מה לעשות עם חלמונים?

קשיו

New member
מתכון: איולי

מתכון: איולי רכיבים: 3 חלמונים 1 כף גדושה שום כתוש כפית חרדל דיז'ון מיץ מחצי לימון מלח, פלפל שחור גרוס 200 מ"ל שמן זית 200 מ"ל שמן תירס/קנולה אופן הכנה: להכניס את כל המרכיבים, פרט לשמנים למעבד מזון. לעבד לממרח. בעוד המכשיר עובד, לזלף בזרם דק את השמנים דרך ארובת המכסה, עד לקבלת מיונז סמיך מאוד. לתקן תיבול ולהגיש. הערות: 3 חלמונים מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: איים צפים ברוטב וניל

מתכון: איים צפים ברוטב וניל רכיבים: מתכון ל- 8 סועדים: 4 חלבונים 100 גרם סוכר --- 1 כוס חלב 1 כוס שמנת מתוקה 2 מקלות וניל 100 גרם סוכר 6 חלמונים --- 50 גרם שוקולד --- 1 ליטר חלב אופן הכנה: מקציפים החלבונים והסוכר במיקסר עד שהמרנג מתקשה. מכינים רוטב אנגלי: מביאים לרתיחה את החלב עם השמנת ומקלות הוניל, כשהמקלות חצויים לאורכם. מערבבים את החלמונים עם הסוכר. משווים טמפ´ מהחלב הרותח לחלמונים, מחזירים לאש ומסמיכים ( 82 מעלות). אסור להביא לרתיחה!! ממיסים את השוקולד וממלאים שקית זילוף. מרתיחים את החלב בסיר שטוח ובתוכו מסדרים בעדינות כדור אובלי של המרנג. מבשלים את האיים משני צידיהם במשל דקותיים ומניחים בצד. אופן ההגשה: זולפים את השוקולד על המרנג המבושל. מסדרים בצלחת מרק רוטב וניל, ומניחים שני איים למנה. מגישים קר. הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: בוואריה

מתכון: בוואריה רכיבים: 2 כפות מחוקות ג'לטין 1/4 כוס מים רותחים 8 חלמונים 1 כוס סוכר 2 כוסות חלב 1 מקל וניל חצוי לאורכו 500 מ"ל שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. 2. שמים את החלב ומקל הוניל בסיר ומחממים עד שהחלב כמעט רותח. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה וכמעט רותחת (חשוב לא להרתיח!). מורידים את הסיר מהאש. 3. ממיסים את הג'לטין במים ומוסיפים לסיר. מניחים בצד. 4. כשהתערובת פושרת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הקצפת. 5. מעבירים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר במשך לילה. הערות: 8 חלמונים מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: ביסקוטי אייריש קרים וקפה

מתכון: ביסקוטי אייריש קרים וקפה רכיבים: ביסקוטי אייריש קופי (אייריש קרים וקפה) המצרכים 60-90 עוגיות (תלוי בעובי החיתוך): 2 ביצים 3 חלמונים 2 כפות אייריש קרים (רצוי ביילי´ס) 1 כף אבקת קפה נמס קורט מלח 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל ¼ 2 כוסות קמח ¼ כוס אבקת קקאו כהה ½ כפית אבקת סודה לשתייה ½ 1 כוסות שקדים שלמים (לא קלופים), קלויים קלות אופן הכנה: בקערה מערבבים בעזרת מערבל ידני את 7 החומרים הראשונים ברשימת המצרכים (מהביצים עד הוניל כולל הוניל.) עד לתערובת אוורירית. לתוך קערה מנפים את הקמח, הקקאו והסודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הביצים את השקדים השלמים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת בצקית די אחידה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. בידיים מקומחות יוצרים מהבצק (שאמור להיות דביק ורך מאד) 2 גלילים ארוכים ברוחב של 6 ס"מ כל אחד. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים מאד (הגלילים מתפשטים מאד). אופים עד שהגלילים מתקשים מעט אך עדיין רכים למגע. בעזרת סכין משור (סכין ללחם) פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי ½ 1 –1 ס"מ, משכיבים את הפרוסות על צידן ומסדרים על רשת התנור. מחזירים לתנור ואופים-מייבשים בחום של 150 מעלות צלזיוס, עדיף בטורבו, עד שהעוגיות יבשות וקשות. הערות: 3 חלמונים מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: בצק בריוש בסיסי

מתכון: בצק בריוש בסיסי רכיבים: 550 גרם קמח (1/4 4 כוסות) 60 גרם סוכר (1/4 כוס + 1 כף שטוחה) 1 כפית מלח 20 גרם שמרים טריים 250 מ"ל חלב פושר (½ 1 כוסות) 5 חלמונים 150 גרם קוביות חמאה, בטמפ' החדר אופן הכנה: שמים בקערת המערבל את הקח, הוכר, המלח והשמרים, ומערבבים. מוסיפים את החלב ומערבלים בעזרת וו הלישה שניות אחדות, עד שכל המרכיבים מתאחדים. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך ערבול, עד שהיא מתחילה להיטמע בבצק. ממשיכים לערבל 8-10 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק רך וגמיש וללא גושים. אוספים את הבצק לכדור, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת מוציאים את הבצק וממשיכים לפי אחד המתכונים (ניתנו בנפרד) הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: שף- לאשה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: גביניות

מתכון: גביניות רכיבים: בצק שמרים: 1/2 3 כוסות קמח בקערה 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 2 כפות גדושות שמנת חמוצה פקק של קוניאק גרידת לימון 80 גרם חמאה או מרגרינה כוס מים חמים (לא רותחים) 30 גרם שמרים טריים מלית: חבילה גבינת טוב טעם כף שמנת חמוצה 3 כפות סוכר (או יותר-כל אחד וטעמו) כפית קנמון 50 גרם צימוקים שקית סוכר וניל מילוי 2: קופסת אוכמניות לעוגות (יש להשיג קופסאות כאלה) 2 כפות קקאו או שוקולד מריר מומס אגוזים או שקדים טחונים 3-4 בישקוטים מפוררים היטב אופן הכנה: בצק שמרים: ממסים את השמרים בכוס מים חמים ויוצרים תסיסה. את הקמח עם כל החומרים מכניסים לקערה. כשיש תסיסה בשמרים מוסיפים את הנוזלים עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים (ניתן במערבל עם וו לישה במהירות איטית). עד שכל החומרים נבלעים. להוציא את העיסה למשטח לישה, לקמח היטב ולהתחיל ללוש את הבצק בידים תוך הוספת קמח בצורה מבוקרת עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. ללוש עוד כמה דקות. לקמח מעט את הקערה, להניח את הבצק להתפחה. הבצק אמור לתפוח די מהר. בינתיים מכינים מלית: את הצימוקים כדאי לקמח לפני הוספתם לתערובת. לערבב את כל החומרים. להניח במקרר עד תחילת האפיה. עוד מילוי טעים: קופסת אוכמניות לעוגות (יש להשיג קופסאות כאלה) לשים בקערה, להוסיף 2 כפות קקאו או שוקולד מריר מומס, אגוזים או שקדים טחונים. לערבב היטב את האוכמניות, הקקאו/ שוקולד והאגוזים. להוסיף את הבישקוטים המפוררים (לספיגת נוזלים ותוספת סוכר). כשהבצק סיים את התפיחה, להוציא אותו למשטח לישה. ללוש דקה שתים, לחלק אותו ל-2 ולרדד לריבוע, לא דק מדי. לחתוך אותו כמו שהוא לריבועים די גדולים ולהכניס מהמילוי (איזה שבחרת) לכל ריבוע. לקפל כל ריבוע "פינה מול פינה" . כלומר להרים פינה אח"כ את הפינה המקבילה ולאסוף את שתי הפינות האחרות ולחבר את כולן. זה פשוט. חשוב רק להדביק היטב. הבצק רך כך שאין בעיה. להניח כל ריבוע כזה על תבנית עם ניר אפיה, כאשר ה"תפר" של הריבוע כלפי מטה כך מבטיחים שהם לא יפתחו בזמן האפיה והם מקבלים צורה יפה. אחרי שכולם בתבנית - למרוח עם חלמון ביצה בלבד, ולהתפיח עוד כ-20 דקות. אפיה בתנור מחומם מראש. 170 מעלות עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה. בהצלחה ובתאבון הנה השלל שלח היום מי שרוצה מתכון לקרואסונים או לשקיקי הבצק אז ככה שקיקי הבצק נתתי בשרשור הגדול של מתכון אחד לחג וקרואסונים...כשתבקשו תקבלו... הערות: 3 חלמונים מקור המתכון: לילית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: זביונה

מתכון: זביונה רכיבים: 4 חלמונים 4 כפות סוכר 6-8 כפות יין מרסלה (או יין לבן מתוק) אופן הכנה: שמים את החלבונים בקערת פיירקס ומעמידים אותה מעל סיר מים שמבעבעים קלות (אסור שתחתית הסיר תיגע במים שבסיר, אחרת החלמונים יקרשו). טורפים את הסוכר לחלמונים, מוסיפים את היין, ובעזרת מקצף חשמלי מקציפים את החלמוני כ-10 דקות, עד שהזביונה סמיכה, תפוחה, בהירה וחמה. יוצקים את הזביונה ל-4 כוסות יין גבהות ומגישים כקינוח חם. הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: עיתון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: ז'רבו - עוגת שכבות הונגרית

מתכון: ז'רבו - עוגת שכבות הונגרית רכיבים: 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם חצי שקית אבקת אפיה 2 חבילות חמאה גרידת לימון 4 חלמונים חצי גביע אשל או יוגורט (תלוי בספיגת הקמח) ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. 125 גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה אופן הכנה: לשים את החומרים הנ"ל לבצק אחיד. שומרים במקרר מספר שעות וכשמוציאים, מחלקים ל4-5 חתיכות ומרדדים כל אחת לעלה. מסדרים עלה ראשון בתבנית משומנת ועליו מפזרים ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. כך עושים עם שאר השכבות ואופים בחום בינוני 40 דקות בערך. מכינים קרם שוקולד עשיר מ125- גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה שמוסיפים רק בסוף. שמים את חומרי הקרם בסיר על אש קטנה (חוץ מהחמאה) ומערבבים עד להמסת השוקולד. מסירים מן האש וממיסים את החמאה. יוצקים על העוגה, חותכים לריבועים או מעויינים. הערות: 4 חלמונים מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: חיתוכיות עם ריבה ופירורים

מתכון: חיתוכיות עם ריבה ופירורים רכיבים: מצרכים לבצק הפריך: 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי או חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה קרה. גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו- 2 כפות מיץ לימון. לעוגה: 1/2 כוס ריבה 2 כפות סוכר 1/4 כוס קמח אופן הכנה: מכינים קודם בצק פריך: אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה - לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- 5-3 דקות במהירות איטית. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים, למעט המרגרינה, לקערה שטוחה. לחתוך את המרגרינה לחתיכות ולפזר על החומרים שבקערה. לאחד את כל החומרים בתנועות לישה. להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו- 2 כפות מיץ לימון. להכנת העוגה: לקחת תבנית בגודל של 33 על 20 ס"מ. לשטח 3/4 מהבצק הפריך על תחתית של התבנית בשכבה בעובי של כ- 1 ס"מ. למרוח על הבצק שבתבנית כ- 1/2 כוס ריבה. לשים את הרבע שנשאר מהבצק הפריך בקערה. להוסיף לזה 2 כפות סוכר ו- 1/4 כוס קמח וללוש. מתקבל בצק קשה. לרסק את הבצק על פומפיה או לפורר בידים ולפזר אתהפירורים על שכבת הריבה. לאפות בחום בינוני כ- 35 דקות. המאפה מוכן כאשר הפירורים מתקשים. לחתוך לריבועים בגודל של 4 על 4 ס"מ בעוד המאפה חם. לשחרר את העוגיות מן התבנית בסכין גמישה ולקררן בתבנית.לשמור את העוגיות המקוררות בכלי סגור. גיוון: אפשר להוסיף לחומרים מהם עושים את הפירורים כף גדושה של אבקת קקאו. הערות: רשמה: אריאלה ב. תבנית בגודל של 33 על 20 ס"מ. 2 חלמונים מקור המתכון: נירה שויאר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טארט טאטן של חבושים

מתכון: טארט טאטן של חבושים רכיבים: 3 כוסות קמח רגיל רבע כוס סוכר 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 חלמונים 2 כפות מים קרים למילוי: 6 חבושים קלופים, מגולענים וחתוכים לפלחים (זה המתכון. מניסיון: גם 5 זה יותר מידי, לפחות למחבת שאני השתמשתי בו) 50 גרם חמאה מומסת 6 כפות סוכר או סוכר חום כפית סוכר וניל אופן הכנה: שמים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמונים והמים ומעבדים עד שהבצק מתגבש לכדור, מרדדים לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית/ המחבת, עוטפים בנילון נצמד ומאשפזים במקרר לשעה. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מסדרים את החבושים בעיגול על תבנית חסינת אש או מחבת שיכול להכנס לתנור. יוצקים את החמאה המומסת,מפזרים 3 כפות סוכר. מניחים על הכיריים על להבה בינונית ונותנים לחמאה לרתוח ולסוכר להשחים (נזהרים לא לשרוף את הסוכר). מניחים את הבצק מעל החבושים ודוחקים את שוליו בין החבושים לשולי המחבת. דוקרים את הבצק בכמה מקומות אופים עד שהבצק מזהיב. הופכים את הכל על מגש גדול יותר (רמז: תבנית התנור?) מפזרים את יתרת הסוכר, סוכר וניל ואם צריך גם עוד קצת חמאה ואופים עוד 5-10 דקות עד שהכל משחים יפה. רצוי להגיש מיד, מומלץ עם גלידה... הערות: 2 חלמונים מקור המתכון: שמש, ים ואוכל גם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טארט תאנים

מתכון: טארט תאנים רכיבים: 1 2/1 ק"ג תאנים לבצק: 250 גרם קמח (3/4 1 כוסות) 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 3 חלמונים 60 גרם סוכר (4 כפות) 1 קורט מלח 1 קליפת לימון מגוררת לקרם וניל (פטיסייר): 6 חלמונים 125 גרם סוכר (1/2 כוס+כף שטוחה) 40 גרם קמח (5 כפות) 1/2 ליטר חלב 1 מקל וניל חצוי לאורך אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. 2. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצרים גושים. את הגושים לשים ביד לכדור בצק. משטחים את הכדור לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאשפזים במקרר לפחות לשעה. 3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. 4. משמנים תבנית טארט מתכתית מתפרקת (תבנית 26 או 28) במעט חמאה. פורשים את הבצק על התבנית בעובי אחיד ומהדקים, גם בשוליים. דוקרים את פני הבצק במזלג. כמה דקירות ידידותיות כדי שלא יתנפח באפייה. מכסים בנייר כסף ועליו שכבת שעועית יבשה (כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפיה). מאשפזים במקרר לחצי שעה נוספת. 5. אופים בתנור כ20- דקות. מסירים את נייר הכסף והשעועית ואופים עוד 5 דקות . מקררים על רשת. 6. מכנים קרם פטיסייר: טורפים את החלמונים עם שליש מהסוכר עד לקבלת קרם צהוב ויפה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב. 7. מרתיחים את החלב בסיר קטן, עם שאר הסוכר ומקל הוניל שתוכנו גורד פנימה. כשהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים שליש ממנו לתערובת החלמונים ולא מפסיקים לערבב עד שהעסק מתאחד. 8. מעבירים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הסיר עם שאר החלב ומביאים לרתיחה על אש קטנה , תוך ערבוב מתמיד. נותנים לזה לבעבע 2 דקות אחרי הרתיחה ללא ערבוב ומעבירים לקערה. מניחים על פני הקרם נילון נצמד בכדי למנוע היוצרות קרום. ממתינים עד שהקרם מגיע לטמפרטורת החדר. 9. מרכיבים את הטארט: חוצים את התאנים. מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעליו את התאנים הערות: תבנית 26 או 28 9 חלמונים מקור המתכון: רובין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טארט תפוחים ודבש בקרם ברולה

מתכון: טארט תפוחים ודבש בקרם ברולה וזעפרן - בני סיידא רכיבים: בצק פריך רגיל למלית - קילו תפוחי עץ(גרנד סמית) קלופים ומנוקים מליבתם, 100 גרם חמאה וחצי כוס דבש. לקרם ברולה וזעפרן - 6 חלמונים חצי כוס סוכר כוס חלב מיכל שמנת מתוקה 3-4 חוטי זעפרן. אופן הכנה: לאחר שהבצק הפריך שהוכן שהה במקרר כמחצית השעה, יש לרדדו לקוטר של 28 ס"מ , להעבירו לתבנית קפיצית משומנת (26) להדק לתחתית ולדפנות ולהחזיר למקרר לעוד שעה. כשהתנור מתחיל להתחמם ל180 מעלות מכינים את המלית. חותכים את תפוחי העץ לשישיות, במחבת כבדה ממיסים את החמאה ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים את הדבש ומבשלים חמש דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט ומזהיבים. מסירים מהאש. אופים את הבצק עד הזהבה (כרבע שעה) ויוצקים עליו את מלית התפוחים. לקרם: מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה. שמים בסיר את החלב, השמנת והזעפרן ומרתיחים. תוך כדי הקצפה, מוסיפים לקציפת החלמונים את תערובת השמנת (זרם דק ואיטי). יוצקים את הקרם על התפוחים. מפחיתים את חום התנור ל150 ואופים כ-35 דקות עד שהקרם מזהיב. מגישים פושר. הערות: תבנית קפיצית משומנת- 26 ס"מ 6 חלמונים מקור המתכון: ענת סקילי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טורט תפוחים וקרם וניל

מתכון: טורט תפוחים וקרם וניל רכיבים: ל-5 מנות: לטורט: 2 ביצים מופרדות שליש כוס סוכר 1 כף שמן 1 כפית תמצית וניל קורט מלח שליש כוס קמח 1 כף קקאו לקרם: 6 חלמונים ¾ כוס סוכר 3 כפות קורנפלור 1 מקל וניל, חצוי לאורך 1 כפית תמצית וניל איכותית 2 כוסות חלב 1 שקית שמנת מתוקה 1/3 כוס סוכר לתפוחים: 4 תפוחי עץ ירוקים, מסוג גרנד חצי כוס סוכר 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1 מקל וניל אופן הכנה: הכנת הטורט: 1. בוחשים את החלמונים, השמן, הוניל והמלח. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש. 2. מנפים יחד את הקמח והקקאו. מוסיפים את תערובת החלמונים אל קצף החלבונים בתנועות עטיפה עדינות. מוסיפים גם את תערובת הקמח, משטחים בתבנית 26 ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגה יציבה. הכנת הקרם: 1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מבהירה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. 2. מרוקנים את גרגירי מקל הוניל אל תוך החלב, מביאים יחד לרתיחה ומסלקים את המקל. מוסיפים את החלב בהדרגה אל תערובת החלמונים ומבשלים על אש קטנה מאוד, תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מצננים היטב. 3. מקציפים את השמנת המתוקה עם שליש כוס סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה ומקפלים אל הקרם. שומרים מכוסה. הכנת התפוחים: 1. מקלפים את תפוחי העץ, מנקים מליבה וחותכים לקוביות. 2. ממיסים את הסוכר במחבת, עם מעט מים, עד לצבע חום בהיר קרמלי, בוחשים פנימה את התפוחים והוניל ומוסיפים את קוביות החמאה. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהתפוחים רכים לגמרי. מסננים היטב, מועכים מעט למחית גסה ומצננים. 3. להגשה: חותכים בעזרת 5 פורמות אישיות עיגולים מהטורט. מניחים בתחתית הפורמות את הטורט, ממלאים בשכבה של קרם ומעליה שכבת תפוחים, מצננים ל-12 שעות. משחררים בעדינות מהפורמה ומגישים. הערות: 6 חלמונים מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טראפלס שוקולד-אגוזים

מתכון: טראפלס שוקולד-אגוזים רכיבים: 250 גר´ שוקולד גיאנגויה - שוקולד מוכן עם שבבי שקדים / אגוזים. 100 סמ"ק שמנת מתוקה 3 חלמונים אופן הכנה: מרתיחים שמנת מתוקה, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד עד המסה, מוסיפים חלמונים ומקררים. ניתן לקרר כפלטה. ואז אחרי כשעה לחתוך לריבועים, או כשמתקרר להקציף דקה או שתיים ולזלף לכדורים ולצפות. הערות: 3 חלמונים. מתכון מביה"ס לבישול "בישולים" מקור המתכון: דרולי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: טרין שוקולד עם סלט תות

מתכון: טרין שוקולד עם סלט תות רכיבים: לטרין: 200 גרם שוקולד מריר 50 גרם שוקולד חלב 125 גרם חמאה 3 חלמונים חצי כוס סוכר 1 כוס חלב 1 כפית תמצית וניל איכותית 1 כף קקאו משובח לסלט: 1 חבילה תות שדה, שטופים ונקיים מעוקצים 1 תפוז קלוף, גם מהקליפות הפנימיות חצי כוס מיץ תפוזים 2 כפות סוכר 1 כף חומץ בלסמי אופן הכנה: 1. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים. מקציפים את החלמונים והסוכר בסיר רחב, עד שהם מתחילים להבהיר. מרתיחים את החלב יחד עם תמצית הוניל, מסירים מהאש, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב, מצננים מעט. 2. מוסיפים את החלב, בהדרגה ותוך בחישה אל תערובת החלמונים, עד שנוצרת תערובת אחידה. מחזירים לסיר ומבשלים תוך בחישה, על האש הקטנה ביותר כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים. 3. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס אל תערובת החלב ומערבבים היטב. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים אליה את תערובת השוקולד בשכבה אחידה. מכסים ומקררים לפחות 24 שעות. 4. לסלט: פורסים את התותים לאורך, חותכים את התפוז לקוביות, מניחים בקערה, מפזרים מעל את הסוכר ויוצקים את מיץ התפוזים והחומץ הבלסמי. מערבבים היטב ומשהים כשעתיים. 5. להגשה: משחררים את הטרין בעדינות מן התבנית ופורסים בעזרת סכין מחוממת. מגישים לכל סועד פרוסת טרין ולצידו כף גדושה מן הסלט. הערות: הטרין הוא מין יציקת שוקולד דחוסה בתוך תבנית מאורכת. חגיגה לשוקוליקים. סלט התות הטרי הוא ניגוד מרענן לשוקולד הכבד. 3 חלמונים. יש להכין יום קודם. מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: מוס לימון קפוא עם רוטב תות

מתכון: מוס לימון קפוא עם רוטב תות רכיבים: למוס: 1/2 כוס מיץ לימון 4 חלמונים 3/4 כוס סוכר 2 מכלי שמנת מתוקה גרידת קליפה מלימון וחצי לרוטב: 1 כוס תותים או פירות יער קפואים (או קוביות מנגו) 2 כפות ברנדי 1/4 כוס סוכר אופן הכנה: 1. גוזרים עיגולים של נייר אפייה בקוטר התבניות ומרפדים בהם את התבניות. 2. ממלאים סיר בשתי כוסות מים, מניחים עליו קערת נירוסטה או זכוכית (קערה בינונית שלא תיגע בתחתית הסיר) ומחממים על להבה נמוכה. שמים בקערה את מיץ הלימון, החלמונים והסוכר וטורפים כ-10 דקות, או עד שהחלמונים מסמיכים ומלבינים. מסירים מהלהבה ומצננים בטמפרטורת החדר. 3. מקציפים את השמנת בקערת המיקסר לקצפת יציבה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. מעבירים לתבניות ומאחסנים במקפיא כ-3 שעות. 4. הרוטב: שמים את התות, הברנדי והסוכר במעבד מזון ומפעילים כ-3 דקות או עד שהפרי מרוסק. 5. מפרידים את המוס מהתבניות בעזרת סכין חמה והופכים לצלחות הגשה. מקלפים את נייר האפייה, יוצקים את הרוטב ומגישים. אפשר להכין את המנה יום-יומיים מראש. המוס נשמר במקפיא עד כחודש. הערות: (ל-4 תבניות מאפינס או סופלה אישיות) 4 חלמונים מקור המתכון: שף- לאשה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: מוס שוקולד לבן ברוטב תותים

מתכון: מוס שוקולד לבן ברוטב תותים רכיבים: למוס שוקולד - 1 ליטר שמנת מתוקה 10 חלמונים 1 חב´ אינסטנט פודינג וניל 3/4 כוס סוכר + 3 כפות סוכר 500 גר´ שוקולד לבן 25 גר´ חמאה מעט חלב לרוטב תותים - 1 ק"ג תותים 1/2 כוס סוכר מיץ מלימון אחד אופן הכנה: - מקציפים שמנת מתוקה + אינסטנט וניל + 3/4 כוס סוכר - עד לקצפת קשה - מקציפים חלמונים + 3 כפות סוכר - עד לקצף אורירי. - מערבבים היטב ביחד בתנועות קיפול ומקררים כ-1/2 שעה. - ממיסים בסיר כפןל את השוקולד הלבן + חמאה + חלב - עד ל"משחה" חלקה ולא חמה מדי. - מערבבים היטב את השוקולד יחד עם הקצפת ומקררים שוב כ 1/2 שעה. - בבלנדר - מרסקים את התותים + מיץ לימון + סוכר - עד לרוטב אחיד. ההגשה: מוזגים כ-1/4 כוס מרוטב התותים לכוסות יין גבוהות יוצקים (בעזרת שקית זילוף) את המוס. מקררים לפחות שעתיים לפני הגשה. הערות: 10 חלמונים מקור המתכון: carineb הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: עוגה בחושה עם קרם פרש בכיסוי

מתכון: עוגה בחושה עם קרם פרש בכיסוי בצק אגוזים רכיבים: לציפוי ומילוי: 1 כוס אגוזי מלך 1/3 כוס סוכר חום (מומלץ חום בהיר) 2 כפית קינמון 1/2 כוס קמח 50 גרם חמאה לבצק: 6 חלמונים 1/2 מיכל שמנת להקצפה 3 כוסות קמח 1/2 1 כוסות סוכר קורט מלח 2 כפיות אבקת אפייה 1 מיכל קרם פרש 200 גרם חמאה מומסת אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). הכנת המלית והציפוי: במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים אגוזי מלך, סוכר, וקינמון, מוציאים 3/4 כוס ושומרים למילוי העוגה. מוסיפים קמח וחמאה למעבד המזון ומפעילים כחצי דקה עד שמקבלים גושים קטנים של בצק. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר. הכנת הבצק: בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם שמנת מתוקה. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים מיכל קרם פרש וחמאה ומערבבים במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחים. מוסיפים את החלמונים עם השמנת וממשיכים לערבב. מעבירים 1/3 מהבצק לתבנית, מישרים את פני הבצק ומפזרים את המלית. מכסים בשארית הבצק, מיישרים ומצפים בפירורי הבצק. אופים במשך כ- 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. העוגה נשמרת כ- 4 ימים בטמפרטורת החדר או כשבועיים במקרר. הערות: לתבנית בקוטר 26 ס"מ 6 חלמונים מקור המתכון: השף הלבן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: עוגיות מבצק פריך בשני צבעים-

מתכון: עוגיות מבצק פריך בשני צבעים- עוגיות שיש רכיבים: 1/4 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגורדת קורט מלח 200 גר´ מרגרינה קרה אופן הכנה: לעבד לבצק. להמנע מלישת יתר. אפשר לאפות את העוגיות כך בחום גבוה כ-10 דקות. ואפשר: לחלק את הבצק ל-2 למחצית אחת להוסיף 2 כפות קקאו. וללוש עד שהקקאו יתפזר שווה בשווה בבצק. לרדד מלבן מהבצק הבהיר לרדד מלבן מהבצק הכהה להניח אחד על השני לגלגל אותם ביחד, ולהשהות במקרר כשעה. לחתוך בעובי של ס"מ, להניח בתבנית אפייה במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני. (אני אופה על נייר אפייה) לאפות בחום גבוה כעשר דקות. לשחרר את העוגיות מהתבנית בעודן חמות. גיוון: אפשר להוסיף 1/2 כוס פרג, קוקוס, שומשום, בוטנים, אגוזים קצוצים דק. הערות: הביאה לפורום: ענבל fairy. 2 חלמונים. מקור המתכון: נירה שויאר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה