קישואים

hagigit

New member
קישואים

שלום יש לי 10 קישואים . יש רעיונות מה לעשות איתם? אשמח לקבל מתכונים. תודה ויום טוב
 
קישואים

לגרד ארבעה או יותר על פומפיה ולהוסיף בצל אחד וגזר יחיד מגורדים גם הם, לטגן לביבות. אפשר גם להכין פשטידה עם גבינות וקישואים. אפשר למלא באורז ובשר.
 

איללי

New member
../images/Emo8.gif2 רעיונות

1. לצ'ו. זה מאכל הונגרי שלמרות שמו המוזר הוא פשוט- ירוקות מאודים: מזהיבים בצל ומוסיפים לו פלפלים (ככל שיש יותר צבעים כך רבה החגיגה) קישואים ועדבניה אחת. לתבל בעדינות עם פפריקה מלח פלפל ואולי קצת שום ( אבל לא הרבה) מאדים הכל - אם אין בעיה של דיאטה אז ככל שיש יותר שמן זה יותר טעים- בערך 20 דקות עד שהכל הופך רך, כמו בשקשוקה. טובלים בתוכו לחם - קל ומדהים!!!! 2. קישואים מטוגנים עם בצל- פשוט להזהיב בצל ולהוסיף את הקישואים. או... וגם אפשר לעשות קישואים ברוטב עגבניות. אני פשוט נורא אוהבת ככה קישואים אז כל המתכוני קישואים שלי באותו סגנון- ממליצה לאמץ בחום
 

clcl

New member
סלט קישואים מבושל וטעים במיוחד ....

מעניין אותך?
 

clcl

New member
סלט קישואים מבושל - מאוד טעים

סלט קישואים מבושל מאוד טעים 4 בצלים בינוניים קצוצים 12 שינים שום קצוצות 2 ק"ג קישואים לא קלופים מגוררים בפומפיה גסה שמן לטיגון 4 ביצים קשות מגוררות גס 4 כפות מיונז טוב 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה 1 כפית מחוקה פפריקה חריפה 1/2 כפית פלפל שחור בסיר רחב ונח לערבוב לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום הקצו. ולטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף את הקישואים המגוררים ולערבב עם הבצל והשום. להוסיף את התבלינים (למעט המיונז) לערבב ולבשל על להבה בינונית (ממליצה להניח דיסק למניעת חריכה) עד צמצום הנוזלים. להסיר מהאש לצנן עד שפושר ולהוסיף את הביצים והמיונז. להעביר למקרר לצינון. מקור: בני סיידא
 

ניצהג

New member
תודה רבה, אכן סלט טעים מכירה בגירסה

ללא ביצים קשות האם לדעתך הן משמעותיות לטעם הסופי?
 

clcl

New member
לא ניסיתי ללא הביצים.... יודעת לאמר

לך שזה כמעט סלט קבוע במקרר מכיוון שהוא כ"כ טעים.
 

clcl

New member
אצלי בד"כ כ- 4 ימים ונגמר

אך את יכולה גם להכין כמות קטנה יותר... נאמר מחצית מזו שמופיעה במתכון.
 

pirge

New member
קישואים ממולאים - חלבי

קישואים ממולאים ברוטב יוגורט של השף הלבן עד 10 קישואים עגולים בינוניים חתוכים לרוחבם בחלקם העליון 4 כפות שמן זית חצי כוס יין לבן יבש מעט עלי מרווה מלח גס מלית: 100 גרם פתיתי עמק 100 גרפ פתיתי פרמזן 4\3 כוס אורז בסמתי מבושל. 3 כפות צנובר קלוי 6 שיני שום קצוצות חבילת פטרוזיליה קצוצה דק מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם רוטב: 3 גביעי שלי יוגורט 3 שיני שום קצוצות רבע כוס שמיר קצוץ פלפל חריף קצוץ דק מלח פלפל שחור גרוס לרוקן את תוכן הקישואים בעזרת כפית.. לערבב את המילוי ולמלא את הקישואים.מניחים את הקישואים בתבנית פיירקס עם שמן זית,יין לבן,עלי מרווה,ומלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות. הכנת הרוטב: מטגנים שום קצוץ עם פלפל חריף, ומוסיפים יוגורט, שמיר, מלח,פלפל. מבשלים על סף רתיחה על להבה קטנה ולא להרתיח את היוגורט. (אסור להרתיח) מגישים את הקישואים ומעליהם יוצקים את הרוטב. אני את רוטב היוגורט לא מחממת בכלל. טעים קר.שמיר+שום+מלח+שמן זית.
 

stardustit

New member
קישואים בתנור

לחתוך את הקישואים לפרוסות, להניח בתבנית משומנת בשמן זית, לפזר מעל רצועות בצל דקות, חתיכות שום, רצועות עגבניה דקות, להתיז עוד קצת שמן זית, לפזר אורגנו, ולתנור. ללקק את האצבעות.
 

וִיקִי

New member
סלט קישואים

לשטוף את הקישואים הכמות שיש לך לחתוך לקוביות לטגן בצל גדול עד להזהבה ולהוסיף את הקישואים לערבב ולבשל על אש בנונית עד להתרככות ( עדיף חצי בישול זה יותר טיעים) להוסיף 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, כמון, ושמיר קצוץ למי שלא אוהב כמון יש להוסיף כף אבקת מרק עוף, 4 ביצים טרופות לערבב והעשיר בשמיר. לבריאות
 

elinka1

New member
סלט קישואים קר

5 קישואים פרוסים לפרוסות דקות שמן לטיגון 5 גבעולי שמיר בצל אדום קטן לימון סחוט מלח לפי הטעם אופן ההכנה: ממליחים קלות את פרוסות הקישואים ומניחים במסננת להפריש נוזלים כ-10 דק' סוחטים ומטגנים עד להשחמה ומקררים על מסננת. פורסים את הבצל לעגולים דקים ומפרידים לטבעות קוצצים את השמיר בלי הגבעולים מטבלים בלימון ומלח (בזהירות עם המלח צריך לטעום לפני שמוסיפים) מניחים בצד ל1/4 שעה כדי שיספוג טעמים ומגישים.
 

sweet pita

New member
סלט קישאוים קר או חם

לטגן בצל ולהוסיף קישואים חתוכים לקוביות , להקטין את האש ולאדות עד שהקישואים מתרככים : תוך כדי להוסיף קצת אבקת מרק עוף, מלח ופלפל וקצת מים. שהכול רך להוסיף מספר ביצים : 3 על 10 קישואים ולקשקש (כמו בחביתה) מעולה חם או קר! וגם כלום קלוריות בתאבון
 

YANA212

New member
קישוים מתוגנים עם ביצה קשה

מקלפים עם מקלף את הקליפה החיצונית של קישויים ,חותחים את הקישוים ליגולים דקים,שותפים את הקשויים במיים לאחר מכן סמים אותם במסננת וקמה דקות מסננים את המיים עד שקישוים נישרים לחים:לוקחים קערה עם קמח רגיל תובלימ את העיגולי קישויים בקמח משני צדדים לאחר מכן לוקחים מחבת עם שמן תירס עד שהשמן התחמם מניחים את עיגולי קישויים עם הקמח מתגנים מקול צד עד לצבע זהב.:לאחר שתיגנתם את הקשויים צריך לתחון אותם לרסק במעבד מזון ביחד עם קמה ביצים קשות ובצל.........רוצה לדעת את דעתכם על המתכון:בכול אופן לי זה יצה טוב!!!
 
למעלה