לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4423244,232 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'סעודת ראש השנה תשס"ה-2004 שלנו'
סעודת ראש השנה תשס"ה-2004 שלנו
26/09/2004 | 17:16
12
59
נתחיל בתאור הסעודה ומה היה בה...

-תפוח בדבש
-געפילטע פיש "פולני" עם חזרת ביתית
-כבד קצוץ
-צלי עגל שלי ברוטב פטריות
-רבעי עוף עם שזיפים שחורים של גיל חובב
-אורז "שחרזאד" עם שקדים וצימוקים של "פרג"
-סלט סלק כמו ב"דרבי בר דגים" (מה לעשות הוא טעים ופיקנטי...)
-צימעס גזר ומישמשים של טובה ארן
-שעועית ירוקה במיץ עגבניות של קוקה - שפרסמה אודטה
-סלט 3 חסות סתוי
-לקינוח, עוגת דבש המופלאה של דליה זרחיה
וזהו...

מתכונים >>
לצפיה ב-'געפילטע פיש-דג ממולא "פולני" מעודכן'
געפילטע פיש-דג ממולא "פולני" מעודכן
26/09/2004 | 17:19
1
147
מנסיוני...

מתכון לדגים ממולאים - געפילטע פיש.  

לתערובת הדג:
1 ק"ג קרפיון טחון (לקנות 2 קילו קרפיון,כשטוחנים נשאר כ- 1 קילו טחון)
1 ק"ג נסיכת הנילוס טחון אחרי שהושרה כ-1/4 שעה במי לימון/חומץ ונסחט
2 בצלים גדולים פרוסים גס ומטוגנים בקצת שמן עד להזהבה. לקרר.
3 ביצים קשות קרות
2 ביצים טריות
3-4 עוגיות (יין, העגולות הקשות לפסח) או 3-4 בישקוטים או פרוסת חלה גדולה טבולה במים וסחוטה.
2 כפות סוכר/תחליף סוכר
חצי כוס קמח מצה/פירורי לחם
מלח ופלפל

לציר הדגים:-
מניחים בסיר גדול פרוסות מ- 2 בצלים יבשים (לא המטוגנים...)
3-4 גזרים קלופים וחתוכים באלכסון
שורש פטרוזיליה לא גדול חתוך לפרוסות
עצמות הדג, "חלב" ו"ביצי" הדג זנב הדג
2 כפיות מלח
2 כפות גדושות סוכר/תחליף סוכר
1/4 כפית פלפל לבן/שחור
כ-2 ליטר מים. הירקות צריכים להיות מכוסים וקצת יותר...
(כמה ענפי פטרוזיליה משאירים לסוף הבישול)
אופן ההכנה:-
שמים בקערה גדולה את הדגים הטחונים היטב, טוחנים במטחנה או במעבד את הביצים, הבצל והעוגיות. שמים בקערה, מוסיפים ביצים טריות,תבלינים וקמח מצה. אם רך מידי להוסיף קמח מצה עד שאפשר יהיה ליצור קציצות . מניחים בצד ובינתיים מרתיחים את מה שבסיר הגדול ולאחר שרתח מחכים כ-20 דקות ובידיים רטובות צרים קציצות אובליות ומניחים בזהירות בציר הרותח בעזרת כף או למקצועניות ביד. אם יש גם פרוסות דג או חצאי ראשים ממלאים גם אותם בתערובת ואותם מניחים ראשונים מעל לירקות. כשהציר מגיע לרתיחה  מנמיכים את הלהבה לרתיחה מתונה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-שעה וחצי. לא לשכוח לנקות את הקצף והלכלוך שמצטבר מעל .
כרבע שעה לפני הסיום מתקנים את התיבול ומכניסים בצד את ענפי הפטרוזיליה לתת לציר טעם קצת יותר ישראלי...
מקררים את תכולת הסיר, מוציאים בזהירות את הקציצות ועל כל פרוסה מניחים פרוסת גזר לקישוט. את הציר מסננים ומניחים בצנצנת.
טוב להכין יום קודם.

מקור המתכון:- silvey



מתכונים >>
לצפיה ב-'תוספת חזרת ביתית לדג הממולא'
תוספת חזרת ביתית לדג הממולא
26/09/2004 | 17:21
14
חזרת ביתית- מנסיוני

200 גרם שורש חזרת שטוף וללא קליפה
300 גרם סלק מבושל עם חומץ וסוכר (בערך 3 סלקים בינוניים)
חצי כוס חומץ הדרים
2-3 כפות סוכר / כמו סוכר
מי הבישול של הסלק (חמיצה)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:-

מגררים במעבד מזון/פומפיה על פומפיה דקה סלק ושורש חזרת. (להיזהר עם העיניים מן האדים העולים מן המעבד...ממש חריף אם החזרת טריה).  מוסיפים סוכר וחומץ וקצת מי בישול. טועמים ומשפרים טעם.
מעקרים צנצנת זכוכית (כמו לריבה), שמים החזרת וסוגרים היטב. החזרת נוטה לאבד מחריפותה באויר הפתוח...א פ צ'יייייייייי


מתכונים >>
לצפיה ב-'כבד קצוץ של סילבי'
כבד קצוץ של סילבי
26/09/2004 | 17:22
35
כבד קצוץ של סילבי - מנסיוני

-500 גרם כבד עוף טרי (אני שמה קצת יותר כדי שיהיה לקישוט...)
-3 בצלים גדולים פרוסים
-3 כפות שמן קנולה
-4 ביצים קשות קרות
-מלח
-פלפל שחור גרוס טרי
-4 עוגיות יבשות של פסח/בישקוטים/ביסקויט פתי בר
-פירורי לחם/קמח מצה לפי הצורך.

אופן ההכנה:-

-מטגנים בצל בשמן במחבת גדולה.
-כשמזהיב היטב מפנים מקום במחבת ומטגנים כבדים (שהומלחו ופולפלו קודם) בתחתית המחבת, כשמעליהם הבצל המטוגן. כשמוכן צד אחד, הופכים הכבדים, סוגרים מכסה ומבשלים עד שהכבדים הפסיקו ל"דמם" ולא יותר. לקרר היטב.
-לטחון במעבד מזון את העוגיות עד דק ולהוציא חֵלק הצידה כדי שלא ייצא מתוק מידי.  לטחון את הכבדים, הבצל והביצים בפולסים קצרים עד למידת הטחינה הרצויה. (אצלנו אוהבים מרקם מחוספס ולא דייסתי). טועמים, מוסיפים תיבול ואם המרקם נראה "רטוב", מוסיפים פירורי לחם למיצוק. (לא לשים הרבה פירורים כי הם סופחים את הנוזלים לא בבת אחת.)
-לערבב היטב, לשים בכלי סגור במקרר (לכבד יש נטיה להתחמצן ולהשחיר במגע עם האויר)
-מגישים על צלחת שטוחה, בצורת "גבעה". אפשר לגרד למעלה כקישוט ביצה קשה ולהוסיף עלי פטרוזיליה.




מתכונים >>
לצפיה ב-'צלי עגל בסיר/תנור של סילבי'
צלי עגל בסיר/תנור של סילבי
26/09/2004 | 17:24
6242
צלי עגל (או בקר) בסיר או בתנור

-2 ק"ג בשר עגל טרי/קפוא קשור ברשת או בחוט שפאגאט
-3-4 כפות שמן קנולה או אחר
-2 בצלים גדולים קצוצים/פרוסים
-1 גזר קלוף ופרוס
-6-8 שיני שום קלופות
-1/2-1 כוס יין אדום לבישול
-4-6 עלי דפנה
-6 גרגרי פלפל אנגלי
-עשבי תיבול לפי הטעם האישי (טימין, 2 ענפי רוזמרין, שמיר, עלי סלרי ועוד)
-קורט מלח/1 כף גדושה אבקת מרק עוף
-פלפל שחור גרוס טרי
-קורט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:-

-מחממים שמן בסיר ו"אוטמים" את נתח הבשר מכל צדדיו בזהירות שלא יישרף.
-מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו.
-מוסיפים פרוסות גזר, עשבי תיבול, תבלינים כ-2 דקות.
-מוסיפים יין וקצת מים רותחים, מערבבים היטב, סוגרים מכסה ומבשלים כשעתיים, בערך, או עד שהבשר מתרכך. (אפשר על הגז ואפשר להכניס הסיר לתנור). כל חצי שעה הופכים את הנתח ומוזגים עליו מהרוטב. אם חסרים נוזלים, מוסיפים.
-מקררים את הנתח, רצוי שישהה לילה במקרר כי אחר כך יותר קל לפרוס אותו לנתחים של חצי ס"מ עובי. את הרוטב מסננים.
-כרבע שעה לפני הארוחה, לשים במחבת/אילפס את פרוסות הצלי , להוסיף מסביב ומעל את הרוטב ולחמם על אש קטנה (אחרי שרתח) עד להגשה.



      

מתכונים >>
לצפיה ב-'שוקי עוף במנגו של גיל חובב-מנסיוני'
שוקי עוף במנגו של גיל חובב-מנסיוני
26/09/2004 | 17:27
81
הובא על ידי  המרחפת / מתכונים    12:42  24/09/04  

עוף במנגו מהתוכנית עושים חג עם גיל חובב

החומרים הדרושים:
6-8 פולקעס
1 חבילת תרכיז מנגו פריגת (הקטנה)
4 שיני שום קלופות וחצויות
12 שזיפים מיובשים מגולענים (שחורים)
1 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות גדולות
גבעוליו ועליו של שורש הסלרי, קצוצים גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון וחצי
חצי לימון פרוס דק דק (כולל הקליפה)

אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים בתבנית פיירקס, מכסים בניילון ומשרים ללילה אחד.
2. אופים מכוסה בנייר כסף 50 דקות בחום בינוני (180 מעלות), הופכים את נתחי העוף פעם אחת באמצע האפייה.
3. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד שמזהיב.

הערות:(של המרחפת)
נוסה ומומלץ בחום.
בתוכנית הוא אמר 10 שיני שום, באתר התוכנית הופיע משום מה רק 4 שיניים.
כמו כן הוא אמר שההשריה למשך לילה אינה חובה, רק למי שיש לו זמן. למי שאין, מספיקה השריה של שעה.
אנחנו עשינו פולקע ומשולשים ביחד ולא פולקע בלבד.

(הערות של סילבי)
-שמתי 4 רבעי עוף מחולקים לכרע ולשוק
-סחטתי רק לימון אחד
-לא שמתי שום כי בשעת הצפיה שכחתי לרשום...
-לא היה לי שורש סלרי אז שמתי רק ענפי השורש והעלים
-הכנתי בבוקר ואחסנתי במקרר כ-8 שעות.
-אחרי שעה הורדתי נייר אלומיניום והמשכתי לבשל בתנור עד שהעוף השחים.
-אני לא התלהבתי אבל המשפחה דוקא כן..יש לזה טעם לימוני אחר...







מתכונים >>
לצפיה ב-'אורז "שחרזאד" עם צימוקים ושקדים'
אורז "שחרזאד" עם צימוקים ושקדים
26/09/2004 | 17:29
63
אורז בתוספת שקדים וצימוקים של "פרג" - מנסיוני

לסיר של 3 ליטר
-2 כוסות גדושות אורז
-3 כוסות מים רותחים
-2 כםות שמן קנולה
-1 כף גדושה אבקת מרק עוף/מלח
-קורט פלפל שחור גרוס טרי
-מלוא החופן שקדים וצימוקים

אופן ההכנה:-

-מחממים שמן בסיר, מוסיפים אורז ומערבבים עד שהאורז מכוסה כולו בשמן וצבעו הופך משקוף לכמעט לבן.
-מוסיפים בזהירות מים רותחים כי זה מתיז!!!, את התבלינים, מערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים ל-18 דקות מעל משטח אזבסט או רשת על אש קטנה.
-משאירים מכוסה עוד 20 דקות
-מפרידים גרגרים
-בשעת ההגשה שמים מעל את תערובת השקדים והצימוקים.

מתכונים >>
לצפיה ב-'שעועית ירוקה של קוקה-מפי אודטה'
שעועית ירוקה של קוקה-מפי אודטה
26/09/2004 | 17:32
1
24
השעועית הירוקה של קוקה    

300 גרם נטו (לא יותר) בצל יבש קצוץ דק
8 כפות (חצי כוס) שמן רגיל
900 גרם שעועית ירוקה חתוכה, קפואה מהפריזר

לרוטב
2 כפות מחוקות סוכר/כמו סוכר
1 כף מחוקה מלח/אבקת מרק עוף במקום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
20 גרם (1/2 כוס) שמיר טרי קצוץ
200 גרם רסק עגבניות (הכי טעים של זנלכל, פריכוז עפולה)
4 כוסות (800CC) מים

אופן ההכנה
1. באילפס שטוח ורחב/סיר  לטגן בצל + שמן עד ששקוף.
2. להוסיף לסיר את כל חומרי הרוטב ולערבב.
3. להוסיף למים את השעועית הקפואה, לערבב, ולהרתיח התכולה בסיר מכוסה.
4. מרגע הרתיחה לשים טיימר על 15 דקות (בול!), אש גדולה, סיר מכוסה אבל עם חריר למילוט האדים. אחרי 15 דקות (מרגע רתיחת התבשיל) לכבות אש, להעיף מכסה,   ויש.
לא לאכול את זה חם. טעים יותר כשמתקרר.
לשים בקופסת פלסטיק מלבנית גדולה במקרר ולחמם מזה מעט, רק לפי הצורך.

הערות מנסיוני:- (סילבי)
-מאוד צבעוני בארוחת חג חגיגית. טעים אפילו קר, אם נשאר.
-שמתי רק 3 כפות שמן
-אני שמה עגבניות מרוסקות של פריניר - (260 גרם) ועוד כף של רסק עגבניות.


מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט סלק כמו ב"דרבי בר דגים"-סילבי'
סלט סלק כמו ב"דרבי בר דגים"-סילבי
26/09/2004 | 17:46
25
אבד, כנראה במרחבי האינטרנט...הנהו שוב.למי שעדיין "לא יצא מהאף" המתכון הזה, הנהו שוב, משודרג. (פחות סוכר)                          

סלט סלק

החמרים:-
חצי ק"ג סלק מוכן לאכילה (1 מארז) או סלק מבושל בחומץ וסוכר (לחמיצה)
לרוטב:-
4 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף חומץ בלסמי
1-2 כפות סוכר/כמו סוכר/ממתיק מלאכותי
2 כפות שמן קנולה
4-5 ענפי שמיר קצוצים
2-3 גבעולי סלרי כולל העלים
(לא הכרחי אך מוסיף טעם-כ-1/4 כפית זרעוני קימל)
קורט מלח

אופן ההכנה:-
בקערה מערבבים את חומרי הרוטב. חותכים את הסלק לקוביות מלבניות בגודל 1X1X2 ס"מ ומכניסים לרוטב. מניחים בצד לספיגת טעמים. משפרים טעם אם צריך שיהיה חמוץ, מתוק ופיקנטי.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
אני מכינה תמיד כמות כפולה.

מתכונים >>
לצפיה ב-'צימעס גליצאי-גזר מבושל-טובה ארן'
צימעס גליצאי-גזר מבושל-טובה ארן
<< ההודעה הנוכחית
26/09/2004 | 17:34
882
גזר מבושל (צימס גליצאי) מתוך ספר הבישול הביתי של טובה ארן-עמ'59

-1/3 כוס סוכר (אני שמה כמו סוכר)
-1/4 חבילת מרגרינה-50 גרם (אני שמה מחמאה)
-1 חבילת גזר גמדי מוקפא (800 גרם) או 1 ק"ג גזר טרי פרוס באלכסון בעובי 1 ס"מ.
-2 כפות דבש או סוכר, לפי הטעם (אני שמה דבש קל)
-1/3 כוס שקדים קלופים (לא הוספתי אף פעם)
-קורט מלח (אני שמה במקום אבקת מרק עוף)
-חופן צימוקים מושרים במים חמים או 10-12 שזיפים שחורים יבשים
-2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:-

מזהיבים את הסוכר כמו בהכנת קרמל. מוסיפים את המרגרינה ואת הגזר. מערבבים בעדינות עד שהגזר מפשיר והמרגרינה נמסה. מעמידים את הסיר על משטח אזבסט או רשת, מכסים היטב ומאדים על אש קטנה כשעה וחצי. מוסיפים את המלח, הדבש, הצימוקים והשקדים. מאדים עוד רבע שעה, לספיגת הטעמים. לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון לפי הטעם. אם יש צורך מוסיפים מדי פעם כף מים כדי שהתבשיל לא יישרף.

ההערות בסוגריים הן של סילבי:-
(אפשר להוסיף גם צימוקים וגם שזיפים וגם מישמש יבש. אני הוספתי 1 ראש ציפורן שלם וקינמון לפי הטעם).



      

מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט חסות,רוקט ברוטב חגיגי-סילבי'
סלט חסות,רוקט ברוטב חגיגי-סילבי
26/09/2004 | 17:35
11
סלט חסה סתוי

-חסה ערבית,אייסברג,מסולסלת אדומה, עלים אדומים, בקיצור, כל מיני חסות)
-צרור עלי רוקט/ארוגולה
-חצאי עגבניות שרי
-בצל  אדום פרוס דקדק
-פלחי מנגו או אפרסקים או אגסים

לרוטב החגיגי:-
-4 כפות שמיר קצוץ
-4 כפות חומץ בן יין אדום
-2 שיני שום כתושות
-1 כף חרדל דיז'ון
-1 כפית מיץ לימון טרי
-1 כפית סוכר חום/כמו סוכר
-מלח ופלפל טחון טרי לפי הטעם
-1/2 כוס שמן זית/קנולה

טורפים היטב את כל החומרים בשייקר של טאפרוור או טורפים במעבד מזון חוץ מהשמן ובעודו פועל מוסיפים בהדרגה את השמן דרך הארובה.



    
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת דבש מופלאה-דליה זרחיה-מנסיוני'
עוגת דבש מופלאה-דליה זרחיה-מנסיוני
26/09/2004 | 17:41
933
טוב, אני יודעת ש"קרעתי" את הפורום עם העוגה הזו אבל עכשיו (באמת , באמת) בפעם האחרונה כי הכנתי אותה/ן  שתהיינה מוכנות לערב החג...בליווי צילומים.אז הנה המתכון שוב...

העוגה קלה מאוד להכנה וטעמה מצוין. קחו בחשבון שהעוגה האפויה צריכה לנוח ול"הבשיל" 7-6 ימים עד האכילה.

עוגת דבש מופלאה-דליה זרחיה  (מנסיוני)
(הקרדיט הראשון מגיע לאתי@ שהעלתה אותה בפורום מתכונים בשנה שעברה, מתוך האוסף המתוק של "על השולחן").

החמרים ל-3 תבניות אינגליש קייק (רגילות, לא הקטנות):-

2 ו-3/4 כוסות קמח (380 ג')
1 ו-1/2 כוסות סוכר (300 ג') [שמתי 1 כוס "כמו סוכר" ו-1/2 כוס סוכר חום]
2 כפות גדושות קינמון
1 ו-1/2 כוסות דבש (500 ג') [שמתי צנצנת דבש קל של 350 גרם]
1 כוס שמן (240 ג') [קנולה]
4 ביצים
2 כפות אבקת קפה נמס  [שקית תה של 2 גרם]
1 כום מים רותחים (240 מ"ל)
2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה
1/3 כוס צימוקים (50 ג')
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 ג')

אופן ההכנה:-

1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלסיוס.
2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון. יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, השמן והביצים. מערבבים לבלילה חלקה במטרפה ידנית או במיקסר.
3. ממיסים את אבקת הקפה הנמס בכוס מים רותחים. (אפשר להחליף בכוס תה   כהה). מוסיפים אבקת סודה לשתיה ואת תערובת הקפה לבלילה. מוסיפים צימוקים ואגוזי מלך ומערבבים בעדינות.
4. מחלקים התערובת (הדלילה) ל-3 תבניות משומנות (לא להתפתות לשים ב-2, התערובת תגלוש!) ואופים כ-45 דקות עד שפני העוגה שחומים וקיסם המוכנס לתוכה יוצא יבש.
5. מקררים את העוגות היטב. עוטפים אותן היטב ברדיד אלומיניום ומניחים במקום קריר ויבש (לא במקרר) ל "הבשלה".

הערות שלי [סילבי]:- נראה לי שאפשר להוסיף לטעם קצת אגוז מוסקט ותבלינים אחרים שמתאימים לעוגת דבש חגיגית כמו זנגביל טחון או פרי יבש אחר. נסו ודווחו.

שנה מתוקה לכולנו.


מתכונים >>
לצפיה ב-' ב- = שנה מתוקה'
ב- = שנה מתוקה
26/09/2004 | 17:47
7

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ