כמה מ"ל יש בכפית?

mica35

New member
כמה מ"ל יש בכפית?

צריכה תשובה מדוייקת כי זה מסיבות בריאותיות
 

mica35

New member
בטוח?

כי מישהוא אמר לי שכף זה 5 מ"ל וכפית פחות.
 

סו שפית

New member
מתכון: המרת מידות ומשקלות1

מתכון: המרת מידות ומשקלות1 רכיבים: אופן הכנה: מתכון: המרת מידות ומשקלות1 רכיבים: השוואת מידות וחום השוואת מידות למוצרים בסיסיים קמח: 1 כף = 9 גרם ½ כוס = 70 גרם 1 כוס = 140 גרם 2 כוסות = 280 גרם ½ 3 כוסות = 500 גרם 7 - 7½ כוסות = 1 ק"ג סוכר: 1 כף = 15 גרם 1/3 כוס = 75 גרם ½ כוס = 115 גרם 1 כוס = 230 גרם 2¼ כוסות = 500 גרם 4½ כוסות = 1 ק"ג ביצים: ביצה מס´ 1 - חלבון 45-40 גרם, חלמון 25-28 גרם (משקל כולל 70 גרם ומעלה) ביצה מס´ 2 - חלבון 35-30 גרם, חלמון 25-22 גרם (משקל כולל 70-65 גרם ומעלה) ביצה מס´ 3 - חלבון 30-25 גרם, חלמון 22-20 גרם (משקל כולל 65-60 גרם) ביצה מס´ 1 - חלבון 45-40 גרם, חלמון 25-28 גרם (משקל כולל 70 גרם ומעלה) ביצה מס´ 2 - חלבון 35-30 גרם, חלמון 25-22 גרם (משקל כולל 70-65 גרם ומעלה) ביצה מס´ 3 - חלבון 30-25 גרם, חלמון 22-20 גרם (משקל כולל 65-60 גרם) מלח שולחני: 1 כפית = 5 גרם 1 כף = 15 גרם אבקת סוכר: 1 כף = 9 גרם ½ כוס = 70 גרם 3/4 כוס = 100 גרם 1 כוס = 140 גרם שמן: 1 כף = 15 גרם 1 כוס = 230 גרם פירורי לחם: 1 כוס = 100 גרם קורנפלור/פודינג 1 כף = 10 גרם 1 כוס = 160 גרם אגוזים/שקדים 1 כוס = 150 גרם (טחונים) 1 כוס = 190 גרם השוואת כוסות-כפות-כפיות 1 כף = 3 כפיות ¼כוס = 4 כפיות 1/3 כוס = 5½ כפות ½ כוס = 8 כפות 3/4 כוס = 12 כפות 1 כוס = 16 כפות 2½ כוסות = ½ ליטר 4½ כוסות = 1 ליטר השוואת מידות חום תנור חום מספרים צלזיוס פרנהייט נמוך 2-3 ° 140 ° 275 בינוני-נמוך 4 ° 150 ° 300 בינוני 6 - 5 ° 170 ° 350 בינוני-גבוה 7 ° 190 ° 400 גבוה 8 ° 220 ° 430 גבוה מאד 9 ° 240 ° 475 ** אבקת אפיה: שקית אחת ל-500 גרם קמח. נערך ע"י קשיו 17/02/02 אופן הכנה: חישוב כמויות כשמחליפים תבנית להגדלה: מחלקים את קוטר התבנית הגדולה בקוטר התבנית הקטנה ומעלים את התוצאה בריבוע. המספר המתקבל הוא השיעור שלפיו יש להגדיל את כמות החומרים. לדוגמא: מתבנית 24" לתבנית 26"= 26 בריבוע = 1.17 (26 חלקי 24 בריבוע = 1.17) -- 24 כלומר יש להגדיל את כמות החומרים ב-17% מובן שאם תגדילו ב-20% לא יקרה שום אסון. להקטנה: מחלקים את הקוטר הקטן בגדול ומעלים את התוצאה בריבוע. התוצאה המתקבלת מבטאת את כמות החומרים שיש להשתמש בה ביחס לכמות החומרים המקורית. לדוגמא: מתבנית 26" ל-1=24" 24 בריבוע = 0.78 (24 חלקי 26 בריבוע = 0.78) -- 26 כלומר יש להתמש ב-78% מן הכמויות המצוינות במתכון (ובמילים אחרות: להפחית כ-20% מכמות החומרים המקורית). דוגמאות עם תוצאות מעוגלות באחוזים בודדים למען נוחות: הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% ** לא לשכוח משך האפייה משתנה אף הוא: הוא יתקצר מעט בתבניות קטנות יותר, ויתארך מעט בתבניות גדולות יותר. מקור: הספר האוסף המתוק של "על השולחן" רשמה: דרולי הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 "דני אלה" לשעבר הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה