מה לעשות עם חלמונים?

דני אלה

New member
מתכון: טראפלס גיאנגויה

מתכון: טראפלס גיאנגויה רכיבים: 250 גר´ שוקולד גיאנגויה - שוקולד מוכן עם שבבי שקדים / אגוזים. 100 סמ"ק שמנת מתוקה 3 חלמונים אופן הכנה: מרתיחים שמנת מתוקה, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד עד המסה, מוסיפים חלמונים ומקררים. ניתן לקרר כפלטה. ואז אחרי כשעה לחתוך לריבועים, או כשמתקרר להקציף דקה או שתיים ולזלף לכדורים ולצפות. הערות: חלמונים מקור המתכון: דרולי מביה"ס לבישול "בישולים" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: טראפלס שוקולד ותפוזים

מתכון: טראפלס שוקולד ותפוזים רכיבים: 100 גר' חמאה, בקוביות. 110 מ"ל שמנת מתוקה 350 גר' שוקולד מריר טוב!!! 2 חלמונים של ביצה מס' 2 (אני לא מקפידה על המס') 1/2 קליפת תפוז מגוררת דק 2 קליפות ליים מגוררות דק 6 כפות ליקר גראנד מרנייה או קואטרו או קירסאו אבקת קקאו לציפוי אופן הכנה: מעל אש קטנה, לחמם את השמנת המתוקה והחמאה, עד שהחמאה נמסה, והשמנת מבעבעת ליד הדפנות. להוריד מהאש, ומיד לשפוך פנימה את קוביות השוקולד. לכסות במכסה, ולהשאיר שתי דקות עד שנמס. לערבב במיקסר ידני עד לקבלת עיסה חומה ומבריקה. תוך ערבוב להוסיף חלמונים, קליפות תפוז ןליים, וליקר. לקרר שמונה שעות בחלק הקר של המקרר. ליצור כדורים קטנים (אני דוקא אוהבת שהם לא כדורים מושלמים, אלא גושים עם בליטות, כמו אבנים שבורות. לגלגל באבקת קקאו מנופה. הערות: טעים טעים טעים. טעעעעעעעעעעיים! 2 חלמונים מקור המתכון: לא ידוע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: טראפלס שוקולד לבן וקוקוס

מתכון: טראפלס שוקולד לבן וקוקוס רכיבים: 400 גר´ שוקולד לבן 120 סמ"ק שמנת מתוקה או חצי מהכמות חלב קוקוס - יש בקופסת שימורים בסופר 2 חלמונים 100 גר´ קוקוס אופן הכנה: להרתיח נוזלים, -להוריד מהאש. להוסיף אליהם שוקולד מומס לערבב טוב, להוסיף 2 חלמונים, וקוקוס. אפשר לקרר במשטח - ואז אחרי כשעה מוצאים מהמשטח, חותכים לקוביות ומצפים. הציפוי שצופה - שוקולד לבן מומס + פרורים של גלילית. (אבקה מוכנה מראש) הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: דרולי מביה"ס לבישול "בישולים" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: טריקולד-על השולחן

מתכון: טריקולד-על השולחן רכיבים: טורט קקאו: 40 גרם שוקולד מריר קצוץ 60 גרם חמאה 4 ביצים מופרדות 3/4 כוס + כף סוכר 1/3 כוס קמח תופח 1/4 כוס אבקת קקאו למוס שוקולד מריר: 1+1/2 כוסות שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר קצוץ 1 ביצה שלמה + 2 חלמונים 1 כף ליקר שוקולד 2 כפות סוכר למוס שוקולד תפוז: 1+2/3 כוסות שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד תפוז כתום קצוץ 1 ביצה + 2 חלמונים 2 כפות ליקר תפוזים 2 כפות מחוקות סוכר למוס שוקולד לבן: 1+2/3 כוסות שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד לבן קצוץ 1 ביצה + 2 חלמונים 1 כפית תמצית וניל 2 כפות מחוקות סוכר אופן הכנה: הטורט: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות 2. ממיסים שוקולד במקרוגל. 3. מקציפים חלמנוים עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת תערובת אורירית ובהירה. מוסיפים לתערובת את השוקולד ומערבבים 4. בקערת המיקסר מקציפים חלבנים עד שנורצות גבעות רכות מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. 6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10-12 דקות, עד שהטורט יציב מגע מננים. מכינים את המוסים ומרכיבים את העוגה: 1. מכינים מוס שוקולד מרירי: מקציפים שמנת לקצפת רכה, שומרים במקרר. 2. ממסיים שוקולד במיקרוגל. 3. טורפים ביצה שלמה עם שני חלמונים וליקר מוסייפים את השוקולד המומס ומערבבים מקפלים פנימה את הקצפת. 4. מקציפים חלבונים עד שנוצרות גבעות רכות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצף יציב ומבריק מוסיפים את הקצף לתערובת השוקולד, ומקפלים עד קבלת תערובת אחידה. 5. יוצקים את המוס על הטורט ומעבירים למקפיא עד שהמוס מתייצב 6. מכינים באותה צורה מוס שוקולד תפוז יוצקים על מוס השוקולד המריר ומקפיאים שוב עד שהמוס מתייצב 7. מכינים באותה צורה מוס שוקולד לבן יוצקים על מוס השוקולד תפוז ומקפיאים לפחות ל-4 שעות 8. משחררים את העוגה מהתבנית מפשירים 3 שעות לפחות במקרר פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים למשולמשיםש או לריבועים. הערות: כמו שאתם רואים לא רשום במתכון בשלב המוסים שצריך את החלבונים אז אני הכנתי קצף לכל מוס מ-2 חלבונים מה שהיה נראה לי הגיוני ואכן היה בסדר בנוסף כתוב במתכון שהוא מתאים לתבנית 24 ואני הכנתי 2 עוגות בתבניות 24 והן שתיהן יצאו גבוהות מאוד ויפות מאוד 6 חלמונים מקור המתכון: שוקולד - על השולחן. רשמה: פנינה המקורית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: כדור גלידה חם

מתכון: כדור גלידה חם רכיבים: גלידה - עפ"י הטעם שתי ביצים רבע כוס סוכר סירופ שוקולד סירופ מייפל אופן הכנה: 1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים, עד ממתקבל קצף יציב. 2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק. 3. מניחים כדור גלידה בכלי עמיד בחום, מזלפים את הקצף מסביב לכדור עד שלא רואים את כדור הגלידה. 4. מכניסים לתנור שחומם מראש למקסימום (כולל גריל) למס' שניות, עד למצב בו קצף הביצים משחים מעט. 5. מוסיפים מעט סירופ שוקולד או מייפל לפי הטעם. זהירות הכלי רותח הערות: המנה אישית אז כל הכמויות בהתאם יש שמוצאים כי רבע כוס סוכר על שני חלמונים זה הרבה - אז כל אחד על פי טעמו העברתי את המתכון בעבר וקיבלתי המלצה לחמם את הסוכם לפני השימוש על מנת ליצור קצף יציב יותר מקור המתכון: תוכנית בישול של יום שישי( לא זוכר את שמה) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: כרוב ניצנים אפוי ברוטב מורני

מתכון: כרוב ניצנים אפוי ברוטב מורניי רכיבים: 4 מנות 350 גר´ כרוב ניצנים קפוא או טרי / 400 גרם קישואים קטנים חתוכים לחתיכות, מבושלים ומנוקזים 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת רוטב מורניי 11/2 כפות חמאה 11/2 כפות קמח 1 כוס חלב מלח, פלפל לבן אגוז מוסקט מגורר 1/4 כוס גבינה פרמזן מגוררת 1 או 2 חלמונים לקישואים ברוטב מורניי להחליף כרוב ניצנים ב-400 גרם קישואים קטנים חתוכים לחתיכות, מבושלים ומנוקזים אופן הכנה: מחממים תנור 220 מעלות. מרתיחים ניצני הכרוב במי מלח עד שיתרככו, כ-10 דקות. מנקזים, שוטפים ומנקזים שוב. עורכים הניצנים בשכבה אחת בתוך כלי הקרמה שתכולתו 5 כוסות, מרוח בחמאה (אפשר גם בשום). יוצקים עליהם את הרוטב וזורים למעלה את הגבינה מגוררת. אופים 7-10 דקות, עד שמבעבע. הרוטב: מכינים רוטב לבן מחמאה, קמח וחלב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מסירים מהלהבה וטורפים פנימה את הגבינה וחלמונים. מתקנים את התיבול. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: לוקוס אפוי במלח גס עם קוסקוס

מתכון: לוקוס אפוי במלח גס עם קוסקוס עגבניות ונענע רכיבים: חומרים (8 מנות) לדג: 1 דג לוקוס טרי במשקל 2-3 ק"ג, מנוקה 4-5 ק"ג מלח גס 5 חלמונים טרופים היטב 4 גבעולים רוזמרין 4 גבעולים טימין 2 כפות זרעוני כוסברה (אם רוצים) מעט שמן זית לקוסקוס: 1/2 1 ק"ג קוסקוס מהיר הכנה 8-10 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות לקוביות בגודל 1 ס"מ 1 צרור עלי נענע קצוצים לרצועות דקות 1/2 כוס שמן זית 25 זיתים שחורים גדולים (רצוי מסוג קלמטה), קצוצים גס 1 שן שום קצוצה דק מאוד מלח פלפל שחור גרוס טרי 1 לימון סחוט אופן הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 2. מערבבים את המלח עם החלבונים. מפזרים שכבה מהמלח על תבנית אפייה. מניחים 2 גבעולי טימין ו 2 גבעולי רוזמרין ומפזרים כף זרעוני כוסברה. מניחים את הדג בתבנית, מורחים אותו במעט מאוד שמן זית ומפזרים עליו את שארית עשבי התיבול והכוסברה. מכסים את הדג לגמרי במלח הנותר, מכניסים לתנור ואופים 45 דקות. מוצאים ומגישים. 3. מכינים את הקוסקוס: מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן ומצננים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות, בלי לשבור את גרגרי הקוסקוס. לפני ההגשה מעבירים לכלי הגשה חסין חום, מכסים ומחממים מספר דקות בתנור. מגישים חם. הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: Ynetאריק חכימי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: כרוכיות במלית תמרים

מתכון: כרוכיות במלית תמרים רכיבים: המצרכים לבצק: 1 חבילה קמח תופח קטן 1 גביע שמנת 200 גרם חמאה או מרגרינה 2 חלמונים קורט מלח המצרכים למלית: 1/2 ק"ג תמרים ללא חרצנים 3 כפות מים 1/2 כוס סוכר 3 כפות חמאה או מרגרינה 2 כפות מיץ לימון 2 כפות גרידת לימון 100 דרם אגוזי פקאן שבורים גס 1/3 כפית ציפורן טחון 1/2 כפית קנמון אבקת סוכר לבזיקה עליונה אופן הכנה: מכינים בצק חלש וגמיש מכל מצרכי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון ומשהים במקרר משך 3-4 שעות. בסיר בישול שטוח מבשלים בלהבה נמוכה ובחישה מתמדת תמרים, מים , סוכר וחמאה עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה. מורידים מן האש ומקררים מעט. מוסיפים מיץ וגרידת לימון, אגוזים, ציפורן וקינמון. מבליעים היטב בעיסת התמרים. משהים לעיצוב העיסה משך שעה. מחממים תנור אפייה לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מוחים תבנית אפייה במעט מרגרינה. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מחלקים את מלית התמרים ל-4 מנות שוות. מכל יחידת בצק מרדדים עלה באורך התבנית וברוחב של 15-20 ס"מ. מניחים ומורחים את המלית על שלושת רבעי שטח העלה. מגלגלים לגליל מן החלק המרוח כלפי החלק הבלתי מרוח. מניחים את הגלילים בתבנית במרווחים. בחלקו העליון של הבצק חורצים חריצים בסכין לרוחב הרצוי. אופים עד לצבע זהוב יפה. סוגרים את התנור ומשהים המאפה בתנור עד כ- 5-7 דקות. מוציאים מן התנור ומקררים מעט. בוזקים אבקת סוכר. חותכים את הגלילים בעודם חמימים. מקררים היטב ושומרים במיכל סגור הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מאפה חצילים ותרד

מתכון: מאפה חצילים ותרד רכיבים: 6 עלי סיגרים 1 כף פירורי לחם 50 גר' חמאה רכה שן שום כתושה קופסת תרד 2 חצילים פרוסים 25 גר' חמאה 1כף קמח 1 כוס חלב אגוז מוסקט מלח ופלפל 2 חלמונים 100 גר' גבינת קשקבל מגוררת 2 יוגורט דנונה טבעי 2 כפות שמן זית 5 עלי נענע חתוכים לרצוע אופן הכנה: מרפדים תבנית מס' 26 בעלי הסיגרים, כשעליהם בולטים מעט מעל דפנות התבנית. מורחים כל עלה בחמאה הרכה ומפזרים את פירורי הלחם. מאדים את התרד והשום בשארית החמאה הרכה במשך כ- 3 דקות ומניחים על עלי הסיגרים. מטגנים את פרוסות החצילים ומניחים מעל. מחממים בסיר קטן את 25 גרם החמאה הנוספים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב לאט לאט, תוך כדי בחישה על אש נמוכה, עד שמסמיך. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומוסיפים את הגבינה והחלמונים, מערבבים ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב על החצילים ואופים בחם בינוני כ- 20 דקות. מצננים מעט ויוצקים את היוגורט עם הנענע, מטפטפים מעל שמן זית. לדעתי מספיק יוגורט אחד או קצת יותר. אני הכנתי כמנות אישיות קטנות. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: נעמי ברשם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מוס טונה של מאנה שטרום

מתכון: מוס טונה של מאנה שטרום, ממסעדת איל פאצו רכיבים: 400 גרם טונה משומרת 5 חלמונים מיץ מחצי לימון 300 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות מלח אופן הכנה: 1) טוחנים את הטונה במעבד מזון. מוסיפים 3 חלמונים ומיץ לימון ומעבדים לעיסה חלקה. 2) מוסיפים את החמאה בהדרגה, קובייה אחר קובייה. 3) מוסיפים את שני החלמונים הנותרים ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד. בסוף העיבוד ממליחים ומקפידים לעבד במהירות על מנת שהתערובת לא תתחמם. 4) מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את המוס. מקררים במשך 6 שעות לפחות. הופכים, מסירים את הניילון ומגישים. הערות: טונה איטלקית משומרת בשמן זית היא חומר הגלם הנכון למתכון זה ולהרבה מתכונים איטלקיים אחרים. ניתן להשיג בארץ טונה אלבקור הספרדית, משומרת בשמן זית. אם אינכם משיגים אותה אפשר להשתמש כתחליף בטונה משומרת במים, מסוננת ומושרת יומיים בשמן זית. 5 חלמונים מקור המתכון: "על השולחן" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מוס שוקולד

מתכון: מוס שוקולד רכיבים: 140 גרם סוכר 2 כפות מים 2 ביצים 4 חלמונים 350 גרם שוקולד מריר, מומס 1 מיכל שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. מבשלים את הסוכר עם המים ומכבים את האש לאחר 2 דקות רתיחה, לקבלת סירופ. 2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשמתקבלת תערובת תפוחה מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד שהמסה מתקררת לגמרי ומתקבל קצף יציב. 3. מערבבים חזק את השוקולד המומס (כשהוא פושר) עם מחצית מהשמנת המתוקה. ואת יתרת השמנת מקציפים. מערבבים ומקפלים את הקצפת לתוך קצף הביצים. 4. מערבבים את השוקולד עם התערובת המוקצפת ומעבירים לכלי ההגשה. מצננים. הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מוס שוקולד לבן עם תותים1

מתכון: מוס שוקולד לבן עם תותים1 רכיבים: 400 גר' שוקולד לבן 800 מ"ל שמנת מתוקה 2 חלמונים 150 גר' תותים אופן הכנה: מנקים את התותים וחותכים לחצאים. מרתיחים בסיר 400 מ"ל שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד הלבן, מכבים את האש ומכסים את הסיר במכסה. כאשר השוקולד נמס (בודקים בעזרת מרית), מכבים את האש ומניחים אותו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. בכלי נפרד מקציפים 400 מ"ל שמנת מתוקה, ומקפלים אותה פנימה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. מסדרים בכוסות של מרטיני את התותים, ועליהם מפזרים את המוס. מכניסים למקפיא למשך שעה, מקשטים למעלה בחצאי תותים ושומרים במקרר עד להגשה הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: השף עומרי בן-פרז, רשת קפולסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מוס שוקולד לבן עם תותים2

מתכון: מוס שוקולד לבן עם תותים2 רכיבים: 7 חלמונים 1/3 כו סוכר 1/4 כוס ליקר תפוזים "גראנד מרנייה" 1/3 כוס מים 1 כף מיץ לימון טרי 150 ג שוקולד לבן משובח, קצוץ דק מאד 1.5 מיכלי שמנת מתוקה (375 מ"ל) כ- 700 ג תותים קטנים, טרייים, פרוסים כלים: 8 כוסות גבוהות למוס אופן הכנה: בקערה מתכתית מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את הליקר, המים ומיץ הלימון. מניחים את הקערה מעל סיר עם אדים (הקערה אינה צריכה לגעת במים החמים שבסיר מלמטה). מקציפים את התערובת ברציפות בצורה נמרצת, עד לקבלת תערובת תפוחה, במשך כ 3-4 דקות. מסירים את הקערה מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן, תוך ערבוב, עד שהתערובת חלקה. ממלאחפ 1/3 קערה גדולה אחרת במים קרים עם קוביות קרח. מניחים את הקערה עם תערובת השוקולד הלבן מעל הקערה עם מי הקרח ומקציפים לעיתים תכופות עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומעט נוקשה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד המצוננת. מקררים את המוס במקרר כ 8 שעות, עד להגשה. הרכבה : שמים כמה תותים בכל כוס, יוצקים מעט מוס שוקולד לבן מעל. שמים עוד כמה תותים, ושוב יוצקים מעט מוס מעל, עד הסוף. מקשטים בתות שלם עם גבעול ומגישים. הערות: 7 חלמונים (8 מנות) מקור המתכון: עיתון (17/4/01) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מספנה (קנידלאת) - עוגיות

מתכון: מספנה (קנידלאת) - עוגיות מרציפן מרוקאיות רכיבים: לבצק: 1 כוס מים 1 כוס שמן 2 כפות חומץ 2 כפות סוכר קורט מלח קמח למרציפן: 3 כוסות שקדים כוס וחצי סוכר קליפת לימון (מוסיף המון) 2 חלמונים וכפית תמצית שקדים (אם יש) אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק, ולהוסיף קמח "כמה שנכנס" (נו... אתם יודעים שממבוגרים קשה להשיג דיוק) - הבצק צריך להיות גמיש ונעים לעבודה (לא דביק ולא קשה) לתת לו לנוח במקרר כמה שאפשר (ככה הוא לא יתכווץ באפיה) בינתיים נעבור למרציפן: להרתיח סיר מים כשהמים רותחים לשפוך לבפנים 3 כוסות שקדים לכבות את הגז ולכסות את הסיר. לחכות כמה דק´ ולקלף את השקדים. לשטוף ולייבש היטב (זה מאוד חשוב לאיכות המרציפן). לשים במעבד מזון את כל חומרי המרציפן לערבל הכל עד שיש תערובת אחידה ונוצר מעין בצק (שנורא נורא טעים). לשמן טוב את הקלתיות ולצפות עם הבצק שהיה בקירור (שיגיע עד לקצה הקלתית ולא מעל כי אחרת זה נדבק ואי אפשר להוציא מהקלתית). מהמרציפן ליצור כדורים ולשים במרכז כל קלתית (זה מתפשט באפיה ותופס את צורת הקלתית) לפזר מעט סוכריות צבעוניות מעל ולהכניס לתנור עד שמזהיב הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: meravido הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מעדן פירות העונה-רולדין

מתכון: מעדן פירות העונה של רשת קונדיטוריות רולדין רכיבים: 1 ק"ג בצק עלים מרודד פירות העונה חתוכים לפרוסות עבות (6 משמשים, 2 אפרסקים, 2 תפוחים, 3 שזיפים) אפשר להחליף את הפירות באחרים לפי הטעם האישי. 3 וחצי כוסות חלב 9 חלמונים 1 כוס סוכר 4 כפות קורנפלור 1 מקל וניל 25 גרם חמאה אופן הכנה: מרתיחים את החלב, הסוכר החמאה ומקל הוניל מערבבים ומורידים מהאש. מוציאים מהסיר כוס חלב, מעבירים לקערה, מוסיפים קורנפלור וחלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת החלב והקורנפלור לסיר עם החלב שנותר ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. פורסים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לרצועות באורך של כ –20 ס"מ ורוחב של כ –7 ס"מ. מניחים את הרצועות על תבנית אפיה משומנת ברווח של כ – 2 ס"מ בין רצועה לרצועה. מורחים מעל קרם בשכבה אחידה בגובה של כ – 1 ס"מ ומשאירים שוליים של 1.5 ס"מ מכל צד. מסדרים את הפירות על הקרם אחד ליד השני בצורת מניפה, בכל פעם פרי אחר. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ – 15-20 דקות עד להזהבה. מומלץ למרוח סירופ סוכר מיד לאחר האפיה. הערות: (מגש אפיה של התנור) 9 חלמונים מקור המתכון: רולדין - אבי קינן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מקלעת בצק עלים במלית גבינות

מתכון: מקלעת בצק עלים במלית גבינות ופטריות רכיבים: 1 ק"ג בצק עלים למלית: 250 גר' פטריות שמפיניון טריות קצוצות ומטוגנות 250 גר' גבינת קשקבל מגוררת 250 גר' גבינה בולגרית מפוררת 150גר' גבינת שמנת עם זיתים 3 כפות עירית קצוצה 2 ביצים מלח ופלפל (רצוי לבן) 2 בצלים קצוצים דק לקישוט: 2 חלמונים 2 כפות שמן שומשום אופן הכנה: להכנת המלית: 1. מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק בצל ואבקת מרק פטריות. 2. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומוסיפים את תערובת הפטריות. להכנת המאפה: 1. לחמם תנור לחום גבוה (200 מעלות) 2. לרדד את הבצק לעלה בגודל 40X30 ס"מ. לסמן על העלה המרודד, לאורכו, חלוקה ל-3 רצועות. (לא לחתוך) 3. לחתוך את שתי הרצועות הצדדיות לרצועות אלכסוניות ברוחב 1 ס"מ כשהחיתוך מתחיל כ-3 ס"מ מהקצה העליון של העלה. 4. מורחים את המלית ברצועה האמצעית במרכז העלה ומקפלים את שני הקצוות של העלה: העליון והתחתון, על המלית. 5. קולעים צמה מהרצועות: מניחים רצועה מצד אחד באלכסון, על המלית ואח"כ רצועה מהצד השני שתונח באלכסון על הרצועה הקודמת. 6. טורפים את החלמונים עם השמן ומברישים את המקלעת בתערובת. 7. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות. הערות: במתכון המקורי משתמשים ב- 400 גר' בצק עלים, אני השתמשתי בק"ג כי כמות המלית ענקית. ניתן להוסיף 50 גרם גבינה צהובה מעושנת 2 חלמונים מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: מרציפן בסיסי

מתכון: מרציפן בסיסי רכיבים: 2 כוסות שקדים קלופים וטחונים לאבקה 2 כוסות אבקת סוכר 2-1 חלמונים מעט מיץ לימון אופן הכנה: מערבבים שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים חלבון ומעט מיץ לימון עד שמתקבל בצק נוקשה למדי, ומעצבים צורות (פירות, פרחים, ליצנים וכד'). הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגיות פיסטוק

מתכון: עוגיות פיסטוק רכיבים: 225 גר' חמאה בטמפרטורת חדר 1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר 2 כפות סילאן 2 חלמונים (אני השתמשתי בביצה אחת) 1 כף אבקת נס קפה מומסת בכף מים רותחים. 3 כוסות קמח 2 כפיות קנמון טחון כפית הל טחון 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כפית מלח 1 כוס פיסטוקים, במתכון כתוב קצוצים דק/בינוני אופן הכנה: לערבב את כל התערובת יחד ליצירת בצק אחיד. לצור שני "בלוקים" מהבצק בצורת מלבן של בערך 4*5 ס"מ . לחמם תנור ל-160 מעלות. בעזרת סכין חד לחתוך את הבצק לפרוסות בעובי 3 מ"מ. (הערת המתרגם: כשחותכים את הבצק צריך ביד אחת להחזיק את הסכין ועם היד השניה להצמיד את העוגיה שפורסים אל גוש הבצק הלא חתוך. אחרת העוגיה "מתקפלת" החוצה ומתפרקת). להניח את העוגיות על תבנית משומנת או מצופה בנייר אפיה במרחק לפחות 2.5 ס"מ זו מזו. לאפות 10-12 דקות עד שהקצוות מתחילים להזהיב. לצנן את התבנית על רשת שתי דקות ואח"כ להעביר את העוגיות לרשת ולהשאיר אותן להתקרר. גירסת הדיאט... ללא פיסטוקים בכדי שיתאימו להזרקה במכונת עוגיות הערות: זושי 2 חלמונים מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגיות פרג פולניות

מתכון: עוגיות פרג פולניות - Ciazteczka Z Makiem רכיבים: 200 גרם חמאה 1 כוס אבקת סוכר 2 חלמונים 3 כפות שמנת חמוצה 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה ביצה 5 כפות פרג טרי טחון אופן הכנה: 1. מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק חלק. מקררים כרבע שעה, מכוסה. 2. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. 3. קורצים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס, כעשר דקות או עד שמשחים. הערות: clcl 2 חלמונים מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: עוגיות ריבה -רוני ונציה

מתכון: עוגיות ריבה -רוני ונציה רכיבים: 75 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 25 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1/3 כוס אבקת סוכר מנופה 2 חלמונים 1/2 כפית תמצית וניל קורט מלח 1/2 1 גרם קמח (220 גרם) ריבת פטל או תות שדה לקישוט: אבקת סוכר אופן הכנה: כלים: כמה תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. 1. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה עד שמתקבלת תערובת רכה. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 2. מוסיפים את החלמונים, את הווניל ואת המלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה ומערבלים בקצרה, רק עד שהוא נספג בתערובת. 3. עוטפים את הבצק בשקית ניילון, משטחים לעיגול (בתוך השקית) ומצננים במקרר לכמה שעות, או לכל הלילה. 4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). 5. מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעובי כ3-4מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס"מ בעזרת חותכן (או כוסית) עגול או משונן. בעזרת קצה פיית מתכת של שקית זילוף קורצים עיגולים קטנים, בקוטר 10 ס"מ, במרכז מחצית מהעיגולים. משחררים את העיגולים מהנייר בעזרת מרית מתכת, ומניחים אותם מעל לתבניות האפייה במרווחים. באותו אופן ממשיכים לרדד ולקרוץ עיגולים משאריות הבצק. 6. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מוציאים ומצננים על רשת. אופן ההרכבה: מנפים אבקת סוכר מעל לעוגיות עם החור (לא חובה). מורחים שכבת ריבה מעל לעיגולים ללא החור. מכסים בעיגולים עם החור ומהדקים בעדינות. הערות: עוגיות קלאסיות נפלאות, המכונות בצרפתית "עוגיות חול" (SABLES). 2 חלמונים מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה