אז היום בא לי להכין קובנה

  • פותח הנושא al55
  • פורסם בתאריך

al55

New member
../images/Emo42.gif אז היום בא לי להכין קובנה

ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות. הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 . מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש. קודם כל המתכון לקובנה . מתכון: קובנה של אלונה רכיבים: 1 קג' קמח לבן 2 כפות מלח חצי כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים כ-3 כוסות מים פושרים לפתיחה:1 מרגרינה רכה אופן הכנה: להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח. לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין. בהצלחה.אלונה. אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה. הערות: דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 - אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה... מקור המתכון: al55 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

al55

New member
הבצק תופח, שימו לב לבועות

תפיחת הבצק ארכה שעה אחת כך הכל.
 

al55

New member
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה

מעל פיזרתי קצח.
 

al55

New member
גלגול העלה לרולדה שמנה

וחיתוך לקטעים ברוחב 4 סמ'.
 

al55

New member
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח

עד שהבצק יגיע ל-3/4 מגובה הסיר.
 

al55

New member
ו......הקובנה מוכנה ../images/Emo6.gif

אפשר לאכול ממנה כבר, או להכניס לתנור ללילה. לדעתי הקובנה טעימה יותר לאחר לילה בתנור.
 

al55

New member
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"

לביבות בסיגנון תימן. ועליהם זילפתי דבש. הזלביה מזכירה מאוד את הספינג'.
 

eikib

New member
נראה מדהים

בייחוד הקובנה. אין כמו בצק רך וריחני. יאמי
 

ashlaya

New member
בבקשה אפר מתכון לזלביה ?

אני מתכננת להכין הלילה למחר בבוקר החצי יהיה מאושר גם מהקובה ואני אפתיע אולי עם הזלביה שלך איך מכינים ? תודה
 

al55

New member
ashlaya../images/Emo140.gif

המתכון לזלביה הוא אותו מתכון כמו של הקובנה. רק אופן ההכנה שונה כמובן.
 

al55

New member
אופן הכנת הזלביה ../images/Emo63.gif

אופן הכנת הזלביה יש לעבוד בידיים רטובות מעט. קורצים חתיכת בצק בגןדל כדור פינג פונג מותחים את הבצק בין שתי הידיים לצורת עיגול. וזורקים לשמן לא חם מידי. מכסים את הסיר ומחכים שהלביבה תהיה בצבע זהוב כהה, הופכים לצד שני ממשיכים לטגן ללא מכסה, כשחם לזלף דבש.
 

dorgad

New member
אלונה, שאפו על הביצוע והמצגת../images/Emo150.gif

אני בטוחה שזה גם ממש, אבל ממש, טעים. דור
 

לוPה

New member
לא עמדתי בפיתוי ועכשיו אני אחרי

ארוחת בוקר של קובנה מעולה השוני היחידי בין המתכונים שלנו זה המלח אני שמה כפית מלח. את רואה מה את עושה
 
למעלה