מחפשת עוגה של פעם בצק פריך וריבה

tamarii

New member
מחפשת עוגה של פעם בצק פריך וריבה

אני יודעת שיש המון גרסאות וחשבתי שאולי למישהו כאן יש אחת מומלצת. כזו שהריבה נמצאת בין שתי שכבות של בצק פריך. רצוי מתכון קלאסי של פעם כי הבקשה הגיעה מדור ותיק
 

r66

New member
יש בספר של נירה שויאר - בצק

פריך. על חלק מורחים ריבה ואת החלק השני מגררים על הריבה.
 

r66

New member
בטח ניסיתי. אנ'לא בבית, אבל

כמעט בטוחה שזה מהספר של נירה שוייאר, בזמנו לא היו לי אפשרויות אחרות
בד"כ לא אוהבת עוגות יבשות, אבל את זאת אני אוהבת במיוחד בעיקר אם הריבה נשרפת קצת
 

tamarii

New member
תודה רבה ואם יתחשק לך לנסות אני

מצרפת לך אחלה מתכון גם של פעם בסגנון אבל לא בדיוק
 

r66

New member
תודה ../images/Emo39.gifמהאוסף הנוסטלגי/נירה רוסו

לא נוסתה...ספרי אם תנסי ואיך יצא
עוגת פירורים של פעם מהרגע שבו נודע בין הבריות שאני עובדת על הפקת אוסף נוסטלגי משולש, נשלחו אל האוסף תרומות מבשלנים מתגעגעים. המתכון שלהלן לא נשלח, אלא הוזמן: עוגה של אז ממטבחה של עליזה פלורנטל, שעמה חלקתי ילדות משותפת בתל אביב, באותן שנים עצמן. מצרכים: שכבה ראשונה - בצק: 3 ביצים 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 200 גרם חמאה 1 מיכל גבינה לבנה 9% שקית קמח תופח (2 וחצי כוסות קמח) שכבה שניה - ריבה: 7 כפות ריבת משמש/פובידל/אפרסק או ריבת תפוז-ג'ינג'ר צרפתית שכבה שלישית - פירורי בצק: 100 גרם חמאה חצי כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כוס קמח תופח אופן ההכנה: 1. מערבלים את הבצק: חותכים את החמאה לפיסות קטנות ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים, מעבדים לבצק אחיד וסמיך. 2. משמנים תבנית פיירקס מלבנית או תבנית אלומיניום חד פעמית 27X20 ושוטחים עליה את הבצק. 3. מחממים מעט את הריבה במיקרוגל, ומורחים בזהירות על הבצק. 4. שמים את חומרי הפירורים (שכבה 3) בקערת המערבל (אין צורך לנקות מהכנת הבצק) ומעבדים לפירורים בפולסים קצרים. 5. בוזקים את הפירורים בשכבה אחידה על הריבה. 6. אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות - או עד שהקצוות משחימים.
 

r66

New member
זה סגנון אחר - הכנתי אחת מעולה

הכנתי עוגת 3 שכבות של אוליבר, מעולה...מומלצת בחום. העליתי תמונה ומתכון השירשור האחרון של סקר עוגת השבת
 

pirge

New member
איזה צחוקים, תמרי ה"מעוינים של סבתא

בלה" כמו המתכון מהמחברת שלי שנתתי לך אבל שלי זה מסבתא בתיה. חחחחחחחחחחחחה.נו,נו,חבל שלא הכנתי עוד מחברות ויש לי רק שתיים.
 

tamarii

New member
ג-דול אז רגע, אולי יש לך עוד דברים

שאני מחפשת, אפשר לדעת אילו עוד קלאסיקות את מחביאה במחברותייך?
 

צוצונת

New member
עוגה בחושה עם פירורים וריבה

עוגה מצויינת וקלה של רובנס הכנתי אותה לפיקניק של יום העמצאות והתבניות הריקות מדברות בעד עצמן. רכיבים: 200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר) כוס סוכר שקית קטנה קמח תופח (או ¾ 2 כוסות או 350 גר') ---- 3 ביצים 1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%) 2 סוכר וניל (אני שמתי כפית תמצית) ---- ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת פטל) אופן הכנה: לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים. להוציא כוס מהפירורים להניח בצד. להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל. לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד לצקת לתבנית עם חור באמצע לשים ריבה על פני העוגה מעל לפזר את הפירורים ולאפות. הערות שלי : אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.עשיתי חורים לאורך העוגה במרכזה בעזרת סכין חדה והריבה חדרה אל תוך העוגה כשחותכים פרוסה הריבה יוצאת גם באמצע זה יפה וטעים. מקור המתכון: רובנס
 

pirge

New member
יש לי שתי עוגות כאלה במחברת שלי

1. עוגת פירורים לכל דבר: חבילה מרגרינה\חמאה חבילה קמח אוסם כוס סוכר ללוש לפירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: שמנת חמוצה סוכר וניל ביצה לערבב בכף. לשטח בתבנית עגולה. לאפות 10 דקות. להוציא למרוח ריבה\קונפיטורה. לפזר הפירורים שהורדנו. ולאפות עד שישחימו. ואפשר למלא כל דבר במקום הריבה:פירות: גבינה: פרג: ת"ע. עוגה באפשרות שניה: 150 גרם מרגרינה כוס וחצי קמח תופח 3 חלמונים חצי גביע אשל קליפת לימון ל ע ר ב ב ביד. לשטח תבנית עגולה. ל ה ק צ י ף חלבונים עם חצי כוס סוכר + חצי כוס אגוזים. למרוח על הריבה באופן שווה. לאפות כ-30 דקות עד הזהבה חומית. אם אוהבים מתוק, אז להוסיף לבצק 2 כפות סוכר. ואם אוהבים קוקוס אז במקום האגוזים להכניס לקצף = קוקוס.
 

clcl

New member
עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה

עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה לתשומת לב שכאן אופים את החלק התחתון אפייה חלקית של כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת ורק אז מורחים ריבה ומפזרים פירורים (וממשיכים לאפות). רכיבים: 350 גרם קמח תופח (1/2 2 כוסות) 1 מרגרינה או חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר (לא צריך יותר כי מלית הריבה-מתוקה) 2 ביצים מס´ 1 1/2 כוס שמנת לקצפת ריצ´ (או שמנת לקצפת חלבית) גרידת קליפה מלימון שלם 2 כפיות תמצית וניל ריבת תות-שדה או כל ריבה אחרת לפי טעמכם (לדעתי: שווה לנסות עם ריבה חמוצה כמו תפוזים או פסיפלורה) תבנית מלבנית 20*30 אופן הכנה: מערבבים ידנית את הקמח, המרגרינה/חמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבדים אותה ביד לפירורים עדינים ומודדים כוס מהתערובת ושומרים בצד (לציפוי). ליתר הפירורים בקערה - מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים לעיסה חלקה וסמיכה מאד. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית 20*30 (כמו התבניות החד-פעמיות הבינוניות), מנערים קלות כדי לשטח את העיסה ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות (בתנור שחומם מראש). מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה שכבה של ריבה טובה. מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 15-20 דקות בחום בינוני. מחכים עד שתתקרר לטמפרטורת החדר ונהנים מעוגה מאד עדינה, לא מתוקה מדי ונימוחה (נמסה בפה). הערות: מקור המתכון: שיגריס
 

fairy_mi

New member
חיתוכיות ריבה עם פירורים

פשוטות וטעימות חיתוכיות ריבה עם פירורים החומרים: לבצק: ¼ 2 כוסות קמח ½ כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גר' מרגרינה למלית: 1 כוס ריבה טובה תוספת לבצק לפירורים: 2 כפות סוכר ¼ כוס קמח אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. לשים יחד את החומרים לבצק, משטחים ¾ ממנו על תחתית תבנית אפיה. מושחים את הבצק בריבה. מוסיפים ליתרת הבצק סוכר וקמח לבצק קשה יותר ומגררים את הבצק בעזרת פומפיה עבה. מפזרים הפירורים על הריבה. אופים כ35- דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים. חותכים לריבועים בעוד המאפה חם ומצננים. מקור המתכון: לא ידוע רשמה: fairy_mi
 

Y o v e l i

New member
FAIRY-MI האם קונפיטורית חבושים

יכולה להתאים בעוגה כזאת? קבלתי "בירושה" ולא הספקתי לטעום...
 
למעלה