לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4424044,240 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'סולת, סולת, סולת'
סולת, סולת, סולת
<< ההודעה הנוכחית
27/10/2003 | 13:28
57
1891
אני באטרף סולת. בסוף השבוע האחרון הוכנו:

1. קובה של פנינה במרק סלק (לא הישגתי ג'ריש, הבורגול לא נטחן לי אז הם לא יצאו עדינים כמו של פנינה אבל טעימים. יש מקום לשיפור)
2. עוגת סולת ותפוזים של איילת לטוביץ (היה מגעיל. תרמתי את העוגה לגן.)
3. מלאי של יעלעל - יאמי (הפחתתי את כמות החמאה בחצי).

יש לכם מתכונים טובים במיוחד עם סולת?

במיוחד אני אשמח למתכון של עוגת סולת דחוסה, מתוקה ולחה במיוחד. הכנתי אחת כזו לפני שנה והיא הייתה א-ל-ו-ה-י-ת רק שהמתכון נעלם ומאז אני מנסה כל מתכון לעוגת סולת שנופל לידי אך טרם נמצאה האבידה.



מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת סולת מעולה'
מתכון: עוגת סולת מעולה
27/10/2003 | 13:32
7
330
מתכון: עוגת סולת מעולה

רכיבים:
לעוגה:
1/2 1 כוסות סולת
1/2 כוס קמח תופח
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
3 ביצים
כפית מסטיקה - לא חובה

לסירופ סוכר:
2.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 טיפות זהר

אופן הכנה:
לערבב טוב את כל החמרים לעוגה. לשפוך לתבנית פיירקס 20/35 בערך לתנור 180 עד שמשחים יפה מוצאים שופכים בהדרגה את הסירופ סוכר, העוגה אוכלת הכול למרות שזה נראה המון.
  
לסירופ סוכר
לבשל לסירופ 10דק'

אפשר לפזר קוקוס על העוגה כאשר יוצאת

הערות:


מקור המתכון:
אורי הבולגרי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכונים >>
לצפיה ב-'נראה לכם שלמתכון הנ"ל אפשר במקום'
נראה לכם שלמתכון הנ"ל אפשר במקום
27/10/2003 | 13:48
5
92
מסטיקה להוסיף חוואייג' לאפיה? קניתי קופסא כי לא עמדתי בפני הריח המדהים ועכשיו לא ברור לי מה עושים עם זה...
מתכונים >>
לצפיה ב-'א אוהל - עוגיות ממולאות תמרים'
א אוהל - עוגיות ממולאות תמרים
27/10/2003 | 13:51
4
89
עוגיות ממולאות תמרים - בְּעָאבֵּע בְּתַמִר'

ק
י
ש
ו
ר
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'clcl על איזה שמרים מדובר?'
clcl על איזה שמרים מדובר?
27/10/2003 | 13:53
2
18
לצפיה ב-'אם היא ציינה כנראה שאת יכולה לבחור'
אם היא ציינה כנראה שאת יכולה לבחור
27/10/2003 | 14:08
1
19
את הסוג בו יותר נח לך להתשתמש . . .

אני אישית אופה עם שמרים טריים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אם היא ציינה = אם היא לא ציינה'
אם היא ציינה = אם היא לא ציינה
27/10/2003 | 14:09
9
לצפיה ב-'מכירה את העוגיות האלו, מכינים אותם'
מכירה את העוגיות האלו, מכינים אותם
27/10/2003 | 14:14
51
עם שמרים טריים אבל נראה לי שיש המון שמרים, ל-1 ק"ג קמח מספיק 50 ג' שמרים טריים ולא כמו במתכון שכנראה יש טעות דפוס 75 ג'.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני מזוזעעעת!!הפגזה כזו?? אין מילים'
אני מזוזעעעת!!הפגזה כזו?? אין מילים
27/10/2003 | 22:18
39
לצפיה ב-'מתכון: קראמבל סולת תפוח בדבש'
מתכון: קראמבל סולת תפוח בדבש
27/10/2003 | 13:33
64
מתכון: קראמבל סולת תפוח בדבש

רכיבים:
(תבנית מלבנית 25*35 ס"מ):
10 תפוחי עץ גרני סמית, מגולענים, לא קלופים
170 גרם סולת
110 גרם קמח
125 מ"ל דבש
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
לסירופ:
150 מ"ל דבש
50 מ"ל מים
1 מקל קינמון
ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי
2 תרמילי הל שבורים
1 כוכב אניס
1 עלה דפנה
10 גרגירי פלפל שחור
אופציה: 10 פולי קפה

אופן הכנה:
במעבד מזון טוחנים את התפוחים בפולסים, טחינה גסה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליו את התפוחים בשכבה אחידה.
מערבבים סולת, קמח ודבש לתערובת פירורית יבשה, מפוררים את התערובת בשכבה אחידה מעל התפוחים, כך שיהיו כולם מכוסים באופן אחיד בתערובת.
מפזרים מעל את קוביות החמאה.
אופים בחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור וממתינים 1/4 שעה לפני שפורסים למלבנים.
לסירופ: מבשלים דבש, מים ותבלינים על אש קטנה כ-10 דקות, מכבים להבה וממתינים עוד 10 דקות, מסננים.
מניחים בצלחת מלבן של עוגה , יוצקים כף של סירופ דבש מבושם מעל העוגה ועוד כף אחת לצד העוגה.

הערות: מגישים עם כדור גלידה, או סורבה או עם כף של שמנת חמוצה או קרם פרש.

הערות:


מקור המתכון:
יניבניב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת תפוזים וסולת עם תותים'
מתכון: עוגת תפוזים וסולת עם תותים
27/10/2003 | 13:34
56
מתכון: עוגת תפוזים וסולת עם תותים בקרמל ותבלינים

רכיבים:
לעוגה:
1.5 כוסות סולת
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
6 ביצים
1 כוס שמן
1.5 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס ריבת תפוזים איכותית
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מי הדרים
לתותים:
1 חבילהה תותי שדה חצויים
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
4 כפות ברנדי
3 גרגירי פלפל שחור
2 תרמילי הל שבורים
2 כוכבי אניס
"סרט" של ג'ינג'ר
"סרט" של קליפת לימון
1 עלה דפנה
חתיכה קטנה של משיה (קושט, מייס, פרח אגוז המוסקט)

אופן הכנה:
לעוגה: מערבלים יחד ביצים, שמן, מיץ וריבה לתערובתאחידה.
מוסיפים סוכר, קוקוס, קמח וסולת.
משטחים בתבנית 30*25 מלבנית ואופים בחום של 180 מעלות 1/2 שעה.
לסירופ: מבשלים את כל המרכיבים יחד 1/4 שעה.
יוצקים את הסירופ על העוגה בהדרגה מיד בצאתה מהתנור.
לתותים: מבשלים סוכר, תבלינים ומים 5 דקות עד שהסירופ מבעבע ומסמיך, מוסיפים תותים וברנדי ומבשלים כמה דקות עד שהם מזוגגים.
להגשה: מגישים פרוסה מעוגת הסולת ולצידה מהתותים המזוגגים.

הערות:
אני נוהג להוסיף לצד המנה כף אחת מהמוצר הנקרא "שקדיה" זוהי מעין טחינה משקדים וניתן להשיגה בחנויות טבע.

מקור המתכון:
יניבניב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת סולת בסבוסה'
מתכון: עוגת סולת בסבוסה
27/10/2003 | 13:35
135
מתכון: עוגת סולת בסבוסה

רכיבים:
1/2 1 כוס סולת
1/2 1 כוס אגוזים+שקדים
3/4 כוס סוכר
4 בייצים
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
לסירופ:
1/2 1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 טיפות מי וורדים (לא חייב)

אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד ולשים בתבנית זכוכית ולאפות עד שישחים
להוציא מהתנור ולחתוך למעוינים
להכין את הסירופ ולשפוך על העוגה כשהיא עוד חמה

הערות:


מקור המתכון:
מירבלי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכונים >>
לצפיה ב-'סולת'
סולת
27/10/2003 | 13:40
2
113
מה מתחשק לך?

עוגת סולת
עוגת סולת במילוי אגוזים
בסבוסה (עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז)
טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים
עוגת ספרא (סולת)
ברבוניות ממולאות בציפוי סולת
מרק סולת עם ממרח שום וכוסברה
קינוח סולת
עוגת סולת
קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים
עוגת סולת וסירופ לימון
עוגת סולת וקוקוס
עוגת סולת וקוקוס
כופתאות גבינה וסולת
נזיד במיה עם כופתאות בשר - קוּבָה בָמיָה
ניוקי בנוסח רומאי
דושה - חביתיה הודית
טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי
כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה
מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)
מרק סולת
מרק קובה
מרק קובה בדלעת של "סוזאנה"
עוגת תפוחים "הקיוסק"
פאי גבינה מיוון
פישפשטיל
קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק
שקר פרה - עוגיות טורקיות
הריסי )כיבוד מתוק מסולת (
עוגת סולת וקוקוס
מעמול - עוגיות סולת ואגוזים
עוגת סולת
עוגת סולת ודבש
טארט טאטן תפוחים, דבש וסולת
אפרסקים בגבינת עיזים
מפרום - כיפתה תוניסאי
נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס
עוגת סולת
עוגת סולת ותמרים
עוגת סולת ותפוזים
עוגת סולת מהירה
עוגת קוקוס וסולת
פשטידת בצל
פשטידת פטריות וטופו
קובה אדומה
קובה מתוקה
קוסקוס עם ירקות
קציצות ברוטב עגבניות
קציצות ירק
מרק קובה אדום
מרק קובה עירקי
בסבוסה
עוגת סולת
פסטה ברוטב סלמון, שמנת וג'ינג'ר
עוגת סולת
עוגת סולת ואגוזים
עוגת תפוחים עם סולת
עוגת סולת עם אגסים

מתכונים >>
לצפיה ב-'דניאלה את אוצר '
דניאלה את אוצר
27/10/2003 | 13:45
57
את אלה בתור התחלה (האם מישהו מהם נוסה?):

עוגת סולת במילוי אגוזים
בסבוסה (עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז)
טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים
עוגת ספרא (סולת)
קינוח סולת
קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים
עוגת סולת וסירופ לימון
עוגת סולת וקוקוס
כופתאות גבינה וסולת
דושה - חביתיה הודית
טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי
כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה
מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)
פאי גבינה מיוון
שקר פרה - עוגיות טורקיות
הריסי )כיבוד מתוק מסולת (
עוגת סולת וקוקוס
טארט טאטן תפוחים, דבש וסולת
נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס
עוגת סולת מהירה
עוגת קוקוס וסולת
קובה מתוקה
קוסקוס עם ירקות
קציצות ירק
בסבוסה
עוגת סולת ואגוזים

מתכונים >>
לצפיה ב-'אני מת לדעת איך קוראים'
אני מת לדעת איך קוראים
27/10/2003 | 19:36
51
לעוגות סולת המלבניות שנמכרות תמיד צמוד לבאקלאווה ביפו,זה מגיע עם בוטן למעלה,אתה יודע איך מכינים את המעדן הזה? אנא ממך ,זה לא הבסבוסה כי מישהי כתבה לי}הדרומית{שזה בסבוסה ונראה לי שלא כי זה מכיל בצק ואגוזים.תודה גבר
מתכונים >>
לצפיה ב-'טיש פיש טיל- עוגת סולת '
טיש פיש טיל- עוגת סולת
27/10/2003 | 13:41
112
טיש פיש טיל- עוגת סולת ואגוזים

המצרכים:

לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילת מרגרינה (200 גר')
3 כוסות קמח
3 כוסות סולת
1 אבקת אפיה

למילוי:
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
חצי כוס שומשום
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס צנוברים

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד

אופן ההכנה:

שמים בסיר את המים, שמן ומרגרינה. מבשלים תוך ערבוב עד שכל החומרים נמסים ומעורבבים. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח, הסולת ואבקת האפיה. לשים ומערבבים לבצק.
מרפדים את תבנית התנור במחצית מכמות הבצק לשכבה אחידה.
מערבבים את חומרי המילוי ומפזרים בשכבה אחידה על תחתית הבצק.
מניחים את שאר הבצק, טלאים טלאים דקים על המילוי, עד שכל המילוי מכוסה שכבה אחידה של הבצק. מהדקים מעט.
בסכין חדה, חותכים מעוינים ברוחב של כ-3 ס"מ.
אופים בתנור, בחום של 180 מעלות, כחצי שעה.
בזמן הזה מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מקררים.
בגמר האפיה, יוצקים אל התבנית החמה את הסירופ הקר, סביב סביב, מניחים להיספג ומגישים.


"קשת"
מתכונים >>
לצפיה ב-'קוסקוס ב-10 דקות'
קוסקוס ב-10 דקות
27/10/2003 | 13:42
4
85
לצפיה ב-'שוש '
שוש
27/10/2003 | 13:46
3
38
יש לי את המתכון שלך לקוסקוס... יש לך אולי גם מתכון טוב למרק של הקוסקוס?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מהגם לזה צריך מתכון?'
מהגם לזה צריך מתכון?
27/10/2003 | 14:05
2
29
האמת אני שמה הכל לפי העין פחות או יותר ועם המון ירקות.
מקווה שכמויות הירקות לא גדולות מיידי -ניתן להכין חצי כמות .

הרבה מאוד דלעת (1/2 1 - 2 ק"ג) -מקולפת וחתוכה גדול מאוד
1/2 כוס גרגרי חומוס (לא מבושל)
4 גזרים שלמים מגוררים
תפו"א כמספר האנשים
כרוב לבן קטן חתוך ל-4
1 בצל חתוך לחצי
1 עגבניה שלמה
6-7 קישואים מגוררים
4-5 עלים ראש סלרי
1 כף אבקת מרק עוף (מלח מוסיפים אם צריך רק אחרי הוספת האבקת מרק)
1/2 כפית סחוג/טבסקו
2 כפות חוויג' למרק

מביאים לרתיחה מוציאים קצף ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-1/2 -3/4 שעה עם 1/2 מכסה פתוח/או ללא מכסה
(מרק ירקות מבשלים ללא מכסה בזמן קצר בכדי לא לאבד מטעם הירקות)

מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שוש, אני מהתפוצה בה מוסיפים סוכר'
שוש, אני מהתפוצה בה מוסיפים סוכר
27/10/2003 | 14:12
1
23
לקרפיון

את הקובה של פנינה עשיתי במרק בורשט רוסי כי זה מה שאני מכירה (וצחקו עלי על זה...)

טוב, הולכת לאפות קצת.
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה בסדר ככה לומדים, אפיה נעימה'
זה בסדר ככה לומדים, אפיה נעימה
27/10/2003 | 14:16
13
לצפיה ב-'רֵבַנֶה – עוגת סולת בולגרית'
רֵבַנֶה – עוגת סולת בולגרית
27/10/2003 | 13:46
56
דרגת קושי – 1
תבנית 30X30
זמן הכנה – 30 דקות

החומרים

7 ביצים
5 כפות סולת
3 כפות קמח תופח
2 כפות סוכר
1 כוס מים קרים  (להוסיף לתוך הכוס כמה טיפות של קוניאק/ליקר כלשהו)

אופן ההכנה

להפריד חלבונים וחלמונים
להקציף לקצף קשה מאוד את החלבונים עם 2 כפות סוכר.
להוסיף לקערת החלבונים תוך קיפול עדין בהדרגה את החלמונים.
בסוף, להוסיף את הקמח התופח  והסולת כף אחר כף.
לערבב היטב ובעדינות תוך קיפול העיסה.
לחמם תנור היטב ולהוריד ל- 170 מעלות, כעת נכניס את התבנית לתנור לאפיה עד להזהבה.
כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה, לחתוך למעוינים.
לשפוך מעל העוגה את 1 כוס מים קרים (עם התוספת של המשקה).
להכין את הסירופ ולקרר מעט ואחר"כ לשפוך מעל העוגה שהתקררה.

החומרים לסירופ

2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מעט לימון

להרתיח את הסוכר המים עד להמסת הסוכר  (אין צורך להסמיך את הסירופ) לקראת הסוף מוסיפים את הלימון.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת במילוי אגוזים'
עוגת סולת במילוי אגוזים
27/10/2003 | 13:51
35
עוגת סולת במילוי אגוזים

שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"

לעוגה
1/2 2 כוסות סולת
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/2 2 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
200 גר' מרגרינה
1 כוס שמן

למלית:
300 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
1 כפית תמצית וניל

לסירופ
1/2 1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף דבש
1 כף מיץ לימון

מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה,
מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת
והקמח,בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד.
מרפדים תבנית חסינת אש בגודל 20 30 במחצית כמות הבצק,
מפזרים את המלית על הבצק בצורה אחידה, מכסים במחצית השניה
כשבכל פעם לוקחים פיסת בצק משטחים אותה בידיים ומניחים.
הבצק רך מאד ואינו ניתן לרידוד. מהדקים קלות.
מסמנים מעוינים בעזרת סכין ואופים בתנור שחומם מראש
לחום בינוני כ- 30 דקות עד להזהבה.
מוציאים ויוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.
לסירופ,מבשלים את כל החומרים כ- 4 דקות לאחר הרתיחה
מסירים מהאש ומצננים.


"פסטו"

מתכונים >>
לצפיה ב-'בסבוסה-עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז'
בסבוסה-עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז
27/10/2003 | 13:54
266
בסבוסה-עוגת סולת מצרית עם אגוזי לוז

החומרים הדרושים:  
    
  לעוגה:  
  שלושת רבעי כוס סוכר  
  50 גרם חמאה  
  כוס וחצי קמח  
  1 כף אבקת אפייה  
  כוס וחצי סולת  
  1 גביע שמנת חמוצה  
  שני שליש כוס חלב  
  1 כף תמצית וניל  
  1 כוס אגוזי לוז קלויים, קלופים וטחונים גס  
    
  לסירופ:  
  1 כוס סוכר  
  1 כוס מים  
  1 מקל וניל  
  חצי כוס דבש  
  50 גרם חמאה  
    
אופן ההכנה:  
מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים  
ומקל הווניל. מביאים לרתיחה. חוצים את מקל הווניל
לאורכו ומקרצפים את הזרעים שבתוכו לתוך הסירופ. את
המקל עצמו זורקים. מוסיפים לתערובת את הדבש והחמאה
ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

1
מחממים תנור אפייה לחום בינוני-גבוה ומשמנים בחמאה  
תבנית אפייה מלבנית.

2
מערבבים את כל חומרי העוגה לעיסה אחידה ומשטחים  
בתבנית.

3
מסמנים בסכין דוגמת מעויינים לפיהם תיפרס העוגה.  
מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

4
מוציאים מהתנור וחורצים לפי הסימנים, חתכים עמוקים  
עד התחתית. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות, עד
שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.

5
מוציאים את העוגה מהתנור, מחממים את הסירופ ויוצקים  
אותו על העוגה החמה. ממתינים 10 דקות ומגישים.

6
הערה: אפשר להוסיף לסירופ כף מי ורדים.  

גיל חובב
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת ספרא (סולת)'
עוגת ספרא (סולת)
27/10/2003 | 13:55
55
עוגת ספרא (סולת)

1 קג' סולת
2 ביצים
2\1 1 כוס שמן
2\1 1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד          
חצי כוס שקדים קלופים

הכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
משמנים תבנית מלבנית ויוצקים לתוכה את תערובת הסולת. משטחים ומחליקים את פני העוגה.
אופים בחום של 180 מעלות כ45-50 דקות, עד שהעוגה זהובה
חותכים את העוגה למעויינים, מטביעים במרכז כל מעויין שקד יוצקים מעל סירופ סוכר

לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד

הכנה:
שמים את כל החומרים בסיר,מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שמתקבל סירופ סמיך מעט בצבע שנהבי



קשת
מתכונים >>
לצפיה ב-'קינוח סולת'
קינוח סולת
27/10/2003 | 13:56
84
קינוח סולת  

החומרים

כוס סולת
כוס סוכר
5 כוסות מים
כף קינמון
שליש כוס אגוזים קצוצים


ההכנה

שופכים את הסולת, את הסוכר ואת הקינמון לסיר, מוסיפים 5 כוסות מים, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.

ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומסירים מהאש.

שופכים את התערובת לתבנית, מצננים במשך מספר שעות במקרר, ומגישים קר.

הערות

מומלץ להשתמש בסולת מלאה, הנמכרת בחנויות טבע.
כדי להכין קינוח דיאטטי, ניתן להמיר את כוס הסוכר בארבע כפיות "מתוק וקל".

ניתן להמיר חצי כוס סולת בחצי כוס פתיתי שיבולת שועל (קוואקר).

ניתן להוסיף גם צימוקים, בנוסף לאגוזים או במקומם.



"זכויות בעלי-חיים השבוע".
מתכונים >>
לצפיה ב-'קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים'
קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים
27/10/2003 | 13:58
31
קניידעלך תפוחי-אדמה וסולת צ´כים  
  
מנה - מנה עיקרית
סוג מתכון - מרקים
קושי הכנה - 2
מס' סועדים -
מקור - גולשים

מוצרים
בערך 1 ק"ג תפו"א
1/2 כוס סולת (8 כפות)
1/2 1 עד 2 כוסות קמח (לפי הצורך-הכמות תלויה בסוג תפו"א וכושר הספיגה שלהם)
2 כפיות מלח
2 ביצים

להגשה:
50 גרם חמאה  
  
תהליך הבישול

לבשל את תפו´א בקליפתם, לקלף, לסנן ולמעוך למחית עם מזלג או כלי מיוחד (לא מעבד מזון !).

להוסיף את הסולת, המלח, 2 ביצים ולהוסיף כל פעם מעט קמח ולערבב.
להמשיך להוסיף קמח ולערבב עד שנוצר בצק נוח לעיבוד. (גמיש אבל לא דביק מדי).

לגלגל את הבצק לגליל ארוך ולחתוך חתיכות קטנות.

להרתיח מים מומלחים בסיר גדול ולבשל את הכופתאות בערך 20 דקות (אפשר קצת פחות אבל צריך לטעום ולבדוק אם מוכן).

להמיס חמאה במחבת ולטגן בה קלות את הקניידעלך.  

תפוז
    
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת וסירופ לימון'
עוגת סולת וסירופ לימון
27/10/2003 | 14:00
37
עוגת סולת וסירופ לימון  

מנה - קינוח
סוג מתכון - עוגות
קושי הכנה - 1
מס' סועדים - 10
מקור - סטימצקי
משך ההכנה - 30 דקות  
  
מוצרים
1 1/2  אבקת אפייה
2  ביצים טרופות מעט
כוס  חלב
150 גרם  חמאה
1/2 כוס  מיץ לימון
1/2 כוס  סוכר
3/4 כוס  סוכר
1 1/2 כוס סולת דקה
קליפת לימון 1
2 כפיות  קליפת לימון מגוררת דק
כוס  שקדים טחונים

  
תהליך הבישול

1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מברישים תבנית טבעת עמוקה, מסולסלת, בקוטר 23 ס"מ, בשמן או בחמאה מומסת. בקערה קטנה של מערבל חשמל מערבלים חמאה וסוכר לתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל כל תוספת. מוסיפים את קליפת הלימון, ומערבלים עד שהחומרים מתערבבים.
2. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה סולת מעורבת בשקדים ובאבקת אפייה, לסרוגין עם החלב. בוחשים לתערובת חלקה.
3. מעבירים לתבנית המוכנה, ומחליקים את פני השטח. אופים 45 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. משאירים את העוגה בתבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן הופכים אותה על צלחת הגשה. מברישים סירופ על חלקה העליון של העוגה ועל דפנותיה. מקררים וזורים אבקת סוכר מנופה.
4. להכנת סירופ לימון: מערבבים מיץ לימון, קליפה וסוכר בסיר קטן. בוחשים על אש בינונית מבלי להרתיח, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.  
    
תפוז
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת וקוקוס'
עוגת סולת וקוקוס
27/10/2003 | 14:01
36
עוגת סולת וקוקוס  
  
מנה - קינוח
סוג מתכון - עוגות
מס' סועדים - 8
מקור - גולשים
משך ההכנה - 20 דקות+שעה אפיה  
  
מוצרים
250 ג´ חמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סולת
3/4 כוס קוקוס טחון
1 1/4 כוסות קמח תופח

לרוטב הלימון:
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1 לימון פרוס דק  
  
תהליך הבישול
1. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 , מכסים את התחתית והדפנות בנייר אפיה ומשמנים את הניר.
2. מערבלים את החמאה והסוכר כ-10 דקות מוסיפים בהדרגה את הביצים טוב טריפה מתמדת, בכל פעם ביצה אחת.
3. מוסיפים תמצית וניל ואת הסולת וממשיכים בערבול עוד 5 דקות.
4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הקוקוס והקמח המנופה ובוחשים בתנועות קיפול עד שהתערובת חלקה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית האפיה ואופים כ-שעה, או בודקים עם קיסם.

בינתיים מכינים את הסירופ.

הכנת הסירופ:
שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש קטנה עד רתיחה. מוסיפים את הלימון, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש, מבשלים על אש קטנה 15 דקות ומצננים.

ניתן לקשט את העוגה בפרוסות לימון או בקצפת.

כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה, לשפוך את הסירופ על העוגה  

    
תפוז
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת וקוקוס (2)'
עוגת סולת וקוקוס (2)
27/10/2003 | 14:03
24
עוגת סולת וקוקוס  
  
מנה - קינוח
סוג מתכון - עוגות
קושי הכנה - 1
מס' סועדים -
מקור - גולשים
  
מוצרים
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1/2 1 כוסות סולת
2 כפות שקדים טחונים
2 שקיות אבקת אפיה
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס שמן
5 ביצים

סירופ:
1/2 1 כוסות מים
1/2 1 כוסות סוכר  
  
תהליך הבישול
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה, להוסיף בהדרגה מיץ תפוזים,שמן,וביצים ולערבב לבלילה אחידה
לאפות עד שיזהיב (כ-45 דק`) בחום בינוני.
להרתיח בסיר את הסוכר והמים, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כ-5 דק` ולשפוך בצורה שווה על העוגה החמה.
אני יודעת שזה נראה המון סירופ אבל...אל חשש העוגה סופגת הכל.
אפשר לפזר קוקוס מלמעלה לקישוט

    
תפוז
מתכונים >>
לצפיה ב-'כופתאות גבינה וסולת'
כופתאות גבינה וסולת
27/10/2003 | 14:03
27
כופתאות גבינה וסולת  

מתכון של דודי שיק.  
1 חבילה גבינה כחושה (טוב טעם)
1 ביצה גדולה (או שתיים קטנות)
4-3 כפות סוכר
100 גרם סולת

1. מערבבים את הגבינה, הביצה והסוכר בכף עץ. מוסיפים את הסולת, מערבבים ומניחים לשעתיים במקרר.
2. ביד רטובה צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
3. זורקים את הכופתאות לתוך מים רותחים, ומבשלים עד שהם צפים על פני המים. מוציאים בכף מחוררת.
4. מגישים חם עם שמנת חמוצה וריבת שזיפים או משמש.



על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'דושה - חביתיה הודית'
דושה - חביתיה הודית
27/10/2003 | 14:05
35
דושה - חביתיה הודית

15 גרם שמרים
1/4 חבילה מרגרינה
250 גרם קמח
1 כף סולת
1 כף חומץ טבעי
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים

* ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים.
* במחבת ממיסים את המרגרינה עם כוס מים.
* שמים בקערה את הקמח מעבירים לתוכה את המרגרינה המומסת, מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב.
* מוסיפים לתערובת חומץ, סוכר ומלח.
* מוסיפים 21/2 כוסות מים פושרים וביצים. מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות מעט סמיכה יותר מתערובת של בלינצ'ס - אם חסר מים, מוסיפים עוד.
* משמנים מחבת (רק לפני טיגון הדושה הראשונה. אין צורך לחזור ולשמן בין אחת לשניה). יוצקים בלילה בכמות של חצי מצקת, ומפזרים באופן אחיד על ידי ניענוע המחבת. אין צורך להפוך. הדושה מוכנה כשהקצוות יבשים.

ל-25 יחידות

על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי'
טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי
27/10/2003 | 14:06
100
טישפשטי - עוגת סולת בנוסח ספרדי  


(לתבנית סטנדרטית של תנור)

לסירופ:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
מית מ- 1/2 לימון


250 גרם מרגרינה
1/2 2 כוסות מים
1/2 2 כוסות סולת
350 גרם קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 כוס אגוזים, טחונים  

* בסיר מבשלים את חומרי הסירופ, ומניחים להתקרר.
* מכינים את העוגה: בסיר ממיסים את המרגרינה, מוסיפים שמן ומים, ומחממים יחד. מורידים מהכיריים.
* מוסיפים את הסולת, מערבבים היטב בכף עץ ומוסיפים קמח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומעבירים לתבנית אפייה (של תנור) משומנת.
* בעזרת סכין מסמנים מעויינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שקיסם יוצא לח, אבל לא רטוב.
* מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ החם.



על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה'
כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה
27/10/2003 | 14:07
33
כופתאות גבינה וסולת, מרוסיה  

מתכון של עדה פומקוב

3 ביצים
1/2 ק"ג גבינה לבנה ("כנען")
3 כפות סולת
מלח  

מרתיחים סיר עם מי מלח לבישול הכופתאות.
בקערה טורפים את הביצים ומערבבים עם גבינה, סולת ומלח. נותנים לעיסה לנוח במשך כמה דקות.
יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, ומבשלים אותם במים רותחים, במשך כמה דקות, עד שהם מתנפחים.
מומלץ להגיש עם רוטב פטריות בשמנת.


ל-30 יחידות

על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)'
מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)
27/10/2003 | 14:08
34
מקרוּד - עוגיות סולת (תוניס)

"...אלה עוגיות רכות ומתוקות. בתוניס נוהגים לטגן אותן לפני שטובלים בסירופ סוכר.
אמא שלי שיכללה את המתכון. במקום לטגן היא אופה את העוגיות, וכך הן יוצאות פחות משמינות..."

2 1/2 כוסות קמח מנופה
1 ק"ג סולת
3/4 כוס שמן
כ3- כוסות מים
500 גרם תמרים טחונים
קליפה מ2- תפוזים
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן

לסירופ:
11/2 כוסות מים
1 כוס סוכר
3-2 כפות מיץ לימון

* בקערה מערבבים את הקמח והסולת, יוצרים גומה ולתוכה שופכים את השמן, אחרי שחומם מעט. מתחילים לבחוש בעזרת כף ובהמשך לשים, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. צריך להתקבל בצק אחיד וגמיש.
* מכינים את המלית: מחממים 1/2 כוס מים בסיר ומוסיפים את התמרים הטחונים ואת קליפת התפוז. מתבלים בקינמון וציפורן. בוחשים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוציאים את קליפת התפוז.
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* חותכים את הבצק ל-4 חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בעובי 1 ס"מ. מורחים עליו את המלית ומגלגלים לרולדה. פורסים את הגלילה לפרוסות אלכסוניות, ברוחב 11/2 ס"מ.
* מסדרים את העוגיות על תבנית משומנת ואופים כ-20-15 דקות. נזהרים שלא לייבש את העוגיות יותר מידי. מניחים להצטנן.
* בינתיים מכינים את הסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בתוך סיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-30 דקות אחרי הרתיחה.
* מנמיכים את האש וטובלים את העוגיות בסירופ הרותח ל-3-2 דקות - כמה עוגיות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ומניחים להצטנן.


40-50 יחידות


על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'פאי גבינה מיוון'
פאי גבינה מיוון
27/10/2003 | 14:10
27
פאי גבינה מיוון

"...מתכון של חני פרבר פאי גבינה פוגשים במטבחים רבים, גם מלוח וגם מתוק, אך לטעמי אין פאי שמתחרה בזה היווני. מילוי הגבינה תפוח ועדין, ובצק הפילו מסיים את העניין בפריכות ובעדינות שאין לשום בצק אחר..."

חומרים:  
2 כוסות חלב
1/2 כוס סולת חיטה
1/4 חבילה חמאה
1 1/2 כוס פטה, מפוררת
3/4 כוס קשקוול או פייסה, מגוררת
3 ביצים
מעט מוסקט, מגורר
פלפל לבן
12 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת (או חצי כוס שמן זית, אחר לגמרי מהמתכון המקורי, וטעים מאד)

1. בסיר כבד מערבבים חלב, סולת וחמאה ומביאים לרתיחה. מערבבים תוך כדי רתיחה עדינה עד שהתערובת מסמיכה, מבשלים עוד שתי דקות, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שמעורבב היטב. מסירים מהאש.
2. טורפים פנימה את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת.
3. מחממים תנור ל200- מעלות.
4. חותכים את הפילו למידת תבנית מלבנית. משמנים את התבנית ומרפדים במחצית עלי הפילו. משמנים כל דף בחמאה מומסת. יוצקים את המילוי ומכסים בשאר העלים. מצננים שעה במקרר.
5. מתיזים על העלה העליון מעט מים וחותכים למרובעים עד לעומק השכבה הראשונה. מתיזים מעט מים על הבצק ואופים.
7. מנמיכים את חום התנור ל175- ואופים 15 דקות בחלק התחתון של התנור אם לא טורבו) מעלים לרשת העליונה ואופים עוד 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומשהים 5 דקות לפני האכילה.


על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'שקר פרה - עוגיות טורקיות'
שקר פרה - עוגיות טורקיות
27/10/2003 | 14:11
35
שקר פרה - עוגיות טורקיות

מתכון של בעלת קייטרינג "לינט דלווה" מרעננה, המתמחה במטבח טורקי עילי  

לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
50 גרם סולת
2 ביצים
125 גרם חמאה + 125 גרם גרם מרגרינה, מומסות ומצוננות לטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר

לקישוט:
שקדים מולבנים (אחד לכל עוגייה)

לסירופ:
200 מ"ל מים
160 גרם סוכר
1/4 לימון


1. במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק, פרט לתערובת החמאה והמרגרינה. מתחילים לעבד ומוסיפים בזרם דק את תערובת החמאה והמרגרינהעד שנוצר בצק רך.
2. . מחממים תנור ל180- מעלות.
3. . צרים מהבצק עוגיות בקוטר 2 ס"מ. מדביקים שקד על כל עוגייה ואופים 20 25- דקות, עד שהעוגיות משחימות.
4. בזמן הזה מכינים סירופ: בסיר מבשלים את המים עם הסוכר והלימון, עד שמסמיך. נזהרים שלא יהפוך לקרמל.
5. מוציאים את העוגיות מהתנור ובעודן חמות יוצקים עליהן סירופ חם. הופכים מיד את העוגיות, כדי שיצופו מכל הצדדים.


על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'הריסי (כיבוד מתוק מסולת)'
הריסי (כיבוד מתוק מסולת)
27/10/2003 | 14:14
211
הריסי (כיבוד מתוק מסולת)

1 קילו סולת +3 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
כפית קטנה שמרים יבשים
2 כוסות מים

לרוטב :
5 כוסות סוכר
6 כוסות מים
טיפת מזהר או לימון בסוף

בקערה שמים את היבשים (סולת - 3 כוסות סוכר - אבקת אפיה - שמרים ) לערבב טוב ואחר כך להוסיף 2 כוסות מים להמשיך לערבב טוב בידיים כדי לא להשאיר גולות של סולת .
למרוח תבנית מרובעת של התנור עם מרגרינה ולשפוך את התערובת ולאפות בחום בינוני ( 160 מעלות ) עד שמזהיב מאוד.

רוטב :
בסיר קטן להרתיח 5 כוסות סוכר + 6 כוסות מים להרתיח טוב לאחר שמורידים מהאש מוסיפים טיפת מזהר או לימון .
( אם הרוטב חם צריך שהעוגה תהיה קרה או להיפך )
למזוג את הרוטב על העוגה .


Goodfood
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת וקוקוס (3)'
עוגת סולת וקוקוס (3)
27/10/2003 | 14:15
17
עוגת סולת וקוקוס

3 כוסות סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
2 כוסות סולת
2 כפות שקדים, טחונים
2 חבילות אבקת אפיה
2 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס שמן
5 יחידות ביצה
2 כוסות מים

1.מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (סוכר,קוקוס, קמח, סולת, שקדים),
2.להוסיף בהדרגה מיץ תפוזים , כוס מים , שמן וביצים ולערבב לבלילה אחידה.
3.לאפות עד שיזהיב כ- 45 דק' בחום בינוני של 150 מעלות.
4.ציפוי- להרתיח בנפרד בסיר את 1.5 כוסות הסוכר והמים, להנמיך להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כ- 5 דק'.
5.לשפוך בצורה שווה את הציפוי על העוגה.


Goodfood
מתכונים >>
לצפיה ב-'טארט טאטן תפוחים דבש וסולת'
טארט טאטן תפוחים דבש וסולת
27/10/2003 | 14:18
3
12
טארט טאטן תפוחים דבש וסולת

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לתפוחים:
8 תפוחי עץ גרנד סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1 בקבוק יין אדום יבש
1 מקל קינמון
מיץ וסרט מקליפת לימון אחד
1 כוס (230 גר') סוכר

לקרמל:
1/2 1כוסות (350 גר') סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים

לבצק:
180 גר' חמאה רכה
קליפה מגוררת מלימון אחד
3/4 כוס דבש
3 ביצים
2 כוסות ( 280 גר') קמח תופח מאליו
1 כוס ( 200 גר') סולת

1. מבשלים את כל החומרים לתפוחים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג לצינון.

2. הקרמל: בתבנית האפייה אטומה לגמרי (לא בעלת תחתית נשלפת ולא קפיצית, פיירקס למשל) שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה עד שנוצר קרמל זהוב. מניחים לקירור.

3. מסדרים את התפוחים על מצע הקרמל במעגלים סדורים מהחוץ כלפי המרכז, עד שממלאים את כל בסיס התבנית.

4. הבצק: מרסקים במעבד מזון את החמאה, קליפת לימון והדבש לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ולבסוף מוסיפים את הקמח והסולת. מערבבים רק עד שהקמחים נספגים.

5. יוצקים את התערובת על התפוחים ואופים בחום בינוני של 170 מעלות כ-40-50 דקות, עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה על רשת.

6. בזהירות הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר בליווי קרם פרש, קצפת או גלידת וניל משובחת.


מקור: שף אורן גירון, מגזין דרך האוכל, ספטמבר 2003


Goodfood
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש עוגות סולת בלי מיץ תפוזים???'
יש עוגות סולת בלי מיץ תפוזים???
27/10/2003 | 14:22
1
102
(ובלי תפוחים)
מתכונים >>
לצפיה ב-'ובלי לימון, אבל אפשר עם דבש '
ובלי לימון, אבל אפשר עם דבש
27/10/2003 | 14:24
9
לצפיה ב-'מאיפה כל המתכונים הללו?'
מאיפה כל המתכונים הללו?
27/10/2003 | 22:34
15
לצפיה ב-'נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס'
נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס
27/10/2003 | 14:21
12
נזיד בקר עם שעועית בנוסח פרס / רוני חסיד- מועצת החלב
מתוך ספר הבשר של חני פרבר

400 גרם בקר טרי רזה מהירך (כף, שייטל,ויסבראטן טחון).
100 גרם חומוס.
100 גרם שעועית חומה.
100 גרם שעועית לבנה קטנה .
שמן לטיגון.
1 בצל גדול קצוץ דק.
2 שיני שום כתושות.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
2 מקלות סלרי פרוסים דק.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה.
רבע כוס מיץ לימון.
1 כף דבש.
2 כוסות מרק בשר.
1 כפית פלפל אנגלי טחון.
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.
1/3 כוס סולת.
1 חלמון.


משרים במים למשך הלילה את החומוס בקערה אחת ואת שני מיני
השעועית בקערה שניה.
מסננים לפני תחילת הבישול.
בשני סירים נפרדים מבשלים את החומוס ואת שני סוגי השעועית
במשך 10 דקות. מסננים.
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי
ומחצית מהפטרוזיליה.
כאשר הבצל הופך לשקוף מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך
15 דקות. מוסיפים את השעועית, החומוס, מיץ הלימון, המרק
והדבש.
מתבלים בפלפל, מלח ופלפל אנגלי, מכסים ומבשלים במשך שעה.
בינתיים מערבבים את הבשר הטחון עם יתרת הפטרוזיליה, הסולת,
החלמון, הפלפל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצרים 12 קציצות עגולות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד, עד שהן
משחימות מעט.
מעבירים את הקציצות לתבשיל, מכסים ומבשלים כשעה על להבה
נמוכה.
בוחשים בעדינות מדי פעם.
מגישים חם עם סלט חסה טרי.

הערה:
הפרסים מגישים לצד הנזיד צלחת עם עשבי תיבול טריים כמו ריחן,
פטרוזיליה וטרגון, ואוכלים אותם יחד עם התבשיל.

mood4food
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת מהירה'
עוגת סולת מהירה
27/10/2003 | 14:23
67
עוגת סולת מהירה / פזית סבג

לבצק:
1 כוס סולת
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
1 א.אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים
3 ביצים

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
כמה טיפות מיץ לימון.

לבצק:
להכניס הכול לקערה ולערבב לתערובת אחידה.
לשמן תבנית 24 ולשפוך את התערובת לתוכה.
לאפות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

לסירופ:
להכניס הכל לסיר בישול קטן ולבשל כ- 20 דקות עד לקבלת
סירופ.
לשפוך על העוגה בעודו חם.


Mood4Food
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת קוקוס וסולת (4)'
עוגת קוקוס וסולת (4)
27/10/2003 | 14:25
27
עוגת קוקוס וסולת / חן מרקוביץ

1 כוס קמח רגיל.
1 כוס סולת.
1 כוס קוקוס.
1 שקית א. אפיה.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס סוכר.
6 ביצים.
1 כוס שמן.
3/4 כוס מיץ תפוזים.

סירופ:
1.5 כוס סוכר.
2 כוסות מים.
מיץ מ- 1 לימון.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
שמים בקערה את הקמח, הסולת, הקוקוס, א. האפיה וסוכר הוניל
ומערבבים היטב.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שנוצרת תערובת תפוחה.
מוסיפים לאט ותוך כדי הקצפה, את השמן ומיץ הלימון.
מפסיקים להקציף ומערבבים בעדינות רבה עם תערובת הקוקוס.
מעבירים לתבנית בגודל סטנדרטי של תנור ואופים כחצי שעה או עד
שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בינתיים מכינים את הסירופ:
מרתיחים את המים, הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה
כ-3 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודנה חמה, יש למזוג עליה את הסירופ
החם.


Mood 4 Food
מתכונים >>
לצפיה ב-'קובה מתוקה'
קובה מתוקה
27/10/2003 | 14:27
193
קובה מתוקה / אילנה יוסף

1 ק"ג בשר בקר מספר 3
5 בצלים.
חומוס מקופסת שימורים.
3 יחידות גרונות עוף.
עלה של סלרי.
1 ק"ג סולת.
כף פפריקה מתוקה.
כחצי כפית פלפל שחור.
חצי כפית כורכום.
כף אבקת מרק עוף.
מלח.

מבשלים את הבשר למשך כ- 20 דקות.
לאחר מכן לוקחים 2 בצלים וקוצצים דק.
מוסיפים את הבצלים לבשר ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
מוסיפים פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומצננים למשך 20 דקות.

הבצק:
בקערה עמוקה שמים את הסולת ומוסיפים בערך כוס מים וקורט מלח.
בעזרת היד יוצרים בצק רך .
יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ .
פותחים כל כדור בצק,ממלאים במעט מתערובת הבשר ומוודאים שסגרנו
היטב.

המרק של הקובה:
בסיר עמוק מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים את החומוס את הכורכום
פלפל שחור, עלה הסלרי,הגרונות ואבקת מרק עוף.
ממלאים חצי סיר מים וטועמים את הנוזל אם יש צורך לתקן את
התיבול.
זורקים את הכדורים למרק ומבשלים כחצי שעה.


Mood4Food
מתכונים >>
לצפיה ב-'קוסקוס עם ירקות'
קוסקוס עם ירקות
27/10/2003 | 14:29
21
קוסקוס עם ירקות

לקוסקוס:
1/2 ק"ג סולת.
כף מחוקה מלח.
3 כפות שמן.
חצי כוס מים.
עוד כוס אחת מים.

לתבשיל:
1 בצל בינוני.
מעט שמן לטיגון.
1 כף רסק עגבניות.
1 כפית פפריקה מתוקה.
3/4 כוס מים.
אפשרי אך לא הכרחי: 1/4 כפית קנמון.
2 שיני שום קצוצות.
2 תפו"א.
3 גזרים.
2 קישוא.
דלורית בינונית או חתיכת דלעת.
קופסה גרגרי חומוס משומרים.
כמה גבעולי קוסברה או גבעולי סלרי.

הכנת הקוסקוס:
למלא רבע מחלקו התחתון של סיר הקוסקוס במים
ולהביא לרתיחה. להניח בקערה את הסולת עם המלח ולערבב.להוסיף
את השמן ולערבב בידיים ולפורר גושים. להוסיף בהדרגה את חצי
כוס המים-להזהר שלא לשים מהר מידי את המים כדי שלא יהיה בצק.
וכל הזמן לערבב בידיים ולפורר את הגושים שנוצרים. להעביר את
הקוסקוס לסיר של קוסקוס.ולאדות במשך כשעה ולערבב אותו מידי
פעם. בינתיים אפשר להתפנות להכנת התבשיל.
לאחר שעה שופכים את הקוסקוס לקערה ומערבבים בכף גדולה
ומוסיפים בהדרגה את כוס המים שוב להזהר לא לשים יותר מידי
מים.לערבב אותו לאחר שהתקרר בידיים ולפורר גושים. להחזיר לסיר
לאידוי שני. לאחר כחצי שעת אידוי הקוסקוס מוכן.לערבב היטב
ולהגיש.

בסיר רגיל מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה. מוסיפים רסק ומערבבים.
מוסיפים פפריקה ומערבבים מוסיפים מים קנמון ושום קצוץ
ומערבבים מביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ואת נוזלי השימור
שלו הירקות והירק. אם צריך מוסיפים עוד מים מביאים שוב לרתיחה
ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות הירקות.


Mood4Food
מתכונים >>
לצפיה ב-'קציצות ירק'
קציצות ירק
27/10/2003 | 14:30
22
קציצות ירק / אוריידה מאזיג  

חומרים

1 כוס שמיר קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
1 תפוח אדמה מגורד
1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה
2 ביצים  
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס סולת  
קורט קינמון  
מעט פפריקה חריפה  
מלח ופלפל  


אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היטב. קורצים עיגולים, טובלים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים בשמן עד שיזהיב.

Yנט
מתכונים >>
לצפיה ב-'בסבוסה'
בסבוסה
27/10/2003 | 14:32
42
בסבוסה / אריק חכימי וגרסיה גרגו

עוגיות סולת

חומרים
4 כוסות סולת  
1 כוס סוכר  
1 כוס קוקוס טחון
1 שקית סוכר וניל  
1 שקית אבקת אפייה  
1 גביע אשל  
200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
50 גרם שקדים קלופים

לסירופ:
2 כוסות מים  
1 כוס סוכר  
1 כף מיץ לימון טרי  
1/2 כף מי ורדים  


אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים פרט לשקדים עד שנוצר בצק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים. בינתיים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומצננים.

2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה. משטחים את הבצק בתבנית, חותכים לקוביות או למעויינים ומקשטים כל קובייה בשקד. אופים כשעה, עד שהבצק מזהיב.

3. מוציאים מהתנור ומצננים כ 5 דקות. יוצקים את הסירופ הקר על הבסבוסה החמה ומאחסנים במקרר עד ההגשה (אפשר גם להקפיא).


Yנט
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת ואגוזים'
עוגת סולת ואגוזים
27/10/2003 | 14:33
5
33
עוגת סולת ואגוזים / חיים כהן

החומרים

8 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
1 כוס סולת
1 כפית קינמון
½ כפית בקת אפייה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
3 –2 טיפות מיץ לימון
2 כפיות ברנדי


אופן ההכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומערבלים עד שנוצר קרם סמיך. מוסיפים את הברנדי.
2.מערבבים בקערה נפרדת את הסולת, הקינמון, אבקת האפייה והאגוזים ומוסיפים לקרם הביצים בהדרגה, תוך ערבול במהירות נמוכה. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40 – 30 דקות, עד שהעוגה יציבה ושחומה במקצת.
3.בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון 5 דקות. מוסיפים את הברנדי ומכבים את האש.
4.פורסים את העוגה לפני שהצטננה למנות הגשה, ויוצקים עליה את הסירופ החם. מצננים ומגישים.


שום פלפל ושמן זית

מתכונים >>
לצפיה ב-'האנציקלופדיה השלמה לסולת ושות''
האנציקלופדיה השלמה לסולת ושות'
27/10/2003 | 17:52
51
עשית מחקר מקיף בנושא, כל הכבוד.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת סולת מבושלת של חיים כהן'
עוגת סולת מבושלת של חיים כהן
27/10/2003 | 20:52
3
220
עוגת סולת של חיים כהן

4 כוסות מים
1/2 קלו סוכר
350 גר´ סולת
2 כפות צנוברים
1/2 כוס שקדים מולבנים(אני קצצתי גס כדי שהשקדים יתפזרו בכל העוגה)
1 מקל קינמון (אני שמתי רבע כף קינמון)
1 כוס שמן
קינמון לקישוט.

שמים את מקל הקינמון והסוכר והמים בסיר ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי.
במחבת יוצקים את השמן והסולת ומטגנים עד שהופך מעט חום (להזהר לא לחרוך)
להשתמש באש נמוכה כ10 דק´ ומוסיפים את השקדים והצנוברים ומערבבים.
מוסיפים את הסירופ במצקת בהדרגה כף אחר כף וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהסירוף נספג.
יוצקים לתבנית עגולה ומצננים ומכניסים למקרר כמה שעות שהעוגה תתיצב.
ומפזרים קינמון מעל.

הערות: אני יצקתי את התערובת לתבנית 26 ,
להקפיד לטגן את הסולת על אש קטנה ומדי פעם לעלות את הלהבה
אם רוצים את העוגה פחות רכה אפשר להפחית מהסירופ 3 כוסות מים במקום 4.

מתכונים >>
לצפיה ב-'דיסת מלת'
דיסת מלת
27/10/2003 | 21:14
2
47
על כוס מים 2 כפות סלת להרתיח ולהוסיף כף סכר
עד שנעשה דיסתי
אוכלים עם קקאו
מי אכל??? מי שרוצה
בתאבון
מתכונים >>
לצפיה ב-'להשכלה כללית מלט? מלט לבניה'
להשכלה כללית מלט? מלט לבניה
27/10/2003 | 21:38
1
32
או באמת מלת?

אני אכלתי את זה המון בילדות, ולעיתים גם כיום.
מתכונים >>
לצפיה ב-'סלת . התנצלותי לפורום המזכירה בחפש'
סלת . התנצלותי לפורום המזכירה בחפש
27/10/2003 | 22:05
22
לצפיה ב-'סליחה?'
סליחה?
27/10/2003 | 23:21
50
ראיתי שהכנת את המלאי שלי והיה טעים ושמחתי אבל אין בו סולת... יש קמח תירס. אז לא ברור לי מה עשית והיה לך טעים. תני רמז, שאדע.
בכל מקרה שמחה שטעים.
יעל
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני בשוק! מה עם דייסת סולת?!'
אני בשוק! מה עם דייסת סולת?!
27/10/2003 | 23:30
72

הודעות אחרונות

17:11 | 21.11.18 Zohar 01
18:10 | 20.11.18 LM817
07:56 | 18.11.18 חביף
22:13 | 17.11.18 הגננת יאירה
18:21 | 17.11.18 dudiel242
13:30 | 22.04.18 פוקסי99
17:36 | 21.04.18 גולי233

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ