לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4316643,166 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'אוקיי, מתקפת תמונות קטנה.... פסטה!'
אוקיי, מתקפת תמונות קטנה.... פסטה!
<< ההודעה הנוכחית
16/10/2003 | 21:09
48
74
אז אתמול התייצבו אצלי אוצצי וגב' 26 להתנסויות בפסטה.

כהרגלנו, קבענו בשעה חמש, נפגשנו בשש ורבע, התחלנו לעבוד בשבע.
אכלנו באחת-עשרה וחצי בלילה

הגדרת הפגישה היתה "משחק יצירתי בפסטה", מה שאמר פשוט לעשות ניסויים, בבצק, במליות, בשיטות עבודה וברטבים.

קמח דורום התעופף לכל עבר, ריח שום מיטגן נישא בחלל המטבח, וכמה פעמים נזרקו חתיכות בצק לעבר התקרה.
היה כיף

בסופו של דבר ישבנו, אכלנו (הקינוח, כיאה לארוחה איטלקית, היה גלידה), וניסינו להסיק מסקנות מכל הניסויים. לא כ"כ הצלחנו.... חלק מהרביולי היו מרודדים במכונה לדרגה ארבע, חלק לחמש, וקשה היתה ההשוואה רק לגבי הבצקים השונים עצמם. חלק מהרביולי מולאו עד שובע, חלק פחות, ויחס מלית לבצק גם הוא משנה את הטעם. הספגטי נעשה רק מסוג בצק אחד, אז לא היה למה להשוות... אז אולי זה לא היה ניסוי תחת כל הכללים המדעיים, אבל גם היה כיף וגם טעים. את מעט הדעות שכן הצלחנו להוציא אני אשתדל לזכור ולהעלות.
טוב, יצאנו לדרך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פסטה ירוקה במלית בטטה'
פסטה ירוקה במלית בטטה
16/10/2003 | 21:18
1
21
את הבצק הכנו כך:

250 גר' קמח דורום
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
4 חלמונים
תרד מאודה מקורר וסחוט - לפי העין

הכל במעבד מזון עד לקבלת בצק נוח לעבודה, ועוד מעט לישה ביד עד שמפסיק להיות דביק.

את המלית הכנו מבטטות מבושלות ומעוכות, טימין ופרמזן. מלח ופלפל וזהו.
כמובן שחלק ניכר מהמלית נעלם לפני השימוש בבטנם של המבשלים... מלית נפלאה.

הבצק היה די נוח לעבודה, אחרי שעבר את השלב ה"איך הוא כ"כ קשה ללישה ועדיין דביק??!". שילוב הצבעים היה מהמם...
מתכונים >>
לצפיה ב-'אחד מוכן ותיקון טעות מהמתכון לעיל'
אחד מוכן ותיקון טעות מהמתכון לעיל
16/10/2003 | 21:24
13
בבצק היו 150 גר' קמח דורום ו- 100 גר' קמח ללחם, ולא רק קמח דורום...
מתכונים >>
לצפיה ב-'רביולי דו צדדי'
רביולי דו צדדי
16/10/2003 | 21:22
1
16
הבצק הירוק ממקודם לצד אחד של הרביולי, ובצק בזיליקום לצד השני.

בצק בזיליקום:

175 גר' קמח דורום
125 גר' קמח ללחם
3 ביצים שלמות
שמן זית, מלח
לישה במעבד מזון, ואח"כ לישה ידנית עם חתיכות בזיליקום.

הבצק שהיה הכי נוח לעבודה, כנראה בגלל החלבונים.
השתמשנו במלית בטטה.

דיונים אינספור לגבי האם יש לבצק טעם של "פסטה אמיתית" בגלל שהוא לא עם חלמונים בלבד לא הניבו כל מסקנה סופית... בצורת רביולי הבצק היה פחות טעים מאשר בצורת ספגטי (הכנו ממנו גם ספגטי, אתם מבינים).
מתכונים >>
לצפיה ב-'שלא אשכח... קרדיט לרעיון הבזיליקום'
שלא אשכח... קרדיט לרעיון הבזיליקום
16/10/2003 | 22:07
6
בבצק לקובי
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצק לבן רגיל'
בצק לבן רגיל
16/10/2003 | 21:26
2
16
או, אז פה השתמשנו במתכון הזה:

250 גר' קמח דורום
שמן זית, מלח
4 חלמונים
מעט מים

בצק קשה יחסית לעבודה, והתייבש נורא מהר, צריך לשמור עליו עטוף היטב בניילון נצמד.
מתכונים >>
לצפיה ב-''
16/10/2003 | 21:29
1
לצפיה ב-'שקרנית.'
שקרנית.
16/10/2003 | 21:30
10
זה לא היה קמח דורום.

לא עבדנו בכלל עם קמח דורום "נקי" אלא עם "קמח פסטה" - מספר 9 של שטיבל, שהוא כבר תערובת ולא רק דורום.

אבל לגבי ההתייבשות, אמת ויציב.
מתכונים >>
לצפיה ב-'רביולי עם מלית לבנה חציל ונענע'
רביולי עם מלית לבנה חציל ונענע
16/10/2003 | 21:32
9
מהבצק הלבן, מלית שהכילה:

1 חציל בלדי קלוי ומעוך
1 חב' גבינת לבנה כבשים
הרבה שום כתוש
נענע קצוצה
מלח, פלפל
ומעט פירורי לחם (כי המלית יצאה נוזלית מעט)

החציל לא היה דומיננטי, בפעם הבאה הייתי שמה יותר חציל ביחס ליתר חומרי המלית. השום, שהיה הכי דומיננטי בטעימה לפני הבישול, קיבל גוון שונה לגמרי אחרי הבישול, ופתאום הרגישו את הנענע הרבה יותר. ממש מלית מעניינת, אני מאד אהבתי.

השתמשנו בה גם לכיסוני ענק (ניסינו להסביר לעודדי שבמקרה הזה הגודל קובע, וגדול זה לאו דוקא יותר טוב, אבל הוא התעקש, וגם יצא צודק בסוף, ה******). כיסוני הענק היו מהבצק עם הבזיליקום ומבצק כתום שיוצג בהמשך. פה יחס המלית לבצק היה שונה לחלוטין, ובגלל כמות המלית (לא הבנתי איך עודדי בכלל הצליח לסגור את הבצק סביב המלית, היא היתה מפחידה כמעט) הרגישו מעט יותר את חציל.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצק כתום'
בצק כתום
16/10/2003 | 21:36
1
11
וואי, וואי, חבל לכם על הזמן, איזה צבע מדליק.

125 גר' קמח דורום +++ (טוב, עודדי, קמח לפסטה של שטיבל, לא דורום. נודניק)
125 גר' קמח ללחם
4 חלמונים
מלח, שמן זית
פלפלים אדומים קלויים ומקולפים

הכנה כמו בבצק הירוק, רק מה, שמנו יותר מדי פלפלים... יצא דביק בטירוף. לדעתי הוספנו עוד כחצי-שלושת רבעי כוס קמח דורום בשלב הלישה הידנית.

המטרה היתה בכלל להכין פסטה אדומה, אבל יצא כתום. פעם ניסיתי עם סלק, יצא ורוד מסטיק חזק, והצבע נעלם מיד בבישול. עדיין לא הגענו לצבע אדום הרצוי. אבל הכתום הזה לא נעלם בבישול כמו הסלק, אלא נשאר צבע חזק. יפה לאללה.

הבצק היה דביק לאללה, כנראה עקב עודף נוזלים, אבל בסוף הצלחנו לעבוד גם איתו.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תראו איזה יפה הוא התנהג בסוף...'
תראו איזה יפה הוא התנהג בסוף...
16/10/2003 | 21:37
9
לצפיה ב-'ואז התחלנו להתפרע... בצק זברה.'
ואז התחלנו להתפרע... בצק זברה.
16/10/2003 | 21:41
5
8
שאריות הבצק שימשו לניסויים בצבע... פסיכדלי.

את הזברה עושים כך (עפ"י הנחיות אורן גירון):

רידוד של רצועה בצבע א' על הדרגה הכי עבה
הנחה רצועות דקות בצק מצבע ב' על הרצועה
רידוד נוסף ואז כמו כל פסטה אחרת.

עשינו כתום ולבן, כתום וירוק, בזיליקום וכתום - כל השילובים האפשריים.

מדלייייייקקקק!
מתכונים >>
לצפיה ב-'ומהזברה עשינו:'
ומהזברה עשינו:
16/10/2003 | 21:42
1
8
פטוצ'יני שני צבעים
מתכונים >>
לצפיה ב-' איזה יפההההההההההה'
איזה יפההההההההההה
16/10/2003 | 21:45
7
מ-ה-מ-ם!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'וגם'
וגם
16/10/2003 | 21:43
1
4
פפיונים שני צבעים
מתכונים >>
לצפיה ב-'ואוו, הבצק זברה פשוט גדול!'
ואוו, הבצק זברה פשוט גדול!
17/10/2003 | 00:26
8
לצפיה ב-'בסוף יצאנו עם המון פסטה...'
בסוף יצאנו עם המון פסטה...
16/10/2003 | 21:44
6
כל מיני משחקי צבע נחמדים
מתכונים >>
לצפיה ב-'רוטב שמן זית ועשבי תיבול'
רוטב שמן זית ועשבי תיבול
16/10/2003 | 21:47
1
5
הלם היטב את הרביולי במלית בטטה ואת הספגטי.

מטגנים בצל ופרוסות שום בשמן זית. מלח, פלפל והממון עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, טימין, מה שבא ליד.
מתכונים >>
לצפיה ב-'Y Y Y הכל נראה נהדר '
Y Y Y הכל נראה נהדר
16/10/2003 | 21:52
5
תודה על המתכונים
מתכונים >>
לצפיה ב-'קלאסיקה - רוטב עגבניות ובזיליקום'
קלאסיקה - רוטב עגבניות ובזיליקום
16/10/2003 | 21:49
4
4
הלך טוב עם הרביולי במלית חציל נענע ולבנה, כיסוני הענק באותה מלית, והפטוצ'יני הצבעוני.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פסטה חומה - עגבניות מיובשות'
פסטה חומה - עגבניות מיובשות
17/10/2003 | 13:20
3
10
טוב...

שלב נוסף ב-quest להכנת פסטה אדומה היה מחשבה להכין אותה עם עגבניות. מאחר שהן רטובות מדי, חשבנו לסחוט עגבניות. מפה הדרך למחשבה על עגבניות מיובשות כבר היתה קצרה...

אז בתמונה רואים רביולי ופטוצ'יני מבצק שמכיל עגבניות מיובשות. התוצאה, כפי שרואים, חומה ולא אדומה, לא ממש במפתיע. אבל עדיין נחמד.

המתכון לבצק הוא 300 גרם קמח שטיבל 9, 3 ביצים מס' 1, כף שמן זית וכ-10 עגבניות מיובשות, קצוצות הכי דק שניתן במעבד מזון. באופן לא ברור הבצק יצא די דביק, למרות שהעגבניות יבשות... צריך להזהר עם כמות השמן.

מתכונים >>
לצפיה ב-'יו איך בא לי'
יו איך בא לי
17/10/2003 | 15:03
4
לצפיה ב-'טוב, גם לי יש חדשים... צהוב!'
טוב, גם לי יש חדשים... צהוב!
17/10/2003 | 16:25
4
150 גר' קמח 9 של שטיבל
100 גר' קמח ללחם
4 חלמונים
פלפלים צהובים קלוים
מלח, 1 כף שמן זית

אחלה בצק, נוח לעבודה.

הכנתי רביולי (מלית בטטה שנשארה מאתמול...)
מתכונים >>
לצפיה ב-'וגם לי יצא חום אדמדם, מין חמרה כזה.'
וגם לי יצא חום אדמדם, מין חמרה כזה.
17/10/2003 | 16:30
5
בצק נוראי.

150 גר' קמח 9 של שטיבל
100 גר' קמח ללחם
4 חלמונים
מלח, שמן זית (מהעגבניות)
עגבניות מיובשות. להבדיל מעודדי אני השתמשתי בעגבניות שהיו מושרות בשמן, שנסחטו היטב לפני ההוספה לבצק. פה החלבונים נראים לי חיוניים.

התפורר ברידוד! כנראה לא היו מספיק נוזלים, הוא התנהג כמו בצק פריך, אבל בצק פריך גרוע... לא יודעת.

זרקתי את רובו, השתמשתי רק במעט לקצת זברות עם הצהוב ולפטוצ'יני, אבל נשברתי באמצע...


מתכונים >>
לצפיה ב-'זהו...נגמר. '
זהו...נגמר.
16/10/2003 | 21:50
3
2
לצפיה ב-'זה מדבק התקופות האלו? תקופת הפסטה'
זה מדבק התקופות האלו? תקופת הפסטה
16/10/2003 | 22:05
5
הלו? מה קורה פה?

נראה משהו!!
מתכונים >>
לצפיה ב-''
16/10/2003 | 22:43
4
אנחנו צריכים לדבר...אין מילים אורגינל...
מתכונים >>
לצפיה ב-'אווהוווווו!!!!! מהמם !!!!!!'
אווהוווווו!!!!! מהמם !!!!!!
17/10/2003 | 17:15
2
לצפיה ב-'כל הכבוד'
כל הכבוד
16/10/2003 | 22:29
לצפיה ב-' בייגלה !!! לפי ...'
בייגלה !!! לפי ...
16/10/2003 | 23:17
5

רשימת המשתתפים לא נראה לי שהתקרה היתה האובייקט היחידי אליו נזרקו חתיכות בצק .



מתכונים >>
לצפיה ב-'ניתן לעשות את הלישה כולה'
ניתן לעשות את הלישה כולה
16/10/2003 | 23:23
2
5
(לפני זמן המנוחה) בקיטשן אייד?
לא חובבת לישה של בצקים קשים, במיוחד לא כשאני משתמשת בדורום אמיתי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נראה לי שכן, רק לשים לב שהמיקסר לא'
נראה לי שכן, רק לשים לב שהמיקסר לא
17/10/2003 | 09:53
1
5
יתאמץ.... הבצק קשה יחסית.

זה היתרון של מעבד מזון, הוא לא ממש לש, הוא מקצץ, וזה יותר קל על בצק כ"כ קשה. בקיצור, אם יש מעבד מזון עדיף בו, המיוחד אם את מתכוונת להוסיף ירק כלשהוא בשביל צבא, ואז הוא נטחן פנימה לתוך הבצק בצורה אחידה, מה שלא קורה במיקסר.

אבל אם את מנסה, תודיעי לנו איך זה הולך
מתכונים >>
לצפיה ב-'הייתי מנסה...'
הייתי מנסה...
17/10/2003 | 11:44
3
אם לא הייתי הורסת את הקיטשן אייד....
מתכונים >>
לצפיה ב-'כל הכבוד, נראה נהדר'
כל הכבוד, נראה נהדר
16/10/2003 | 23:24
5
עושה חשק לכת למטבח להכין פסטה
מתכונים >>
לצפיה ב-'אוי הכל נראה כל כך טוף ויפהההה '
אוי הכל נראה כל כך טוף ויפהההה
17/10/2003 | 00:23
3
לצפיה ב-'סחטיין, סחטיקה וסלאמתק '
סחטיין, סחטיקה וסלאמתק
17/10/2003 | 01:21
1
8
מרשים ביותר! נראה טעים משו פחד
וגם יפיפה
מתכונים >>
לצפיה ב-'הנשימה נעתקת !!'
הנשימה נעתקת !!
17/10/2003 | 07:10
2
ואחרי שחזרה
קפה קצר , ושחררתם אצלי את שד הפסטה..
מדהים
מתכונים >>
לצפיה ב-'מדהים '
מדהים
17/10/2003 | 09:59
2
לצפיה ב-'גדולים מהחיים...אין מילים...'
גדולים מהחיים...אין מילים...
17/10/2003 | 10:43
1
3
איזה צבעים...נראה פשוט נפלא!!!!!!!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'יפה מאודמאודמאודמאוד'
יפה מאודמאודמאודמאוד
17/10/2003 | 13:25
1
לצפיה ב-'WOW!! איזה מדהים!! פשוט יפהפה!'
WOW!! איזה מדהים!! פשוט יפהפה!
17/10/2003 | 11:09
3
1
לצפיה ב-'מטרף מטורף....'
מטרף מטורף....
17/10/2003 | 11:55
2
4
מרוב שזה יפה חבל לאכול...

ביגל כרגיל את מלכה, וגם עודדי (מלך)וגב' 26.
מתכונים >>
לצפיה ב-'וואי, וואי, וואי, וואי...'
וואי, וואי, וואי, וואי...
17/10/2003 | 13:37
1
4
מזל שאני בדרך לארוחת הצהריים, אחרת הייתי מתעלף במקום


ארנון
מתכונים >>
לצפיה ב-'נראה ממש נחמד "להתעסק" עם הבצק'
נראה ממש נחמד "להתעסק" עם הבצק
17/10/2003 | 15:32
2
לצפיה ב-' משובב לב ומעורר התפעלות'
משובב לב ומעורר התפעלות
17/10/2003 | 15:25
12
לצפיה ב-'וואו - ממש מרשים - כל הכבוד'
וואו - ממש מרשים - כל הכבוד
17/10/2003 | 16:51
1
לצפיה ב-'אתם גדולים כל הכבוד על הסבלנות'
אתם גדולים כל הכבוד על הסבלנות
17/10/2003 | 16:59
3
והכל יפיפה ומעורר תאבון....

אבל אולי חבל לאכול יצירות שכאלה
מתכונים >>
לצפיה ב-'ענק! פשוט מעורר התפעלות'
ענק! פשוט מעורר התפעלות
17/10/2003 | 19:45
3
לצפיה ב-'אני צוכנה להשתתף בניסוי '
אני צוכנה להשתתף בניסוי
17/10/2003 | 20:17
4

הודעות אחרונות

17:54 | 20.10.17 Maldini Girl
13:38 | 20.10.17 שיח סלימאן
09:23 | 20.10.17 אורחים בפורום
11:39 | 19.10.17 מיריק 31
15:08 | 18.10.17 אורחים בפורום
09:24 | 17.10.17 oritta17
14:24 | 15.10.17 עמרי השמן
22:46 | 14.10.17 lseugy

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ