מה לעשות עם חלמונים?

הרברונן

New member
מתכון: פרפה קלאסי ובטעמים

חומרים: 6 חלמונים 2 שמנת להקצפה או 2 ריץ' בגירסת פרווה סוכר לפי הטעם (פחות בריץ') מעט סירופ תירס טעמים - ר' הערה להלן מקציפים את החלמונים במשך 10 דקות עד שילבינו ויתפחו מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסירופ מוסיפים את הטעם מקציפים עוד 5 דקות מקציפים 2 שמנת או ריץ' ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר מקפלים התערובות זו לזו מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד עם שוליים שמים בתחתית מה שרוצים שיצא בראש הפרפה (שוקולד מגורר, פירות וכדומה) יוצקים מעל את התערובת סוגרים את הניילון הנצמד מהצדדים מקפיאים לילה להגשה: מוציאים מהתבנית מסירים את הניילון הנצמד יוצקים מעל רוטב יין או רוטב שוקולד וכדומה פורסים ליד השולחן למנות אישיות טעמים: פירות - תותים, פירות יער, משומרים או טריים, מסוכרים או שלא שוקולד - נוטלה עושה נפלאות, ואז לפזר אגוזים דבש, סילאן וכדומה פריגת קטן בטעם אהוב וכדומה כל טוב וגמר חתימה טובה, רונן
 

אילנהמ.

New member
עוגיות ריבה קלות

עוגיות ריבה 225 גר´ חמאה 1 כוס אבקת סוכר 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל 1/2 2 כוסות קמח 1/2 כוס ריבה חלקה 2 כפיות מיץ לימון סחוט 1 כפית חלב או מים להקרים חמאה ורק חצי כוס אבקת סוכר במיקסר כ- 3 דקות. להוסיף חלמון ותמצית. לערבב ולהוסיף את הקמח תוך ערבוב איטי, עד שהכל מתערבב. להעביר למשטח מקומח מעט מעט, ליצור כדור ולחלק ל-4 . מכל חלק ליצור נקניק ע"י גלגול ביד, באורך 30 ס"מ בערך. ליצור מעין שקע באמצע ה"נקניק" לכל האורך ע"י הזרת או ידית של כף עץ. לאפות בחום 375 F או 190 C בין 15-20 דקות. להוציא מהתנור, למלא את השקעים בריבה. ולהחזיר לתנור לעוד 10-13 דקות. העוגיות לא צריכות להיות שחומות אלא בהירות. לערבב את חצי כוס הסוכר הנותרת עם הלימון והחלב, צריך לקבל נוזל סמיך. כשהעוגיות עודן חמות, כעבור 10 דקות מרגע הוצאתן מהתנור, לפזר את הנוזל הסוכרי בזילופים. לקרר לגמרי לפני האכסון. בתיאבון
 

קשיו

New member
מתכון: עוגת מוס שוקולד בארומת קפה

מתכון: עוגת מוס שוקולד בארומת קפה רכיבים: לבסיס: 200 גרם עוגיות שוקולד 50 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס פקאנים קלויים, קצוצים גס למוס: 300 גרם שוקולד חלב, חתוך לקוביות 1/2 2 כוסות שמנת מתוקה (625 מ"ל) 2 כפיות קפה נמס 3 כפות ליקר קלואה 5 חלמונים להגשה: אבקת קפה אספרסו או קפה שחור אופן הכנה: 1. הבסיס: מרסקים את העוגיות במעבד מזון, עד שנוצרים פירורים קטנים. מעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה והאגוזים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב ומכסנים במקרר או במקפיא ל-15-20 דקות. 2. הכנת המוס: שמים את השוקולד בקערה עמוקה. מחממים 1/2 כוס מהשמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שכולו נמס ולא נותרים גושים. מניחים לצינון בטמפ' החדר. 3. מקציפים את שארית השמנת לקצפת יציבה ומאחסנים במקרר. בינתיים ממיסים את אבקת הקפה בליקר ומערבבים היטב. מקפיםים את החלמונים עד שנוצרת קציפה אוורירית ובהירה, מוסיפים את הליקר ומערבבים. מוסיפים מעט צהקציפה לשוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. מקפלים פנימה את שאר הקציפה ומערבבים. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול זהירות. יוצקים את המוס מעל בסיס הפירורים, מצפים בניילן נצמד ומאחסנים במקפיא למשך 8 שעות לפחות. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת קפה. הערות: 5 חלמונים. לתבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ- גובה העוגה מחצית מגובה התבנית. לחילופין, ניתן להשתמש ב 8-10 כלים אישיים/ בתבנית קטנה יותר. מקור המתכון: קובי טוביאנו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: פאי פקאן מנצח של רוני ונציה

מתכון: פאי פקאן מנצח של רוני ונציה רכיבים: בצק: 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 175 ג"ר חמאה בקוביות 1 חלמון 3 כפות מים קרים מלית 45 ג"ר חמאה חתוכה לחתיכות 1 ו-1/3 כוסות סירופ תירס בהיר "קארו" (יש בחנויות מזון טבעי, מעדניות וכו´) 2/3 כוס סוכר חום 1 ביצה 3 חלמונים 1 כף ברנדי 1 כפית תמצית וניל 150 ג"ר אגוזי פקאן קצוצים 250 ג"ר אגוזי פקאן חצאי פקאן יפים אופן הכנה: 1. מערבבים בפוד פרוססור קמח+סוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת בצק פרורי. 2. בקערה קטנה טורפים חלמון +מים קרים מוסיפים בהדרגה לתערובת בפוד פרוססור עד שהבצק מתאחד ומפסיקים. מעבדים לכדור ומצננים כ-30 דקות 3. מחממים תנור ל-180 מעלות 4. מרדדים הבצק לעיגול ומרפדים התבנית והשוליים בבצק. (אם יש חורים סותמים אותם עם בצק) מלית: 1. ממיסים החמאה בסיר קטן על אש ביננוית עד שמזהיבה. 2. יוצקים החמאה לקערה בינונית, מוסיפים סירופ תירס, סוכר, ביצה וחלמונים, ברנדי וחלמונים. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מפזרים האגוזים הקצוצים בתבנית המרופדת בבצק ומיישרים. מעל האגוזים הקצוצים מסדרים את חצאי הפקאנים בעיגולים בצפיפות מהעיגול החיצוני (שולי התבנית) עד שכל הפאי מכוסה בעיגולי אגוזים. יוצקים בזהירות את המלית מעל האגוזים באופן אחיד ומיישרים אופים את הפאי בתנור כ-45 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים על רשת 20 דקות. אם קשה לשחרר את הפאי אפשר לחמם התבנית מעל אש כמה שניות להמסת המלית שנדבקה. הערות: תבנית פאי קוטר 24-25 ס"מ משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת). 4 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
פונדנט-וולקנו שוקולד-עוגת שוקולד חמ

מתכון: פונדנט- וולקנו שוקולד- עוגת שוקולד חמה משפריצה רכיבים: 300 גרם שוקולד מריר משובח 300 גרם חמאה 6 חלמונים 6 ביצים שלמות 400 גרם סוכר 160 גרם קמח מנופה מעט אבקת סוכר לקישוט מעט קמח לקימוח 15 קוביות שוקולד מריר משובח אופן הכנה: מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות. בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה. משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד. אופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז. הערות: כלי חרס קטנטנים אישיים לאפייה 6 חלמונים מקור המתכון: מסעדת קבלייר בירושלים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: קרם אנגלייז (רוטב וניל)

מתכון: קרם אנגלייז (רוטב וניל) רכיבים: ½ ליטר חלב 1 מקל וניל 5 חלמונים 150 גר´ סוכר אופן הכנה: 1. להרתיח חלב ומקל וניל מחורץ. 2. לערבב בקערה חלמונים וסוכר. 3. לסנן את החלב, בהדרגה, על תערובת החלמונים, תוך בחישה מתמדת. 4. להחזיר את התערובת לסיר על להבה נמוכה ולהביא לסף רתיחה תוך בחישה מתמדת. לא להרתיח בשום אופן! (סימן לכך שהקרם מוכן-כשבועות הקצף הצפות מעל, נעלמות). 5. לסנן שוב את הקרם ולצנן עד לשימוש. הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

זושי1

New member
עוגיות אלפחורס של AS

כוס וחצי קמח + כמות קמח נוספת בהתאם לצורך כוס וחצי קורנפלור 150 גר' חמאה מרוככת 1 כפית אבקת אפיה 100 גר' אבקת סוכר 1 כפית סודה לשתיה 6 חלמונים ריבת חלב קוקוס הכנה: 1. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים 2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק דביק לשים את הבצק תו"כ הוספת קמח עד ליצרת בצק שניתן לרדד. 3. מרדדים לגובה 1/2 ס"מ ויוצרים עיגולים עם כוס 4. מניחים במרחקים על תבנית משומנת מעט, ואופים כרבע שעה ב 125 מעלות. 5. מורחים על העוגיה ריבת חלב, סוגרים עם עוגיה נוספת, לוחצים קצת שתצא מעט ריבת חלב אותה מורחים בעדינות על הדפנות. מגלגלים את הדפנות בתוך הקוקוס.
 

Iris G

New member
קרם פטיסייר

רן לוי - 250 מ"ל חלב 3 חלמונים 62 גרם סוכר 15 גרם קמח 15 גרם עמילן תירס 1 מקל וניל מקציפים החלמונים והסוכר היטב, ומוסיפים הקמח ועמילן התירס ומערבבים. חוצים את מקל הוניל ומרתיחים עם החלב, מגרדים את הגרגרים השחורים של מקל הוניל לתוך החלב. עושים השואת טמפרטורות בין החלב החם ותערובת הביצים והקמח ויוצקים לאט את החלב לתוך תערובת הביצים ומערבבים היטב. מבשלים על אש קטנה תוך בחישה רצופה, עד שבתערובת מסמיכה. להעשרה אפשר להוסיף (כשהקרם קר) שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות סוכר. COOK ILLUSTRATOR 2 כוסות חלב או שמנת מתוקה 1/2 כוס סוכר קורט מלח 5 חלמונים 3 כפות קורנפלור 4 כפות חמאה מקל וניל הכנה כמו למעלה. את החמאה מוסיפים אחרי שמורידים מהאש.
 

droli

New member
ברולה הל

להרתיח את הכל יום קודם ולקרר. 700 מל' שמנת מתוקה 300 מל' חלב 200 גר סוכר 14 חלמונים 6-7 תרמילי הל כתושים להרתיח שמנת+חלב+סוכר+הל. לקרר במקרר ליום. למחרת לחמם שוב ולאחד עם החלמונים בזרם איטי איטי כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתה. לאפות בחום של 90 מעלות למשך שעה בבן מרי.
 

אפרת 100

New member
טראפלס מצוינים

רצ"ב המתכון מתכון: טראפלס של בני סיידא רכיבים: חומרים: 300 גר שוקולד מריר שבור לחתיכות חצי כוס שמנת לקצפת 2 כפות ברנדי 100 גר חמאה רכה 2 חלמונים 50 גר אגוזים קצוצים (לא חובה) 1 כפית אבקת קפה נמס לציפוי ועיטור: אבקת קקאו ו-30 חצאי אגוזי מלך (אפשר לוותר על האגוזים אופן הכנה: ממיסים ב"אמבטיית" סיר את השוקולד, השמנת והברנדי מסירים מהאש ובוחשים חמאה עד שהיא נבלעת מוסיפים חלמונים,אגוזים וקפה ובוחשים היטב שמים במקפיא לשעה וחצי עד שעתיים עד שהעיסה במרקם בצק צרים עיגולים ומגלגלים באבקת קקאו.מניחים במנג'טים אפשר לעטר כל כדור בחצי אגוז הערות: מקור המתכון: בני סיידא "ארוחות שחיתות" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מוס תפוזים

מוס תפוזים 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1 תפוז 1 כף ליקר גראנד מארנייה 1/2 1 כוסות חלב 14 גר' אבקת ג'לטין 1 מכל שמנת מתוקה 1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 2. מגררים את קליפת התפוז אל התערובת, סוחטים את המיץ מהתפוז לתערובת ומוסיפים את הליקר. 3. מביאים את החלב לרתיחה, מוסיפים אל התערובת ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת תוך בחישה בכף עץ. עד שהיא סמיכה מעט ומצפה את הכף בשכבה אחידה. 4. ממיסים את הג'לטין במעט מים חמים. מוסיפים את הג'לטין המומס אל התערובת ומערבבים היטב. 5. מקציפים את השמנת לקצפת חזה ויציבה. כשהתערובת קרה, אך עדיין לא נקרשה, מקפלים לתוכה את הקצפת עד שהתערובת אחידה. 6. יוצקים את התערובת לכוסות הגה גבוהות, ומצננים אפשר לאפות קלתית וליצוק את המוס מעל
 
פרפה דבש ושקדים קלויים

פרפה דבש ושקדים קלויים 7 חלמונים 1 כוס דבש 4 כפות ליקר שקדים 2 מכלים(500 מ"ל) שמנת מתוקה להגשה 100 גר' שקדים פרוסים וקלויים 1. שמים בקערת המערבל את החלמונים, ומקציפים 10 דק' תוך הוספת הדבש בהדרגה, עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הליקר ומערבבים. 2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומערבבים בתנועות קיפול לתוך קרם החלמונים. יוצקים לתבנית ומקפיאים יממה לפחות. 3 פורסים למנות זורים מלמעלה את השקדים ומגישים.
 
גלידת דבש

גלידת דבש 6 חלמונים 1/3 כוס סוכר 1/2 1 כוסות חלב 1 מכל שמנת מתוקה 1/2 כוס דבש 1 כפית מי ורדים(לא הכרחי) 1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 2. שמים את החלב, השמנת והדבש בסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה. כשהתערובת מתחילה לרתוח, מכבים את האש. 3. יוצקים את תערובת הדבש לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מבשלים תוך בחישה רצופה בכף עץ על אש קטנה, עד שהתערובת סמיכה מעט. מוסיפים את מי הוורדים. ומקפיאים. למי שיש מכונה לקרר את התערובת היטב, ולהעביר למכונה עד הגלידה מגיעה למרקמה.
 
מתכון: אינגליש קייק גבינה ומשמש

מתכון: אינגליש קייק גבינה ומשמש רכיבים: לבצק : 120 ג' סוכר 2-- ג' חמאה 4 חלמונים 300 ג' קמח תופח לשכבה הראשונה : 125 ג' סוכר 200 ג' גבינה לבנה 200 ג' גבינה לאפיה 3 ביצים 50 ג' חמאה 1 כפית אינסטנט פודינג וניל קורט מלח שכבה שניה : 25 ג' סוכר 2 חלמונים קורט מלח 10 ג' סוכר 3 חלבונים 63 ג' קורנפלור מקציפים היטב. אופן הכנה: בצק: מערבבים הכל יחד במיקסר, משטחים בתבנית ואופים בתנור 15 דק' אח"כ מוציאים ומפזרים פרוסות משמשים. שכבה ראשונה : מערבבים ושמים הכל מעל הבצק שכבה שניה : מקציפים היטב סוכר, חלמונים ומלח עד לקבלת גוון אחיד. לערבב את שאר החומרים יחד, לשים הכל מעל השכבה הראשונה, לאפות כשעה בחום של 160 מעלות. הערות: מקור המתכון: בן עמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: אקלר שוקולד

מתכון: אקלר שוקולד רכיבים: לכ- 25 אקלר: 1 כוס מים ¼ כפית מלח 100 ג' חמאה, חתוכה לקוביות 1 כוס קמח 4 ביצים, בטמפ' החדר לקרם פטיסייר: 6 חלמונים 1/3 כוס סוכר ½ כוס קמח (50 ג') 2 כוסות חלב 125 ג' שוקולד מריר משובח, מומס 1 כפית תמצית וניל טהור 3 כפות חמאה רכה (45 ג'), חתוכה לחתיכות לזיגוג: 200 ג' שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות ½ כוס שמנת מתוקה כלים: כמה תבניות אפיה שטוחות, מרופדות בניר אפיה אופן הכנה: הבצק: 1. מחממים את התנור לחום גבוה (190°) בסיר בינוני כבד מחממים את המים, מלח וחמאה מעל אש בינונית, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לסף רתיחה. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את הקמח בבת אחת, תוך ערבוב נמרץ בכף עץ עד שהתערובת חלקה. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים במשך דקה עד שהבצק נפרד מהדפנות ונוצרת קליפה דקה בתחתית הסיר. מסירים מהאש ומניחים לצינון 2 דק'. 2. מוסיפים לבצק 3 ביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב בכף עץ לאחר כל תוספת, עד שהתערובת אחידה (בהתחלה היא מתפרקת). בקערה קטנה מקציפים את הביצה הרביעית במזלג ומוסיפים בהדרגה, מעט כל פעם, עד שמתקבל בצק מבריק ורך שנוטף באיטיות מהכף. 3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר ¼ 1 ס"מ. מזליפים קודם מעט בצק על 4 פינות התבנית ומהדקים אליהם את הנייר. מזלפים על הנייר גלילים באורך 10 ס"מ וברוחב 4. ½2 ס"מ במרווחים גדולים. 5. אופים 25 דק' עד שהאקלר קשיחים וצבעם זהוב שחום. משאירים בתנור כבוי ועם דלת מעט פתוחה כ 20 דק' ואז מוציאים ומצננים מעל הרשת. הקרם: 1. בקערה גדולה מקציפים את החלמונים עם הסוכר במקצף עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. 2. בסיר כבד מביאים את החלב לסף רתיחה. לאט ובהדרגה יוצקים ? מכמות החלב לתוך תערובת החלמונים תוך ערבוב רצוף. בהדרגה מוסיפים את יתר החלב תוך ערבוב. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב רצוף במקצף, עד שהיא מסמיכה ומגיעה לסף רתיחה (אסור לה לרתוח). מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד המומס והווניל, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, ומסננים לתבנית פיירקס שטוחה. מניחים יריעת ניילון הישר על הקרם ומצננים במקרר. הזיגוג: בסיר בינוני מערבבים את השוקולד עם השמנת וממסים מעל לאש נמוכה תוך ערבוב, עד שהתערובת חלקה. ההרכבה: פורסים כל אקלר לאורכו בסכין משוננת, ממלאים בקרם פטיסייר וטובלים את חלקן העליון בזיגוג. מניחים לצינון מעל לצלחת ההגשה לייצוב. . הערות: אפשר להכין ולהקפיא, אבל את הקרם יש להכין ביום ההגשה או יום קודם מקור המתכון: רוני ונציה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: טארט שזיפים

מתכון: טארט שזיפים רכיבים: 500 ג בצק עלים 10-14 שזיפים גדולים ונאים 2 כוסות חלב 1/2 מקל וניל 4 חלמונים 4 כפות סוכר 1 כף קורנפלור אופן הכנה: מרתיחים את החלב כשבתוכו מקל הווניל, מכסים ומניחים כמה דק' בצד. טורפים את החלמונים והסוכר, שולפים את מקל הווניל מהחלב ומוציאים את זרעי הוניל לחלב. טורפים במהירות את החלמונים לתוך החלב, מוסיפים את הקורנפלור. מחזירים לסיר ומעבים את התערובת על להבה נמוכה עד לקבלת קרם מעט סמיך. מסירים מהאש ומצננים. מחממים תנור ל180 מעלות. מרדדים את הבצק הפריך למלבן הגדול מגודל התבנית. משמנים את התבנית ומניחים בתוכה את הבצק. על הבצק יוצקים בעדינות מגובה נמוך את הקרם. חוצים ומגלענים את השזיפים ומסדרים אותם זה לצד זה על הבצק כשהקליפה כלפי מעלה. מקפלים את דפנות הבצק פנימה כך שתווצר מעין מסגרת ואופים במשך 20-30 דק, עד שהבצק מזהיב. מגישים בטמפ' החדר. הערות: מקור המתכון: תמר לסלרוט (גורמה,את) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: טורט מנגו עם שבבי קוקוס

מתכון: טורט מנגו עם שבבי קוקוס רכיבים: לבצק: 4 חלמונים 60 גר' סוכר 1 סוכר וניל 4 חלבונים 60 גר' סוכר 20 גר' קורנפלור 20 גר' קקאו 60 גר' קמח תופח למלית: 2 מנגו 4 כפות יין לבן 2 חלמונים 100 גר' סוכר 2 כוסות חלב 2 שמנת מתוקה לקצפת 1 שקית ג'לטין (9 גר') 200 גר' קוקוס קלוי אופן הכנה: משמנים תבנית קפיצית 24 ומחממים תנור ל- 180-200 מעלות. מקציפים חלמונים עם סוכר וסוכר וניל. מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר. מנפים קמח, קורנפלור וקקאו, ומערבבים הכל יחד בקיפול. יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דק'. לאחר קירור חוצים את הטורט לשניים. מלית- מקציפים את שני החלמונים עם הסוכר. מרתיחים את היין ובמהירות מערבבים עם החלמונים. משרים את הג'לטין במעט מים קרים, ומסיפים לחלמונים והיין החמים. מערבבים עד שכל הג'לטין נמס. מקררים היטב, תוך ערבוב מדי פעם, כדי למנוע היווצרות גושים. מקציפים את השמנת המתוקה, ומחלקים לשניים. קולפים וחותכים את המנגו לקוביות, ומשאירים 10-16 חתיכות לקישוט. מערבבים את תערובת היין הקרה עם מחצית הקצת וקוביות המנגו. מורחים על מחצית העוגה, ומצננים כרבע שעה. מכסים בחצי השני של העוגה, ומורחים למעלה את יתרת הקצפת. מפזרים קוקוס קלוי, ומזלפים רוזטות מהקצפת הנותרת. מקשטים בקוביות המנגו שנותרו. מקררים היטב לפני ההגשה - מומלץ להכין יום מראש. הערות: מקור המתכון: אפיה 2000 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: כופתאות תפו'א למרק

מתכון: כופתאות תפו'א למרק רכיבים: 2 - 11/2 ליטר מרק עוף לכופתאות: 1/2 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם 25 ג"ר מרגרינה 2 חלמונים 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מלח ופלפל לטעם אופן הכנה: מחממים את המרק לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לכדי רתיחה קלה. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית. מוסיפים את כל החומרים לכופתאות לפי הסדר ויוצרים בצק גמיש. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים לחות. מגבירים את הלהבה לרתיחה מלאה ומניחים את הכדורים במרק הרותח ומבשלים כ-15 דקות. הערות: מקור המתכון: pesto הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: מוס שוקולד - פסח

מתכון: מוס שוקולד - פסח רכיבים: 225 גר' שוקולד מריר 75 גר' חמאה 6 חלמונים 3 כפות סוכר 3 כפות דבש נוזלי 3/4 כפית קינמון 1 כפית תמצית וניל 1/2 שקית ג'לטין (7 גר') 1/2 כוס מים שמנת מתוקה 2 סוכר וניל 4 חלבונים אופן הכנה: 225 גר' שוקולד מריר +75 גר' חמאה. להמיס ב"אמבט מים" 6 חלמונים + 3 כפות סוכר. להקציף במקצף יד לתערובת תפוחה בהירה. לאחד חלמונים ושוקולד. להוסיף: 3 כפות דבש נוזלי +3/4 כפית קינמון +1 כפית תמצית וניל + 1/2 שקית ג'לטין (7 גר')מומס ב-1/2 כוס מים. להקציף מעט ביחד. להקציף בנפרד שמנת מתוקה + 1 סוכר וניל ולקפל פנימה. להקציף בנפרד 4 חלבונים + 1 סוכר וניל. 1/3 לערבב לתערובת. השאר לקפל עד שהתערובת אחידה. בסיס מרנג בתבנית טבעת.לצקת עליו מוס שוקולד ולהקפיא. להפשיר 1/2 שעה על השיש או כמה שעות במקרר. אפשר לקשט בפרחי קצפת הערות: מקור המתכון: ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: מוס תפוזים וטקילה

מתכון: מוס תפוזים וטקילה רכיבים: 5 חלמונים 5 חלבונים 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר צמחית) מיץ מארבעה תפוזים 50 מ"ל טקילה 100 גרם סוכר גרידת לימון מלימון אחד 14 גרם ג'לטין אופן הכנה: מקציפים קלות את החלמונים עם הסוכר הטקילה ומחצית ממיץ התפוזים. להקציף את השמנת המתוקה. להרתיח את שאר מיץ התפוזים ולהמיס בו את הג'לטין. לקרר מעט את המיץ ולהוסיף אותו לחלמונים. להוסיף את גרידת הלימון. להקציף את החלבונים לקצף קשה. לקפל לחלמונים את השמנת המתוקה המוקצפת ולאחר מכן לקפל את החלבונים לתערובת שנוצרה קודם. למזוג לגביעי הגשה, לקרר היטב ולהגיש בקישוט פלח תפוז. הערות: מקור המתכון: תבלין- בית ספר לאירוח קולינרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה