סולת, סולת, סולת

א אוהל

New member
סולת, סולת, סולת

אני באטרף סולת. בסוף השבוע האחרון הוכנו: 1. קובה של פנינה במרק סלק (לא הישגתי ג'ריש, הבורגול לא נטחן לי אז הם לא יצאו עדינים כמו של פנינה אבל טעימים. יש מקום לשיפור) 2. עוגת סולת ותפוזים של איילת לטוביץ (היה מגעיל. תרמתי את העוגה לגן.) 3. מלאי של יעלעל - יאמי (הפחתתי את כמות החמאה בחצי). יש לכם מתכונים טובים במיוחד עם סולת? במיוחד אני אשמח למתכון של עוגת סולת דחוסה, מתוקה ולחה במיוחד. הכנתי אחת כזו לפני שנה והיא הייתה א-ל-ו-ה-י-ת רק שהמתכון נעלם ומאז אני מנסה כל מתכון לעוגת סולת שנופל לידי אך טרם נמצאה האבידה.
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגת סולת מעולה

מתכון: עוגת סולת מעולה רכיבים: לעוגה: 1/2 1 כוסות סולת 1/2 כוס קמח תופח 1 שמנת חמוצה 1 שמנת מתוקה 1 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 3 ביצים כפית מסטיקה - לא חובה לסירופ סוכר: 2.5 כוסות מים 2 כוסות סוכר 2 טיפות זהר אופן הכנה: לערבב טוב את כל החמרים לעוגה. לשפוך לתבנית פיירקס 20/35 בערך לתנור 180 עד שמשחים יפה מוצאים שופכים בהדרגה את הסירופ סוכר, העוגה אוכלת הכול למרות שזה נראה המון. לסירופ סוכר לבשל לסירופ 10דק' אפשר לפזר קוקוס על העוגה כאשר יוצאת הערות: מקור המתכון: אורי הבולגרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

א אוהל

New member
נראה לכם שלמתכון הנ"ל אפשר במקום

מסטיקה להוסיף חוואייג' לאפיה? קניתי קופסא כי לא עמדתי בפני הריח המדהים ועכשיו לא ברור לי מה עושים עם זה...
 

clcl

New member
א אוהל - עוגיות ממולאות תמרים

עוגיות ממולאות תמרים - בְּעָאבֵּע בְּתַמִר' ק י ש ו ר
 

clcl

New member
אם היא ציינה כנראה שאת יכולה לבחור

את הסוג בו יותר נח לך להתשתמש . . . אני אישית אופה עם שמרים טריים.
 
מכירה את העוגיות האלו, מכינים אותם

עם שמרים טריים אבל נראה לי שיש המון שמרים, ל-1 ק"ג קמח מספיק 50 ג' שמרים טריים ולא כמו במתכון שכנראה יש טעות דפוס 75 ג'.
 

דני אלה

New member
מתכון: קראמבל סולת תפוח בדבש

מתכון: קראמבל סולת תפוח בדבש רכיבים: (תבנית מלבנית 25*35 ס"מ): 10 תפוחי עץ גרני סמית, מגולענים, לא קלופים 170 גרם סולת 110 גרם קמח 125 מ"ל דבש 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות לסירופ: 150 מ"ל דבש 50 מ"ל מים 1 מקל קינמון ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי 2 תרמילי הל שבורים 1 כוכב אניס 1 עלה דפנה 10 גרגירי פלפל שחור אופציה: 10 פולי קפה אופן הכנה: במעבד מזון טוחנים את התפוחים בפולסים, טחינה גסה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליו את התפוחים בשכבה אחידה. מערבבים סולת, קמח ודבש לתערובת פירורית יבשה, מפוררים את התערובת בשכבה אחידה מעל התפוחים, כך שיהיו כולם מכוסים באופן אחיד בתערובת. מפזרים מעל את קוביות החמאה. אופים בחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור וממתינים 1/4 שעה לפני שפורסים למלבנים. לסירופ: מבשלים דבש, מים ותבלינים על אש קטנה כ-10 דקות, מכבים להבה וממתינים עוד 10 דקות, מסננים. מניחים בצלחת מלבן של עוגה , יוצקים כף של סירופ דבש מבושם מעל העוגה ועוד כף אחת לצד העוגה. הערות: מגישים עם כדור גלידה, או סורבה או עם כף של שמנת חמוצה או קרם פרש. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגת תפוזים וסולת עם תותים

מתכון: עוגת תפוזים וסולת עם תותים בקרמל ותבלינים רכיבים: לעוגה: 1.5 כוסות סולת 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס סוכר 1 כוס קוקוס 6 ביצים 1 כוס שמן 1.5 כוסות מיץ תפוזים 1 כוס ריבת תפוזים איכותית לסירופ: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים 1 כף מי הדרים לתותים: 1 חבילהה תותי שדה חצויים 1/3 כוס סוכר 1/3 כוס מים 4 כפות ברנדי 3 גרגירי פלפל שחור 2 תרמילי הל שבורים 2 כוכבי אניס "סרט" של ג'ינג'ר "סרט" של קליפת לימון 1 עלה דפנה חתיכה קטנה של משיה (קושט, מייס, פרח אגוז המוסקט) אופן הכנה: לעוגה: מערבלים יחד ביצים, שמן, מיץ וריבה לתערובתאחידה. מוסיפים סוכר, קוקוס, קמח וסולת. משטחים בתבנית 30*25 מלבנית ואופים בחום של 180 מעלות 1/2 שעה. לסירופ: מבשלים את כל המרכיבים יחד 1/4 שעה. יוצקים את הסירופ על העוגה בהדרגה מיד בצאתה מהתנור. לתותים: מבשלים סוכר, תבלינים ומים 5 דקות עד שהסירופ מבעבע ומסמיך, מוסיפים תותים וברנדי ומבשלים כמה דקות עד שהם מזוגגים. להגשה: מגישים פרוסה מעוגת הסולת ולצידה מהתותים המזוגגים. הערות: אני נוהג להוסיף לצד המנה כף אחת מהמוצר הנקרא "שקדיה" זוהי מעין טחינה משקדים וניתן להשיגה בחנויות טבע. מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגת סולת בסבוסה

מתכון: עוגת סולת בסבוסה רכיבים: 1/2 1 כוס סולת 1/2 1 כוס אגוזים+שקדים 3/4 כוס סוכר 4 בייצים 3/4 כוס שמן 1 אבקת אפיה לסירופ: 1/2 1 כוס סוכר 1 כוס מים 2 טיפות מי וורדים (לא חייב) אופן הכנה: לערבב את כל החומרים יחד ולשים בתבנית זכוכית ולאפות עד שישחים להוציא מהתנור ולחתוך למעוינים להכין את הסירופ ולשפוך על העוגה כשהיא עוד חמה הערות: מקור המתכון: מירבלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
סולת

מה מתחשק לך? עוגת סולת עוגת סולת במילוי אגוזים בסבוסה (עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז) טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים עוגת ספרא (סולת) ברבוניות ממולאות בציפוי סולת מרק סולת עם ממרח שום וכוסברה קינוח סולת עוגת סולת קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים עוגת סולת וסירופ לימון עוגת סולת וקוקוס עוגת סולת וקוקוס כופתאות גבינה וסולת נזיד במיה עם כופתאות בשר - קוּבָה בָמיָה ניוקי בנוסח רומאי דושה - חביתיה הודית טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס) מרק סולת מרק קובה מרק קובה בדלעת של "סוזאנה" עוגת תפוחים "הקיוסק" פאי גבינה מיוון פישפשטיל קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק שקר פרה - עוגיות טורקיות הריסי )כיבוד מתוק מסולת ( עוגת סולת וקוקוס מעמול - עוגיות סולת ואגוזים עוגת סולת עוגת סולת ודבש טארט טאטן תפוחים, דבש וסולת אפרסקים בגבינת עיזים מפרום - כיפתה תוניסאי נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס עוגת סולת עוגת סולת ותמרים עוגת סולת ותפוזים עוגת סולת מהירה עוגת קוקוס וסולת פשטידת בצל פשטידת פטריות וטופו קובה אדומה קובה מתוקה קוסקוס עם ירקות קציצות ברוטב עגבניות קציצות ירק מרק קובה אדום מרק קובה עירקי בסבוסה עוגת סולת פסטה ברוטב סלמון, שמנת וג'ינג'ר עוגת סולת עוגת סולת ואגוזים עוגת תפוחים עם סולת עוגת סולת עם אגסים
 

א אוהל

New member
דניאלה את אוצר ../images/Emo24.gif

את אלה בתור התחלה
(האם מישהו מהם נוסה?): עוגת סולת במילוי אגוזים בסבוסה (עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז) טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים עוגת ספרא (סולת) קינוח סולת קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים עוגת סולת וסירופ לימון עוגת סולת וקוקוס כופתאות גבינה וסולת דושה - חביתיה הודית טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס) פאי גבינה מיוון שקר פרה - עוגיות טורקיות הריסי )כיבוד מתוק מסולת ( עוגת סולת וקוקוס טארט טאטן תפוחים, דבש וסולת נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס עוגת סולת מהירה עוגת קוקוס וסולת קובה מתוקה קוסקוס עם ירקות קציצות ירק בסבוסה עוגת סולת ואגוזים
 

ה י ו ע ץ

New member
אני מת לדעת איך קוראים

לעוגות סולת המלבניות שנמכרות תמיד צמוד לבאקלאווה ביפו,זה מגיע עם בוטן למעלה,אתה יודע איך מכינים את המעדן הזה? אנא ממך ,זה לא הבסבוסה כי מישהי כתבה לי}הדרומית{שזה בסבוסה ונראה לי שלא כי זה מכיל בצק ואגוזים.תודה גבר
 

דני אלה

New member
טיש פיש טיל- עוגת סולת ../images/Emo91.gif

טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים המצרכים: לבצק: 1 כוס שמן 1 כוס מים 1 חבילת מרגרינה (200 גר') 3 כוסות קמח 3 כוסות סולת 1 אבקת אפיה למילוי: 1 כוס סוכר 1 כף קינמון חצי כוס שומשום 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס 1 כוס צנוברים לסירופ סוכר: 1 כוס סוכר 1 כוס מים מיץ וסרט קליפה מלימון אחד אופן ההכנה: שמים בסיר את המים, שמן ומרגרינה. מבשלים תוך ערבוב עד שכל החומרים נמסים ומעורבבים. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח, הסולת ואבקת האפיה. לשים ומערבבים לבצק. מרפדים את תבנית התנור במחצית מכמות הבצק לשכבה אחידה. מערבבים את חומרי המילוי ומפזרים בשכבה אחידה על תחתית הבצק. מניחים את שאר הבצק, טלאים טלאים דקים על המילוי, עד שכל המילוי מכוסה שכבה אחידה של הבצק. מהדקים מעט. בסכין חדה, חותכים מעוינים ברוחב של כ-3 ס"מ. אופים בתנור, בחום של 180 מעלות, כחצי שעה. בזמן הזה מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מקררים. בגמר האפיה, יוצקים אל התבנית החמה את הסירופ הקר, סביב סביב, מניחים להיספג ומגישים. "קשת"
 

א אוהל

New member
שוש ../images/Emo24.gif

יש לי את המתכון שלך לקוסקוס... יש לך אולי גם מתכון טוב למרק של הקוסקוס?
 
מה../images/Emo12.gifגם לזה צריך מתכון?

האמת אני שמה הכל לפי העין פחות או יותר ועם המון ירקות. מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי כמות . הרבה מאוד דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד 1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל) 4 גזרים שלמים מגוררים תפו"א כמספר האנשים כרוב לבן קטן חתוך ל-4 1 בצל חתוך לחצי 1 עגבניה שלמה 6-7 קישואים מגוררים 4-5 עלים ראש סלרי 1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק) 1/2 כפית סחוג/טבסקו 2 כפות חוויג' למרק מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה (מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות)
 

א אוהל

New member
שוש, אני מהתפוצה בה מוסיפים סוכר

לקרפיון
את הקובה של פנינה עשיתי במרק בורשט רוסי כי זה מה שאני מכירה (וצחקו עלי על זה...) טוב, הולכת לאפות קצת.
 
למעלה