עוף בתנור

doss391

New member
עוף בתנור שלום לכולם.
אני מנסה להכין עוף בתנור ולא ממש מצליח.
אני משרה בסילן סויה מלח פלפל שמן זית ללילה שלם את הכרעיים ויום למחרת מכניס לתנור לשעה וחצי על 200 מעלות.
העוף לא יוצא לי צלוי וטעים. יוצא לבן בפנים.
מה אני עושה לא נכון?
האם אני צריך לכסות את העוף? לבשל יותר זמן.
 

חנהפ

Active member
אולי משהו בכמויות של הרכיבים?


כרעי עוף בדבש וסויה
כשמכינים עוף בתנור המתכון יקום או יפול על המרינדה,
מרינדה מוצלחת ילקקו את השפתיים,
פחות? אז טעם העוף משתלט
ומה עוד? אל תתקמצנו בזמן, כל המרבה הרי זה משובח.
מרינדה:
1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.
בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .

עוף ממש כהה מתקבל כשיש יין בסביבה
 

TCHM

New member
נראה מצוין
 

DANIAVNI

Well-known member
נראה מצויין. שתי שאלות ברשותך
1. אנא הסבירי מה פירוש

עוף ממש כהה מתקבל כשיש יין בסביבה. איזה יין להוסיף כמה ומתי ?

2. כשאת כותבת "חלק מהמרינדה" על כמה מדובר

3. למה תבנית אלומיניום ? זה לא בריא.
 
ללא קשר למתכון
יש להניח את הכרעיים (אני מעדיף אותם מפורקים) במחבת עם קצת שמן זית ולתת להם טיגון קל לקבלת צבע, לפני שיכנסו לתנור, מ-2 הצדדים.
משם לתבנית, עם הירק או התוספות, לכסות ברדיד אלומיניום ולתנור של 240 מע' לשעה. אח"כ להוריד את הרדיד ותת לעוף השחמה קלה. אפשר גם להפוך, אם אתה מחפש השחמה ב-2 הצדדים.
 
באמצע
למעלה זה נצרב מהר מדי לטעמי.
לא טורבו. חימום רגיל מלמעלה ולמטה.
כל אחד והתנור שלו. צריך להכיר ולכוון טמפ' בהתאם. יש כאילו חזקים, אז מספיק פחות חום ולהפך.
טעמים:
לטעמך, אם תבקש משרה לעוף. אני לא תמיד משרה וגם יוצר נהדר. גם עוף נטו טעים.
הטיגון המוקדם בהחלט מוסיף.
אל תרתע מ-3 שלבים:
1. טיגון מקדים
2. אפיה עם כיסוי של רדיד אלומיניום
3. השחמה ללא הרדיד בחום ישיר.
 

חנהפ

Active member
כשאופים בטורבו אין באמת משמעות למיקום בתוך התנור
 

RainBird

New member
אלא אם כן תחרוץ את העוף ותאפשר למרינדה להיספג בתוכו
העוף ישאר לבן בפנים. עוף זה בשר מאוד סיבי שלא סופג המון טעמים מבחוץ ולכן הציפוי והתיבול החיצוני קובעים את טעם המנה. בנוסף, אני ממליץ להכניס לתנור של 200 מעלות מכוסה עם נייר כסף לשעה, ואז להשחים בין 20 ל30 דקות לכל צד. הרבה פעמים עוף נמצא אצלי בתנור שעתיים מה שמאפשר עור פריך ובשר רך ומתפרק.
 
למעלה