שום כבוש?

שום כבוש?../images/Emo3.gif

היי אני מעוניינת מאוד להכין שום כבוש, מי שמכיר יש את הזיתים שבתוכם יש שום וזה פשוט מדהיםםםםםםם, אני מאוד רוצה להכין שום כבוש יש למישהו מתכון לשום כבוש מוצלח? תודה מראש נולי דפנה.
 

מני.ת

New member
את צריכה את ניר (אחשל)

בספר של עודד שוורץ "שימורים" (יש לנו אותו באחד הארגזים שעדין לא פרקנו מאז שעברנו בית, ואני לא זוכר בשעה זו איפה...) יש מתכון מעולה לשום כבוש. הכנתי אותו לפני עשר שנים בערך ואני לא זוכר בדיוק איך. אבל זה לא מסובך בכלל. משהו כמו, לבשל תערובת של חומץ מלח ותבלינים לזמן קצרצר על אש נמוכה בגבול רתיחה ואחר כך לשפוך על השומים שבצנצנת. לניר יש את הספר והמתכון (הוא עזר בעניין הבילטונג לפני כמה עמודים).
 

wan

New member
שום כבוש זה ממש פשוט

שום כבוש מרתיחים יחד חומץ לבן וסוכר.(מתיקות לפי הטעם ,פשוט טועמים) מעט מלח לפי הטעם. עלי דפנה צ'ילי לחריפות אם רוצים. להביא הכל לרתיחה. להוסיף שום -ראשי שום-או שיני שום-על קליפתם. אם מכינים מראשי שום. להוריד קליפה דקה שעוטפת הכל. אך לא מהשיניים. מחממים את ראשי השום קלות-כ-5 דקות ביחד עם התערובת החמה. ומעבירים לצנצנת זכוכית. אני מחזיקה במקרר. הנה בייבי שום שהכנתי לא מזמן. בהצלחה WAN
 
האם יש למישהו מתכון מדוייק

לשום כבוש. אני צריכה כמויות מדוייקות של המלח, הסוכר החומץ וכל השאר.
 

אחשל

New member
אין מנוחה לרשעים ../images/Emo3.gif...

לפי הספר של עודד שוורץ: צריך: חצי ליטר חומץ טבעי (או חומץ בן-יין) 2 כפות מלח 1 ק"ג שום טרי איך: מרתיחים חומץ ומלח ל- 2-3 דקות ומצננים מסירים קליפה חיצונית וחוצים את ראשי השום לרוחב. חולטים את השום במים רותחים למשך דקה. מכניסים לצנצנת מעוקרת, יוצקים מעל את החומץ, ומניחים משקולת על השום, ש"יטבע" בחומץ. מוכן אחרי חודש. בהצלחה
 

מני.ת

New member
חס וחלילה רשעים ../images/Emo39.gif

יותר נכון לומר : "צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים..." מסתבר שמבקשת המתכון צדיקה
 

אחשל

New member
../images/Emo9.gif מפילים תיקים, מה../images/Emo35.gif

לא זכרתי שזה מופיע שם, אבל בשמחה אחפש את המתכון בערב ואעלה אותו.
 

Rebeccan

New member
wan זה נראה כמו שום פרסי

ובארץ יש להשיג כאלה רק במצב פרוס ויבש אמא שלי היתה מכינה כל הזמן (לא זוכרת אם עדיין היא מכינה) שום פרסי בחומץ בן יין (שאריות של הענבים ליין) - וזה היה משהו לא רגיל - מיושן בחומץ מספר שנים ... את הפרוסות המיובשות יש לחלוט במים רותחים, ואח"כ משאירים בחומץ (שוב, אצלנו זה היה שאריות של ענבים מהכנת היין, הענבים תוססים וזה חומץ בן יין הכי הכי שאפשר לחשוב עליו
) - משרים משך כמה חודשים לפני שאוכלים - אבל הם נימוחים בפה אגב - סיפרתי פעם למישהי שאבא הכין יין, ואמא הכינה את החומץ ... אז היא שאלה : "רגע, הכל הכנתם בבית, מה לא היתה מכולת לידכם?
" פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 
היי WAN, האם את מכינה את השום

משום טרי או יבש. עכשיו השוק מלא בשום טרי ובא לי להכין את השום שאת עושה. כמה חומץ וסוכר, בכל זאת צריכה כמויות מדודות פחות או יותר. שולחת לך
וגם
 

wan

New member
השום ממש קטן ננסי זהו סוג של

שום שמגיע לכאן מסין.או מתאילנד. השום הפרסי הרבה הרבה יותר גדול. לגבי כמות סוכר אני לא מודדת. הטעם צריך להיות כמו של ירקות סיניים מוחמצים. אם טעמת.. זה הטעם. צר לי לא מדדתי עושה לפי העין. בכל אופן מכינים -תמיסה של חומץ כפי שהסברתי. אם לא מכסה. מכינים עוד תמיסה מחממים עד שהסוכר נמס. ויוצקים על השום. מקווה שעזרתי. והשום לא טרי. מיובש. תנסי משום טרי. צריך להיות מעולה גם.
 
רק חומץ וסוכר בלי מים נכון?וזה צריך

לכסות את השום בצנצנת? איך יודעים כשזה מוכן? כמה זמן משהים?
 

wan

New member
שום כבוש

מכיוון שמכינים בהרתחה. ותמיסה חמה. אחרי יומיים אפשר לטעום. מניסיון ככל שעומד יותר זמן הטעם משתבח. אז תכינישתי צנצנות. אחת למי שלא יכול להתאפק. ואחת להשוואת טעם. למשל חודש אחרי. אני מחזיקה במקרר בגלל מזג האויר כאן.בארץ עדיין קריר אז לא חובה.
 
למעלה