איך מכינים דג נסיכת הנילוס?

עינתי

New member
איך מכינים דג נסיכת הנילוס?

מי יכול לעזור לי בהכנת דג נסיכת הנילוס. אשמח לקבל רעיונות. תודה לכולם.
 
2 מתכונים לדג נסיכת הנילוס

2 המתכונים הנ``ל נחלו אצלי בבית הצלחה ענקית. הראשון זה דג נסיכת הנילוס בתנור והשני זה דג נסיכת הנילוס בסיגנון מזרחי. אני אישית מעדיפה יותר את המתכון השני. דג נסיכת הנילוס בתנור מצרכים: דג נסיכת הנילוס במשקל 1 ק``ג (מופשר) 1 כף מלח (רצוי מלח בישול) 1/2 כוס מים 1/3 כוס מיץ לימון 1/2 כוס חומץ הדרים 50 גרם פירורי לחם 2 כפות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 1 כפית גבישי שום (או 2 שיני שום מרוסקות) אבקת צ`ילי (פלפל אדום חריף) לפי הטעם או פפריקה חריפה פפריקה מתוקה לפי הטעם 25 גרם מרגרינה קשה אופן ההכנה: שוטפים היטב את הדג. בקערה ממיסים את המלח במים. מוסיפים את מיץ הלימון ובוחשים היטב. מניחים את הדג בתחמיץ ושורים למשך 6-4 שעות. לאחר ההשרייה שוטפים במי ברז. מנקזים ומייבשים על מגבות נייר. בצלחת שטוחה מערבבים היטב את פירורי הלחם, הקמח, המלח והשום. מתבלים באבקת צ`ילי ובפפריקה מתוקה לפי הטעם וטובלים את הדג בתערובת כך שיצופה היטב. מהדקים את התערובת אל הדג בכפות הידיים. מחממים תנור לחם בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה ברדיד אלומיניום, מורחים אותו במעט מרגרינה ומניחים עליו את הדג. חותכים את יתרת המרגרינה לפיסות זעירות ומפזרים על הדג. אוספים את שולי רדיד האלומיניום כך שיכסה את הדג ואופים בתנור 15-18 דקות (שחומם מראש). מסירים את כיסוי רדיד האלומיניום ואופים 5-7 דקות נוספות. דג נסיכת הנילוס בסיגנון מזרחי מצרכים: 600 גרם דג נסיכת הנילוס (קפוא) 2 כפות מיץ לימון טבעי 1/2 1 כפות שמן 2 פלפלים ירוקים (או חלקם פלפלים חריפים 5-4 עגבניות 1 בצל 2 שיני שום 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה למי שמעדיף חריף) 1/2 כפית כמון 1/2 כפית כורכום קצת עלים ירוקים קצוצים כמו: סלרי וכוסברה אם אין אפשר להשתמש בכוסברה היבשה הטחונה. אופן ההכנה: פורסים את הדג הקפוא למנות. יוצקים את מיץ הלימון ומשהים לשעה על-גבי צלחת להפשרה. שופכים את הנוזלים שהופרשו. קוצצים את הבצל, השום והפלפל לקוביות קטנות. בסיר שטוח מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל והשום עד שזה נהיה זהוב. מוסיפים את הפלפלים. חותכים גם את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את התבלינים וכוס מים ומערבבים היטב. מניחים את מנות הדג ברוטב, דואגים שהדג יהיה מכוסה ברוטב ומבשלים בסיר מכוסה כ- 20 דקות.
 
עוד אפשרות - לעשות כמו שניצל

לוקחים חצי לימון וסוחטים על הדג. את הלימון הסחוט לא זורקים אלא משפשפים איתו את בשר הדג משני הצדדים היטב ומשהים לשעה-שעתיים. שוטפים היטב את הדג. חותכים את הדג לפרוסות וכעת מכינים אותו כמו שניצל. פשוט ביותר מכינים 3 קערות. 1 עם קמח. 2 עם ביצה. 3 עם פירורי לחם. טובלים לפי הסדר. קודם בקמח (מנערים את עודפי הקמח; אח``כ בביצה (מנערים את עודפי הביצה); ובסוף בפירורי הלחם. מטגנים משני הצדדים.
 
למעלה