לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4487644,876 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'יש לי 4 חב' פטרוזיליה, יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם זה'
יש לי 4 חב' פטרוזיליה, יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם זה
17/06/2020 | 10:03
22
42
לפני שזה נרקב?
ולא, פסטו פטרוזיליה לא מתאים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תכניס למעבד מזון עם שמן זית ושום ותקפיא'
תכניס למעבד מזון עם שמן זית ושום ותקפיא
17/06/2020 | 11:24
1
43
תשתמש לתיבול בבישול ולאחר הפשרה
רצוי להקפיא בתבנית עם מנות קטנות.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש מסעדות בגולה הדוויה שנוהגות להגיש פטרוזיליה מטוגנת'
יש מסעדות בגולה הדוויה שנוהגות להגיש פטרוזיליה מטוגנת
17/06/2020 | 19:09
38
לשטוף ולייבש  היטב בעזרת נייר סופג
לטגן בשמן עמוק בטפרטוה גבוהה ולייבש שוב
לתבל ולהגיש מייד כתוספת ירוקה למנת בשר למשל
טעיםצ קריספי ומקורי
מתכונים >>
לצפיה ב-'את יכולה להשאיר חבילה אחת טרייה, לשימוש היום ובימים הקרובים.'
את יכולה להשאיר חבילה אחת טרייה, לשימוש היום ובימים הקרובים.
17/06/2020 | 11:29
3
34
 
קודם כל, הייתי רוחצת היטב היטב את הכל, ומייבשת היטב.
 
אם יש לך הכלי "הרב שימושי" של Tapperware, אפשר לשמור בו את הפטרוזיליה טרייה במשך שבוע לפחות. אבל 4 חבילות הוא לא יוכל להכיל בבת אחת. 
 
אז את שלוש החבילות תוכלי לקצוץ, ולשמור בקופסאות (או בשקיות) בתא ההקפאה, אפילו במשך חודשים, ולהוציא מתוכן בכף כמה שתרצי בכל פעם.
זה מתאים לבישול, ופחות - לסלטים טריים. כי אחרי ההקפאה, הפטרוזיליה (או כל ירק אחר) מתרככים. זה פחות נעים בסלט, כי זה לא קריספי, אבל הטעם בכל זאת נשמר בסדר גמור.
 
(קנית אותה במבצע מקבוצת חקלאים בעוטף עזה?:))
מתכונים >>
לצפיה ב-'אפשר לשמור פטרוזיליה במקרר הרבה יותר משבוע'
אפשר לשמור פטרוזיליה במקרר הרבה יותר משבוע
<< ההודעה הנוכחית
17/06/2020 | 12:06
2
39
 
לייבש היטב ולהכניס לשקית עם מגבת נייר בפנים, להוציא את כל האויר ולאטום הייטב.
 
אישית אני נוהג לשמור במקפיא פטרוזיליה קצוצה, חלק כמו שהיא לתבשילים וחלק לאחר שבלינדרתי אותה עם מיץ לימון לצורך הכנת טחינה ירוקה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'שונאת פטרוזיליה מהמקפיא'
שונאת פטרוזיליה מהמקפיא
17/06/2020 | 12:41
1
12
לצפיה ב-'אני מבין אותך, לסלטים זה אכן לא מתאים'
אני מבין אותך, לסלטים זה אכן לא מתאים
17/06/2020 | 13:38
30
 
אבל מה הבעייה להשתמש בזה לבישול ?
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'שתי אפשרויות'
שתי אפשרויות
17/06/2020 | 12:02
2
70
1. הקפאה - כפי שציע ידידנו 
או
2. תבשילים וסלטים עתירי עשבים
   1. סלט תבולה
   2. אורז פרסי ירוק ואולי איזשהו אילתור על חורשט סבזי
מתכונים >>
לצפיה ב-' זה בדיוק מה שאני מחפשת תבשלים עם פטרוזיליה'
זה בדיוק מה שאני מחפשת תבשלים עם פטרוזיליה
17/06/2020 | 12:44
1
39
שנקנתה כבר לפני כמה ימים, נראה לי שכדאי להשתמש בה כבר
מתכונים >>
לצפיה ב-'שמח לעזור. נזכרתי בעוד אפשרות'
שמח לעזור. נזכרתי בעוד אפשרות
17/06/2020 | 13:41
44
פשוט להקפיא כמו שהוא באריזה 
וכשעשיתי מרק עוף לקחתי אותו קפוא ושמתי במים עם חומץ איזה שעה 
כדי לנקות 
אחר כך למרק .
 
בכל תבשיל שלא צריך פטרוזיליה קריספית זה יתאים
רק שאם רוצים משהו ככה יפה ירוק יבש שמפזרים מלמעלה 
למשל לקשט מנה חומוס אז לא יתאים כי היא הופכת למושית כשמפשירה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט תבולה. אני מאוד אוהבת.'
סלט תבולה. אני מאוד אוהבת.
18/06/2020 | 12:00
7
53
יש ברשת המון מתכונים לסלט הזה.
את המתכון הזה אני אישית מכינה בבית.  
לקצוץ את הפטרוזיליה
לכמות של 4 חבילות בגודל ממוצע של סופר, להוסיף:
2 עגבניות חתוכות דק
חצי צרור עלי נענע קצוצים
3/4 כוס בורגול דק (מידה לבורגול לפני השריה) מושרה במים חמים בערך חצי שעה ומסונן, (לבדוק שהתרכך ואם לא להמשיך בהשריה עד שרך.)
מיץ מלימון אחד עסיסי
כף שמן זית
חצי כפית גרידת לימון
מלח, פלפל לפי הטעם.
 
לערבב הכל. נשמר יומיים במקרר.
מתכונים >>
לצפיה ב-''
18/06/2020 | 18:58
8
לצפיה ב-'בחיי שצריך לאסור בחוק את המשפט "מלח פלפל לפי הטעם..."'
בחיי שצריך לאסור בחוק את המשפט "מלח פלפל לפי הטעם..."
18/06/2020 | 20:07
1
53
עדיף היה שנותני מתכונים יירשמו 
מה הכמויות לפי טעמם האישי.
 
אולי תוכלי לרשום כמה ואיזה מלח ופלפל ?
 
אני למשל ממעט להשתמש במלח 
וכמעט תמיד אני מקבל פידבק 
טעים אבל חסר מלח....
 
לא מתאים לי להשתמש לפי הטעם שלי.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. אבל זה הטעם שלי.'
חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. אבל זה הטעם שלי.
20/06/2020 | 19:47
13
לצפיה ב-'חסר לי בצל במתכון'
חסר לי בצל במתכון
19/06/2020 | 00:59
3
34
 
משתמשים בד"כ בבצל ירוק כולל החלק הלבן שלו.
 
נהוג להוסיף גם חסה או כמו שבמקור להגיש את הסלט בתוך קערה מרופדת בעלי חסה וכל אחד שולף עלה ומשתמש בו כמו כף.
 
בכל מקרה זה גם סלט הירקות הכי אהוב עלי.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'נכון, יש שמכניסים בצל. '
נכון, יש שמכניסים בצל.
20/06/2020 | 19:52
2
23
אני מעדיפה בלי.
ראיתי שמכניסים גרגרי רימון, ויוצא מעניין,
פעם יצא לי לטעום תבולה עם חצאי ענבים.
אבל אני מעדיפה את הגירסה שרשמתי. הלימון והמיץ שהעגבניות מפרישות נספגים בבורגול וזה נהדר. 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'טאבולה (האורגינל), אני יודעת שאין.'
טאבולה (האורגינל), אני יודעת שאין.
20/06/2020 | 20:48
1
30
אבל מעדיפה את הגירסה ה"נקיה", הכמויות בגדר המלצה בלבד, כך גם ההגדרה של "חבילת פטרוזיליה",
טעמתי פעם סלט כזה טרי טרי, הביאו לאירוע את המרכיבים, את הבורגול לאחר השרייה, את הירוקים קצצו במקום ואז הוסיפו תיבול שמ"ז ומיץ לימון, לטעמי אין צורך בגרעיני רימון או קישוט/טעם נוסף, רעננות הירוקים היא שעושה את הסלט, במתכון המצורף לא בדקתי את היחסים בין מרכיבי הסלט, במה שטעמתי אז היה מעט מאד בורגול, סלט ירוק חמצמץ ומרענן + קצת בורגול, קצת.
https://food.walla.co.il/recipe/647084
מתכונים >>
לצפיה ב-'את יותר מצודקת בנושא הבורגול'
את יותר מצודקת בנושא הבורגול
20/06/2020 | 21:09
29
 
לסלט התבולה מוסיפים בורגול אבל בכמות קטנה יחסית, זה ממש לא סלט בורגול אלא סלט ירק טרי עם תוספת קטנה של בורגול בשביל המרקם.
 
גם לגבי המילה "אורגינל" באמת קשה לדעת מי הראשון שהגה את הסלט הזה אבל התבולה נחשבת כמאכל הלאומי של לבנון ולמרות שהיא לא מוגנת בתקנים וזכויות כמו הבלסאמי והפרמז'אן בכ"ז יש כמה דברים מוסכמים במתכון שלה ובצל הוא אחד מהם.
 
אגב באירועים הלבנונים באמת נוהגים להביא את המרכיבים ולהכין את הסלט ממש בסמוך להגשה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הצלחתי לסיים 1/2 2 חב' פטרוזיליה...'
הצלחתי לסיים 1/2 2 חב' פטרוזיליה...
19/06/2020 | 18:46
52
שבת ירוקה..
הכנתי מילוי בשר עם פטרוזיליה לפרנה
מלא קציצות מטוגנות עם פטרוזיליה
חומוס ירוק
סלט צנוניות עם פטרוזיליה ופיסות חסה
סלט מלפפונים בתוספת פטרוזיליה
גם על הפטריות הצרובות בזקתי קצת פטרוזליה ובזיליקום
רוטב ירקרק  לפילה סול מטוגן
סלט זוקיני
מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט מיתולוגי שבקולחוז נהגו לקרוא לו "סילו" '
סלט מיתולוגי שבקולחוז נהגו לקרוא לו "סילו"
20/06/2020 | 07:27
2
46
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ דק
כוס יפה של טבעות זיתים ירוקים או זיתים מגולענים
מלח (תלוי במליחות הזיתים, להתחיל מרבע כפית ולהוסיף אם נחוץ) כרבע כפית פלפל שחור טחון
כחצי כוס מיץ לימון או יותר לחובבי הטעמים החמוצים
רבע כוס שמן זית.
לערבב היטב, להכין כמה שעות לפני ההגשה לשילוב טעמים ולשמור בכלי סגור. 
למעשה זה מעין צ'ימיצ'ורי ים תיכוני ומתאים להגשה כמעט ליד כל מנה, מבשר ועד חביתה או כתוספת לכל סנדוויץ'. מחזיק במקרר כמה ימים.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'שלום לך , מזמן לא ראיתי אותך פה, תודה על הרעיון'
שלום לך , מזמן לא ראיתי אותך פה, תודה על הרעיון
21/06/2020 | 00:45
11
לצפיה ב-'קולחוז???? ???? לפי עושר הפרודוקטים שתיארת'
קולחוז???? ???? לפי עושר הפרודוקטים שתיארת
22/06/2020 | 19:43
20
זיתים, שמן זית ולימון 
זה כנראה היה קולחוז שעבד במיוחד בשביל בכירי הפוליטבירו.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מאפה פטרוזיליה שמצאתי בזמנו בפורום האוכל של אורט'
מאפה פטרוזיליה שמצאתי בזמנו בפורום האוכל של אורט
21/06/2020 | 10:58
39
אוהבת להכין מהפטרוזיליה שגדלה בגינה.
מומלץ וטעים.
לא מוצאת כרגע תמונה של המאפה.
רעיה
מתכונים >>

הודעות אחרונות

16:43 | 02.07.20 אורחים בפורום
13:28 | 01.07.20 מיכי 10
16:54 | 29.06.20 מיכי 10
00:06 | 29.06.20 מיכאל לנג
13:40 | 28.06.20 אמא אווזה8
18:35 | 25.06.20 מיכאל לנג
12:39 | 25.06.20 מיכאל לנג
10:32 | 23.06.20 מיכאל לנג
11:01 | 21.06.20 מיכאל לנג

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ