מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

מאיה 72

New member
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

לבצק: 1 ק"ג קמח 450cc מים 60cc שמן (1/4 כוס) 1 ביצה כפית שטוחה מלח 3 כפות חומץ 3 כפות וודקה 1 אבקת אפיה למלית: 1 ק"ג חמד 250 גר' גבינה בוגרית 1 קוטג' או גבינה כחושה 2 ביצים ההכנה: ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות. ועכשיו מתחילה העבודה... לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת. עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד... אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
 

מאיה 72

New member
מתחילים לפתוח את הבצק

שמתי בצק אחד לפני ואחד אחרי כדי לקבל קנה מידה
 

pirge

New member
3 פעמים כיפאק למאיה. מה זה מאיה,

נראה מסובך. זה בצק פילו???? בצק שטרודל???? דומה למה???? תודה.
 

מאיה 72

New member
זה דומה לבצק של שטרודל, אם רוצים

להכין שטרודל מכינים את אותו בצק בתוספת 2 כפות סוכר
 

יעל81

New member
../images/Emo3.gif הרגת אותי../images/Emo70.gif רוצה עכשיו ../images/Emo88.gif

 
למעלה