../images/Emo42.gif אז היום בא לי להכין קובנה
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות. הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 . מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש. קודם כל המתכון לקובנה . מתכון: קובנה של אלונה רכיבים: 1 קג' קמח לבן 2 כפות מלח חצי כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים כ-3 כוסות מים פושרים לפתיחה:1 מרגרינה רכה אופן הכנה: להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח. לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין. בהצלחה.אלונה. אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה. הערות: דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 - אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה... מקור המתכון: al55 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות. הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 . מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש. קודם כל המתכון לקובנה . מתכון: קובנה של אלונה רכיבים: 1 קג' קמח לבן 2 כפות מלח חצי כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים כ-3 כוסות מים פושרים לפתיחה:1 מרגרינה רכה אופן הכנה: להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח. לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין. בהצלחה.אלונה. אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה. הערות: דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 - אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה... מקור המתכון: al55 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2