לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4486844,868 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'זה עתה קיבלתי תשובה (קצת מאכזבת) מהאקדמיה ללשון העב'.'
זה עתה קיבלתי תשובה (קצת מאכזבת) מהאקדמיה ללשון העב'.
19/05/2020 | 17:13
36
84
 
(לא אזכיר כאן שמות).
כתב לי בשם "המזכירות המדעית, האקדמיה ללשון העברית" העורך של "למד לשונך":
 
"לפי חיפוש במרשתת על סיר הפלא, נראה שאין לכלי שאת מתארת שם ייחודי. גם האקדמיה ללשון לא דנה בו.
אפשר לכנותו תחתית מתכת. 

בעבר הציעה עמיתתי --- ---- לפונה אחר לכנותו 'מעמד לסיר פלא' משום שהוא מעט מוגבה." 
 
הודיתי לו, וכתבתי ש"התאכזבתי קצת שאין שם ממשי לאותו כלי, אבל כיום אולי כבר אין טעם להמציא. כיוון שלדעתי, מעטים בלבד עוד משתמשים בכלל בסיר פלא."
מתכונים >>
לצפיה ב-'בינתיים קיבלתי עוד תשובה מהאקדמיה!'
בינתיים קיבלתי עוד תשובה מהאקדמיה!
19/05/2020 | 17:32
49
 
"לצערי, לא לכל חפץ יש שם משלו.
לעיתים לדוברים אין צורך ממשי לתת שם לכל חפץ. 
את מוזמנת להמשיך לפנות אלינו כאן, מיכל."
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא שייך לשרשור הזה, אבל לא זוכרת איפה דיברנו על קיטניות'
לא שייך לשרשור הזה, אבל לא זוכרת איפה דיברנו על קיטניות
20/05/2020 | 14:46
19
57
 
כתבתי שהשריתי קיטניות, ולקח זמן (יממה) עד שהגעתי לבשל אותן, אז בינתיים הן נבטו.
 
הזהבתי בסיר בצל קצוץ בשמן, הוספתי פרוסות של הרבה גזר, קוביות קטנות של תפוחי אדמה, פרוסות של גבעולי סלרי עלים, וטיגנתי הכל קלוֹת. ערבבתי, הוספתי את הקיטניות ומים רותחים. בישלתי תוך ערבוב מדי פעם.
הוספתי מלח בישול, פלפל שחור, אבקת פלפל אדום מתוק, מעט כורכום, אבקת קארי, ובישלתי.
 
בהגשה, הוספתי מעט פטרוזיליה ושמיר קצוצים, שהקפאתי בפריזר.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה לא מספיק'
זה לא מספיק
20/05/2020 | 15:23
4
42
 
מתי את עורכת לנו טעימות ?
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'חח. באמת מגיע לכם! '
חח. באמת מגיע לכם!
20/05/2020 | 17:38
3
19
לצפיה ב-'ואייי, כמעט פיספסתי את מפגש הטעימות, שלחי כתובת '
ואייי, כמעט פיספסתי את מפגש הטעימות, שלחי כתובת
22/05/2020 | 20:30
2
18
ואני אורז מזוודה
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא צריך מזוודה. רק טעימות, ללא לינה. '
לא צריך מזוודה. רק טעימות, ללא לינה.
24/05/2020 | 01:12
1
21
לצפיה ב-'טוב, אסתפק בטעימה בלבד'
טוב, אסתפק בטעימה בלבד
24/05/2020 | 06:30
7
לצפיה ב-'נראה ממש טוב '
נראה ממש טוב
20/05/2020 | 17:26
13
33
אם כי בשבוע הזה, מרק חם קצת פחות מתאים 
לטעמי, אותו מרק ללא קטניות עדיף לי. 
לא ממש מחבב אותם.
בתי שהיא צמחונית (1/2) ובעלה (90%) אוכלים מזה המון. אני פשוט לא אוכל אצלם כלום! 
לפעמים, כאשר אני מכין רגו נוסח בולונז (כך קוראים לזה האיטלקים), אני מביא להם קופסה. הילדה מאוד אוהבת. הנכד לא נוגע (כי יש בזה עגבניות) והקטנה עד הפעם האחרונה אכלה. עכשיו היא כמו האח...
 
בשני הייתי אצל הנכד והלכנו לגן שעשועים. בדרך הביתה לקחתי אותו על הכתפיים. ובין הייתר, הצעתי לו שאתן לו כפית ואשים אותו בחנות הגלידה במקרר של הגלידות, ששם יוכל לאכול מכל הגלידות חופשי...
הוא התלהב ואמר לי: כן, כן סבא, אני רוצה.
בבית אמרתי לו שכדאי לו לחלום על זה...אולי יצליח לו 
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה! מחמאה ממך זה בטח נדיר. (:'
תודה! מחמאה ממך זה בטח נדיר. (:
20/05/2020 | 17:52
12
23
 
כן, זה ממש טעים. תראה, גם בעיניי מרקי קיטניות מתאימים במיוחד לחורף, ובטח לא למזג האוויר המטורף שנפל עלינו בשבוע הנוכחי. (:
 
אבל למה בא לי הרעיון? כי יש לי חבר, שפתאום נפל עליו שגעון של טבעונות. הוא לוקח את זה ברצינות רבה. ביקשתי ממנו רק לא להטיף לי בענייני בע"ח, ובוודאי ובוודאי שלא לשלוח לי סרטוני אֵימה בנושא.
הסברתי לו היטב למה זה מרחיק אנשים מטבעונים שהופכים להיות "מיסיונרים" ומטרידים. ושאת המטרה שלהם הם לא ישיגו - לא בהטפה ולא בהפחדה.
לשמחתי הוא קיבל את זה בצורה יפה.
הוא עצמו, הושפע ממישהו עדין, שבכלל לא ניסה לשכנע אותו, אלא רק סיפר לו על האוכל שלו, ואותו חבר שלי נדלק על הרעיון.
אגב, שניהם חזקים מאד בנושא הוויפאסנה, שעליו סיפרתי כאן, ושם הם למדו מתכתחילה להעריך אוכל כזה.
 
הוא שולח לי כל יום תמונות של ארוחות טבעוניות שהוא מכין לעצמו. כמו למשל סלט ביצים מטופו, שנראה בדיוק כמו סלט ביצים אמיתי. 
 
אז אכלתי היום בצהריים מרק עדשים, אבל המאוורר דלק, כך שהמרק התקרר די מהר, והיה בסדר גמור. בכל מקרה, זה לא מרק כבד, ובכוונה גם הוספתי לו הרבה מים, כדי שזה לא יהיה נזיד. כי נזיד, באמת מתאים לחורף, ולא למזג אוויר שרבי כבד.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'מרק'
מרק
20/05/2020 | 19:10
11
29
בלימודי הקולינריים למדנו שמרק, צריך להכיל 1/3 מוצקים ו-2/3 נוזל. זה לא בהכרח נכון למרק מחיתי...שאני מחבב פחות, מאז הפסקתי להאכיל את בנותי בגרבר 
 
סלט ביצים מטופו: גם חתני מכין לנכד כל מיני שטויות, כמו שימוש במלח הימליה שיש לו ריח נלווה של גפרית והוא מהווה תחליף לביצה!
סליחה אבל לטעמי זה לא מתאים לילד בן 4. מצד שני הוא מכין לו גם חביתה, אז למה הטופו עם מלח הימליה?
לא מצדד בטבעונות או צמחונות. סטייק עסיסי ואפילו נקניק טוב ישמחו את לבי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אף פעם לא שמעתי על היחס הזה, אבל הוא נשמע לי בהחלט'
אף פעם לא שמעתי על היחס הזה, אבל הוא נשמע לי בהחלט
20/05/2020 | 19:23
10
33
 
הגיוני. אך כיוון שאני רק חובבת, אני מבשלת איך שבא לי. באפייה, אני יודעת שצריך בעיקרון לדייק. בבישול, אני מאלתרת הרבה.
בדרך כלל איני טוחנת מרקים למחית, לא כי זה מפריע לי, אלא כי אני מתעצלת להוציא את מיקסר המוט ממקומו מאחורי כלים אחרים. וגם מכיוון שממש לא מפריע לי לראות ולהבחין במרכיבי המרק. וכמובן לא מפריע לי ללעוס ירקות. 
מכסימום, אם בא לי שיתערבבו יותר טוב ביניהם, אני מועכת קצת בעזרת מזלג. 
לי זה טעים בכל מקרה. בעיקר אם בישלתי בעצמי. (:
 
אז אותו חבר שמכין סלט ביצים מטופו, מכין גם חביתה מקמח חומוס, וקנה במיוחד את המלח ההודי השחור (זה כנראה אותו דבר כמו שקנה חתנך), כדי לקבל טעם של ביצה. כשהוא הסביר לי איך זה מריח, כמו גופרית, הזדעזעתי מהרעיון. אמרתי לו שזה מזכיר לי את לימודי הכימיה שלי במעבדה, כשהסבירו לנו של-H2S (מימן גופרתי) יש ריח של ביצים סרוחות, וזה היה מדויק לגמרי. הזכיר גם ריח של ביוב.
בשביל זה שילם החבר המון כסף. הסביר לי כמה זה נהדר. 
אמרתי לו שאני כבר כחמש שנים לא יכולה לאכול חביתה או ביצה מקושקשת, בגלל ריח הביצה שלה. ולכן אני מסתירה את הריח, בכך שאני מכינה ביצים מקושקשות עם עגבניות מטוגנות ו/או פלפלים וכד'. וחלילה לא ביצה בלבד.
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם אני לא שמעתי ואני רק 50 שנה במקצוע...'
גם אני לא שמעתי ואני רק 50 שנה במקצוע...
<< ההודעה הנוכחית
20/05/2020 | 23:03
9
64
יש כ"כ הרבה סוגי מרקים שלכתוב דבר כזה זאת
שטות שגובלת בטיפשות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא יודעת. היחס נראה לי סביר, אבל אני מבשלת מרקים בלי למדוד '
לא יודעת. היחס נראה לי סביר, אבל אני מבשלת מרקים בלי למדוד
21/05/2020 | 00:41
5
23
 
שום דבר. פשוט לפי המצרכים שיש לי באותו זמן בבית, ולכן בכל פעם המרקים ושאר התבשילים יוצאים שונים. והגיוון הזה נחמד ומעניין בעיני.
בכל אופן, אל תתעצבן. כל אחד מבשל כפי שהוא יודע, כרצונו או כרצון בני משפחתו. (:
 
יש מתכונים שאני מכינה, לא רק מרקים, והם מוצאים חן בעיני. אז אני רושמת בדיוק מה ואיך הכנתי, ושומרת בתיקיית מתכונים שלי על המחשב. וכשהילדים מבקשים מתכונים של משהו - שולחת להם במייל.
רק כלתי לא מבקשת ממני מתכונים, אעפ"י שהיא מאד אוהבת תבשילים שלי, פשוט כי היא חסידה מושבעת של גוגל. (:
 
מתכונים שמצאתי בספרים או באינטרנט או קיבלתי מֵחברות, אני מכינה בדרך כלל בפעם הראשונה כמו שכתוב. ובהמשך לפעמים גם עם שינויים לפי הטעם שלי ו/או לפי מה שיש לי בבית.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני ממש צוחק כאשר אני קורא את דעותיכם על מרקים.'
אני ממש צוחק כאשר אני קורא את דעותיכם על מרקים.
22/05/2020 | 20:44
4
14
חלילה שלא תחשבי שצוחק מתוך לעג, בחיים לא.
אך צוחק שבוודאי אתם תצחקו עליי ואולי אפילו בצדק.
מרק עוף אני מאוד אוהב. אך ................ בתנאי שיוגש לי צח כמו מי נהר, פיסת ירק במרק היא סיבה להקמת ועדת חקירה ממשלתית. וכמובן גט!
מרק אפונה אני מכין רקקקקקקקקקקקקק מאפונה ותבלינים ללא אף סוג של ירק.
בספרד בעירי היתה מסעדה עם שף מרוקאי אוטנטי הוא הכין קוסקוס משהו משהו, כאשר ביקשתי מנה ביקשתי לדבר עם השף, שאלתי אותו עם יוכל להגיש לי את המרק לקוסקוס כשהוא מסונן דרך מסננת הצפופה ביותר.
כך היה תמיד, הוגש לי המרק נקי לחלוטין מירקות וכל מיני
עכשיו באה שאלת המיליון, מי הוא המוזר
ותשובתי היא אני!
מתכונים >>
לצפיה ב-'טוב, כבר סיכמו הרבה לפנינו, ש"על טעם וריח אין להתווכח".'
טוב, כבר סיכמו הרבה לפנינו, ש"על טעם וריח אין להתווכח".
24/05/2020 | 01:09
3
22
 
לי זה נראה כמובן אפשרי לאכול מרקים "טהורים" כאלה, אבל גם קצת משעמם...
 
ואם תקבל מרק עוף כזה מסונן וצח לגמרי, האם היית מסכים לאכול בתור מנה שנייה ונפרדת ירקות ו/או עוף, שבושלו באותו מרק?
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוף שבושל באותו מרק, כן! ירקות שבושלו בו, הס מלהזכיר!!'
עוף שבושל באותו מרק, כן! ירקות שבושלו בו, הס מלהזכיר!!
24/05/2020 | 06:33
2
10
ובכלל ירקות מבושלים, ייהרג ובל יעבור!
אני יודע, אני המשונה, אך זה אני
מתכונים >>
לצפיה ב-'אותי זה לא כזה מפליא.'
אותי זה לא כזה מפליא.
24/05/2020 | 12:49
1
15
 
בשנות ילדותנו, רובנו לא יכולנו לסבול ירקות מבושלים, חוץ מתפוחי אדמה ותירס.
ורק אחרי שנים רבות, למדנו לאכול ירקות מבושלים, ואפילו ליהנות מהם מאד. 
אבל יש אנשים שמעדיפים להישאר עם ההרגלים שלהם לאורך החיים. 
לי למשל, נשאר קקאו (או שוקו) כמשקה המועדף תמיד. ורק בשנים האחרונות, למדתי לשתות גם קפה. אבל בתנאי שיהיה קפה נמס פשוט של עלית, ולא מגורען, ושהקפה יהיה חלש וממותק. ותה - בשום אופן לא.
 
אז בעיני אתה לא משונה, גם עם המרק הצלול והעוף בנפרד, וללא הירקות שבושלו במרק. 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'סוף, סוף, באה מישהי מתוקה והוציאה אותי מהדיכי שאני משונה'
סוף, סוף, באה מישהי מתוקה והוציאה אותי מהדיכי שאני משונה
24/05/2020 | 17:37
8
אך, בעניין קפה איני מתפשר זה חייב להיות קפה תורכי, חוזק בינוני, אני מתאר זאת שכפית הקפה תהיה בהריון חודש ששי ולא תשיעי, ובתוספת מעט חלב.
נס קפה לא נכנס לביתנו, למזלי גם זוגתי לא אוהבת נס.
אבל לא נורא, את נשארת חמודה גם עם ה"דפקט" הנוראי של שתיית נס קפה
מתכונים >>
לצפיה ב-'היכן למדת קולינריה?'
היכן למדת קולינריה?
21/05/2020 | 07:28
2
40
לגבי: שטות שגובלת בטיפשות.
הייתי מתייג את תגובתך כ:- חלאתיות גובלת בחזירות.
 
חבל שהערות כאלו מציגות אותך כבנאדם זבל!
מתכונים >>
לצפיה ב-'מיכאל, ממה אתה מתרגש ?'
מיכאל, ממה אתה מתרגש ?
21/05/2020 | 17:17
1
43
כבר נאמר - בן אדם חרא. היה, הווה וכנראה גם ישאר....
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא מתרגש. עייפתי מהסגנון '
לא מתרגש. עייפתי מהסגנון
24/05/2020 | 12:28
15
לא מצפה שינוי בגילו המופלג...
באנגלית הנשים נוהגות לומר:
Don't try to change him. Exchang him.
מתכונים >>
לצפיה ב-'האקדמיה ללשון העב'.'
האקדמיה ללשון העב'.
20/05/2020 | 17:19
1
30
לטעמי הם נכס. אני רואה מה קורה בהונגריה וזה אסון לאומי.
אגב:
איך קוראים בעברית לחור בחולצה שלתוכה נכנס הכפתור?
ואיך קוראים לבוטקה של השומר בבית העלמין?
מתכונים >>
לצפיה ב-'החור שלתוכו נכנס כפתור בבגד, נקרא לולאה. '
החור שלתוכו נכנס כפתור בבגד, נקרא לולאה.
20/05/2020 | 17:59
27
 
הבוטקה של השומר בבית עלמין, מוכר לי כבדיחה ישנה: פינת החי. לזה התכוונת, נכון?
 
ולגבי הלולאה, למה שאלת?
 
בדיוק קראתי קודם (ואני אפילו לא זוכרת למה הגעתי לזה) כתבה ארוכה מאד ומעניינת, מלפני פחות משנתיים, על פרופ' משה בר אשר. שכבר קרוב ל-28 שנים הוא נשיא האקדמיה ללשון העברית, בהתנדבות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אכן, מעטים משתמשים בסיר פלא, אך ניתן להשתמש בו'
אכן, מעטים משתמשים בסיר פלא, אך ניתן להשתמש בו
21/05/2020 | 11:20
12
22
בתנור אפייה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'באותה מידה ניתן להשתמש בתנור אפיה בקופסת שימורים'
באותה מידה ניתן להשתמש בתנור אפיה בקופסת שימורים
21/05/2020 | 12:15
11
180
 
כל העניין של סיר הפלא הוא לדמות תנור, ברגע שיש תנור אין בו שום צורך.
 
אגב לגבי קופסאות שימורים אני משתמש בהן לאפיית לחם בעל חתך עגול המיועד להכנת פראנץ' טוסט.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'למה אין צורך, סיר הפלא נותן לעןגה את צורתה העגולה '
למה אין צורך, סיר הפלא נותן לעןגה את צורתה העגולה
21/05/2020 | 17:53
10
23
עם החור באמצע.
רעיון נחמד עם קופסאות השימורים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'הנה, מצאתי לך אחד'
הנה, מצאתי לך אחד
21/05/2020 | 22:36
9
47
לצפיה ב-'חח. תוכל לשלוח את התמונה לקבוצת יבנה (בקיבוץ יבנה). יופי של'
חח. תוכל לשלוח את התמונה לקבוצת יבנה (בקיבוץ יבנה). יופי של
22/05/2020 | 14:12
2
15
 
פרסומת בשבילם.
הם בטח ישמחו לראות זאת, ואולי אפילו ישלחו לך זיתים/מלפפונים חמוצים, בכיף שלהם.
 
זה לא קצת מפחיד להוציא את המאפה מתוך הקופסה, בגלל השוליים החדים של שפת הקופסה? אתה משמן את הקופסאות לפני ששם בהן את הבצק, או מועך אותן כדי לשחרר את הלחם?
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'כשפותחים נכון את הקופסה אין קצוות חדים'
כשפותחים נכון את הקופסה אין קצוות חדים
22/05/2020 | 14:47
1
21
 
בפנים אני משתמש בנייר אפייה, לרוב שאריות של דפים רב פעמיים.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהה. תודה על ההסבר, ושבת שלום. '
אהה. תודה על ההסבר, ושבת שלום.
22/05/2020 | 14:59
7
לצפיה ב-'קבל ממני עבור הרעיון, להבא אשתש ברעיון זה'
קבל ממני עבור הרעיון, להבא אשתש ברעיון זה
22/05/2020 | 20:28
16
לאפיית הלחמניות שלי.
אל תדאג כאשר אעלה מתכון עם הרעיון הזה אזכיר את שמך!
מתכונים >>
לצפיה ב-'שאלה, האם קופסא של בית השיטה גם כן טובה?'
שאלה, האם קופסא של בית השיטה גם כן טובה?
22/05/2020 | 20:45
4
12
לצפיה ב-'לדעתי לא'
לדעתי לא
23/05/2020 | 23:28
1
26
 
אבל מה יש לך להפסיד, נסה, אולי בכ"ז יצליח לך.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-''
24/05/2020 | 06:22
1
לצפיה ב-' מצחיק ומתוך טעמים אישיים שלי, חשבתי על אותו דבר, '
מצחיק ומתוך טעמים אישיים שלי, חשבתי על אותו דבר,
24/05/2020 | 01:48
1
20
 
כי יש לי סיבות רגשיות (וגם עניין של טעם) להעדיף את התוצרת של בית השיטה
מתכונים >>
לצפיה ב-''
24/05/2020 | 07:22
2

הודעות אחרונות

18:39 | 26.05.20 רקאני7
16:32 | 26.05.20 ליאור בראל
08:30 | 26.05.20 מיכאל לנג
14:01 | 23.05.20 אבי בן 1231
11:48 | 22.05.20 מיכאל לנג
20:18 | 20.05.20 ארתור דנט24
19:10 | 20.05.20 מיכאל לנג
09:18 | 18.05.20 אבי בן 1231
11:45 | 13.05.20 מיכאל לנג
11:29 | 13.05.20 מיכאל לנג
09:11 | 12.05.20 אבי בן 1231

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ