לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4486544,865 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'האמת שלא התכוונתי לחזור לכאן, ובוודאי לא כל כך מהר. אבל יש '
האמת שלא התכוונתי לחזור לכאן, ובוודאי לא כל כך מהר. אבל יש
<< ההודעה הנוכחית
17/05/2020 | 15:04
46
125
 
לי בעיה שחשוב לי לפתור לקראת חג השבועות, ואשמח לקבל תשובה עליה.
 
1. את תנור האפייה שלי השבתתי מסיבות טכניות.
2. כבר כחמש שנים אין לי כיריים גז, אלא רק כיריים חשמליות פשוטות - לוח זכוכית שבו שתי "להבות".
 
השאלה שלי, אם ניתן לאפות בסיר פלא - כזה מאלומיניום, כמו שהיה פעם - על כיריים חשמליות.
אני זוכרת שכאשר השתמשתי בו על להבת גז בעבר הרחוק, היה כלי מתכת עגול מיוחד, שהיה צריך לשים על הלהבה, ורק עליו להניח את סיר הפלא, כנראה כדי שהעוגה שנאפית בו לא תישרף.
השאלה מה קורה אם מניחים את הסיר הדק יחסית הזה, על כיריים חשמליות.
 
מישהו יודע, או שעדיף שאוותר על הניסיון, ואכין את פשטידת האיטריות עם הגבינות, בטוסטר אובן?
מתכונים >>
לצפיה ב-'תשובה לשאלותיין אין לי , אבל אין שום סיבה שלא'
תשובה לשאלותיין אין לי , אבל אין שום סיבה שלא
17/05/2020 | 17:53
15
64
תחזרי לכאן בגלל איזה כותב אלמוני שכתב מה שכתב
אגב, לסיר פלא חשובה התחתית שהיא מעין ארובה אבל לא יודע האם מתאים לחשמל
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה ותודה. '
תודה ותודה.
17/05/2020 | 19:21
13
42
 
האמת, לא הייתי יכולה לנסח את זה טוב יותר ממך; זה באמת כאילו סוג של ארובה, שמוליכה את חום האש דרך אותו כלי עם חור, אל תוך החור של סיר הפלא. והמכסה של הסיר, שומר את החום בפנים.
ואני נזכרת שיש גם חורים מעטים בצידי המכסה עצמו, כנראה כדי שלא יווצרו אדים, שירטיבו את העוגה (או את הפשטידה).
 
אולי אחליט לנסות לאפות בו על הכיריים, כמות לא גדולה של תערובת הפשטידה. ואם איווכח לדעת שזה לא טוב למאפה עצמו, או דווקא מזיק לסיר, אפסיק את החימום, אקרר, ואעביר את הבלילה לתבנית שמתאימה לטוסטר אובן.
אבל לנסות - פשוט מסקרן אותי.
 
ובהזדמנות זו, אולי גם אפנה אל האקדמיה ללשון העברית (שהנשיא שלה היה בעבר מורה שלי בחוג ללשון העברית באוני' בירושלים, ואנחנו מיודדים). ואשאל איך נקרא הכלי (שאותו דימיתָ לסוג של ארובה) בעברית. 
ולא שבשפה אחרת אני יודעת. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכינוי שלו הוא טוסיק כי הסיר יושב עליו'
הכינוי שלו הוא טוסיק כי הסיר יושב עליו
17/05/2020 | 20:44
12
21
לצפיה ב-'מה? אני לא מאמינה...'
מה? אני לא מאמינה...
18/05/2020 | 00:31
10
14
לצפיה ב-'בגוגל תכתבי טוסיק לסיר פלא'
בגוגל תכתבי טוסיק לסיר פלא
18/05/2020 | 09:19
9
16
לצפיה ב-'למרות מה שהוא כתב אני לא ממליץ לך'
למרות מה שהוא כתב אני לא ממליץ לך
18/05/2020 | 10:12
4
40
 
לשים את הטוסיק על הפלטה.
 
לגופו של עניין קשה לי להאמין שזה יעבוד לך על פלטה חשמלית שכן העקרון של סיר הפלא הוא שחלק מהלהבה נכנסת מהאמצע ומחממת גם את חלקו העליון של הסיר בדיוק כמו בתנור.
 
בכל מקרה אם תנסי אשמח לקרוא איך ה יצא.
מתכונים >>
לצפיה ב-'שייך נכבד, היכן כתבתי שיש לשים על פלטה חשמלית'
שייך נכבד, היכן כתבתי שיש לשים על פלטה חשמלית
18/05/2020 | 10:15
2
29
בדיוק להיפך, זה מה שכתבתי:
"אגב, לסיר פלא חשובה התחתית שהיא מעין ארובה אבל לא יודע האם מתאים לחשמל"
מתכונים >>
לצפיה ב-'מה כתבתי מה ?'
מה כתבתי מה ?
19/05/2020 | 13:29
1
15
 
כולה הצעתי לה לא לשים את הטוסיק על פלטה חשמלית
 
חוץ מזה כתבתי לה שההתקן טוב על מנת לתעל להבה ואני לא מאמין שיועיל בפלטה חשמלית.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'נכון. והבנתי את מה שכתבת, שיח סלימאן ואת מה שכתב shlang,'
נכון. והבנתי את מה שכתבת, שיח סלימאן ואת מה שכתב shlang,
19/05/2020 | 14:15
12
 
ולכן החלטתי לבסוף לא לנסות את סיר הפלא על הכיריים החשמליות, אלא מתישהו,  להשתמש בו על כירת הגז של בתי הצעירה עבור אחי.
וכיוון שילדיה הקטנים בוודאי יתלהבו, אכין להם עוגה לפי הזמנתם (בטח יבקשו עוגת שוקולד...) בסיר הפלא. וגם בסיר הפלא הקטנטן, שזה בטח יהיה "הדובדבן שבקצפת" מבחינת השמחה שלהם.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה. ובסדר גמור; אם אנסה, אדווח על כך. (:'
תודה. ובסדר גמור; אם אנסה, אדווח על כך. (:
18/05/2020 | 12:37
10
לצפיה ב-'זה לא שלא האמנתי לך אישית, חלילה, אלא לא יכולתי להאמין '
זה לא שלא האמנתי לך אישית, חלילה, אלא לא יכולתי להאמין
18/05/2020 | 13:06
3
24
 
שכך אנשים אשכרה קראו לטבעת הזאת, בשם כל כך לא הולם.
אבל ראיתי שגוגל באמת מלא בכינוי הזה. מוזר. מקווה שהאקדמיה תגלה לי את שמה של אותה טבעת, או תחליט להמציא לה שם, אם אין עדיין.
 
ואיך אני יודעת שאותה טבעת עשויה ברזל, כי אצלי היא חלודה כבר כמעט מאז ומתמיד. אז שמחתי לראות שגם בתמונה בגוגל היא חלודה. אבל זה לא מפריע לה לבצע את תפקידה, כמובן.
 
בינתיים, בזכותך, למדתי בוויקיפדיה את מקור שם החברה הוותיקה פלאלום.
וגם, שניתן להכין בסיר הפלא עוד דברים שלא חשבתי עליהם כלל: "בנוסף לאפייה, סיר הפלא הוא אמצעי יעיל לבישול ירקות, קטניות ואורז בשכבות." וכו'.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עשוייה ברזל כי הוא מעביר חום טוב (הבעיה שמחליד)'
עשוייה ברזל כי הוא מעביר חום טוב (הבעיה שמחליד)
18/05/2020 | 15:22
2
18
נירוסטה אינה מעבירה חום בצורה טובה
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהה. אז למדתי ממך עוד דבר חדש.'
אהה. אז למדתי ממך עוד דבר חדש.
18/05/2020 | 16:29
1
20
 
זה שברזל מעביר חום טוב, אני יודעת.
אבל לא ידעתי שנירוסטה לא מעבירה טוב את החום. כנראה בגלל הכרום שהיא מכילה בנוסף לברזל.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נירוסטה איכותית לא מכילה ברזל, אלא סגסוגת ברזל אפשר לדעת'
נירוסטה איכותית לא מכילה ברזל, אלא סגסוגת ברזל אפשר לדעת
18/05/2020 | 17:14
19
אם הנירוסטה איכותית בעזרת מגנט (מגנט לא נמשך לנירוסטה)
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'חחחחחח את הכינוי הזה לא שמעתי אף פעם.'
חחחחחח את הכינוי הזה לא שמעתי אף פעם.
18/05/2020 | 08:57
11
לצפיה ב-'שלחתי מייל עם שאלה בעניין כלי המתכת לאקדמיה ללשון העברית.'
שלחתי מייל עם שאלה בעניין כלי המתכת לאקדמיה ללשון העברית.
18/05/2020 | 02:16
26
 
זו הפעם הראשונה ששלחתי אליהם שאלה. וזה לא הכי נוח, אבל צלחתי לבסוף את מילוי הפרטים הנדרשים ואת התקלה הטכנית הקטנה שקרתה באמצע.
 
עד עכשיו הייתי שואלת את הפרופסור בעצמו. אבל לא רוצה להטריד אותו עם שאלה אחת בלבד. בעבר אספתי כמה שאלות אליו ביחד. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'קודם כל אני שמח שחזרת! עד כמה שזכור לי'
קודם כל אני שמח שחזרת! עד כמה שזכור לי
18/05/2020 | 08:55
21
39
השימוש בסיר פלא דורש את הצלחת הזו, אין לי ספק שאם תניחי את הסיר ישירות על הפלטה העוגה תישרף למטה.
החור באמצע הצלחת מנווט חלק מהחום כלפי מעלה.
נסי לקנות צלחת כזו אולי באחד השווקים באחד הכפרים ערביים או הדרוזיים.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה, אבי. (בינתיים, לפחות). '
תודה, אבי. (בינתיים, לפחות).
18/05/2020 | 12:50
20
54
 
לא זו הבעיה. יש לי סיר פלא, ויש לי גם אותה "צלחת" מיוחדת. מה שאין לי, זאת כירת גז. במקומה, יש לי כבר כמה שנים כיריים חשמליות, אשר נראות כמו פלטת זכוכית מלבנית, עם שני גופי חימום.
 
וגם אני חוששת שאם אשים את סיר הפלא ישירות על הכיריים, העוגה (או הפשטידה) תישרף, וגם את הסיר לא אצליח לנקות כבר. השאלה, אם במקרה שאנסה לשים את ה"צלחת" על גוף החימום, ועליה את סיר הפלא, זה כן יצליח.
 
קיבלתי אתמול הזמנה משופרסל אונליין, אבל גבינה צהובה אחת היתה חסרה להם במלאי, והשנייה, (באריזת ואקום!) היתה פתוחה, אז לא אשתמש בה. וגבינה מלוחה, שכחתי בטעות להזמין. אז אצטרך להמתין עם הנסיונות, עד שאחותי או חתני הצעיר יקנו לי. ילדיי לא מרשים לי עדיין להיכנס לחנויות, סופֶּרים או מספרה.
 
לכן הסתפרתי בעצמי, ויצא בסדר גמור! 
אפילו כתבתי וואטסאפ לספר הנחמד שלי, סיפרתי לו על כך + תמונה שלי אחרי התספורת, וקבענו שאחזור כשיירגע המצב. (:
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לאחר ברור, סיר פלא לא מתאים לכיריים חשמליות'
לאחר ברור, סיר פלא לא מתאים לכיריים חשמליות
18/05/2020 | 15:19
1
21
גם אם הוא יושב על ה"טוסיק" שלו. כי רק התחתית תאפה
מה שכן ,ניתן לאפות בסיר הפלא בתנור אםייה ואין צורך ב"טוסיק"
מתכונים >>
לצפיה ב-'אהה. תודה רבה לך על הבירור'
אהה. תודה רבה לך על הבירור
18/05/2020 | 16:50
26
 
ואם כך, חסכת לי את הניסיון.
 
אבל אם כבר אחליט להפעיל את תנור האפייה האיטי שלי, לא אשתמש בתוכו בסיר הפלא, אלא בתבנית פיירקס, למשל. שאותה יהיה לי גם הרבה יותר קל לנקות לאחר מכן. 
 
צילמתי עכשיו את שני סירי הפלא שלי: הרגיל + טבעת ה"ארובה" שלו, וסיר פלא קטן לבובות, שנשברו לו הידיות, שהיה של הילדים שלי.
כשאני הייתי ילדה, היה לי גם סיר פלא, אפילו קצת יותר קטן, ועם מכסה בצבע כסף, ולא בצבע אדום. ואמא שלי הטובה, היתה אופה כל יום שישי עוגת שמרים בסיר הפלא, ושמה מהבצק גם בסיר הפלא הקטנטן שלי, שאותו הניחה על סיר הפלא הגדול, וכך היתה לי עוגה אפויה קטנטנה פרטית, על צלחת קטנה, לבובות ולי! כל כך שמחתי על כך בכל שבוע מחדש!
 
הנה, לא התעצלתי, הורדתי מארון גבוה וצילמתי אותם:
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אז גם את כמו זוגתי ממש בפאניקה.'
אז גם את כמו זוגתי ממש בפאניקה.
18/05/2020 | 17:17
17
25
יקח הרבה זמן, כנראה עד שנחזור לחיים נורמאליים.
אנחנו מרבים בשתיית לימונדה חמה אותה אנו מכינים מכל הלימון כולל הקליפה.
השימוש בלימון מאוד מומלץ כיום בתקופת הקורונה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תמיד, ללא קשר לקורונה, אני רוחצת את כל הירקות והפירות'
תמיד, ללא קשר לקורונה, אני רוחצת את כל הירקות והפירות
18/05/2020 | 23:25
14
107
 
היטב במים ובסבון כלים, כמו שלמדתי לפני שנים רבות מהוריי.
גם את הירקות והפירות שאת הקליפות שלהם לא אוכלים. כגון אבטיח, מלון, בננות, תפוזים ושאר פירות הדר וכו'. כי הם נוגעים אחד בשני, אז, גם אם לא אוכלים את הקליפות, הן חייבות להיות נקיות.
 
אבל עכשיו, בתקופת הקורונה, השתגעתי לגמרי.
רוחצת גם את האריזות של כל מה שנכנס למקרר: שקיות או קרטונים של חלב, אריזות של גבינות, יוגורט, שקיות של ירקות קפואים, מוצרי עוף באריזותיהם. הכל!
 
וגם בקבוקי מיץ ענבים, סודה, קופסאות שימורים, צנצנת חרדל, קופסאות פלסטיק שמכילות תבלינים.
 
יש דברים יבשים, שאותם אני לא רוחצת, אלא פותחת בזהירות את העטיפות, ושופכת ישר לתוך קופסאות פלסטיק. למשל: סוכר, קמח מצה, אורז וכד'.
 
לימונים, גם אני אוכלת בשלמותם, ללא כל קשר לקורונה. כלומר, אם הקליפות עבות, ואז הן טעימות יותר אפילו מהלימון עצמו. אם הן דקות, אז קצת פחות. ויש לי לימונים אחדים, שאני מתכוונת להקפיא בפרוסות סתם כך ו/או לכבוש בצנצנות ולהקפיא.
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם אצלינו אנו נוהגים כך, עם הקפדת יתר בימים טרופים אלה!'
גם אצלינו אנו נוהגים כך, עם הקפדת יתר בימים טרופים אלה!
19/05/2020 | 09:36
1
6
לצפיה ב-''
19/05/2020 | 14:17
2
לצפיה ב-'זו טעות לדעתי כי בכך מונעים מהגוף לפתח מערכת חיסונית'
זו טעות לדעתי כי בכך מונעים מהגוף לפתח מערכת חיסונית
19/05/2020 | 14:39
11
8
לצפיה ב-'במקרה זה אני לא מסכימה איתך. אני מודעת לכך שלא צריך להיות '
במקרה זה אני לא מסכימה איתך. אני מודעת לכך שלא צריך להיות
19/05/2020 | 14:52
10
16
 
יותר מדי סטריליים. ולכן אני לא מתרגשת מדברים אחרים. סתם דוגמאות: לאכול פירות ישר מהעץ (במקומות שבהם לא מרססים), אני אוהבת. כנ"ל לגבי הוצאת ירקות (כגון גזר, צנונית) מהאדמה, לנגב מהם מעט את האדמה ולאכול. (בעבודה בגן הירק בקיבוץ הייתי מנקה על מכנסי העבודה שלי).
או לאכול משהו שנפל על הרצפה, אם היא אחרי שטיפה.
 
אבל ירקות ופירות שאותם מרססים, ובעיקר אחרי שהמוני קונים נוגעים וממששים אותם - זה מה זמגעיל אותי וגורם לי לרחוץ היטב. 
ועכשיו עם הקורונה, אני בסוג של חרדה.
 
אבל למערכת החיסון שלי אני לא דואגת. כי עושה לעצמי סוויצ'ים שונים בראש בתקופות רגילות ולא "קורוניות". עצם אכילה במסעדות או בבתי קפה, זה סוג של פשרה עצומה מבחינתי. מאד מאד לא אוהבת את זה. אבל אם מגיעה, מסיבות חברתיות, אני מחליטה מראש לא לחשוב מי ואיך הכינו את האוכל/שתייה. לא באמת סומכת על העובדים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'כוונתי לא היתה למרוססים, ציינת שגם את קרטון'
כוונתי לא היתה למרוססים, ציינת שגם את קרטון
19/05/2020 | 16:11
1
10
החלב את שוטפת וזו כוונתי
מתכונים >>
לצפיה ב-'נכון, ציינתי זאת. אבל את זה אני עושה כמובן רק עכשיו,'
נכון, ציינתי זאת. אבל את זה אני עושה כמובן רק עכשיו,
19/05/2020 | 16:41
10
 
בתקופת הקורונה. בחיים הרגילים, אני רוחצת יסודית, רק את הכלים, ואת הפירות והירקות. 
הרחיצה הנוכחית, של אריזות החלב ומוצריו, ומוצרי העוף להקפאה וכאלה שציינתי, היא רק בגלל החשש שלי (המוגזם או לא? עדיין לא ברור) מנגיפי הקורונה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם אם הרצפה לא לגמרי שטופה תמיד את יכולה לסמוך'
גם אם הרצפה לא לגמרי שטופה תמיד את יכולה לסמוך
19/05/2020 | 17:21
3
13
 
על חוק ה5 שניות וממשיכו חוק האיגואנה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'על חוק ה-5 שניות שמעתי, אם כי לא מאמינה בו. אם זה משהו שאפשר'
על חוק ה-5 שניות שמעתי, אם כי לא מאמינה בו. אם זה משהו שאפשר
19/05/2020 | 17:41
2
17
 
לשטוף, אני שוטפת. ואם לא - רק עושה 'פֿוּ' או מנגבת קצת ביד, כאילו לצאת ידי חובה. (:
אבל מה זה חוק האיגואנה? יש באמת כזה? לחפש בגוגל, או שתגלה לי?
 
כי כרגע אני לא רוצה לדחות, אלא הולכת לבשל מרק מקיטניות שהשריתי החל מאמש במים (עדשים כתומות, עדשים שחורות ומש). החלפתי להם את המים פעמיים, ובמים השקאתי את העציצים. ובינתיים - כי לא היה לי זמן לבשל אותן מוקדם יותר - הן התחילו לנבוט כך שהרווח כפול.
 
החלטתי בגלל מזג האוויר, לא להכין מהן נזיד, אלא איזשהו מרק, כולל בצל קצוץ מטוגן, ולהוסיף לעדשים גזר, סלרי ומעט תפוחי אדמה.
וכדי לקבל חלבון משובח, אבשל בנפרד גם אורז בשמתי, עם מעט "אורז" בר או פרא(?) שחור. וסתם כך, גם מעט מאד חמוציות בתוך האורז. לא בא לי לבשל את האורז עם הקטניות ביחד. אם היו לי גריסי פנינה, אותם כן הייתי מבשלת ביחד.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני הייתי מכין מהקטניות המונבטות סלט חי כלשהו'
אני הייתי מכין מהקטניות המונבטות סלט חי כלשהו
19/05/2020 | 18:15
1
17
 
לגבי חוק 5 השניות (וסעיפי המשנה שלו) אז זה הולך ככה.
 
  • במידה ונפל משהו על הרצפה ומרימים תוך 5 שניות ניתן לאכול ללא שטיפה.
     
  • במידה ועברו יותר מ5 שניות החוק הופך אוטומטית לחוק 15 השניות.
     
  • במידה ועברו יותר מ15 שניות החוק הופך באופן אוטומטי לחוק האיגואנה כלומר ניתן להרים ולאכול ללא שטיפה כל זמן שלא עברה בקרבת מקום איגואנה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'חח. נחמד! '
חח. נחמד!
19/05/2020 | 19:32
11
 
האמת שבכלל לא חשבתי על סלט קיטניות מונבטות. כי הפעם, או הפעמים היחידות שבהן אכלתי משהו כזה, היו לפני כחמש שנים, כשהייתי בקורס עשרה ימים של ויפאסנה, בסמוך לקיבוץ דגניה ב'.
 
לאורך כל הקורס אוכלים רק אוכל טבעוני או צמחוני, אני קצת מבלבלת ביניהם.
כל האוכל בריא, ומוכן בהקפדה רבה (לפי תפריטים שווים ומדויקים בכל העולם), ובאהבה רבה, ע"י מתנדבים.
 
אז שם מנביטים קטניות שונות לתבשילים ולסלטים. אני זוכרת רק שהאוכל היה טעים מאד. לא זוכרת בדיוק את סלט הקטניות, וחושבת שהטעם של קטניות לא מבושלות אינו מושך אותי במיוחד, אבל אכלנו את זה עם עוד דברים, כמו למשל בטטות אפויות, כך שבסך הכל היה ממש טוב.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'את יכולה שלא לקבל את מה שכתבתי, אבל'
את יכולה שלא לקבל את מה שכתבתי, אבל
20/05/2020 | 10:48
3
12
סטריליות יתר פוגעת בבניית המערכת החיסונית של הגוף, זו עובדה .
מתכונים >>
לצפיה ב-'shlang, אני *כן* מקבלת את דבריך נגד סטריליות יתר! בהחלט כן.'
shlang, אני *כן* מקבלת את דבריך נגד סטריליות יתר! בהחלט כן.
20/05/2020 | 14:34
2
7
 
רק לא יכולה כרגע, בתקופת הקורונה, לוותר על מה שפירטתי כבר לעיל. כי אני בחרדה מהנגיף הבלתי נראה והבלתי מוכר הזה, ששונה מכל מה שאנחנו מכירים ויודעים.
 
גם את ילדיי גידלתי בהתחלה, כתינוקות רכים, בסטריליות. אבל ברגע שהתחילו לזחול על הרצפה, שחררתי בהדרגה, כי אני מודעת לצורך לא להזניח את ההתפתחות הטבעית של מערכת החיסון.
גם מבחינת הלבוש, לא הלבשתי אותם בשכבות יתר, אלא בהתאם למזג האוויר. כלומר, לא חם מדי בחורף, וקל מאד בקיץ. ואכן, זה הוכיח את עצמו.
 
זה מזכיר לי סיפור ישן נושן ששמעתי מהוריי פעם, על הורים לפָעוֹטה (בת בכורה שלהם), ששמרו עליה בסטריליות, עד שראו אותה פעם אוכלת מתוך הצלחת של הכלב. ומאז יָרדו מהסטריליות. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'סטריליות או לא העיקר זה רק בריאות'
סטריליות או לא העיקר זה רק בריאות
20/05/2020 | 21:24
1
4
לצפיה ב-'תודה. ונכון! (:'
תודה. ונכון! (:
21/05/2020 | 18:50
3
לצפיה ב-'מבקשת הסבר: "השימוש בלימון מאוד מומלץ כיום בתקופת הקורונה."'
מבקשת הסבר: "השימוש בלימון מאוד מומלץ כיום בתקופת הקורונה."
19/05/2020 | 02:54
1
19
למה? מי אמר?
מה ההבדל (בשימוש בלימון בין ימי קורונה לימים רגילים)?
אני בעד, אוהבת לימונים, בסלט ותבשילים ולימונדה ומשקאות,
רק לא מבינה את השייכות, אתה המלצת? הרופא? מי ולמה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בכתבות באינטרנט מומלץ כיום במיוחד לצרוך לימונים'
בכתבות באינטרנט מומלץ כיום במיוחד לצרוך לימונים
19/05/2020 | 09:35
16
קודם כל ויטמין סי הוא חיסון טבעי נגד מחלות ובמיוחד שפעת והקורונה שהיא בת ממשפחת השפעת.
בנוסף מומלץ לגרר עם מיץ לימון.
היו עוד המלצות לגבי השימוש בלימון, כמו שימוש במיץ לימון לשיער, אם אמצא את הכתבה הספציפית, מבטיח להביא קישור.
ובלי שום קשר לקורונה, מומלץ לשתות מיץ לימון או לימונדה מלימון טבעי.
אך ........... כמו בכל דבר, ללא הגזמה!
לפני ששלחתי מצאתי קישור עם מספר כתבות על יתרונות הלימון!
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'ולמה שלא תאפי את העוגה בסיר פלא בטוסטר אובן?'
ולמה שלא תאפי את העוגה בסיר פלא בטוסטר אובן?
18/05/2020 | 18:03
4
31
הדבר היחיד שצריך לשים לב, זו טמפרטורת האפיה.
היות וחלל טוסטר אובן קטן מזה של תנור, אז צריך לכוון לטמפרטורה נמוכה יותר.
ואני אופה לא פעם בסיר הפלא הישן בתנור, ללא ה"טבעת" טוסיק.
זה היה חשוב להשתמש בה כאשר אפו על פתיליה או גז, בתנור אין צורך.
שימוש נוסף לסיר פלא פרט לעוגות - אמי היתה מכינה צימס עם מעין בצקניות מעל הגזר בסיר פלא.
גם שאריות אוכל שנשארו - הפכו בסיר הפלא למאכל  שהיא קראה לו auf lauf.
רעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'Auflauf = תבשיל בגרמנית '
Auflauf = תבשיל בגרמנית
18/05/2020 | 18:37
8
לצפיה ב-'תודה, רעיה! סיר הפלא עם המכסה, יהיה גבוה מדי עבור'
תודה, רעיה! סיר הפלא עם המכסה, יהיה גבוה מדי עבור
18/05/2020 | 23:50
2
22
 
הטוסטר אובן שלי.
בתנור, או בטוסטר אובן, אני מעדיפה לאפות בתבניות, ולא בסיר הפלא, כי אותו הרבה יותר קשה לנקות. מה שכן, בא לי היום רעיון, שמתישהו, אולי אסע אל הבת הצעירה שלי, שגרה בעיר סמוכה. ואבקש לאפות אצלה, על כירת הגז, בסיר הפלא שלי (עם אותה טבעת, כמובן), פשטידת איטריות עם גבינות שונות, ביצים, מלח ופלפל שחור.
זה משהו שאמא שלי היתה מכינה לנו פעמים רבות, ומגישה עם סלט עגבניות ובצל ירוק, או עם סלט חסה.
כולנו אהבנו את זה מאד. ואני יודעת שאם אביא פשטידה כזאת לאחי הגדול, ועוד בתוך סיר פלא, זה ישמֵח אותו מאד מאד. שמתי לב שהוא מתגעגע לאוכל הפשוט והטעים, שאמא שלנו היתה מכינה. וכיוון שהוא חבר קיבוץ, האוכל שם שונה לגמרי. 
 
רציתי לכתוב לך ש-auflauf זה בגרמנית תפיחה או תבשיל. ואז ראיתי שאבי TCHM, כבר הקדים אותי בכך. (:
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הרעיון המקסים שתביאי לאחיך פשטידה של אמא,'
הרעיון המקסים שתביאי לאחיך פשטידה של אמא,
21/05/2020 | 11:03
1
9
הזכיר לי: מכרה שלי סיפרה שאת האזכרה לאמא שלה הם עורכים בארוחה שמורכבת כולה, מתחילתה ועד לקינוח, ממאכלים שהאמא נהגה להכין.
כמובן שגם לאורך השנה כולה הם מכינים פה ושם מתכונים שלה, אבל באזכרה זה אך ורק מאכלים ממתכונים כאלו. 
ואין שום דבר בעולם שמקרב אותם יותר מזה לזכרה וזה לזה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
21/05/2020 | 18:49
5
 
כן, הוא בעצמו כבר סבא לנכדים רבים, אבל נראה לי שמתגעגע עד היום דווקא לאוכל הפשוט והצנוע, שאכלנו בבית הורינו כשזמנים היו קשים יותר.
אז אפילו אם אכין לו (כמו אמא) כוס חלב קר עם פרוסות בננה דקות וכפית סוכר, הוא יתמוגג מנחת. 
 
נחמד מה שעושים באזכרות לאמא של המכרה שלך.
אנחנו עושים כבר שנים אזכרות מכובדות מאד להורים שלנו. אבל כיוון שאנחנו, ברוך ה', משפחה ממש גדולה - שלושה דורות צאצאים של ההורים - לא חשבנו על רעיון  כזה של ארוחות. אלא כל אחד מכין משהו או כמה דברים. פשטידות, סלטים, מרקים, עוגות/עוגיות, ירקות חתוכים, פירות. וקונים לחמים, שתייה קלה, שוקו, ופינת שתייה חמה.
 
כשחוזרים מבית העלמין, נוסעים אל אחי או אל אחותי, מסדרים ומתכבדים במה שהכנו והבאנו. ואז מישהו מהמשפחה מלמד משניות לזִכרם. ואחרי זה יש "תוכנית אמנותית"  - כל שנה בנושא אחר שקשור אל הורינו - ובה אנחנו מרצים ומספרים הרבה עליהם, לפעמים גם עם מצגות, ומשתפים את הדור הצעיר ואת ילדיו. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה מה שמצאתי'
זה מה שמצאתי
21/05/2020 | 23:54
2
7
            
“סיר פלא” הוא סיר לאפייה על גבי פתיליה, גז וסוגי כיריים אחרים, ששימש בישראל של תקופת היישוב ועד שנות ה-70 של המאה ה-20, במטבחים שטרם היו מצוידים בתנורי אפייה.
בין המשתמשים בו היו שכינוהו בשמו הגרמני: “וונדרטופ” (Wundertopf).
סיר הפלא שימש בעיקר לאפיית עוגות, אשר עקב צורתו נאפו כטבעת חלולה.
הסיר עגול, במרכזו חלל עגול הבנוי כארובה. נלווה לסיר מכסה תואם, כשל סירים רגילים, ללא פתח מרכזי. 
הסיר לא מונח ישירות על הכיריים אלא על גבי טבעת מתכת רחבה, ששוליה הפנימיים מתרוממים לארובה. טבעת זו מפרידה בין הסיר לכיריים ועל ארובתה מורכב הסיר.
הטבעת נועדה לספוג ולפזר את החום, כך שהעוגה לא תצא אפויה מדי באמצע ולא אפויה מספיק בשוליה. האפייה נעשית בדרך כלל על להבה בעוצמה נמוכה וכשהמכסה סגור.
הוצאת העוגה מהסיר נעשית על ידי הפיכת הסיר מעל צלחת או מגש.
כדי שפעולה זו תתאפשר יש לשמן היטב את הסיר ולקמח טרם הכנסת בלילת העוגה, ולפני הוצאת העוגה האפויה יש להעביר סכין בין שוליה לבין דפנות הסיר על מנת לנתקה מן הדופן.
כיום ישנן משפחות דתיות המשתמשות בסיר פלא לאפייה בפסח, על מנת לוותר על הצורך בהכשרת התנור לפסח.
ב"סיר פלא", ניתן לאפות עוגות בחושות, עוגות טורט ועוגות שמרים.
ניתן להשתמש בסיר גם לאפייה בתנור, אך ללא המכסה והטבעת הנלווית.
עוגות הנאפות ב"סיר פלא" יוצאות, אווריריות וגבוהות, בטעם של פעם.
 
באתר קוקסטוק מדברים על סיר פלא מאלומיניום איכותי ועבה, מתאים לאפיית עוגת טורט בתנור, על הגז, כיריים חשמליות ואפילו לאינדוקציה!!! כמובן גם מתאים לפשטידות ותבשילים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה, חנה. גם אני מצאתי וקראתי את זה, וגם זוכרת מניסיון.'
תודה, חנה. גם אני מצאתי וקראתי את זה, וגם זוכרת מניסיון.
22/05/2020 | 14:22
4
 
מה שחידשת לי, אלה שתי השורות האחרונות שהבאת, שבהחלט מעניינות אותי מאד.
 
"באתר קוקסטוק מדברים על סיר פלא מאלומיניום איכותי ועבה, מתאים לאפיית עוגת טורט בתנור, על הגז, כיריים חשמליות ואפילו לאינדוקציה!!! כמובן גם מתאים לפשטידות ותבשילים".
לא מכירה את אתר "קוּקסטוק", אבל מיד אחפש אותו בגוגל. (:
 
תודה לך! 
מתכונים >>
לצפיה ב-'מצאתי את האתר, חנה, וגם את מה שכתבת בקשר לסיר הפלא המיוחד'
מצאתי את האתר, חנה, וגם את מה שכתבת בקשר לסיר הפלא המיוחד
22/05/2020 | 14:42
5
 
הזה, שעולה -.109 שקלים. הוא נראה נהדר!
 
אך כיוון שאני לא מתכוונת לחזור לאפייה רצינית, לא סביר שאקנה אותו לעצמי. (:
מתכונים >>

הודעות אחרונות

18:39 | 26.05.20 רקאני7
16:32 | 26.05.20 ליאור בראל
08:30 | 26.05.20 מיכאל לנג
14:01 | 23.05.20 אבי בן 1231
11:48 | 22.05.20 מיכאל לנג
20:18 | 20.05.20 ארתור דנט24
19:10 | 20.05.20 מיכאל לנג
09:18 | 18.05.20 אבי בן 1231
11:45 | 13.05.20 מיכאל לנג
11:29 | 13.05.20 מיכאל לנג
09:11 | 12.05.20 אבי בן 1231

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ