מימונה- קדימה מימונה

../images/Emo41.gifמימונה- קדימה מימונה ../images/Emo41.gif

שרשרו לכאן מתכוני מימונה עבור כל גולשי תפוז.
 

wan

New member
מלכת המימונה ראשונה../images/Emo8.gif../images/Emo47.gifמופלטה

כמובן. כי לכבודה כל הטכס הצבעוני והמיוחד הזה. והמופלטה - מלכת הערב מאת: wanו 22/04/03 | 08:43 מופלטה- 1 ק"ג קמח רגיל- 2 כפיות מלח 3 כפות שמן רגיל 500 מ"ל מי ברז הכנה: לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות. ללוש בידיים או במיקסר. ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח. להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות. לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג. לכדרר בצק לכדור חלק. את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים. לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים. לטיגון: לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה. מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים. לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת. להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות. אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה . ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך. להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה. להגשה- דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל. כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה. והרבה שמחה. | דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה. ובין ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו" מקור : אמא של Wan תרבחו ותסעדו
 

wan

New member
ממליצה לכל מחפשי מתכוני מימונה../images/Emo6.gif

לא ללכת כל כך רחוק....כל המתכונים ויש המון נמצאים כאן ממש בפורומנו... בקישורים. יש מבחר . וכלום לא משתנה משנה לשנה... זו אותה מימונה אותם המתוקים....(רק טריים
) רק האורחים משתנים..... ואני בטוחה שמגזינים רבים ברשת אף השתמשו במתכונים מפה. וגם מאתר קוסקוס המהולל. אז בהחלט יש במה להתגאות באוסף שיש לנו פה בפורום... וממליצה למחפשי מתכונים להכנס לדף הקישורים שלנו כאן בפורום. כי כל המתכונים שם בעצם מסתובבים ברשת..תחת שמות של אחרים... אז אל תלכו רחוק... הכל פה בבית.... וכמובן שמי שמביא לכאן מתכונים חדשים... רצוי לציין האם נוסו על ידו.. כך יהיה קל לחברים פה להכין.. כי הזמן קצר והמלאכה מרובה .אין זמן לטעויות... ותרבחו ותסעדו עוד מעט.... העיקר שכל עם ישראל אימץ לו את המנהג המדהים הזה של עדתנו המפוארת. וטוב שכך... מנהג שלפי עניות דעתי לא קיים אצל שום עדה.... חג שמייח עוד ערב חג לפנינו. תהנו מכל רגע. אני כן.
 

פל

New member
wan את מדהימה ../images/Emo28.gif

הגדירו אותך כקוסמת ואכן - זה מה שאת. הסתכלתי ועיינתי ובחנתי והתלהבתי מכל הקישורים של מאכלי המימונה שלך. וכל המחמאות שחילקו לך לאורך השנים 2X. אבל זה לא מפתיע. תמיד המאכלים שלך יפים, אסטטיים, מיוחדים ומה שניסיתי- מ ו צ ל ח י ם את נהדרת תרבחו ותסעדו מפה אליך.
 

wan

New member
פל תודה לך הסמקתי../images/Emo9.gif תהני../images/Emo140.gif

 

מוטי בר

New member
תודה לך על הכל אלופה, אבל... יש עוד

עדה בארץ שחוגגת את חג האביב כמו המימונה והיא העדה הכורדית עם חגיגות הסהרנה. המקבילה שלהם למופלטה במימונה עם שמרים אומנם זו הזלוביה,אם כי מטוגנת בשמן, שנאכלת כמו שהיא או מרוחה בחמאה ודבש. הבצק המקביל לטיגון של המופלטה על הסאג'(ללא השמן וללא שמרים) הוא הלחמא רכיכה, המשמש כעין מצות כשלעצמו במצב מיובש והוא כה דק ממש כמו נייר. הכורדים/ות פה זוכרים/ות מהסבתות שלהם, וריבות ודברי מתיקה לא חסרים גם אצלהם רק שהם יותר עס בסיס של טחינה ודבש/סילאן, קישואים, ריבת כרעה סילחי, וריבות דלעת בצורות שונות, וכו'. גם החג שלהם הוא חג מסורתי ארצי. ואין, אין על מתכונייך שאני מאמץ בחום רב הרבה פעמים. "תרבחו ותסעדו" כי למחר דיאטה כסח. תודה וחג שמח. בידידות, מוטי.
 

wan

New member
מוטי יקר ראשית תודה לך ../images/Emo140.gif

אני שמחה שיש שימוש למתכוניי. אני חולקת בשמחה. ושמחה שיש מי שנהנה... לגבי הסהרנה,אשמח אם תביא לנו כמה מתכונים מעדתך. ומאחלת לך סהרנה שמייח. האם זה נחגג באותו היום? שמעתי על הסהרנה..אך לא קישרתי אותו למנהג המימונה. המימונה נחגגה כבית פתוח במרוקו..לארח את השכנים הלא יהןודיים וכמובן את היהודים..חברים ומשפחה.
 
wan, אני רואה שליד המופלטה

יש צלחת עם כל מיני ממרחים. מה בדיוק יש שם? ומה מתאים להגיש עם המופלטה חוץ מדבש וחמאה?
 

wan

New member
טל -יש שם מרוזיה על יד המופלטה.

וכדורי תמרים מגולגלים בשקדים נשיקות מרנד קוקוס שלי עם מופלטה מגישים כוס תה עם נענע. או לואיזה. חמאה. דבש. בשנה שעברה אצל אמא גם הכנו-סילאן עם טחינה. שערות חלבה -הילדים זללו.אני אוהבת אותה עם דבש וחמאה כך כמו במקור. אפשר להכין חמאת דבש מוכנה מראש. או חמאת סילאן. בעצם אפשר לאכול עם הכל . זה כמו טורטייה. אפשר גם עם מלוח אפילו עם כבד קצוץ. למלא במרוזיה.. אין סוף.
 
תודה../images/Emo24.gif

שהם יאכלו עם הכל
. אני רק אחראית לטיגון המופלטות. תחביב שרכשתי לפני שנתיים..... (לפני זה אפילו לא ידעתי מה זה מופלטה
 

יעל741

New member
כדורים בשמן

נשמה חמודה המתקון שלך מאוד נחמד אבל שכחת לכתוב שאת הכדורים של הבצק צריך לעשות עם הידים טבולות בשמן ועל המגש למרוח שמן כך שהם לא יתייבשו חוץ מזה אים אצליכם יכולים לחכות שעה שעתיים מצאת החג עד שהמופלטה מוכנה אז כל הכבוד לכם תירבחו ותיסעדו
 

wan

New member
יעל 741 למופלטה הזו לא צריך ידיים ו

ומגש משומן. הן טובלות בשמן ..אמבט שמן. ראי את המתכון. ובשרשור המתכונים שצורף..יש הבהרות ..שלמי שאין זמן יכול לחכות גם חצי שעה.. זכור לי ששאלו אם אני לא טועה... לכן מוציאים כדור מהמגש ...הכדור טבול כולו בשמן... ואין בעיה לפתוח. כן אנחנו מחכים..כי חוגגים אצלנו כל הלילה.. ועורכים שולחן כהלכתו..עם דג,חיטה,בירה ,וכל מה שצריך... מימונה כהלכתה נחגגת עד השעות הקטנות.תוך אכילה שתיה וריקודים. ראי צילום כאן כיצד נראה מגש כזה... ומקווה שהסברתי לשביעות רצונך. חג שמח ותרבחו ותסעדו...
 

תימולש

New member
המופלטה הכי טעימה בעולם!!באחריות!

WAN לא הייתי כאן מלא זמן,אבל התגעגעתי....וידעתי לאן לבוא כשאצטרך מעניינים למימונה!!! בכל שנה בזכות מתכונייך יש לי יותר אורחים,ובגללך מעטים המאמינים לי שאני אשכנזיה.....
 

sarali

New member
WAN האם בלי שמרים?

נתנו היום בעיתונים מתכוני מופלטה והכל עם שמרים. שרה
 

wan

New member
אני מכינה ללא שמרים -ולא רק אני עוד

רבים... ממליצה לנסות גם וגם.. אם את מכינה יותר מ1 ק"ג. ותראי את ההבדל.
 

chanit

New member
מימונה - המעדנים

מתוך גיליון 170 של על השולחן איך מכינים מופלטה,שבקייה, מרוזיה ועוד. קרין גורן ויעל אבן עזרא מעל השולחן מביאות מתכונים למעדנים האלו ועוד,בלינק הבא.
 

נירה63

New member
מה ההבדל בין מופלטה לבצק בלינצ'ס?

וסליחה מראש על הבורות...אבל לפחות בתמונה נראה לי זהה
 

מאקי

New member
הבליצנס שאני מכירה הם רכים יותר

יש בהם חלב ומים וביצים והיחס של הקמח הוא שונה לנוזלים.. אבל בטח יש דמיון בין הקרפ לבליצנס לפנקייק למופלטה.. והעיקון של מחבת מטוגן ומתוק באמת מזכיר את הענין..
 
למעלה