מה לעשות עם חלמונים?

מתכון: מרנג לימון ונענע

מתכון: מרנג לימון ונענע רכיבים: למרנג: 1/4 1 כוסות (240 גרם) סוכר 4 חלבונים לקרם הלימון: 5 חלמונים 1/2 כוס סוכר מיץ מ-2 לימונים קליפה מגוררת מלימון אחד כ-5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים, קצוצים לקישוט: 3/4 1 כוסות (350 מ"ל) שמנת מתוקה 2 כפות סוכר אופן הכנה: המרנג: מחממים תנור לחום נמוך מאוד 50 מעלות. משרטטים על גבי נייר אפיה עיגול בקוטר 24 ס"מ. שמים את הסוכר והחלבונים בסיר כפול עם מעט מים רותחים ומחממים מעל האדים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומקציפים לקצף יציב. משטחים את הקצף על נייר האפייה. בעזרת שף זילוף מזליפים עוד קצף מסביב לגבולות, כדי ליצור דופן מוגבהת. מכניסים לתנור ואופים במשך הלילה. הקרם: שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה. במהלך הטריפה מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון. מעבירים לסיר כפול עם מים רותחים ומבשלים מעל האדים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים מדי פעם, עד שנוצר מרקם סמיך. מסירים מהאש, מצננים קצת ומוסיפים את עלי נענע. יוצקים לתחתית המרנג ומאכסנים במקרר. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזליפים בצורה נאה על גבי קרם הלימון הערות: תבנית 24 ס"מ. מקור המתכון: הקונדיטורים אודי ויפעת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: מרנג קוקוס עם מוס שוקולד

מתכון: מרנג קוקוס עם מוס שוקולד - פיירקס גדול רכיבים: לבסיס 6 חלבונים 1/4 1 כוס סוכר 200 גר' קוקוס למוס 300 גר' שוקולד מריר 6 חלמונים 2 שמנת מתוקה 2 כפיות סוכר אופן הכנה: לבסיס: להקציף לקצף נוקשה את החלבונים עם הסוכר. להוסיף את הקוקוס. לאפות בתבנית משומנת ומקומחת בחום של 180 20-30 דק'. מוס: להמיס שוקולד להוסיף חלמונים. להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת מוצקה. לערבב את שתי התערובות. לשפוך על הבסיס. לקרר במקרר כמה שעות לפני ההגשה. העוגה יוצאת נמוכה. במידה ורוצים עוגה גבוהה יותר יש להגדיל את הכמויות למוס בהתאמה. הערות: מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: מרנג שוקולד

מתכון: מרנג שוקולד רכיבים: 4 חלבונים 1 כוס סוכר 2 כפות קקאו 100 ג' אגוזים קצוצים לקרם : 4 חלמונים 100 ג' שוקולד מריר 2 כפות קקאו 100 ג' חמאה לקצפת : 1 שקית שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בזרם דק, לאט, עד שכל כמות הסוכר נגמרת, והקצף נוקשה וחזק 2. מוסיפים את אבקת הקקאו, 3. מקפילם פנימה את האגוזים הקצוצים 4. שמים את התערובת בתבנית מלבנית, ומחליקים את פני המרנג. 5. אופים בחום בינוני (150 מעלות) כשעה, מוציאים ומקררים. הקרם : 1. ממיסים את השוקולד בסיר כפול, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים. 2. מוסיפים 100 ג' חמאה רכה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. 3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך בחישה מתמדת ומורידים מעל האדים. 4. מקררים, ומורחים על המרנג. הערות: מגישים עם קצפת מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: מרקיז שוקולד ברוטב שקדים

מתכון: מרקיז שוקולד ברוטב שקדים רכיבים: 250 ג' שוקולד מריר עדין 175 ג' חמאה מרוככת 1/3 כוס סוכר 5 ביצים מופרדות לרוטב : 2 כוסות חלב 4 חלמונים 1/3 כוס סוכר 50 ג' שקדים קלופים אופן הכנה: 1. שוברים את השוקולד וממיסים בסיר כפול, מוסיפים את הסוכר וטורפים עם מטרפה ידיננית או מיקסר חשמלי במהירות נמוכה ועם מזלג אחד. 2. מוסיפים תוך טריפה את החמאה, מעט כל פעם. 3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך טריפה ומורידים מהאש. 4. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה (מוסיפים מעט מלח, זה עוזר). 5. מקפלים בתנועות נמרצות אך בזהירות ובעדינות אל תערובת השוקולד עד שהיא אחידה והומוגנית 6. מצפים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומשאירים שוליים (כדי שאפשר יהיה להוציא בקלות ובבת אחת) שופכים את התערובת פנימה ומכניסים למקרר לפחות ל 12 שעות. רוטב: 1. טוחנים את השקדים במעבד מזון דק ככל האפשר. 2. שמים בסיר קטן את החלב ומרתיחים 3. מקציפים בסיר אחר את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית, מוסיפים את חלב השקדים ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה מעט (כשהיא מצפה את כף העץ יפה, זה סמיך מספיק) - אסור שהרוטב ירתח! 4. מקררים במקרר הערות: הגשה : יוצקים לצלחת עמוקה מעט מהרוטב הקר, פורסים בעדינות פרוסות ממרקיז השוקולד ושמים 2 פרוסות על צלחת מקשטים במעט קצפת מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: סהרוני פרג

מתכון: סהרוני פרג רכיבים: 20 סהרונים לבצק: 3/4 כוס חלב חמים 20 ג' שמרים טריים 1 כף סוכר 100 ג' חמאה בטמפ' החדר 75 ג' מרגרינה בטמפ' החדר 1/3 כוס אבקת סוכר 1 חלמון 3 כוסות קמח למלית פרג: 1 כו חלב 1/3 כוס סוכר 2 כפות דבש 200 ג' פרג טחון 50 ג' חמאה בטמפ' החדר 1/2 1 כפות קמח גרד מקליפת לימון 1 1 כפית מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל להברשה: 2 חלמונים מוקצפים בכפית מים אחת 1 חלבון מוקצף כלים : 2 תבניות אפיה שטוחות מרופדות בנייר אפיה אופן הכנה: הבצק: שמים את החלב בקערה קטנה ומוסיפים את השמרים וכף סוכר ומערבבים. משהים לתסיסה כ 10 דק'. 2. מקציפים את החמאה, מרגרינה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון והמלח. 3. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח לסירוגין עם תערובת השמרים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח. 4. מעצבים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במשך 3 שעות במקרר עד שהבצק קר. המלית: 1. שמים את החלב, סוכר ודבש סביר בינוני, מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. 2. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים פנימה את הפרג, חמאה, קמח, קליפת לימון, מיץ לימון ווניל. 3 ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב רצוף של 5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (אפשר להקפיא אריות מהמלית). ההרכבה: מחממים תנור ל190 מעלות. 2. לוקחים חתיכת בצק בגודל כף גדושה ומשטחים אותה לעיגול. על משטח מקומח מרדדים את העיגול לצורת אובל באורך 11ס"מ ברוחב 6 ס"מ ובעובי של 3-4 מ"מ. מניחים 1/2 1 כפיות מלית באמצע האובל, מעצבים לצורה של נקניקיה צרה לכל האורך. מקפלים את חג הצדיםהארוכים מעל המלית ואח"כ מגלגלים לגליל. מהדקים את הקצוות לאטימה. מעגלים את שני קצוות הגליל פנימה, כך שתתקבל צורת סהר. ממשיכים באותו אופן לעצב סהרונים עם שאר הבצק והמלית. 3. מעבירים את הסהרונים לתבנית במרווחים בינהם. מברישים את העוגות בחלמונים המוקצפים ומניחים בצד למשך 10 דק'. מברישים בחלבון המוקצף. 4. אופים 15-20 דק' עד שהסהרונים בצבע זהוב שחום. מצננים על רשת. הערות: מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: עוגיות גבינת עזים

מתכון: עוגיות גבינת עזים רכיבים: מתכון ל - 70-80 יחידות לבצק: 1 ק"ג קמח לבן 200 גרם חמאה 1/2 כוס שמן זית 30 גרם שמרים 2 שקיות אבקת אפיה 1 כף סוכר 1 כפית גדושה מלח דק 3 חלמונים 120 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת למלית: 300 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת עלי טימין לציפוי: 2 ביצים למריחה שומשום שחור או קצח אופן הכנה: + מכינים את הבצק: במיקסר מעבדים את כל חומרי הבצק, למעט המלח. כשהבצק כמעט מוכן מוסיפים מלח ומעבדים קלות. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים לנוח למשך חצי שעה. + מרדדים את הבצק במערוך. בעזרת פורמה יוצרים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מעט טימין וכפית קשקבל, סוגרים את ה"כיסון" ומהדקים היטב בקצה (נוצרת צורת חצי ירח). + מחממים תנור ל170- מעלות. + מניחים את העוגיות על תבנית מקומחת, טובלים מברשת בביצה ומורחים על העוגיות, מפזרים מעט שומשום שחור או קצח ואופים במשך 40 דקות או עד קבלת צבע זהוב. הערות: מקור המתכון: ארז קומורובסקי, "לחם ארז" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: עוגיות שושנים

מתכון: עוגיות שושנים רכיבים: לבצק: 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 2 כפות סוכר וניל 1/3 כוס סוכר 3 חלמונים 4 כפות חלב כפית גרידת לימון ¾ 2 כוסות קמח למרנג: 3 חלבונים ¾ כוס סוכר ½ חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל לקישוט: ½ כוס אגוזי מלך קצוצים כלים: תבנית מרופדת בנייר אפייה אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל במשך 7 דקות. מוסיפים את החלמונים, החלב וגרידת הלימון ומעבדים דקה נוספת. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. 2. מכינים את המרנג: מניחים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים עד שהם מתחילים לתפוח. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, אבל לא יבש. מוסיפים את הפודינג ומקציפים דקה נוספת. 3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לשלושה עלי בצק נפרדים בעובי ½ ס"מ. 4. מורחים שליש מכמות הקרם על כל עלה, ומגלגלים לרולדות. חותכים כל רולדה לטבעות בעובי ½ 3 ס"מ. מניחים בתבנית, על הצד החתוך, במרווחים של לפחות 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. זורים מעל את האגוזים הקצוצים. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. הערות: מקור המתכון: ליאור אדרי Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: עוגת וניל אפרסק

מתכון: עוגת וניל אפרסק רכיבים: חומרים לבצק: 4 חלמונים 5 כפות סוכר 200 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה 350 גר' קמח תופח חומרים למילוי: קופסת שימורים של אפרסקים או משמשים ריבת אפרסקים או משמש 3/4 כוס סוכר 4 חלבונים 1 חב' אינסטנט וניל אופן הכנה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים, משמנים תבנית אפיה 26 ומרפדים בנייר אפיה או נייר אלומיניום, מרפדים את התחתית והדפנות בבצק, (את השארית אוספים ומקפיאים)אופים את התחתית בחום 180 מעלות עד שמזהיב, מצננים. אחרי הצינון מורחים על התחתי ריבה, ועליה את הפרי, מקציפים את הפודינג עם הסוכר והחלבונים ומורחים על הפרי, מוציאים את הבצק מההקפאה ומגרדים אותו על הקצף, אופים בערך שעה בתנור עד שהעוגה מזהיבה. הערות: מקור המתכון: רות.מ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: קינוח תפוחים

מתכון: קינוח תפוחים רכיבים: 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות 2 כפות חמאה 2 כפות סוכר חום 1 כפית קינמון 3 כפות ברנדי לרוטב: 1/2 כוס ברנדי 6 חלמונים 1/2 כוס סוכר גלידת וניל משובחת אופן הכנה: במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים התפוחים, הסוכר והקינמון ומטגנים כ- 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מורידים מהאש, מוסיפים את הברנדי ומוזגים התערובת לתבנית חסינת אש. הרוטב: בקערה היושבת על סיר עם מים רותחים, להקציף הביצים עם הברנדי, ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד שהופך לקצף בהיר וסמיך. להסיר מהאש ולהניח בצד. לשפוך הרוטב על התפוחים שבתבנית, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך דקות ספורות, או עד שהופך לזהוב. להגיש בקעריות הגשה, מעל כדור גלידה. בתאבון הערות: 6 חלמונים. מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

ווין תו

New member
../images/Emo26.gifמה לעשות עם חלמונים?../images/Emo36.gif

נא להוסיף רעיונות לפני שיעבור לקישורים
 

דני אלה

New member
מתכון: ECLAIRS- פחזניות ממולאות קרם

מתכון: ECLAIRS- פחזניות ממולאות קרם רכיבים: לבצק רבוך: המצרכים 100 גר` חמאה 1 כוס חלב 2 כפות סוכר 1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה קורט מלח 5 ביצים למלית: אפשרות 1 5 חלמונים 3/4 כוס קורנפלור 1/2 2 כוסות שמנת מתוקה 1 כוס סוכר אפשרות 2 - הפשוטה 2 כוסות שמנת מתוקה 6 כפות סוכר לציפוי: 100 גר` שוקולד מריר 20 גר` חמאה לפיזור: אבקת סוכר אופן הכנה: הבצק: מחממים בסיר בינוני את החמאה והחלב, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר. לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח, תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר), ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת אחת, בכל פעם, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת. בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף צורות מאורכות8X3 ס"מ, על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות. לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות, להנמיך ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-25 דקות.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע. לצנן היטב לפני המילוי. מלית 1 בקערה, להקציף החלמונים, הקורנפלור, וכוס אחת מהשמנת המתוקה.עד שהכל מתאחד היטב. את שאר השמנת המתוקה עם הסוכר, להכניס לסיר בעל תחתית עבה,ותוך כדי ערבוב להביא לרתיחה קלה, בחום נמוך,למשך 10 דקות. להוסיף את תערובת החלמונים, ולהמשיך לבשל תוך בחישה עד הסמכה בערך 5 דקות. לא להלחץ, התערובת נשברת. להעביר אותה לקערה, לכסות בנילון נצמד שנוגע בתערובת(שלא ייוצר קרום), ולתת להתקרר לגמרי בטמפ. החדר. כשקר, להקציף התערובת עד שמסמיכה. אם לא מתאחד, לחמם עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת בהקצפה. או...מלית 2 להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה. למלא הפחזניות בעזרת שקית זילוף, או לפתוח אותן לאורך ולמלא בקרם. להמיס השוקולד והחמאה, ולטבול החלק העליון בציפוי, ולצנן. לפני ההגשה, לפזר אבקת סוכר. בתאבון הערות: אמירה חלמונים מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: אלפחורס מנצחים של רוני ונציה

מתכון: אלפחורס מנצחים של רוני ונציה רכיבים: 300 גרם קורנפלור 200 גרם קמח 1/2 כפית אבקת סודה 2 כפיות אבקת אפייה 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר 150 גרם סוכר 3 חלמונים 3 כפות קוניאק או ברנדי 1 כפית תמצית ווניל קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון ריבת חלב 100 גרם שבבי קוקוס טחון - לקישוט אופן הכנה: 1. מנפים יחד את הקורנפלור הקמח אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית. 2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון. 4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30-60 דקות. 5. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). 6. מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחרים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת. 8. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס. הערות: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה. קל מאוד להכנה ויוצא מעדן! כדאי להוסיף מי זהר לבצק במידה ויש- מאוד משדרג לדעתי משלוח מנות 3 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: אפרסק צלוי עם גלידת שוקולד

מתכון: אפרסק צלוי עם גלידת שוקולד לבן רכיבים: לאפרסק: 4 אפרסקים, קלופים, חצויים ומגולענים 4 כפות סוכר חום בהיר דמררה 8 כפות רום כהה מעט פלפל שחור גרוס לגלידה: 4 חלמונים 2 כפות סוכר 1/2 ליטר חלב 10% שומן 1 מקל וניל חצוי לאורך 200 גרם שוקולד לבן אופן הכנה: לגלידה: טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהם תופחים ומבהירים קלות. מגרדים את גרגירי הוניל אל החלב ומביאים לרתיחה. יוצקים את החלב החם, אל החלמונים, בהדרגה ותוך בחישה רצופה. מבשלים את התערובת על האש הנמוכה ביותר ותוך ערבוב מתמיד 4 דקות. בשום אופן לא להביא לרתיחה! מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים עד שהוא נמס ונוצרת תערובת אחידה. מצננים. מקפיאים במכונת גלידה. לאפרסק: פורסים את האפרסק לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מפזרים על האפרסקים סוכר, רום ופלפל גרוס וצולים בחום גבוה (220 מעלות) 7 דקות. להגשה: מסדרים בצלחת אפרסקים חמים בצורת מניפה ולצידם מניחים כדור גלידה. הערות: 4 מנות 4 חלמונים מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: בויקוס

מתכון: בויקוס רכיבים: 350 גר' קמח תופח 200 גר' חמאה כפית מלח 200 גר' גבינת קשקבל/פרמזן מגוררת 100 גר' גבינה בולגרית מפוררת 1 ביצה 2 חלמונים לציפוי: ביצה טרופה שומשום פרג קצח זעתר גרגרי כמון אופן הכנה: מנפים את הקמח והמלח. יוצרים גומה במרכז. מוסיפים לגומה את יתרת החומרים ומעבדים לבצק אחיד (ניתן להכין גם במעבד מזון). מצננים במקרר שעה לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעלה בעובי 1 ס"מ. בעזרת כוס, או חותכן עוגיות, קורצים מהבצק את הצורה הרצויה ומניחים על תבנית אפייה משומנת. מברישים את העוגיות בביצה הטרופה ומפזרים את הציפוי הנבחר. אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות, 25 דקות. מצננים ומגישים. טיפים: אפשר לתבל את הבצק ע"י הוספה של עשבי תיבול קצוצים, בצל מטוגן או אגוזים. ניתן להחליף את הגבינות הנ"ל בכל סוג של גבינה חריפה קשה אחרת. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: השף אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: בייגלה של בני סיידא

מתכון: בייגלה של בני סיידא רכיבים: 4 כוסות קמח 25 גרם שמרים מגורענים ("שמרית") 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 1 ביצה טרופה 50 גרם חמאה מומסת כ-1 כוס מים פושרים להברשה: 2 חלמונים 2 כפות חלב לגיוון: מלח גס (מלח בישול) או פרג אופן הכנה: 1. שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה והחמאה. מוסיפים בדרגה את המים ולשים כ- 10 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. 2. שמים את כדור הבצק בקערה משומנת, מכניסים במגבת ומניחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3. לשים את הבצק שוב ומחלקים ל- 14 כדורים שווים. מגלגלים כל כדור לגליל באורך 15 ס"מ ובקוטר 1.5 ס"מ. מהדקים את הקצוות לצורת טבעת ומניחים על משטח משומן לחצי שעה לתפיחה נוספת. 4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). 5. מרתיחים בסיר גדול מים ומעט מלח. מכניסים בכל פעם 3-4 יחידות למים הרותחים וכשטבעות הבצק צפות למעלה, הופכים ומבשלים עוד שלוש דקות. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה. 6. טורפים את החלמונים עם החלב ומורחים על הבייגלס. אם רוצים זורים מלמעלה פרג או מלח גס. אופים כ- 20 דקות עד שהבייגלס מזהיבים. מגישים חם וטרי. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: מוסף "שף" של "לאשה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: בצק פריך 1,2,3

מתכון: בצק פריך 1,2,3 רכיבים: 1/4 2 כוסות קמח ½ כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל 1 כף גרידת לימון קורט מלח 200 גרם מרגרינה רכה אופן הכנה: הכנה במערבל מזון- מכניסים את כל החומרים יחד לקערה גדולה ומפעילים את מערבל המזון למשך 3-5 דקות, במהירות איטית. הכנה ביד- מכניסים את כל החומרים, פרט למרגרינה, לקערה. חותכים את המרגרינה לקוביות ומפזרים על החומרים. מאחדים את כל המוצרים בתנוות לישה, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים יש להוסיף מעט קמח. אין להרבות בלישה!!! הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: עוגות לכל עת - נירה שויאר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: בצק פריך מתוק, ג'ימי אוליבר

מתכון: בצק פריך מתוק, ג'ימי אוליבר רכיבים: 250 גר' חמאה 200 גר' אבקת סוכר קמצוץ מלח 500 גר' קמח 4 חלמונים 4 כפות חלב קר או מים אופן הכנה: מקציפים את החמאה הסוכר והמלח מוסיפים פנימה את הקמח והחלמונים כשהתערובת מתאחדת ונראית כמו פרורי לחם גסים מוסיפים את החלב או המים. לעבד בקלות עד שנוצר כדור בצק לקרר במקרר שעה לפחות הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: מהספר השף הערום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: בראוניז קפוצ'ינו ואגוזים

מתכון: בראוניז קפוצ'ינו ואגוזים רכיבים: לשכבת בראוניז אגוזים: 100 גרם שוקולד מריר קצוץ 100 גרם חמאה 1 כוס (200 גרם) סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 1/2 כוס (70 גרם) קמח 1/4 כפית מלח 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן שבורים לשכבת מוס הקפוצ'ינו: 250 גרם שוקולד מריר קצוץ 150 גרם חמאה 2 כפות (25 גרם) סוכר 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה קמצוץ מלח 1 כף אבקת קפה נמס 1 כף ליקר קפה 2 ביצים 2 חלמונים אופן הכנה: הכנת שכבת הבראוניז אגוזים: 1. ממיסים במיקרו שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה 3. מנפים קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ כדקה, עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה את האגוזים. 4. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים. בינתיים מכינים את שכבת הקפוצ'ינו. הכנת שכבת מוס הקפוצ'ינו: 1. מחממים תנור ל- 170 מעלות 2. ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מוסיפים סוכר, שמנת מתוקה, מלח, קפה וליקר ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. הרכבת הבראוניז: 1. מוציאים את שכבת הבראוניז מן המקפיא ויוצקים עליה בעדינות את מוס הקפוצ'ינו. אופים 30 דקות, עד שהדפנות נראים יבשים ונפרדים משולי התבנית. מצננים לחלוטין. 2. מקפיאים שעתיים על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים בסכין חדה טבולה במים רותחים. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מגישים קר הערות: לתבנית מלבנית 23X33 ס"מ 2 חלמונים מקור המתכון: ספר השוקולד - על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: גלידת אפרסקים

מתכון: גלידת אפרסקים רכיבים: 2 אפרסקים גדולים - חצי קילו 1/4 כוס סירופ תירס 2 כפות סוכר 1/4 כוס סוכר כף מיץ לימון 2 כוסות נקטר אפרסקים 11/4 כוסות חלב 1 1/4 שמנת מתוקה 4 חלמונים 1/2 כפית וניל 1/2 כפית תמצית שקדים אופן הכנה: להרתיח סיר מים, להוסיף אפרסקים, לבשל דקה, להוריד מהאש, להעביר לקערה עם קרח ונים קרים, לקרר לגמרי להוריד את העור, לחתוך לריבועים של ס"מ להרתיח אפרסקים עם סירופ, שני כפות סוכר ולימון דקה, לשפוך לקערה קטנה להרתיח את הנקטר חצי מכוסה 15-20 דקות, לערבב מדי פעם. לטרוף פנימה חלב ושמנת מתוקה, להוסיף את הסירופ ןלערבב (לשמור את האפרסרים במקרר) לחמם את התערובת לסף רתיחה לערבב את החלמונים עם הסוכר, להוסיף כוס מתערובת החלב, להחזיר לתערובת החלב לבשל מעל אש בינונית 5-6 דקות להוסיף תמציות וניל ושקדים לקרר כשעתיים במקרר, להעביר למכונת גלידה הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: רוזי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: גלידת וניל

מתכון: גלידת וניל רכיבים: 3 כוסות חלב מלא כוס שמנת מתוקה מקל וניל, חתוך לאורך 3/4 כוס סוכר 4 חלמונים 2 כפיות וניל אופן הכנה: להביא לרתיחה שמנת מתוקה, חלב ווניל. לכסות ולהוריד מהאש, להמתין 30 דקות להוציא את מקל הוניל, להוסיף 1/2 כוס סוכר,להחזיר לאש בינונית ולהביא לסף רתיחה, להוריד מהאש בקערה קטנה לערבב חלמונים עם 1/4 כוס סוכר, לטרוף פנימה כוס מהחלב החם לערבב את הביצים עם החלב בסיר, לבשל על אש בינונית עוד 5-6 דקות תוך גדי ערבוב מתמיד, להוסיף תמצית וניל לקרר שעתיים במקרר מעל אמבט קרח להקציף במכונת גלידה הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: רוזי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה