מה לעשות עם חלמונים?

דני אלה

New member
מתכון: פרפה אגוזי לוז

מתכון: פרפה אגוזי לוז רכיבים: 6 חלמונים 1/3 כוס + 1 כף סוכר 1/4 כוס ממרח שוקו-אגוזים (נוטלה) 2 כפות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה (300 מ"ל) 3/4 כוס אגוזי לוז, קלויים, קלופים וקצוצים גס הכלים: 6 תבניות לסופלה מחרסינה בקוטר 9 ס"מ אופן הכנה: 1. בקערת אל חלד שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 2. מעבירים לקערת מערבל ומקציפים במהירות בינונית 8-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה שמכפילה את נפחה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ואת הליקר, ומערבלים לתערובת אחידה. 3. בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה וגמישה, ומקפלים אותה לתערובת. מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים. 4. יוצקים לתבנית ומכסים ביריעת ניילון. מניחים אותן על מגש קטן, מקפיאים לפחות 6 שעות. אופן ההגשה: מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר. מקשטים באגוזים הקצוצים שנותרו ומגישים עם רוטב שוקולד חם. הערות: (6-7 מנות) 6 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה - זמנים מודרניים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה דבש ופיסטוקים ברוטב

מתכון: פרפה דבש ופיסטוקים ברוטב תמר רכיבים: 8 חלמונים 1.5 שקיות שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל 1 כוס דבש 150 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס 20 תמרים מגולענים 1 כוס אבקת סוכר ½ כוס ברנדי אופן הכנה: מקציפים את החלמונים והדבש כשלוש דקות, ומחממים בסיר קטן המונח בתוך סיר או מחבת עם מים כעשר דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומקררים. מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל לקצפה חזקה, מערבבים את השמנת בתנועות עטיפה לתוך תערובת החלמונים הפושרת, ומערבבים בזהירות פנימה את הפיסטוקים. יוצקים את התערובת לתבנית "אינגליש קייק", מכסים ומקפיאים למשך הלילה. מרסקים את התמרים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מערבבים את הברנדי עם אבקת הסוכר ומוזגים לתוך מחית התמרים ליצירת רוטב. להגשה, הופכים את התבנית על פיה מעל כלי הגשה ויוצקים מסביב את רוטב התמר. הערות: 8 חלמונים מקור המתכון: קייטרינג "יוסי אלסברג", מושב בית יצחק הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה דבש עם אילסרים

מתכון: פרפה דבש עם אילסרים רכיבים: 4 חלמונים 5 כפות סוכר 12 כפית תמצית וניל 3 חלבונים 60 גר' דבש 300 גר' שמנת מתוקה מוקצפת 80 גר' אילסרים(אגוזי לוז)קלויים וטחונים לרוטב קרמל: 1/2 כוס סוכר 2 כפות שמנת מתוקה 3 כפות מיץ תפוזים אילסרים קלויים וחצויים לקישוט אופן הכנה: מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, מקפלים את הדבש ותמצית הוניל פנימה, מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים את תערובת החלמונים לקצפת המוקצפת ומקפלים את החלבונים המוקצפים. יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית אינגליש קייק מאורכת מרופדת בניילון צמיד , מחצית מהיתרה מערבבים עם האגוזים הטחונים ויוצקים לתבנית על שכבה זאת יוצקים את שארית התערובת, מחליקים מכסים בניילון צמיד ומעבירים למקפיא ל- 8 שעות לפחות. להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר במחבת, על להבה נמוכה, כשהסוכר מגיע לדרגת קרמל בהיר מוסיפים בזהירות את השמנת ומערבבים להמסה ומוסיפים את המיץ, מערבבים היטב מסירים מהאש ומצננים. להגשה, מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת מאורכת, מסירים את הניילון ופורסים, מניחים פרוסת פרפה בצלחת ומסביבה יוצקים רוטב ומפזרים מעט אגוזים חצויים לקישוט הערות: 1 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפת חלבה של בוקששתר

מתכון: פרפת חלבה של בוקששתר רכיבים: 6 חלמונים 6 כפות מים 6 כפות סוכר 2 כפות ליקר אמרטו 1 מכל שמנת מתוקה 150 גרם חלבה אופן הכנה: 1. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מכסים ושומרים במקרר. 2. שמים את הסוכר והמים במחבת קטנה, מביאים לרתיחה, מבשלים כ-5 דקות ומקררים מעט. 3. שמים בקערה את החלמונים, סירופ הסוכר והליקה. מקציפים על סיר ובו מים רותחים (מקפידים שתחתית הכלי לא תיגע במים הרותחים). 4. מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את החלבה המרוסקת דק, מפעילים לדקה במהירות נמוכה ואחר-כך במהירות גבוהה למדיי כ-15 דקות רצופים. 5. מקפלים את הקצפת לתוך התערובת עד שהיא אחידה. 6. מעבירים לתבנית אפייה מלבנית מוארכת, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך הלילה. הערות: 6 חלמונים מקור המתכון: יום כתום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה חלבה ופיסטוקים

מתכון: פרפה חלבה ופיסטוקים רכיבים: 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה (330 מ"ל) 6 חלמונים 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 2 כפיות תמצית וניל 250 גרם חלבה, מפוררת דק (בידיים או בפומפייה) לקישוט: 1/3 1 כוסות פיסטוקים (או שקדים) קלויים, קצוצים גס (200 גרם) תבנית אינגליש קייק אופן הכנה: אופן ההכנה: 1. משמנים את התבנית ומרפדים ביריעת ניילון עם שוליים עודפים גדולים מכל הצדדים. משמנים את תחתית יריעת הניילון. 2. מקציפים את השמנת לקצת נוקשה. מכסים ומניחים במקרר. 3. בקערת אל-חלד שמים את החלמונים עם הסוכר, ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 4. מעבירים לקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה, שמכפילה את נפחה. מוסיפים את הווניל. מקפלים פנימה את פירורי החלבה במרית. 5. מקציפים מעט מחדש את הקצפת (במקרר היא מתרככת מעט) במקצף ידני לקצפת נוקשה. מקפלים 1/3 מכמות הקצפת לתערובת החלמונים והחלבה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצפת. אופן ההרכבה: 6. מרפדים את בסיס התבנית בשכבה הדוקה וצפופה של פיסטוקים. יוצקים 1/2 מכמות הפרפה מעל. מפזרים שוב שכבת פסטוקים (פחות צפופה), יוצקים את תערובת הפרפה שנותרה, ומכסים בשכבת פיסטוקים מלמעלה. 7. מכסים ביריעת ניילון ומקפיאים לכל הלילה, או יותר, עד שהפרפה נוקשה. אופן ההגשה: משחררים את הפרפה בעזרת שולי הניילון והופכים. מסירים את הניילון, פורסים ומגישים. הערות: 10 מנות 6 חלמונים מקור המתכון: זמנים מודרנים 11.7.2001 קובי טוביאנו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה חלבה, אגוזים וקרמל

מתכון: פרפה חלבה, אגוזים וקרמל ברוטב פירות יער רכיבים: המנה מיועדת ל10-12- סועדים 1 ליטר שמנת מתוקה 8 חלמונים 100 גרם חלבה וניל 100 גרם אגוזי פקאן "קליפורניה", קלויים קלות 150 גרם סוכר 2 כפות נס-קפה משובח מהולים ב2- כפות ליקר "אמרטו" 50 גרם שוקולד מריר משובח אופן הכנה: מקציפים את השמנת המתוקה ללא סוכר. מרסקים את החלבה ואת השוקולד המריר בפומפייה גסה. מחממים את החלמונים עם 50 גרם סוכר בכלי קטן, המונח בתוך כלי גדול יותר עם מים. מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי. משחימים קלות את שארית הסוכר עד לקבלת קרמל. מוסיפים את האגוזים הקלויים ומצננים היטב. מרסקים את התערובת בבלנדר. מוסיפים לתוך השמנת המוקצפת את החלמונים המוקצפים, החלבה והשוקולד המרוסקים, תערובת האגוזים והנס-קפה המושרה, ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים לכלי אחסנה מלבני ומקפיאים למשך הלילה. הופכים לצלחת הגשה גדולה, ופורסים לפרוסות בעזרת סכין חדה שנטבלה במים חמים. אפשר להגיש בתוספת רוטב פירות. הערות: 8 חלמונים מקור המתכון: השף גרי דגני מ"גן אורנים" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה שוקולד לבן (בן עמי)

מתכון: פרפה שוקולד לבן (בן עמי) רכיבים: 32 חלמונים 400 גר' סוכר 400 גר' שוקולד לבן מומס 8 כפות איריש קרם 6 שמנת מתוקה אופן הכנה: להמיס שוקולד לבן להקציף חלמונין וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה להקציף שמנת מתוקה ואיריש קרם לאחד תערובות לצקת לתבניות אינגליש קיק לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא הערות: 32 חלמונים מקור המתכון: סדנא בעל השוולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה שוקולד- עודד ברנר

מתכון: פרפה שוקולד- עודד ברנר רכיבים: 1/2 ליטר חלב 5 גרגרי הל 2 כוסות סוכר 10 חלמונים 600 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד חלב 100 מ"ל שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. מרתיחים את החלב עם כוס סוכר אחת ועם גרגרי ההל. מוסיפים את כוס הסוכר הנוספת ואת החלמונים בהדרגה. מערבבים כל הזמן, כדי שהם לא יהפכו לחביתה. מביאים לרתיחה. 2. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס. מקררים. 3. מקציפים את השמנת ומקפלים פנימה. מעבירים לכלי הגשה אישיים, או לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים. מגישים קפוא. הערות: 10 חלמונים מקור המתכון: עודד ברנר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פרפה תמרים

מתכון: פרפה תמרים רכיבים: 5 חלמונים 1 כוס סוכר 2 חבילות שמנת מתוקה 100 גר' תאנים 100 גר' תמרים 3 כפות + 1/4 כוס מים אופן הכנה: מקציפים את החלמונים, ומוסיפים את השמנת המתוקה ו50- גר' סוכר בהדרגה. מחממים את שארית הסוכר עם שלוש כפות מים, עד שנוצרות בועות, מקררים ומוסיפים לתערובת. מערבבים בבלנדר את התאנים ואת התמרים עם 1/4 כוס מים, ומוסיפים לתערובת. מערבבים הכל ומקפיאים בתבנית למשך שלוש שעות לפחות הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: דני לוי-ערוסי, השף הראשי של מלון דן ת"א הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קיש גבינה ובצל ירוק

מתכון: קיש גבינה ובצל ירוק רכיבים: לבצק פריך: 2 כוסות קמח 130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כפית מלח 1 ביצה או 2 חלמונים 1-2 כפות מים קרים אם צריך למלית: 50 גרם חמאה 2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק 1 גביע קרם פרש או שמנת חמוצה 1 מיכל שמנת נוזלית לבישול ("השף הלבן") 100 גרם קשקבל מגוררת 3 ביצים 2-3 כפות קמח תופח 1 כפית מלח פלפל שחור לפי הטעם אופן הכנה: להכנת הבצק: במעבד מזון שמים את המלח, המלח והחמאה. מעבדים רק עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים. אם הבצק עדיין יבש ולא מתאחד - להוסיף כף או שתיים של מים קרים. לאחד לכדור ולעטוף בניילון נצמד. לקרר לפחות חצי שעה. לקמח את הבצק ולרדד בין שני ניירות אפייה לעלה בקוטר 28 ס"מ בערך. לכרוך את הבצק המקומח סביב המערוך ולרפד בו את התבנית. קוטמים שאריות, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) אופים עם כיסוי של נייר אפייה ושעועית יבשה מעל כ-10 דקות. למלית: מחממים על מחבת את החמאה ומטגנים בה קלות את הבצל הירוק הקצוץ (כ-5 דקות). מסירים מהאש. מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ-40 דקות או עד שמתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים 20 דקות לפני שחותכים למנות. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קיש ירקות העונה

מתכון: קיש ירקות העונה רכיבים: 200 גר´ קמח 120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות 6 גר´ מלח קורט סוכר שמנת מתוקה לפי הצורך - עד שהבצק לא דביק. 150 גר´ ברוקולי טרי 100 גר´ קישואים 100 גר´ דלעת 1 פלפל אדום 1 פלפל ירוק 1 בצל חתוך לקוביות 150 מ"ל חלב 80 מ"ל שמנת 4 ביצים 4 חלמונים 100 גר´ גבינת צ´אדר מגורדת 80 גר´ קמח מלח, פלפל שמן לאידוי אופן הכנה: לערבב יחד קמח, מלח, סוכר וחמאה להוסיף בהדרגה שמנת עד לקבלת בצק. לקרר במשך חצי שעה - רצוי לקרר לא מגולגל כמו כדור, אלא שטוח כמו פיתה. לחתוך את הירקות לגודל שווה, להקפיץ בשמן את כל הירקות - את הדלעת יש להוסיף בסוף. לערבב קמח, ביצים, חלב, שמנת, גבינה, חלמונים, מלח ופלפל שחור לצקת על התחתית ולסדר את הירקות מעל. לאפות חצי שעה ב-170 מעלות. הערות: מלית - כמות מילוי מתאימה לשני קישים 4 חלמונים מקור המתכון: DROLI הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קיש מנגולד ורוקפור

מתכון: קיש מנגולד ורוקפור רכיבים: לקלתית : 200 גרם קמח לא תופח 100 גרם חמאה 2 חלמונים 4 כפות מים קרים קורט מלח 10-15 עלי מנגולד גדולים 1 בצל סגול מעט חמאה מעט מן זית 1 כוס שמנת מתוקה 1 ביצה + 1 חלמון 100 גרם גבינת רוקפור (או גבינה אחרת- קשקבל, טל העמק) אופן הכנה: מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון (חשוב שכל החומרים יהיו קרים מהמקרר) ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק על הלהב. (לא לשים). עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 30 דק'. מכינים בינתיים את המילוי : במחבת עם חמאה ושמן זית מטגנים את הבצל הסגול הקצוץ. מסירים בסכין את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעול הלבן הסיבי שאותו זורקים. קוצצים את העלים ומוסיפים למחבת . ממליחים ומפלפלים ומסננים מעודף השומן. מניחים את העלים והבצל המטוגנים בקערה. יוצקים לתוכה שמנת, ביצה וחלמון נוסף. מערבבים היטב ומפוררים פנימה גבינת רוקפור (או גבינה אחרת). מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים . מרפדים בבצק תבנית לקיש ומניחים מעל הבצק רדיד אלומיניום שעליו מפזרים גרגרי שעועית יבשה. מכניסים לתנור חם ואופים כ- 10 דק'. מוציאים מהתנור, מסירים את הרדיד והשעועית ואופים עוד 5 דק' עד להשחמה קלה של הקלתית. מרימים בכף מחוררת את העלים מתערובת המילוי ומניחים על הבצק ויוצקים מתערובת השמנת והביצים עד לגובה שולי הקלתית. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמילוי מתייצב (כ-30 דק'). הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: שום, פלפל ושמו זית (עונה 1) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קיש עשבי תיבול ופטריות

מתכון: קיש עשבי תיבול ופטריות רכיבים: 200 גר´ קמח 120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות 6 גר´ מלח קורט סוכר שמנת מתוקה לפי הצורך - עד שהבצק לא דביק. מלית 220 סמ"ק שמנת מתוקה 50 סמ"ק חלב 4 ביצים 2 חלמונים 2 כפות עשבי תיבול מחמישה סוגים שונים 300 גר´ פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות מלח, פלפל לבן אופן הכנה: לערבב יחד קמח, מלח, סוכר וחמאה להוסיף בהדרגה שמנת עד לקבלת בצק. לקרר במשך חצי שעה - רצוי לקרר לא מגולגל כמו כדור, אלא שטוח כמו פיתה. לאדות את הפטריות ולקרר לערבב את כל החומרים יחד, לצקת לתבנית פאי, לאפות 25 דקות בחום של 170 מעלות. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: DROLI הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קיש פלפלים קר

מתכון: קיש פלפלים קר רכיבים: לבצק: 200 גר´ חמאה 350 גר´ קמח 7 גר´ מלח 2 חלמונים מלית: 5 פלפל צהוב, קלוי וקלוף. 5 פלפל אדום קלוי וקלוף. ממרח פסטו בזיליקום ממרח טאפאנד (זיתים שחורים, אנשובי, שמן זית וטימין- טחון בבלנדר) גבינת עיזים אופן הכנה: הכנת הבצק: להכניס למעבד מזון את כל החומרים, מלבד החלמונים, לעבד לתערובת פירורית. להוסיף חלמונים ולעבד עד קבלת בצק. לתת לנוח 1 שעה בקירור. לרדד על תבנית טארט, להניח משקולת לאפייה עוורת (נייר כסף עם קטנייה כלשהי), לאפות ב-180 מעלות 20 דקות, להסיר משקולת ולאפות עד הזהבה. לצנן. המלית: למרוח את תחתית הקיש בפסטו, להניח שכבה של פלפל אדום, למרוח שכבת טאפנד, להניח שכבת פלפל צהוב, וחוזר חלילה. ניתן להניח בין השכבות גם גבינת עיזים רכה. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קניידעלך צ'כים עם לחם מטוגן

מתכון: קניידעלך צ'כים עם לחם מטוגן רכיבים: 4 כוסות קמח או סולת (450-500 גרם) 1 כוס מים פושרים 1 כוס חלב 2-3 ביצים (יש המשתמשים רק בחלמונים) 1 כפית מלח 3-4 פרוסות חלה או לחם לבן חתוכות לקוביות 1/4 כוס שמן או חמאה מומסת אופן הכנה: מטגנים את קוביות הלחם ב-1/4 כוס שמן (איזה סוג שתבחרו) או חמה עד שמזהיבים והופכים תריכים. בקערה לערבב מים, חלב, ביצים ומלח ולהוסיף תוך כדי ערבוב את הקמח או הסולת עד שנוצר בצק אחיד שלא נדבק לקערה (אם צריך מוסיפים עוד טיפה קמח). מוסיפים את הקרוטונים (קוביות הלחם המטוגן) ומערבבים עד שכל הקרוטונים מתאחדים עם הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור או לגליל עבה (לא לגלגל יותר מדי אלר רק עד שנוצרת צורת גליל). להניח ל-30 דקות. מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר גדול ומבשלים את הגלילים הנ"ל כ-25 דקות. מוציאים וחותכים כל גליל לחתיכות באמצעות חוט (סכין פשוט ימחץ אותם) מגישים עם גולאש, צלי בקר, צלי אווז או קדירת בשר. הערות: בצ'כית נקראים הקניידעלך (כופתאות) האלה: Houskove Knedliky ובעברית "כופתאות לחמניה/לחם" חלמונים - אפשרות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קציפת יין CHAUDEAU

מתכון: קציפת יין CHAUDEAU רכיבים: 1/4 ליטר יין 6 חלמונים 100 גר' אבקת סוכר מיץ לימון לתיבול אופן הכנה: לערבב היטב את החלמונים עם הסוכר ומיץ הלימון. לחמם אתהיין, לצקת את היין החם על החלמונים תוך בחישה. לחמם על אש קטנה עד שיסמיך, תוך הקצפה מתמדת. מוכן רגע לפני הרתיחה. בדרך כלל מוגש חם כקינוח, או כרוטב על עוגה. אם רוצים להגיש קר יש להמשיך להקציף עד שמתקרר. בשני המקרים יש להגיש מיד כשמוכן, אחרת הקצף נופל. הערות: 6 חלמונים מקור המתכון: חנה זמר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קרם ברולה

מתכון: קרם ברולה רכיבים: 500 מ"ל שמנת מתוקה 160 מל חלב מלא 6 חלמונים חצי מקל וניל 80 גר סוכר מקל קינמון קליפה מתפוז אחד אופן הכנה: בסיר מחממים את השמנת, חלב, סוכר, קליפת תפוז, מקל קינמון וגרגירי הוניל, כמעט עד רתיחה. בקערה נפרדת, לערבב את החלמונים עם מעט מתערובת השמנת, לצקת תוך כדי ערבוב חזרה לסיר, צוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת עיסה אחידה לצקת לכלים אישיים חסיני חום להניח בתבנית עם מים חמים . מים צריכים להגיע לגובה השמנת שבכלים לעטר את המנות הקליפת תפוז ומקל קינמון לאפות בתנור בחום 160 מעלות לחצי שעה. לקרר היטב, לבזוק סוכר חום ולשרוף בעזרת ברנר קטן או בגריל תנור בחום גבוה הערות: ניתן להוסיף לתערובת נענע, להוציא לפני האפיה אפשר להוסיף ג'ינגר או קוקוס 6 חלמונים מקור המתכון: SARLI הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קרם ברולה פסיפלורה

מתכון: קרם ברולה פסיפלורה רכיבים: 2 כוסות שמנת מתוקה 1 כוס מחית פסיפלורה (מרוסקת ומסוננת) 1 מקל וניל 1 ביצה גדולה 6 חלמונים 3/4 כוס סוכר אופן הכנה: מכינים כמו קרם ברולה רגיל: מחממים את השמנת והפסיפלורה יחד עם גרגרי הוניל וקליפת התרמיל החצוי. מחממים רק עד אשר מתחילות להופיע בועיות קטנות בדפנות הסיר. את החלמונים והביצה מקציפים יחד עם הסוכר, מוסיפים בזרם דק, תוך הקצפה איטית את השמנת (ללא קליפת התרמיל). מסננים ומחלקים לקעריות אישיות ואופים בתוך תבנית מים חמים בתנור שחומם לטמפרטורה נמוכה (100 או 120). עד אשר הקרם מתייצב. (מנענעים את הכלי האישי ורואים אם יש עדיין נוזלים מתחת לשכבה החיצונית) הברולה אמור להיות קצת רוטט בנענוע עדין. מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים להקפאה לשעתיים לייצוב סופי. משחררים מהכלי על ידי טבילה 4-5 שניות במים רותחים. אם הקרם שהה במקפיא יותר משעתיים, משחררים מהכלי ומשאירים בטמפרטורת החדר כעשר או עשרים הערות: 6 חלמונים מקור המתכון: אורט, דורית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: קרם ברולה קוקוס

מתכון: קרם ברולה קוקוס- מיכל לוי-אלחלל רכיבים: חומרים (4 מנות) 5 חלמונים 3 כפות סוכר 1 מכל שמנת מתוקה 1/2 1 כוסות חלב קוקוס להגשה: 1 כוס סוכר חום כף פתיתי קוקוס לקישוט אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות צלזיוס). מכינים 4 תבניות אישיות. 2. טורפים את החלמונים והסוכר בקערה קטנה כשתי דקות. מוסיפים את השמנת והחלב וממשיכים לערבב עד שמתקבל בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבניות ומניחים בתוך תבנית אפייה. 3. יוצקים לתבניות האפייה מים בגובה 2 ס"מ ומכניסים לתנור יחד עם התבניות. אופים 25 דקות, או עד שהקרם מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות. 4. ההגשה: מחממים את הגריל העליון בתנור. מפזרים את הסוכר על פני הקרם בתבניות ומניחים מתחת לגריל עד שהסוכר נמס ומזהיב. מוציאים, מקשטים בפתיתי קוקוס ומגישים. הערה: הערות: הקרם ללא ציפוי הסוכר נשמר כשלושה ימים במקרר. 5 חלמונים. פסח. מקור המתכון: שף- לאשה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון:קרם יוגורט, פסיפלורה וג´ינג´ר

מתכון: קרם יוגורט, פסיפלורה וג´ינג´ר רכיבים: ספל שמנת 4 חלמונים חצי ספל סוכר (או יותר, כדאי לטעום-תלוי ברמת המתיקות אותה אתם צורכים) חצי ספל תוכן פסיפלורה ספל יוגורט טבעי מאיכות טובה כף ג'ינג'ר קצוץ אופן הכנה: מרתיחים את השמנת והג'ינג'ר (רתיחה עדינה). מערבבים חלמונים עם סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה. מוסיפים את הפסיפלורה. מסננים את השמנת מהג'ינג'ר ויוצקים את השמנת אל תערובת החלמונים, לאט. (השוואת טמפ'). מחזירים לאש, על בן מרי, עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש ומצננים. כשהתערובת קרה לחלוטין מערבבים עם היוגורט. יוצקים לכלים אישיים ומקררים כשמונה שעות לפחות. לפני ההגשה אפשר לפזר סוכר חום מעל ולשרוף אותו (כמו קרם ברולה). ואפשר גם לא. הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: אורט, redbeef הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה