MKR שבוע שני

רולא - מסעדה ערבית גורמה, ממומש בקמצנות מחרידה

ל 2 מנות חומוס הביאו 2 פיתות דקות ולא טריות עבור 3 אנשים. עם החומוס לא הגיע דבר: לא חמוצים, לא חריף וגם למן זית על השולחן. כמות שמן הזית במנה הייתה דוגמית. החומוס טעים. הזמנתי גם קובה בשר. הגיע קובה קטן בצלוחית קטנה בלי כלום! לא טחינה או מטבל. אחרי ש-2 הפיתות נאכלו הביאו עוד פיתה אחת! הקמצנות הזו, לא הופכת חומוס לגורמה ובטח לא מסעדה מזרחית לטובה. המחירים גבוהים.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני מאוד אוהב עוף מכובס של מרק עוף

לדעתי יש כאן עליהום לא מוצדק על אוכל טעים כמו שצחקו עלינו פעם על הממליגה שאכלנו עד שהגיעה הפולנטה . אפשר להכין מהעוף המכובס סלט כמו סלט טונה ( במקום טונה עוף) אפשר לתת כביסה קצרה לשוק ירכיים ואחר כך לקצוץ לפרוסות ולטגן בצל עם העור של העוף עד השחמה ולהקפיץ את הפרוסות קצת ואז לשפוך לתוך המחבת החם מאוד!! טחינה מדוללת עם נגיעת עמבה יוצא שווארמה מהסרטים בפסח שמתי על מצה לחה ומסתבר שעם מצה שסופגת את הרוטב זה יוצא מצויין כלומר, המצה היא לא פשרה אלא בדיוק מה שמתאים למאכל הזה. זה דומה קצת לאיזשהו מאכל ערבי ( נדמה לי שנקרא מנסף )
 
עוף מכובס בישראל

לצערי, בארץ העוף הטרי מכיל די הרבה דברים שאני לא רוצה לאכול ולא רוצה אותם בצלחת: 1. הרבה מלח מהכשרה 2. הרבה אנטיביוטיקה מהגידול 3. המון פסולת של שומן, נוצות ועוד... את זה להרתיח במים ולהגיש? תודה, לא תודה! אז אפשר לנקות את חלקי העוף. לבקש מהקצב (שיעשה 1/2 עבודה) או לבד בבית. שימו לב כמה פחת יש שם... ככל שהנתח יותר בקצה העוף (כנפיים, שוקיים) יהיו בו יותר נוצות. זאת מפני שאסור להשתמש בגלל הכשרות בקיטור. אז העוף שלנו מגיע פרוע עם נוצות. גם אחרי שהכל נוקה, נניח פרגיות (רק 50 ש"ח לק"ג) ימצאו חלקים עם שומן ופסולת. למה? רק בישראל... למי שמכין מהחלקים הזולים (כנפיים או שוקיים) ציר או מרק, עצתי לשטוף במים רותחים, וראוי פעמיים. זה יעדן את הטעמים וגם את כמויות הפסולת והזבל. יש כמה דרכים להכין עוף, והרתחה זה הפחות טעים. מעדיף צליה או טיגון. יש גם בשמן עמוק, כמו KFC אבל מת על השמן הרב שבמנה. מהכרות של KFC בחו"ל, ברוב המקרים היה חבל להרוג את העוף עבור מנה כזו
 

DANIAVNI

Well-known member
איך אפשר בכלל לקבל השראה גסטרונומית מדיינר אמריקני ?

זו הרי מזללת שומן פחמימות וסוכר ולא יותר
 
דינרס יכול להיות סבבה

ראה את התכנית של גאי פיורי: דינרס אנד דריבס. דינר, זה אווירה ואוכל מושחת. יש גם גרועים, כמו דניס (רשת) ויש דינרס בוטיק עם שפים יצירתיים. דינרס כשרים? לא ראיתי... יש שם מכל טוב מלבד כשר. ביקון תמיד יש. לפעמים גם פירות ים. בשר וגבינה ביחד! ברור. הרוב מטוגן בשמן עמוק, מצופה בקמח, ביצה ופרורי לחם או פנקו, ואח"כ מוטבע ברוטב חריף או אחר. הדינרס מאמצים מטבחים אמריקאים כמו הקיג'ן, הדרומי ועוד. בחלקם יש בשר מעושן במיטבו, עם תחרויות וניצחונות מזהירים. עיצוב הדינרס, בד"כ מורכב מתאים (בוטס), ריפוד סינטטי, קירות עמוסים בתמונות וחפצים, תמיד יש דלפק עם כיסאות עגולים (בטקסס בבילי בובס זה עם אוכפים!), ויש משקעות מגניבים. חלקם מתמחה בארוחות בוקר (24/7) ויש פנקיק עם מייפל, קצפת ועוד. לא ראיתי אחד עם כוכבי מישליין
אבל נהנתי מכמה מאוד.
 
למעלה