לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מחפשת עוגה של פעם בצק פריך וריבה'
מחפשת עוגה של פעם בצק פריך וריבה
28/04/2004 | 09:28
20
3
אני יודעת שיש המון גרסאות וחשבתי שאולי למישהו כאן יש אחת מומלצת. כזו שהריבה נמצאת בין שתי שכבות של בצק פריך. רצוי מתכון קלאסי של פעם כי הבקשה הגיעה מדור ותיק
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש בספר של נירה שויאר - בצק'
יש בספר של נירה שויאר - בצק
28/04/2004 | 09:30
9
6
פריך. על חלק מורחים ריבה ואת החלק השני מגררים על הריבה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגות לכל עת? ניסית?'
עוגות לכל עת? ניסית?
28/04/2004 | 09:32
8
3
לצפיה ב-'בטח ניסיתי. אנ'לא בבית, אבל'
בטח ניסיתי. אנ'לא בבית, אבל
28/04/2004 | 09:41
7
2
כמעט בטוחה שזה מהספר של נירה שוייאר, בזמנו לא היו לי אפשרויות אחרות בד"כ לא אוהבת עוגות יבשות, אבל את זאת אני אוהבת במיוחד בעיקר אם הריבה נשרפת קצת
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה ואם יתחשק לך לנסות אני'
תודה רבה ואם יתחשק לך לנסות אני
28/04/2004 | 09:43
6
3
מצרפת לך אחלה מתכון גם של פעם בסגנון אבל לא בדיוק
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה מהאוסף הנוסטלגי/נירה רוסו'
תודה מהאוסף הנוסטלגי/נירה רוסו
28/04/2004 | 09:52
1
2
לא נוסתה...ספרי אם תנסי ואיך יצא

עוגת פירורים של פעם

מהרגע שבו נודע בין הבריות שאני עובדת על הפקת אוסף נוסטלגי משולש, נשלחו אל האוסף תרומות מבשלנים מתגעגעים.
המתכון שלהלן לא נשלח, אלא הוזמן: עוגה של אז ממטבחה של עליזה פלורנטל, שעמה חלקתי ילדות משותפת בתל אביב, באותן שנים עצמן.

מצרכים:

שכבה ראשונה - בצק:
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה
1 מיכל גבינה לבנה 9%
שקית קמח תופח (2 וחצי כוסות קמח)

שכבה שניה - ריבה:
7 כפות ריבת משמש/פובידל/אפרסק או ריבת תפוז-ג'ינג'ר צרפתית

שכבה שלישית - פירורי בצק:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

1. מערבלים את הבצק: חותכים את החמאה לפיסות קטנות ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים, מעבדים לבצק אחיד וסמיך.

2. משמנים תבנית פיירקס מלבנית או תבנית אלומיניום חד פעמית 27X20 ושוטחים עליה את הבצק.

3. מחממים מעט את הריבה במיקרוגל, ומורחים בזהירות על הבצק.

4. שמים את חומרי הפירורים (שכבה 3) בקערת המערבל (אין צורך לנקות מהכנת הבצק) ומעבדים לפירורים בפולסים קצרים.

5. בוזקים את הפירורים בשכבה אחידה על הריבה.

6. אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות - או עד שהקצוות משחימים.

מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
28/04/2004 | 10:40
לצפיה ב-'זה סגנון אחר - הכנתי אחת מעולה'
זה סגנון אחר - הכנתי אחת מעולה
28/04/2004 | 09:54
4
הכנתי עוגת 3 שכבות של אוליבר, מעולה...מומלצת בחום. העליתי תמונה ומתכון השירשור האחרון של סקר עוגת השבת
מתכונים >>
לצפיה ב-'איזה צחוקים, תמרי ה"מעוינים של סבתא'
איזה צחוקים, תמרי ה"מעוינים של סבתא
28/04/2004 | 10:56
2
1
בלה" כמו המתכון מהמחברת שלי שנתתי לך אבל שלי זה מסבתא בתיה.
חחחחחחחחחחחחה.נו,נו,חבל שלא הכנתי עוד מחברות ויש לי רק שתיים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'ג-דול אז רגע, אולי יש לך עוד דברים'
ג-דול אז רגע, אולי יש לך עוד דברים
28/04/2004 | 11:01
1
שאני מחפשת, אפשר לדעת אילו עוד קלאסיקות את מחביאה במחברותייך?
מתכונים >>
לצפיה ב-'לאט לאט. אנחנו פה על המפה. ונישאר.'
לאט לאט. אנחנו פה על המפה. ונישאר.
28/04/2004 | 11:21
1
לצפיה ב-'עוגה בחושה עם פירורים וריבה'
עוגה בחושה עם פירורים וריבה
<< ההודעה הנוכחית
28/04/2004 | 09:56
1
397
עוגה מצויינת וקלה של רובנס הכנתי אותה לפיקניק של יום העמצאות והתבניות הריקות מדברות בעד עצמן.

רכיבים:
200  גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
שקית קטנה קמח תופח (או ¾ 2 כוסות או 350 גר')
----
3 ביצים
1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)
2 סוכר וניל (אני שמתי כפית תמצית)
----
ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת פטל)


אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.

להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.
לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד לצקת לתבנית עם חור באמצע לשים ריבה על פני העוגה מעל לפזר את הפירורים ולאפות.

הערות שלי : אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.עשיתי חורים לאורך העוגה במרכזה בעזרת סכין חדה והריבה חדרה אל תוך העוגה כשחותכים פרוסה הריבה יוצאת גם באמצע זה יפה וטעים.

מקור המתכון:
רובנס
מתכונים >>
לצפיה ב-'העוגה של רובנס מצויינת'
העוגה של רובנס מצויינת
28/04/2004 | 11:31
4
לצפיה ב-'יש לי שתי עוגות כאלה במחברת שלי'
יש לי שתי עוגות כאלה במחברת שלי
28/04/2004 | 10:04
8
1. עוגת פירורים לכל דבר:
חבילה מרגרינה\חמאה
חבילה קמח אוסם
כוס סוכר
ללוש לפירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה.
ליתר להוסיף: שמנת חמוצה     סוכר וניל      ביצה
לערבב בכף.    לשטח   בתבנית עגולה.   לאפות 10 דקות.
להוציא למרוח    ריבה\קונפיטורה.    לפזר הפירורים שהורדנו.
ולאפות עד שישחימו.
ואפשר למלא כל דבר במקום הריבה:פירות:    גבינה:    פרג:   ת"ע.
עוגה באפשרות שניה:
150 גרם מרגרינה
כוס וחצי קמח תופח
3 חלמונים
חצי גביע אשל
קליפת לימון
             ל ע ר ב ב    ביד.   לשטח  תבנית עגולה.
ל ה ק צ י ף  חלבונים עם חצי כוס סוכר  +   חצי כוס אגוזים.
למרוח על הריבה באופן שווה.      לאפות כ-30 דקות עד הזהבה חומית.
אם אוהבים מתוק, אז להוסיף לבצק 2 כפות סוכר.
ואם אוהבים קוקוס אז במקום האגוזים להכניס לקצף = קוקוס.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה'
עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה
28/04/2004 | 10:17
1
8
עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה

לתשומת לב שכאן אופים את החלק התחתון אפייה חלקית של כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת ורק אז מורחים ריבה ומפזרים פירורים (וממשיכים לאפות).


רכיבים:
350 גרם קמח תופח (1/2 2 כוסות)
1 מרגרינה או חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר (לא צריך יותר כי מלית הריבה-מתוקה)

2 ביצים מס´ 1
1/2 כוס שמנת לקצפת ריצ´ (או שמנת לקצפת חלבית)
גרידת קליפה מלימון שלם
2 כפיות תמצית וניל

ריבת תות-שדה או כל ריבה אחרת לפי טעמכם (לדעתי: שווה לנסות עם ריבה חמוצה כמו תפוזים או פסיפלורה)

תבנית מלבנית 20*30

אופן הכנה:
מערבבים ידנית את הקמח, המרגרינה/חמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבדים אותה ביד לפירורים עדינים ומודדים כוס מהתערובת ושומרים בצד (לציפוי).

ליתר הפירורים בקערה - מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים לעיסה חלקה וסמיכה מאד.

מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית 20*30 (כמו התבניות החד-פעמיות הבינוניות), מנערים קלות כדי לשטח את העיסה ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות (בתנור שחומם מראש).

מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה שכבה של ריבה טובה.
מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 15-20 דקות בחום בינוני.

מחכים עד שתתקרר לטמפרטורת החדר ונהנים מעוגה מאד עדינה, לא מתוקה מדי ונימוחה (נמסה בפה).

הערות:


מקור המתכון: שיגריס
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה לכולן'
תודה רבה לכולן
28/04/2004 | 10:42
1
לצפיה ב-'חיתוכיות ריבה עם פירורים'
חיתוכיות ריבה עם פירורים
28/04/2004 | 12:28
4
4
פשוטות וטעימות



חיתוכיות ריבה עם פירורים

החומרים:

לבצק:
¼ 2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גר' מרגרינה

למלית:
1 כוס ריבה טובה

תוספת לבצק לפירורים:
2 כפות סוכר
¼ כוס קמח


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
לשים יחד את החומרים לבצק, משטחים ¾ ממנו על תחתית תבנית אפיה.
מושחים את הבצק בריבה. מוסיפים ליתרת הבצק סוכר וקמח לבצק קשה יותר
ומגררים את הבצק בעזרת פומפיה עבה. מפזרים הפירורים על הריבה.
אופים כ35- דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים.
חותכים לריבועים בעוד המאפה חם ומצננים.

מקור המתכון: לא ידוע
רשמה: fairy_mi
מתכונים >>
לצפיה ב-'וכמובן- חמאה במקום מרגרינה'
וכמובן- חמאה במקום מרגרינה
28/04/2004 | 12:29
2
לצפיה ב-'תודה רבה יקירתי'
תודה רבה יקירתי
28/04/2004 | 12:33
1
לצפיה ב-'FAIRY-MI האם קונפיטורית חבושים'
FAIRY-MI האם קונפיטורית חבושים
28/04/2004 | 12:39
1
2
יכולה להתאים בעוגה כזאת?
קבלתי "בירושה" ולא הספקתי לטעום...
מתכונים >>
לצפיה ב-'כמובן, למה לא?'
כמובן, למה לא?
28/04/2004 | 22:05
1
כל ריבה תתאים.
ניסיתי להכין פעם אפילו עם ריבת סברס שקיבלתי ויצא יופי
מתכונים >>

הודעות אחרונות

08:57 | 27.09.16 Omer Shliva
18:47 | 26.09.16 jinji0
15:53 | 26.09.16 avico2591
06:00 | 26.09.16 שרי 55510
19:17 | 25.09.16 איש מדליק1
10:27 | 25.09.16 ady18
10:12 | 25.09.16 טינטיןS
10:54 | 23.09.16 חנהפ
16:34 | 22.09.16 Maldini Girl

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא גירושין בשיתוף פעולה
אירוח בנושא גירושין...
עו``ד אלונה לוי תענה על שאלותיכם בנושא גירושין...
אירוח בנושא גירושין בשיתוף פעולה
אירוח בנושא גירושין...
עו``ד אלונה לוי תענה על שאלותיכם בנושא גירושין...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ