זה עתה קיבלתי תשובה (קצת מאכזבת) מהאקדמיה ללשון העב'.

Buchachevsky

New member
מיכאל, ממה אתה מתרגש ?

כבר נאמר - בן אדם חרא. היה, הווה וכנראה גם ישאר....
 
לא מתרגש. עייפתי מהסגנון

לא מצפה שינוי בגילו המופלג... באנגלית הנשים נוהגות לומר: Don't try to change him. Exchang him.
 
האקדמיה ללשון העב'.

לטעמי הם נכס. אני רואה מה קורה בהונגריה וזה אסון לאומי. אגב: איך קוראים בעברית לחור בחולצה שלתוכה נכנס הכפתור? ואיך קוראים לבוטקה של השומר בבית העלמין?
 

מיכי 10

Member
החור שלתוכו נכנס כפתור בבגד, נקרא לולאה.

הבוטקה של השומר בבית עלמין, מוכר לי כבדיחה ישנה: פינת החי. לזה התכוונת, נכון? ולגבי הלולאה, למה שאלת? בדיוק קראתי קודם (ואני אפילו לא זוכרת למה הגעתי לזה) כתבה ארוכה מאד ומעניינת, מלפני פחות משנתיים, על פרופ' משה בר אשר. שכבר קרוב ל-28 שנים הוא נשיא האקדמיה ללשון העברית, בהתנדבות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
באותה מידה ניתן להשתמש בתנור אפיה בקופסת שימורים

כל העניין של סיר הפלא הוא לדמות תנור, ברגע שיש תנור אין בו שום צורך. אגב לגבי קופסאות שימורים אני משתמש בהן לאפיית לחם בעל חתך עגול המיועד להכנת פראנץ' טוסט.
 

אבי בן 1231

Well-known member
למה אין צורך, סיר הפלא נותן לעןגה את צורתה העגולה

עם החור באמצע. רעיון נחמד עם קופסאות השימורים.
 

מיכי 10

Member
חח. תוכל לשלוח את התמונה לקבוצת יבנה (בקיבוץ יבנה). יופי של

פרסומת בשבילם.
הם בטח ישמחו לראות זאת, ואולי אפילו ישלחו לך זיתים/מלפפונים חמוצים, בכיף שלהם.
זה לא קצת מפחיד להוציא את המאפה מתוך הקופסה, בגלל השוליים החדים של שפת הקופסה? אתה משמן את הקופסאות לפני ששם בהן את הבצק, או מועך אותן כדי לשחרר את הלחם?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כשפותחים נכון את הקופסה אין קצוות חדים

&nbsp בפנים אני משתמש בנייר אפייה, לרוב שאריות של דפים רב פעמיים. &nbsp
 

אבי בן 1231

Well-known member
קבל ממני
עבור הרעיון, להבא אשתש ברעיון זה

לאפיית הלחמניות שלי. אל תדאג כאשר אעלה מתכון עם הרעיון הזה אזכיר את שמך!
 

מיכי 10

Member
מצחיק
ומתוך טעמים אישיים שלי, חשבתי על אותו דבר,

כי יש לי סיבות רגשיות (וגם עניין של טעם) להעדיף את התוצרת של בית השיטה
 
למעלה