יש לי 4 חב' פטרוזיליה, יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם זה

חנהפ

Active member
יש לי 4 חב' פטרוזיליה, יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם זה

לפני שזה נרקב? ולא, פסטו פטרוזיליה לא מתאים.
 
תכניס למעבד מזון עם שמן זית ושום ותקפיא

תשתמש לתיבול בבישול ולאחר הפשרה רצוי להקפיא בתבנית עם מנות קטנות.
 
יש מסעדות בגולה הדוויה שנוהגות להגיש פטרוזיליה מטוגנת

לשטוף ולייבש היטב בעזרת נייר סופג לטגן בשמן עמוק בטפרטוה גבוהה ולייבש שוב לתבל ולהגיש מייד כתוספת ירוקה למנת בשר למשל טעיםצ קריספי ומקורי
 

מיכי 10

Member
את יכולה להשאיר חבילה אחת טרייה, לשימוש היום ובימים הקרובים.

קודם כל, הייתי רוחצת היטב היטב את הכל, ומייבשת היטב. אם יש לך הכלי "הרב שימושי" של Tapperware, אפשר לשמור בו את הפטרוזיליה טרייה במשך שבוע לפחות. אבל 4 חבילות הוא לא יוכל להכיל בבת אחת. אז את שלוש החבילות תוכלי לקצוץ, ולשמור בקופסאות (או בשקיות) בתא ההקפאה, אפילו במשך חודשים, ולהוציא מתוכן בכף כמה שתרצי בכל פעם. זה מתאים לבישול, ופחות - לסלטים טריים. כי אחרי ההקפאה, הפטרוזיליה (או כל ירק אחר) מתרככים. זה פחות נעים בסלט, כי זה לא קריספי, אבל הטעם בכל זאת נשמר בסדר גמור. (קנית אותה במבצע מקבוצת חקלאים בעוטף עזה?:))
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפשר לשמור פטרוזיליה במקרר הרבה יותר משבוע

&nbsp לייבש היטב ולהכניס לשקית עם מגבת נייר בפנים, להוציא את כל האויר ולאטום הייטב. &nbsp אישית אני נוהג לשמור במקפיא פטרוזיליה קצוצה, חלק כמו שהיא לתבשילים וחלק לאחר שבלינדרתי אותה עם מיץ לימון לצורך הכנת טחינה ירוקה. &nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני מבין אותך, לסלטים זה אכן לא מתאים

&nbsp אבל מה הבעייה להשתמש בזה לבישול ? &nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
שתי אפשרויות

1. הקפאה - כפי שציע ידידנו או 2. תבשילים וסלטים עתירי עשבים 1. סלט תבולה 2. אורז פרסי ירוק ואולי איזשהו אילתור על חורשט סבזי
 

חנהפ

Active member
זה בדיוק מה שאני מחפשת תבשלים עם פטרוזיליה

שנקנתה כבר לפני כמה ימים, נראה לי שכדאי להשתמש בה כבר
 

DANIAVNI

Well-known member
שמח לעזור. נזכרתי בעוד אפשרות

פשוט להקפיא כמו שהוא באריזה וכשעשיתי מרק עוף לקחתי אותו קפוא ושמתי במים עם חומץ איזה שעה כדי לנקות אחר כך למרק . בכל תבשיל שלא צריך פטרוזיליה קריספית זה יתאים רק שאם רוצים משהו ככה יפה ירוק יבש שמפזרים מלמעלה למשל לקשט מנה חומוס אז לא יתאים כי היא הופכת למושית כשמפשירה.
 

ornme1

New member
סלט תבולה. אני מאוד אוהבת.

יש ברשת המון מתכונים לסלט הזה. את המתכון הזה אני אישית מכינה בבית. לקצוץ את הפטרוזיליה לכמות של 4 חבילות בגודל ממוצע של סופר, להוסיף: 2 עגבניות חתוכות דק חצי צרור עלי נענע קצוצים 3/4 כוס בורגול דק (מידה לבורגול לפני השריה) מושרה במים חמים בערך חצי שעה ומסונן, (לבדוק שהתרכך ואם לא להמשיך בהשריה עד שרך.) מיץ מלימון אחד עסיסי כף שמן זית חצי כפית גרידת לימון מלח, פלפל לפי הטעם. לערבב הכל. נשמר יומיים במקרר.
 

DANIAVNI

Well-known member
בחיי שצריך לאסור בחוק את המשפט "מלח פלפל לפי הטעם..."

עדיף היה שנותני מתכונים יירשמו מה הכמויות לפי טעמם האישי. אולי תוכלי לרשום כמה ואיזה מלח ופלפל ? אני למשל ממעט להשתמש במלח וכמעט תמיד אני מקבל פידבק טעים אבל חסר מלח.... לא מתאים לי להשתמש לפי הטעם שלי.
 

ornme1

New member
חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. אבל זה הטעם שלי.


 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חסר לי בצל במתכון

&nbsp משתמשים בד"כ בבצל ירוק כולל החלק הלבן שלו. &nbsp נהוג להוסיף גם חסה או כמו שבמקור להגיש את הסלט בתוך קערה מרופדת בעלי חסה וכל אחד שולף עלה ומשתמש בו כמו כף. &nbsp בכל מקרה זה גם סלט הירקות הכי אהוב עלי. &nbsp
 

ornme1

New member
נכון, יש שמכניסים בצל.

אני מעדיפה בלי. ראיתי שמכניסים גרגרי רימון, ויוצא מעניין, פעם יצא לי לטעום תבולה עם חצאי ענבים. אבל אני מעדיפה את הגירסה שרשמתי. הלימון והמיץ שהעגבניות מפרישות נספגים בבורגול וזה נהדר.
 

מיקהפ

New member
טאבולה (האורגינל), אני יודעת שאין.

אבל מעדיפה את הגירסה ה"נקיה", הכמויות בגדר המלצה בלבד, כך גם ההגדרה של "חבילת פטרוזיליה", טעמתי פעם סלט כזה טרי טרי, הביאו לאירוע את המרכיבים, את הבורגול לאחר השרייה, את הירוקים קצצו במקום ואז הוסיפו תיבול שמ"ז ומיץ לימון, לטעמי אין צורך בגרעיני רימון או קישוט/טעם נוסף, רעננות הירוקים היא שעושה את הסלט, במתכון המצורף לא בדקתי את היחסים בין מרכיבי הסלט, במה שטעמתי אז היה מעט מאד בורגול, סלט ירוק חמצמץ ומרענן + קצת בורגול, קצת. https://food.walla.co.il/recipe/647084
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
את יותר מצודקת בנושא הבורגול

לסלט התבולה מוסיפים בורגול אבל בכמות קטנה יחסית, זה ממש לא סלט בורגול אלא סלט ירק טרי עם תוספת קטנה של בורגול בשביל המרקם. גם לגבי המילה "אורגינל" באמת קשה לדעת מי הראשון שהגה את הסלט הזה אבל התבולה נחשבת כמאכל הלאומי של לבנון ולמרות שהיא לא מוגנת בתקנים וזכויות כמו הבלסאמי והפרמז'אן בכ"ז יש כמה דברים מוסכמים במתכון שלה ובצל הוא אחד מהם. אגב באירועים הלבנונים באמת נוהגים להביא את המרכיבים ולהכין את הסלט ממש בסמוך להגשה.
 

חנהפ

Active member
הצלחתי לסיים 1/2 2 חב' פטרוזיליה...

שבת ירוקה.. הכנתי מילוי בשר עם פטרוזיליה לפרנה מלא קציצות מטוגנות עם פטרוזיליה חומוס ירוק סלט צנוניות עם פטרוזיליה ופיסות חסה סלט מלפפונים בתוספת פטרוזיליה גם על הפטריות הצרובות בזקתי קצת פטרוזליה ובזיליקום רוטב ירקרק לפילה סול מטוגן סלט זוקיני
 
סלט מיתולוגי שבקולחוז נהגו לקרוא לו "סילו"

צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה צרור בצל ירוק קצוץ דק כוס יפה של טבעות זיתים ירוקים או זיתים מגולענים מלח (תלוי במליחות הזיתים, להתחיל מרבע כפית ולהוסיף אם נחוץ) כרבע כפית פלפל שחור טחון כחצי כוס מיץ לימון או יותר לחובבי הטעמים החמוצים רבע כוס שמן זית. לערבב היטב, להכין כמה שעות לפני ההגשה לשילוב טעמים ולשמור בכלי סגור. למעשה זה מעין צ'ימיצ'ורי ים תיכוני ומתאים להגשה כמעט ליד כל מנה, מבשר ועד חביתה או כתוספת לכל סנדוויץ'. מחזיק במקרר כמה ימים.
 
למעלה