עוגיות קיחלך עוגיות סוכר רקיקי סוכר

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
עוגיות קיחלך עוגיות סוכר רקיקי סוכר

יש עוד תמונות....אך ההליכה היומית שלי לעת ערב כעט על הפרק.... אז אשוב יותר מאוחר.... עוגיות קיחלך או עוגיות תה או עוגיות סוכר מטריפות... תקראו להן מה שבא לכם.... מתכון של מורתי משיעורי כלכלת בית בתיכון.... ולמה אני יודעת שקוראים להן כיחלך? כי היא הסבירה לנו גם איך קוראים לעוגיות סוכר, או תה..בתפוצות שונות... רקיקי סוכר גם הולך.... מן הסתם מהתפוצה שאני מגיעה ממנה(מרוקו) הן נקראות רייפאת.. מוסיפים להם אניס.הרידוד שלהן טיפה יותר עבה..וצובטים אותן. את הקיחלך מרדדים דק מאד. אפשר לפזר עליהן סוכר. הכל ענין של צורה ושם... מתכון עוגיות קיחלך המורה של WAN מצרכים: 4 ביצים בינוניות. 140 גר' סוכר 550 גר' קמח תופח שלושת רבעי כוס שמן צמחי=שמן רגיל(כוס מידה של 200 סי.סי) או משקל השמן בגרמים=140 גר'. הכנה: טורפים ביצים במזלג...או היום בעידן המודרני...עם גיטרה של מיקסר. מוסיפים סוכר לביצים טורפים קצת... מוסיפים שמן. ובהדרגה קמח..עד לקבלת בצק לא דביק. להוציא מהמיקסר כשמתאחד...ולשים קצת ביד. משאירים למנוחה כ- 5 דקות. מחלקים לחלקים בגודל שיהיה לכם קל לרדד. צריך לרדד דק דק עד שקוף. כי הן תופחות קצת... לקרוץ צורות שאוהבים . אפשר לפזר סוכר. לחמם תנור ל-160 מעלות אם אופים על טורבו-לי יש רק את האופציה הזו בתנור. או בחום 170 בתנור רגיל. כשהעוגיות מזהיבות קלות.להנמיך את החום ,ולאפות עוד כמה דקות לייבוש . לקרר על רשת צינון. הערות של WAN: עוגיות פריכות ומופלאות. בצק שקל מאד לעבוד אתו. נפלא לעבודה עם ילדים. רידוד לעצלנים:****** לרדד עלה בצק דק מאד בגודל נייר האפיה. לגלגל על מערוך:להרים להניח על הנייר. ושם לקרוץ ישירות את הצורות. או עם גלגלת משוננת לחתוך לצורות. להסיר את שאריות הבצק מסביב. ולאפות. תהנו זה טעים...ראו הוזהרתם... תודה למורתי.... מקור: מחברת המתכונים שלי משיעורי כלכלת בית -WAN
 

clcl

New member
אכן טעם של ילדות עולה בפי...../images/Emo3.gif

אמא שלי היתה מכינה אותן כמעט בכל שבוע.... במשך שנים....
 

wan

New member
חנהל'ה תכיני לה עכשו היא בטוח ../images/Emo140.gif

תשמח....
 

wan

New member
מבצק העוגיות אפשר להכין גי'נג'ר מאן

יוצא מקסים.. מתנה יפה עטופה בצלופן גם "לילדים גדולים" לא כולם אוהבים את הבצק של הג'ינג'ר מאן האמיתי..... וזה ממש פתרון... הוכנו בשנה שעברה,ושנים שעברו.... ..וגם השנה יוכנו... והבצק ממש קל לעבודה גם עם ילדים....
 

rivkaman

New member
הוא לא בצק מתוק , אבל מוסיפים מעל

העוגיות סוכר, הבצק לא מתפרק ללוש טוב. צריך אבקת אפייה או קמח תופח.
 

wan

New member
חתיך הורס ולא מהסס העוגיות

מכילות קמח תופח. בבצק יש סוכר והוא לא מתפרק
 

clcl

New member
הן עדיין קטנות מידיי... עוד קצת והן

לא תהיינה מקופחות גם בנושא זה.
 

wan

New member
לעוגיות הללו המידות הן בכוסות של

פעם הדוראלקס מזכוכית שקופה.... כוס = 200 סי.סי או מ"ל. הסוכר הוא שלושת רבעי הכוס. שווה להחזיק מאזני שקילה למטבח...זה עושה את החיים קלים.
 

wan

New member
עוגיות קיחלךאו קיכלך?עוגיות דומינו

אז איך מאייתים קיכלך או קיחלך? אצלי כתוב מאז קיחלך... כנראה טעות כתיב... וניקי בכייף הייתי מזמינה אותך לשתות אתי קפה עכשו....
 

נונה1

New member
WAN האם אפשר לעשות את העוגיות

האלו בסגנון הסנדוויץ עם הריבה באמצע? נונה1
 

wan

New member
בהחלט הבצק מעולה לעוגיות סנדויץ

יתרונו..אחרי האפיה הוא פריך ומתקשה... ולא נשבר ומתפורר... יוצא מעולה רק רדדי דק. כי הבצק תופח. ממש דק. אני מרדדת עד שקיפות כמעט. מקמחים טיפה את השיש. שאריות מהחיתוכים אני לא מחזירה לכדור חדש של בצק.. אלא מרדדת את השאריות יחד.. וקורצת מהם עוגיות.. כך יש כדור טרי כל הזמן לרדוד...
 

wan

New member
אני מכינה עוגיות סנדויץ עם חותכן

שלא דורש פעמיים להניח עיגולים. זה מן חותכן שקורץ את הבצק ואחרי הקריצה לוחצים ואז נוצר השקע. במקרה זה אני מרדדת טיפה עבה יותר...
 
למעלה