לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

שום כבוש?
28/03/2005 | 20:57
13
89
היי

אני מעוניינת מאוד להכין שום כבוש,
מי שמכיר יש את הזיתים שבתוכם יש שום וזה פשוט מדהיםםםםםםם, אני מאוד רוצה להכין שום כבוש
יש למישהו מתכון לשום כבוש מוצלח?

תודה מראש
נולי דפנה.
את צריכה את ניר (אחשל)
29/03/2005 | 08:03
6
65
בספר של עודד שוורץ "שימורים" (יש לנו אותו באחד הארגזים שעדין לא פרקנו מאז שעברנו בית, ואני לא זוכר בשעה זו איפה...) יש מתכון מעולה לשום כבוש. הכנתי אותו לפני עשר שנים בערך ואני לא זוכר בדיוק איך. אבל זה לא מסובך בכלל.
משהו כמו, לבשל תערובת של חומץ מלח ותבלינים לזמן קצרצר על אש נמוכה בגבול רתיחה ואחר כך לשפוך על השומים שבצנצנת.
לניר יש את הספר והמתכון (הוא עזר בעניין הבילטונג לפני כמה עמודים).
שום כבוש זה ממש פשוט
<< ההודעה הנוכחית
29/03/2005 | 08:17
3
2877
שום כבוש
מרתיחים יחד חומץ לבן וסוכר.(מתיקות לפי הטעם ,פשוט טועמים)
מעט מלח לפי הטעם.
עלי דפנה
צ'ילי לחריפות אם רוצים.
להביא הכל לרתיחה.
להוסיף שום -ראשי שום-או שיני שום-על קליפתם.
אם מכינים מראשי שום.
להוריד קליפה דקה שעוטפת הכל.
אך לא מהשיניים.
מחממים את ראשי השום קלות-כ-5 דקות ביחד עם התערובת החמה.
ומעבירים לצנצנת זכוכית.
אני מחזיקה במקרר.
הנה בייבי שום שהכנתי לא מזמן.

בהצלחה
WAN
האם יש למישהו מתכון מדוייק
30/03/2005 | 19:50
2
120
לשום כבוש. אני צריכה כמויות מדוייקות של המלח, הסוכר החומץ וכל השאר.
אין מנוחה לרשעים ...
30/03/2005 | 20:06
1
106
לפי הספר של עודד שוורץ:
צריך:
חצי ליטר חומץ טבעי (או חומץ בן-יין)
2 כפות מלח
1 ק"ג שום טרי

איך:
מרתיחים חומץ ומלח ל- 2-3 דקות ומצננים
מסירים קליפה חיצונית וחוצים את ראשי השום לרוחב.
חולטים את השום במים רותחים למשך דקה.
מכניסים לצנצנת מעוקרת, יוצקים מעל את החומץ, ומניחים משקולת על השום, ש"יטבע" בחומץ.
מוכן אחרי חודש.

בהצלחה
חס וחלילה רשעים
30/03/2005 | 20:13
60
יותר נכון לומר :
"צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים..."
מסתבר שמבקשת המתכון צדיקה
מפילים תיקים, מה
29/03/2005 | 09:19
1
51
לא זכרתי שזה מופיע שם, אבל בשמחה אחפש את המתכון בערב ואעלה אותו.

29/03/2005 | 15:53
7
ופה הם שוחים בסיר
29/03/2005 | 08:18
5
89
wan זה נראה כמו שום פרסי
29/03/2005 | 08:35
65
ובארץ יש להשיג כאלה רק במצב פרוס ויבש

אמא שלי היתה מכינה כל הזמן (לא זוכרת אם עדיין היא מכינה) שום פרסי בחומץ בן יין (שאריות של הענבים ליין) - וזה היה משהו לא רגיל - מיושן בחומץ מספר שנים ...

את הפרוסות המיובשות יש לחלוט במים רותחים, ואח"כ משאירים בחומץ (שוב, אצלנו זה היה שאריות של ענבים מהכנת היין, הענבים תוססים וזה חומץ בן יין הכי הכי שאפשר לחשוב עליו ) - משרים משך כמה חודשים לפני שאוכלים - אבל הם נימוחים בפה

אגב - סיפרתי פעם למישהי שאבא הכין יין, ואמא הכינה את החומץ ... אז היא שאלה : "רגע, הכל הכנתם בבית, מה לא היתה מכולת לידכם? "

פרינצסה בגן הפרחים

פעמיים גשם בבקשה, ומנת גם
היי WAN, האם את מכינה את השום
29/03/2005 | 08:57
3
49
משום טרי או יבש.

עכשיו השוק מלא בשום טרי ובא לי להכין את השום שאת עושה.

כמה חומץ וסוכר, בכל זאת צריכה כמויות מדודות פחות או יותר.

שולחת לך וגם
השום ממש קטן ננסי זהו סוג של
29/03/2005 | 09:01
2
46
שום שמגיע לכאן מסין.או מתאילנד.
השום הפרסי הרבה הרבה יותר גדול.

לגבי כמות סוכר אני לא מודדת.

הטעם צריך להיות כמו של ירקות סיניים מוחמצים.
אם טעמת..
זה הטעם.
צר לי לא מדדתי
עושה לפי העין.
בכל אופן מכינים -תמיסה של חומץ כפי שהסברתי.
אם לא מכסה.
מכינים עוד תמיסה מחממים עד שהסוכר נמס.
ויוצקים על השום.

מקווה שעזרתי.

והשום לא טרי.
מיובש.
תנסי משום טרי.
צריך להיות מעולה גם.
רק חומץ וסוכר בלי מים נכון?וזה צריך
29/03/2005 | 09:10
1
49
לכסות את השום בצנצנת? איך יודעים כשזה מוכן? כמה זמן משהים?
שום כבוש
29/03/2005 | 09:48
95
מכיוון שמכינים בהרתחה.
ותמיסה חמה.
אחרי יומיים אפשר לטעום.
מניסיון ככל שעומד יותר זמן הטעם משתבח.
אז תכינישתי צנצנות.
אחת למי שלא יכול להתאפק.
ואחת להשוואת טעם.
למשל חודש אחרי.
אני מחזיקה במקרר בגלל מזג האויר כאן.בארץ עדיין קריר אז לא חובה.

הודעות אחרונות
13:17 | 07.02.16 פרפרי אהבה
11:20 | 06.02.16 לילית נתיב האור
11:21 | 05.02.16 פרפרי אהבה
22:14 | 04.02.16 סלי סבג 1
10:49 | 02.02.16 r5566
16:42 | 01.02.16 תותי פרוטי20
17:29 | 31.01.16 Death Watch
12:01 | 31.01.16 פרפרי אהבה
11:08 | 31.01.16 יוביוב הירוק
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
זוכים בספר צביעה
זוכים בספר צביעה
שתפו אותנו ביצירות שלכם עם הילדים ותוכלו לזכות...
זוכים בספר צביעה
זוכים בספר צביעה
שתפו אותנו ביצירות שלכם עם הילדים ותוכלו לזכות...
מזונות לילדי
מזונות לילדי
מה שיעור המזונות שעלי לדרוש מבעלי אחרי 27 שנות...
מזונות לילדי
מזונות לילדי
מה שיעור המזונות שעלי לדרוש מבעלי אחרי 27 שנות...
מרגיש הורה רע
מרגיש הורה רע
עכשיו בפורום, ``אני נתקל במצבים שגורמים לייאוש...
מרגיש הורה רע
מרגיש הורה רע
עכשיו בפורום, ``אני נתקל במצבים שגורמים לייאוש...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ