סולת, סולת, סולת

רֵבַנֶה – עוגת סולת בולגרית

דרגת קושי – 1 תבנית 30X30 זמן הכנה – 30 דקות החומרים 7 ביצים 5 כפות סולת 3 כפות קמח תופח 2 כפות סוכר 1 כוס מים קרים (להוסיף לתוך הכוס כמה טיפות של קוניאק/ליקר כלשהו) אופן ההכנה להפריד חלבונים וחלמונים להקציף לקצף קשה מאוד את החלבונים עם 2 כפות סוכר. להוסיף לקערת החלבונים תוך קיפול עדין בהדרגה את החלמונים. בסוף, להוסיף את הקמח התופח והסולת כף אחר כף. לערבב היטב ובעדינות תוך קיפול העיסה. לחמם תנור היטב ולהוריד ל- 170 מעלות, כעת נכניס את התבנית לתנור לאפיה עד להזהבה. כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה, לחתוך למעוינים. לשפוך מעל העוגה את 1 כוס מים קרים (עם התוספת של המשקה). להכין את הסירופ ולקרר מעט ואחר"כ לשפוך מעל העוגה שהתקררה. החומרים לסירופ 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר מעט לימון להרתיח את הסוכר המים עד להמסת הסוכר (אין צורך להסמיך את הסירופ) לקראת הסוף מוסיפים את הלימון.
 

דני אלה

New member
עוגת סולת במילוי אגוזים

עוגת סולת במילוי אגוזים שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה" לעוגה 1/2 2 כוסות סולת 1/2 2 כוסות קמח תופח 1/2 2 כוסות מים 1/4 כוס סוכר 200 גר' מרגרינה 1 כוס שמן למלית: 300 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני 1/2 כוס סוכר 1 כף קינמון 1 כפית תמצית וניל לסירופ 1/2 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1 כף דבש 1 כף מיץ לימון מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת והקמח,בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד. מרפדים תבנית חסינת אש בגודל 20 30 במחצית כמות הבצק, מפזרים את המלית על הבצק בצורה אחידה, מכסים במחצית השניה כשבכל פעם לוקחים פיסת בצק משטחים אותה בידיים ומניחים. הבצק רך מאד ואינו ניתן לרידוד. מהדקים קלות. מסמנים מעוינים בעזרת סכין ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 30 דקות עד להזהבה. מוציאים ויוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה. לסירופ,מבשלים את כל החומרים כ- 4 דקות לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומצננים. "פסטו"
 

דני אלה

New member
בסבוסה-עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז

בסבוסה-עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז החומרים הדרושים: לעוגה: שלושת רבעי כוס סוכר 50 גרם חמאה כוס וחצי קמח 1 כף אבקת אפייה כוס וחצי סולת 1 גביע שמנת חמוצה שני שליש כוס חלב 1 כף תמצית וניל 1 כוס אגוזי לוז קלויים, קלופים וטחונים גס לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1 מקל וניל חצי כוס דבש 50 גרם חמאה אופן ההכנה: מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ומקל הווניל. מביאים לרתיחה. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומקרצפים את הזרעים שבתוכו לתוך הסירופ. את המקל עצמו זורקים. מוסיפים לתערובת את הדבש והחמאה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. 1 מחממים תנור אפייה לחום בינוני-גבוה ומשמנים בחמאה תבנית אפייה מלבנית. 2 מערבבים את כל חומרי העוגה לעיסה אחידה ומשטחים בתבנית. 3 מסמנים בסכין דוגמת מעויינים לפיהם תיפרס העוגה. מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. 4 מוציאים מהתנור וחורצים לפי הסימנים, חתכים עמוקים עד התחתית. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. 5 מוציאים את העוגה מהתנור, מחממים את הסירופ ויוצקים אותו על העוגה החמה. ממתינים 10 דקות ומגישים. 6 הערה: אפשר להוסיף לסירופ כף מי ורדים. גיל חובב
 

דני אלה

New member
עוגת ספרא (סולת)

עוגת ספרא (סולת) 1 קג' סולת 2 ביצים 2\1 1 כוס שמן 2\1 1 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל קליפה מגורדת מתפוז אחד חצי כוס שקדים קלופים הכנה: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. משמנים תבנית מלבנית ויוצקים לתוכה את תערובת הסולת. משטחים ומחליקים את פני העוגה. אופים בחום של 180 מעלות כ45-50 דקות, עד שהעוגה זהובה חותכים את העוגה למעויינים, מטביעים במרכז כל מעויין שקד יוצקים מעל סירופ סוכר לסירופ סוכר: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים מיץ וסרט קליפה מלימון אחד הכנה: שמים את כל החומרים בסיר,מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שמתקבל סירופ סמיך מעט בצבע שנהבי קשת
 

דני אלה

New member
קינוח סולת

קינוח סולת החומרים כוס סולת כוס סוכר 5 כוסות מים כף קינמון שליש כוס אגוזים קצוצים ההכנה שופכים את הסולת, את הסוכר ואת הקינמון לסיר, מוסיפים 5 כוסות מים, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומסירים מהאש. שופכים את התערובת לתבנית, מצננים במשך מספר שעות במקרר, ומגישים קר. הערות מומלץ להשתמש בסולת מלאה, הנמכרת בחנויות טבע. כדי להכין קינוח דיאטטי, ניתן להמיר את כוס הסוכר בארבע כפיות "מתוק וקל". ניתן להמיר חצי כוס סולת בחצי כוס פתיתי שיבולת שועל (קוואקר). ניתן להוסיף גם צימוקים, בנוסף לאגוזים או במקומם. "זכויות בעלי-חיים השבוע".
 

דני אלה

New member
קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים

קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים מנה - מנה עיקרית סוג מתכון - מרקים קושי הכנה - 2 מס' סועדים - מקור - גולשים מוצרים בערך 1 ק"ג תפו"א 1/2 כוס סולת (8 כפות) 1/2 1 עד 2 כוסות קמח (לפי הצורך-הכמות תלויה בסוג תפו"א וכושר הספיגה שלהם) 2 כפיות מלח 2 ביצים להגשה: 50 גרם חמאה תהליך הבישול לבשל את תפו´א בקליפתם, לקלף, לסנן ולמעוך למחית עם מזלג או כלי מיוחד (לא מעבד מזון !). להוסיף את הסולת, המלח, 2 ביצים ולהוסיף כל פעם מעט קמח ולערבב. להמשיך להוסיף קמח ולערבב עד שנוצר בצק נוח לעיבוד. (גמיש אבל לא דביק מדי). לגלגל את הבצק לגליל ארוך ולחתוך חתיכות קטנות. להרתיח מים מומלחים בסיר גדול ולבשל את הכופתאות בערך 20 דקות (אפשר קצת פחות אבל צריך לטעום ולבדוק אם מוכן). להמיס חמאה במחבת ולטגן בה קלות את הקניידעלך. תפוז
 

דני אלה

New member
עוגת סולת וסירופ לימון

עוגת סולת וסירופ לימון מנה - קינוח סוג מתכון - עוגות קושי הכנה - 1 מס' סועדים - 10 מקור - סטימצקי משך ההכנה - 30 דקות מוצרים 1 1/2 אבקת אפייה 2 ביצים טרופות מעט כוס חלב 150 גרם חמאה 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס סוכר 1 1/2 כוס סולת דקה קליפת לימון 1 2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק כוס שקדים טחונים תהליך הבישול 1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מברישים תבנית טבעת עמוקה, מסולסלת, בקוטר 23 ס"מ, בשמן או בחמאה מומסת. בקערה קטנה של מערבל חשמל מערבלים חמאה וסוכר לתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל כל תוספת. מוסיפים את קליפת הלימון, ומערבלים עד שהחומרים מתערבבים. 2. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה סולת מעורבת בשקדים ובאבקת אפייה, לסרוגין עם החלב. בוחשים לתערובת חלקה. 3. מעבירים לתבנית המוכנה, ומחליקים את פני השטח. אופים 45 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. משאירים את העוגה בתבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן הופכים אותה על צלחת הגשה. מברישים סירופ על חלקה העליון של העוגה ועל דפנותיה. מקררים וזורים אבקת סוכר מנופה. 4. להכנת סירופ לימון: מערבבים מיץ לימון, קליפה וסוכר בסיר קטן. בוחשים על אש בינונית מבלי להרתיח, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות. תפוז
 

דני אלה

New member
עוגת סולת וקוקוס

עוגת סולת וקוקוס מנה - קינוח סוג מתכון - עוגות מס' סועדים - 8 מקור - גולשים משך ההכנה - 20 דקות+שעה אפיה מוצרים 250 ג´ חמאה 1 כוס סוכר 3 ביצים טרופות 1 כפית תמצית וניל 1 כוס סולת 3/4 כוס קוקוס טחון 1 1/4 כוסות קמח תופח לרוטב הלימון: 3/4 כוס סוכר 1 כוס מים 1 לימון פרוס דק תהליך הבישול 1. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 , מכסים את התחתית והדפנות בנייר אפיה ומשמנים את הניר. 2. מערבלים את החמאה והסוכר כ-10 דקות מוסיפים בהדרגה את הביצים טוב טריפה מתמדת, בכל פעם ביצה אחת. 3. מוסיפים תמצית וניל ואת הסולת וממשיכים בערבול עוד 5 דקות. 4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הקוקוס והקמח המנופה ובוחשים בתנועות קיפול עד שהתערובת חלקה. 5. מעבירים את התערובת לתבנית האפיה ואופים כ-שעה, או בודקים עם קיסם. בינתיים מכינים את הסירופ. הכנת הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש קטנה עד רתיחה. מוסיפים את הלימון, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש, מבשלים על אש קטנה 15 דקות ומצננים. ניתן לקשט את העוגה בפרוסות לימון או בקצפת. כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה, לשפוך את הסירופ על העוגה תפוז
 

דני אלה

New member
עוגת סולת וקוקוס (2)

עוגת סולת וקוקוס מנה - קינוח סוג מתכון - עוגות קושי הכנה - 1 מס' סועדים - מקור - גולשים מוצרים 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 1 כוס קמח 1/2 1 כוסות סולת 2 כפות שקדים טחונים 2 שקיות אבקת אפיה 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים 1 כוס שמן 5 ביצים סירופ: 1/2 1 כוסות מים 1/2 1 כוסות סוכר תהליך הבישול לערבב את כל החומרים היבשים בקערה, להוסיף בהדרגה מיץ תפוזים,שמן,וביצים ולערבב לבלילה אחידה לאפות עד שיזהיב (כ-45 דק`) בחום בינוני. להרתיח בסיר את הסוכר והמים, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כ-5 דק` ולשפוך בצורה שווה על העוגה החמה. אני יודעת שזה נראה המון סירופ אבל...אל חשש העוגה סופגת הכל. אפשר לפזר קוקוס מלמעלה לקישוט תפוז
 

דני אלה

New member
כופתאות גבינה וסולת

כופתאות גבינה וסולת מתכון של דודי שיק. 1 חבילה גבינה כחושה (טוב טעם) 1 ביצה גדולה (או שתיים קטנות) 4-3 כפות סוכר 100 גרם סולת 1. מערבבים את הגבינה, הביצה והסוכר בכף עץ. מוסיפים את הסולת, מערבבים ומניחים לשעתיים במקרר. 2. ביד רטובה צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. 3. זורקים את הכופתאות לתוך מים רותחים, ומבשלים עד שהם צפים על פני המים. מוציאים בכף מחוררת. 4. מגישים חם עם שמנת חמוצה וריבת שזיפים או משמש. על השולחן
 

דני אלה

New member
דושה - חביתיה הודית

דושה - חביתיה הודית 15 גרם שמרים 1/4 חבילה מרגרינה 250 גרם קמח 1 כף סולת 1 כף חומץ טבעי 2 כפות סוכר 1 כפית מלח 2 ביצים * ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים. * במחבת ממיסים את המרגרינה עם כוס מים. * שמים בקערה את הקמח מעבירים לתוכה את המרגרינה המומסת, מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב. * מוסיפים לתערובת חומץ, סוכר ומלח. * מוסיפים 21/2 כוסות מים פושרים וביצים. מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות מעט סמיכה יותר מתערובת של בלינצ'ס - אם חסר מים, מוסיפים עוד. * משמנים מחבת (רק לפני טיגון הדושה הראשונה. אין צורך לחזור ולשמן בין אחת לשניה). יוצקים בלילה בכמות של חצי מצקת, ומפזרים באופן אחיד על ידי ניענוע המחבת. אין צורך להפוך. הדושה מוכנה כשהקצוות יבשים. ל-25 יחידות על השולחן
 

דני אלה

New member
טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי

טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי (לתבנית סטנדרטית של תנור) לסירופ: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר מית מ- 1/2 לימון 250 גרם מרגרינה 1/2 2 כוסות מים 1/2 2 כוסות סולת 350 גרם קמח תופח 1/2 כוס סוכר 1 כוס אגוזים, טחונים * בסיר מבשלים את חומרי הסירופ, ומניחים להתקרר. * מכינים את העוגה: בסיר ממיסים את המרגרינה, מוסיפים שמן ומים, ומחממים יחד. מורידים מהכיריים. * מוסיפים את הסולת, מערבבים היטב בכף עץ ומוסיפים קמח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. * מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומעבירים לתבנית אפייה (של תנור) משומנת. * בעזרת סכין מסמנים מעויינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שקיסם יוצא לח, אבל לא רטוב. * מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ החם. על השולחן
 

דני אלה

New member
כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה

כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה מתכון של עדה פומקוב 3 ביצים 1/2 ק"ג גבינה לבנה ("כנען") 3 כפות סולת מלח מרתיחים סיר עם מי מלח לבישול הכופתאות. בקערה טורפים את הביצים ומערבבים עם גבינה, סולת ומלח. נותנים לעיסה לנוח במשך כמה דקות. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, ומבשלים אותם במים רותחים, במשך כמה דקות, עד שהם מתנפחים. מומלץ להגיש עם רוטב פטריות בשמנת. ל-30 יחידות על השולחן
 

דני אלה

New member
מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)

מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס) "...אלה עוגיות רכות ומתוקות. בתוניס נוהגים לטגן אותן לפני שטובלים בסירופ סוכר. אמא שלי שיכללה את המתכון. במקום לטגן היא אופה את העוגיות, וכך הן יוצאות פחות משמינות..." 2 1/2 כוסות קמח מנופה 1 ק"ג סולת 3/4 כוס שמן כ3- כוסות מים 500 גרם תמרים טחונים קליפה מ2- תפוזים 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן לסירופ: 11/2 כוסות מים 1 כוס סוכר 3-2 כפות מיץ לימון * בקערה מערבבים את הקמח והסולת, יוצרים גומה ולתוכה שופכים את השמן, אחרי שחומם מעט. מתחילים לבחוש בעזרת כף ובהמשך לשים, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. צריך להתקבל בצק אחיד וגמיש. * מכינים את המלית: מחממים 1/2 כוס מים בסיר ומוסיפים את התמרים הטחונים ואת קליפת התפוז. מתבלים בקינמון וציפורן. בוחשים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוציאים את קליפת התפוז. * מחממים תנור ל-180 מעלות. * חותכים את הבצק ל-4 חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בעובי 1 ס"מ. מורחים עליו את המלית ומגלגלים לרולדה. פורסים את הגלילה לפרוסות אלכסוניות, ברוחב 11/2 ס"מ. * מסדרים את העוגיות על תבנית משומנת ואופים כ-20-15 דקות. נזהרים שלא לייבש את העוגיות יותר מידי. מניחים להצטנן. * בינתיים מכינים את הסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בתוך סיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-30 דקות אחרי הרתיחה. * מנמיכים את האש וטובלים את העוגיות בסירופ הרותח ל-3-2 דקות - כמה עוגיות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ומניחים להצטנן. 40-50 יחידות על השולחן
 

דני אלה

New member
פאי גבינה מיוון

פאי גבינה מיוון "...מתכון של חני פרבר פאי גבינה פוגשים במטבחים רבים, גם מלוח וגם מתוק, אך לטעמי אין פאי שמתחרה בזה היווני. מילוי הגבינה תפוח ועדין, ובצק הפילו מסיים את העניין בפריכות ובעדינות שאין לשום בצק אחר..." חומרים: 2 כוסות חלב 1/2 כוס סולת חיטה 1/4 חבילה חמאה 1 1/2 כוס פטה, מפוררת 3/4 כוס קשקוול או פייסה, מגוררת 3 ביצים מעט מוסקט, מגורר פלפל לבן 12 דפי פילו 100 גרם חמאה מומסת (או חצי כוס שמן זית, אחר לגמרי מהמתכון המקורי, וטעים מאד) 1. בסיר כבד מערבבים חלב, סולת וחמאה ומביאים לרתיחה. מערבבים תוך כדי רתיחה עדינה עד שהתערובת מסמיכה, מבשלים עוד שתי דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שמעורבב היטב. מסירים מהאש. 2. טורפים פנימה את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת. 3. מחממים תנור ל200- מעלות. 4. חותכים את הפילו למידת תבנית מלבנית. משמנים את התבנית ומרפדים במחצית עלי הפילו. משמנים כל דף בחמאה מומסת. יוצקים את המילוי ומכסים בשאר העלים. מצננים שעה במקרר. 5. מתיזים על העלה העליון מעט מים וחותכים למרובעים עד לעומק השכבה הראשונה. מתיזים מעט מים על הבצק ואופים. 7. מנמיכים את חום התנור ל175- ואופים 15 דקות בחלק התחתון של התנור אם לא טורבו) מעלים לרשת העליונה ואופים עוד 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומשהים 5 דקות לפני האכילה. על השולחן
 

דני אלה

New member
שקר פרה - עוגיות טורקיות

שקר פרה - עוגיות טורקיות מתכון של בעלת קייטרינג "לינט דלווה" מרעננה, המתמחה במטבח טורקי עילי לבצק: 1/2 ק"ג קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 50 גרם סולת 2 ביצים 125 גרם חמאה + 125 גרם גרם מרגרינה, מומסות ומצוננות לטמפרטורת החדר 150 גרם אבקת סוכר לקישוט: שקדים מולבנים (אחד לכל עוגייה) לסירופ: 200 מ"ל מים 160 גרם סוכר 1/4 לימון 1. במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק, פרט לתערובת החמאה והמרגרינה. מתחילים לעבד ומוסיפים בזרם דק את תערובת החמאה והמרגרינהעד שנוצר בצק רך. 2. . מחממים תנור ל180- מעלות. 3. . צרים מהבצק עוגיות בקוטר 2 ס"מ. מדביקים שקד על כל עוגייה ואופים 20 25- דקות, עד שהעוגיות משחימות. 4. בזמן הזה מכינים סירופ: בסיר מבשלים את המים עם הסוכר והלימון, עד שמסמיך. נזהרים שלא יהפוך לקרמל. 5. מוציאים את העוגיות מהתנור ובעודן חמות יוצקים עליהן סירופ חם. הופכים מיד את העוגיות, כדי שיצופו מכל הצדדים. על השולחן
 

דני אלה

New member
הריסי (כיבוד מתוק מסולת)

הריסי (כיבוד מתוק מסולת) 1 קילו סולת +3 כוסות סוכר 1 אבקת אפיה כפית קטנה שמרים יבשים 2 כוסות מים לרוטב : 5 כוסות סוכר 6 כוסות מים טיפת מזהר או לימון בסוף בקערה שמים את היבשים (סולת - 3 כוסות סוכר - אבקת אפיה - שמרים ) לערבב טוב ואחר כך להוסיף 2 כוסות מים להמשיך לערבב טוב בידיים כדי לא להשאיר גולות של סולת . למרוח תבנית מרובעת של התנור עם מרגרינה ולשפוך את התערובת ולאפות בחום בינוני ( 160 מעלות ) עד שמזהיב מאוד. רוטב : בסיר קטן להרתיח 5 כוסות סוכר + 6 כוסות מים להרתיח טוב לאחר שמורידים מהאש מוסיפים טיפת מזהר או לימון . ( אם הרוטב חם צריך שהעוגה תהיה קרה או להיפך ) למזוג את הרוטב על העוגה . Goodfood
 

דני אלה

New member
עוגת סולת וקוקוס (3)

עוגת סולת וקוקוס 3 כוסות סוכר 1 כוס קוקוס 1 כוס קמח 2 כוסות סולת 2 כפות שקדים, טחונים 2 חבילות אבקת אפיה 2 כוסות מיץ תפוזים 1 כוס שמן 5 יחידות ביצה 2 כוסות מים 1.מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (סוכר,קוקוס, קמח, סולת, שקדים), 2.להוסיף בהדרגה מיץ תפוזים , כוס מים , שמן וביצים ולערבב לבלילה אחידה. 3.לאפות עד שיזהיב כ- 45 דק' בחום בינוני של 150 מעלות. 4.ציפוי- להרתיח בנפרד בסיר את 1.5 כוסות הסוכר והמים, להנמיך להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כ- 5 דק'. 5.לשפוך בצורה שווה את הציפוי על העוגה. Goodfood
 

דני אלה

New member
טארט טאטן תפוחים דבש וסולת

טארט טאטן תפוחים דבש וסולת החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ: לתפוחים: 8 תפוחי עץ גרנד סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים 1 בקבוק יין אדום יבש 1 מקל קינמון מיץ וסרט מקליפת לימון אחד 1 כוס (230 גר') סוכר לקרמל: 1/2 1כוסות (350 גר') סוכר 1/2 כוס (120 מ"ל) מים לבצק: 180 גר' חמאה רכה קליפה מגוררת מלימון אחד 3/4 כוס דבש 3 ביצים 2 כוסות ( 280 גר') קמח תופח מאליו 1 כוס ( 200 גר') סולת 1. מבשלים את כל החומרים לתפוחים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג לצינון. 2. הקרמל: בתבנית האפייה אטומה לגמרי (לא בעלת תחתית נשלפת ולא קפיצית, פיירקס למשל) שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה עד שנוצר קרמל זהוב. מניחים לקירור. 3. מסדרים את התפוחים על מצע הקרמל במעגלים סדורים מהחוץ כלפי המרכז, עד שממלאים את כל בסיס התבנית. 4. הבצק: מרסקים במעבד מזון את החמאה, קליפת לימון והדבש לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ולבסוף מוסיפים את הקמח והסולת. מערבבים רק עד שהקמחים נספגים. 5. יוצקים את התערובת על התפוחים ואופים בחום בינוני של 170 מעלות כ-40-50 דקות, עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה על רשת. 6. בזהירות הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר בליווי קרם פרש, קצפת או גלידת וניל משובחת. מקור: שף אורן גירון, מגזין דרך האוכל, ספטמבר 2003 Goodfood
 
למעלה