סולת, סולת, סולת

דני אלה

New member
נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס

נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס / רוני חסיד- מועצת החלב מתוך ספר הבשר של חני פרבר 400 גרם בקר טרי רזה מהירך (כף, שייטל,ויסבראטן טחון). 100 גרם חומוס. 100 גרם שעועית חומה. 100 גרם שעועית לבנה קטנה . שמן לטיגון. 1 בצל גדול קצוץ דק. 2 שיני שום כתושות. 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות. 2 מקלות סלרי פרוסים דק. 1 כוס פטרוזיליה קצוצה. רבע כוס מיץ לימון. 1 כף דבש. 2 כוסות מרק בשר. 1 כפית פלפל אנגלי טחון. מלח ופלפל שחור, טחון טרי. 1/3 כוס סולת. 1 חלמון. משרים במים למשך הלילה את החומוס בקערה אחת ואת שני מיני השעועית בקערה שניה. מסננים לפני תחילת הבישול. בשני סירים נפרדים מבשלים את החומוס ואת שני סוגי השעועית במשך 10 דקות. מסננים. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי ומחצית מהפטרוזיליה. כאשר הבצל הופך לשקוף מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מוסיפים את השעועית, החומוס, מיץ הלימון, המרק והדבש. מתבלים בפלפל, מלח ופלפל אנגלי, מכסים ומבשלים במשך שעה. בינתיים מערבבים את הבשר הטחון עם יתרת הפטרוזיליה, הסולת, החלמון, הפלפל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים 12 קציצות עגולות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד, עד שהן משחימות מעט. מעבירים את הקציצות לתבשיל, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. בוחשים בעדינות מדי פעם. מגישים חם עם סלט חסה טרי. הערה: הפרסים מגישים לצד הנזיד צלחת עם עשבי תיבול טריים כמו ריחן, פטרוזיליה וטרגון, ואוכלים אותם יחד עם התבשיל. mood4food
 

דני אלה

New member
עוגת סולת מהירה

עוגת סולת מהירה / פזית סבג לבצק: 1 כוס סולת 1 כוס קמח 1 כוס קוקוס 1 א.אפיה 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מים 3 ביצים לסירופ: 1 כוס מים 1 כוס סוכר כמה טיפות מיץ לימון. לבצק: להכניס הכול לקערה ולערבב לתערובת אחידה. לשמן תבנית 24 ולשפוך את התערובת לתוכה. לאפות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. לסירופ: להכניס הכל לסיר בישול קטן ולבשל כ- 20 דקות עד לקבלת סירופ. לשפוך על העוגה בעודו חם. Mood4Food
 

דני אלה

New member
עוגת קוקוס וסולת (4)

עוגת קוקוס וסולת / חן מרקוביץ 1 כוס קמח רגיל. 1 כוס סולת. 1 כוס קוקוס. 1 שקית א. אפיה. 1 שקית סוכר וניל. 1 כוס סוכר. 6 ביצים. 1 כוס שמן. 3/4 כוס מיץ תפוזים. סירופ: 1.5 כוס סוכר. 2 כוסות מים. מיץ מ- 1 לימון. מחממים תנור ל- 180 מעלות. שמים בקערה את הקמח, הסולת, הקוקוס, א. האפיה וסוכר הוניל ומערבבים היטב. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שנוצרת תערובת תפוחה. מוסיפים לאט ותוך כדי הקצפה, את השמן ומיץ הלימון. מפסיקים להקציף ומערבבים בעדינות רבה עם תערובת הקוקוס. מעבירים לתבנית בגודל סטנדרטי של תנור ואופים כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-3 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודנה חמה, יש למזוג עליה את הסירופ החם. Mood 4 Food
 

דני אלה

New member
קובה מתוקה

קובה מתוקה / אילנה יוסף 1 ק"ג בשר בקר מספר 3 5 בצלים. חומוס מקופסת שימורים. 3 יחידות גרונות עוף. עלה של סלרי. 1 ק"ג סולת. כף פפריקה מתוקה. כחצי כפית פלפל שחור. חצי כפית כורכום. כף אבקת מרק עוף. מלח. מבשלים את הבשר למשך כ- 20 דקות. לאחר מכן לוקחים 2 בצלים וקוצצים דק. מוסיפים את הבצלים לבשר ומבשלים כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומצננים למשך 20 דקות. הבצק: בקערה עמוקה שמים את הסולת ומוסיפים בערך כוס מים וקורט מלח. בעזרת היד יוצרים בצק רך . יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ . פותחים כל כדור בצק,ממלאים במעט מתערובת הבשר ומוודאים שסגרנו היטב. המרק של הקובה: בסיר עמוק מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים את החומוס את הכורכום פלפל שחור, עלה הסלרי,הגרונות ואבקת מרק עוף. ממלאים חצי סיר מים וטועמים את הנוזל אם יש צורך לתקן את התיבול. זורקים את הכדורים למרק ומבשלים כחצי שעה. Mood4Food
 

דני אלה

New member
קוסקוס עם ירקות

קוסקוס עם ירקות לקוסקוס: 1/2 ק"ג סולת. כף מחוקה מלח. 3 כפות שמן. חצי כוס מים. עוד כוס אחת מים. לתבשיל: 1 בצל בינוני. מעט שמן לטיגון. 1 כף רסק עגבניות. 1 כפית פפריקה מתוקה. 3/4 כוס מים. אפשרי אך לא הכרחי: 1/4 כפית קנמון. 2 שיני שום קצוצות. 2 תפו"א. 3 גזרים. 2 קישוא. דלורית בינונית או חתיכת דלעת. קופסה גרגרי חומוס משומרים. כמה גבעולי קוסברה או גבעולי סלרי. הכנת הקוסקוס: למלא רבע מחלקו התחתון של סיר הקוסקוס במים ולהביא לרתיחה. להניח בקערה את הסולת עם המלח ולערבב.להוסיף את השמן ולערבב בידיים ולפורר גושים. להוסיף בהדרגה את חצי כוס המים-להזהר שלא לשים מהר מידי את המים כדי שלא יהיה בצק. וכל הזמן לערבב בידיים ולפורר את הגושים שנוצרים. להעביר את הקוסקוס לסיר של קוסקוס.ולאדות במשך כשעה ולערבב אותו מידי פעם. בינתיים אפשר להתפנות להכנת התבשיל. לאחר שעה שופכים את הקוסקוס לקערה ומערבבים בכף גדולה ומוסיפים בהדרגה את כוס המים שוב להזהר לא לשים יותר מידי מים.לערבב אותו לאחר שהתקרר בידיים ולפורר גושים. להחזיר לסיר לאידוי שני. לאחר כחצי שעת אידוי הקוסקוס מוכן.לערבב היטב ולהגיש. בסיר רגיל מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה. מוסיפים רסק ומערבבים. מוסיפים פפריקה ומערבבים מוסיפים מים קנמון ושום קצוץ ומערבבים מביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ואת נוזלי השימור שלו הירקות והירק. אם צריך מוסיפים עוד מים מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות הירקות. Mood4Food
 

דני אלה

New member
קציצות ירק

קציצות ירק / אוריידה מאזיג חומרים 1 כוס שמיר קצוץ דק 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 1 כוס כוסברה קצוצה דק 1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק 4 בצלים ירוקים קצוצים 1 תפוח אדמה מגורד 1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה 2 ביצים 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס סולת קורט קינמון מעט פפריקה חריפה מלח ופלפל אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים היטב. קורצים עיגולים, טובלים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים בשמן עד שיזהיב. Yנט
 

דני אלה

New member
בסבוסה

בסבוסה / אריק חכימי וגרסיה גרגו עוגיות סולת חומרים 4 כוסות סולת 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס טחון 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפייה 1 גביע אשל 200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 50 גרם שקדים קלופים לסירופ: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר 1 כף מיץ לימון טרי 1/2 כף מי ורדים אופן ההכנה 1. מערבבים את כל המרכיבים פרט לשקדים עד שנוצר בצק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים. בינתיים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומצננים. 2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה. משטחים את הבצק בתבנית, חותכים לקוביות או למעויינים ומקשטים כל קובייה בשקד. אופים כשעה, עד שהבצק מזהיב. 3. מוציאים מהתנור ומצננים כ 5 דקות. יוצקים את הסירופ הקר על הבסבוסה החמה ומאחסנים במקרר עד ההגשה (אפשר גם להקפיא). Yנט
 

דני אלה

New member
עוגת סולת ואגוזים

עוגת סולת ואגוזים / חיים כהן החומרים 8 ביצים 1 כוס סוכר 2 כפות ברנדי 1 כוס סולת 1 כפית קינמון ½ כפית בקת אפייה 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס לסירופ: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים 3 –2 טיפות מיץ לימון 2 כפיות ברנדי אופן ההכנה 1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומערבלים עד שנוצר קרם סמיך. מוסיפים את הברנדי. 2.מערבבים בקערה נפרדת את הסולת, הקינמון, אבקת האפייה והאגוזים ומוסיפים לקרם הביצים בהדרגה, תוך ערבול במהירות נמוכה. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40 – 30 דקות, עד שהעוגה יציבה ושחומה במקצת. 3.בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון 5 דקות. מוסיפים את הברנדי ומכבים את האש. 4.פורסים את העוגה לפני שהצטננה למנות הגשה, ויוצקים עליה את הסירופ החם. מצננים ומגישים. שום פלפל ושמן זית
 
עוגת סולת מבושלת של חיים כהן

עוגת סולת של חיים כהן 4 כוסות מים 1/2 קלו סוכר 350 גר´ סולת 2 כפות צנוברים 1/2 כוס שקדים מולבנים(אני קצצתי גס כדי שהשקדים יתפזרו בכל העוגה) 1 מקל קינמון (אני שמתי רבע כף קינמון) 1 כוס שמן קינמון לקישוט. שמים את מקל הקינמון והסוכר והמים בסיר ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. במחבת יוצקים את השמן והסולת ומטגנים עד שהופך מעט חום (להזהר לא לחרוך) להשתמש באש נמוכה כ10 דק´ ומוסיפים את השקדים והצנוברים ומערבבים. מוסיפים את הסירופ במצקת בהדרגה כף אחר כף וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהסירוף נספג. יוצקים לתבנית עגולה ומצננים ומכניסים למקרר כמה שעות שהעוגה תתיצב. ומפזרים קינמון מעל. הערות: אני יצקתי את התערובת לתבנית 26 , להקפיד לטגן את הסולת על אש קטנה ומדי פעם לעלות את הלהבה אם רוצים את העוגה פחות רכה אפשר להפחית מהסירופ 3 כוסות מים במקום 4.
 
דיסת מלת

על כוס מים 2 כפות סלת להרתיח ולהוסיף כף סכר עד שנעשה דיסתי אוכלים עם קקאו מי אכל??? מי שרוצה בתאבון
 

droli

New member
להשכלה כללית מלט? מלט לבניה

או באמת מלת? אני אכלתי את זה המון בילדות, ולעיתים גם כיום.
 

יעלעל

New member
סליחה?

ראיתי שהכנת את המלאי שלי והיה טעים ושמחתי אבל אין בו סולת... יש קמח תירס. אז לא ברור לי מה עשית והיה לך טעים. תני רמז, שאדע. בכל מקרה שמחה שטעים. יעל
 

lilo

New member
אני בשוק!../images/Emo12.gif מה עם דייסת סולת?!../images/Emo12.gif

 
למעלה