוגה הזו עשיתי היום../images/Emo3.gif

איזו טעימה מעדןןןןןןןןןן כל הכבוד fairy
ושבת שלום
 
למעלה