משתף מתכון מנצח של פיתות

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
צודק בהחלט


&nbsp
&nbsp



 

raya

Well-known member
איך שכחתי את פיתות "גבינות"
מעל השולחן.
לא אופים אלא "מטגנים" במחבת ללא שמן.
הבצק מכיל בין השאר גם גבינות.
 

raya

Well-known member
בבקשה... לחם גבינות שטוח, ממש לא לחם
הקרדיט ל"על השולחן" - המיילים שאני מקבלת מהם.
 

TCHM

New member
כפית סוכר זה כ"כ הרבה? אין בעיה...

מכיוון שזה לצורך הטעם בעיקר אתה יכול להחליף בכפית
תחליף סוכר או לא להוסיף כלל.
השמרים יתססו מצוין גם ללא הסוכר הנוסף, יש להם תזונה
מספקת מהקמח.
 

אבי בן 1231

Well-known member
וווואו, תודה רבה על ההא(ע)רה, טעיתי ונדמה היה לי שזו כף סוכר

מאוד התפלאתי שכף סוכר לכזו כמות של קמח!
 

raya

Well-known member
וכף סוכר על 420 גרם קמח - זה הרבה?
הגזמת.....
שבת שלום!
 

אבי בן 1231

Well-known member
צודקת, מאז שהפכתי להיות מעט סוכרתי אני אכן מגזים,

אך מעדיף כך.
שבת שלום גם לך!
 

אבי בן 1231

Well-known member
מנצל"ש, היות ושמתי לב שאתה מקצוען, אנצל את ההזדמנות

לשאול האם הסוכר מגביר את תסיסת השמרים?
 

TCHM

New member
מעודד את התסיסה וההתרבות של השמרים....

הכל במידה כמובן ויש גם הסתייגות - כמות גדולה של סוכר
במגע ישיר "חונק" את השמרים בדיוק כמו מלח, לכן רצוי
שלבצק אפילו מתוק יש לשים כמות מינימלית ולהמתיק את
המאפה במלית מתוקה או זיגוג מתוק.
 

אבי בן 1231

Well-known member
עוד שאלה ברשותך, האם עדיך להוסיף את הסוכר כמו גם את המלח

רק לאחר לישה קצרה של הקמח השמרים והמים?
 

TCHM

New member
לא בדיוק, אפשר....

להמיס עם השמרים והמים, לערבב ולהוסיף לקמח. זאת הדרך
הנכונה והטובה ביותר.
אפשר גם להוסיף ולערבב עם הקמח.
כל זאת במידה וכמות הסוכר נורמלית הווה אומר כ-1%-2% בערך
ממשקל הקמח.
אם במתכון מופיעה כמות גדולה של סוכר בד"כ בעוגות יש להמיס
מעט סוכר עם המים והשמרים כמזון לשמרים ואת השאר לערבב
עם הקמח לפני או בתהליך הערבוב/לישה של הבצק.
מלח רצוי להוסיף לאחר ערבוב ראשוני למרות שיש כאלו שמערבבים
מתי שמתחשק להם כולל ישירות עם השמרים והמים בתחילת התהליך,
אני לא ולא ממליץ.
 

bali

New member
מנהל
לכל המקטרים על בזבוז הזמן שבאפיית פיתות

בואו, אף אחד לא כופף את ידיכם שתאפו עכשיו ומייד פיתות.
אתם גולשים בפורום מתכונים, אנשים פה אוהבים לבשל ולאפות דברים "מאפס" בעצמם (מוזר, הא?) ולשתף במתכונים שהם ממליצים עליהם.
לא טוב לכם? תתעלמו. כולם מספיק אינטליגנטים כדי לדעת שיש גם פיתות בסופר, ועושים את הבחירה שלהם אם לקנות או לאפות בעצמם.
לכתוב לבנאדם ששיתף בהמלצה שלו ובמתכון שלו שזה בזבוז זמן זה גועלי למדיי מצדכם.
 

bali

New member
מנהל
הוא לא היחיד שכתב את זה

ואני לא בקטע של מלחמות. פשוט הפריע לי שבפורום מתכונים כותבים תגובות כאלה על מתכון.
 

TCHM

New member
את בהחלט צודקת אבל כל העמודים האחרונים מלאי מלל מיותר...

זה לא רק בעיה של תגובה לא נאותה למתכון, יש כאן
פוסטים על פוסטים שאין להם כל קשר למתכונים או
לפורום כלל. אבל כנראה מישהו מעונין להראות פעילות
במקום איכות, חבל אבל זה מה שיש כנראה במערכת
פורומים גוססת.
 

אבי בן 1231

Well-known member
השם אינו במערכת גוססת, בפורום הזה כבר שנים שיש את

התגובות מהסוג הזה, לכן אני די ממעט להכנס ורק אתמול קיבלתי מסר מחברה פה שנמאס לה מהתגובות האלה.
מקווה ברצינות שתגובות מסוג זה ייפסקו!!
שבת שלום
 
למעלה