ישראל מבשלת

ישראל מבשלת

התכנית רצה כבר מלפני חג הפסח...
1. חלק מהמתכונים פשוט לבושת השפים: חיים כהן או אהרוני, מכינים סלט. עומדים וקוצצים 4-5 עגבניות, 3 מלפפונים וכו'. ואח"כ מכינים טחינה: טחינה גולמית, מים, לימון...
תעשו לי טובה, אני לא צריך שף של מאסטר שף, ו-20 דקות מסך כדי ללמוד איך מכינים סלט או טחינה. זו בושה למגישים, לשפים ולנו.
2. שאלות מהצופים:
תמיד מגיעות שאלות: במה אפשר להחליף את ה-...ועונים להם. אז במקום קמח, אפשר לשים חול? או במקום כרובית, אפשר לשים תפ"א? ובמקום חמאה אפשר לשים מרגרינה? וכך הם מדרימים למי שטבעוני ושואל אם אפשר לעשות קציצות בשר מטופו, ולמי שחולה צליאק, האם יש תחליף לקמח (כן, קמח טירס, קמח תפ"א, חול ים).ןכך זה ממשיך.
חברה. כל מתכון, מכוון לטעם מסויים. החלפת כוסברה בפטרוזליה? זה ירוק, עלים קטנים, אבל הטעם שונה מאוד.
מתכון קלאסי, כמו סלט וולדורף, בלי הדובדבן למעלה זה סלט וולדורף! תקרא לזה אינטיפדה, הודנה, גמילות חסדים או כיפה סרוגה. אל תקרה לזה בשם המסורתי כי זה כבר לא! וזה נכון לרוטב אלפרדו (שבמסעדות לקחו את הדרור לעשות ממנו רוטב שמנת חמאה עם כל תוספת!), או מסעדות זבלה כמו ג'ירף, שמתהדרות בסינטה סצ'ואן, רק בשיחה עם השף הראשי זה בכלל "פיוזן". אז למה לקרוא לזה בשם מחייב. תקרא לזה ביצים פיוזין של השף הראשי.
3. רוב התכניות ממש כאוטיים. הזמן לא מספיק, לא מוצאים דברים אין סדא ואין תוצאות יפות לפני סיום התכנית! למה?
חיים כהן אמר שהוא מתאמן לפני. זה ממש לא נראה כך.
חיתוך?
שמעתם שפים מקצועיים של מאסטר שף על חיתוך מוקדם ןהכנתם לפני הבישול?
כן, השם של זה הוא מזון פלאס: Mise en place
https://en.wikipedia.org/wiki/Mise_en_place
כנ"ל מכסים לסירים, כערות הגשה, את המערוך, מצרכים במקרר שחיים כהן ואהרוני מחפשים בעומר המקרר וכך אנו צופים ב-50 דקות של זמן לבטלה.
זה חמור כמעט כמו זרע לבטלה...בעצם זו אוננות עם בישול בפני חצי מדינה!
4. ואחרונה ג'קי!
זו חובבנות לשמה. אדם שלא למד מעולם בישול (או בכלל), מזמין אורחים כדי להרגיש מעליהם, מתנהגת כמו פריחה מרוקאית - שכונה: מוסיקה, מוסיקה

ובעיקר, רוב המוצרים זו פרסומת גלויה.
 

shlang

New member
המשפט האחרון שלך אומר הכל, זה הכל פרסומת

ברגע שהשף אומר שצריך סכין חדה, מייד המצלמה מתמקדת על הסכין והכיתוב שעליה, כל המוצרים מסופקים ע"י יצרני המזון ולכן צילומי התקריב עליהם, הבישול ותיאור הכנת האוכל הוא משני וכמעט חסר חשיבות.
 

פונדיצ'רי

Active member
ההערה גזענית שלך בסוף, מיותרת

אולי הגברת לא מעודנת מספיק לטעמך ואולי לא מספיק מקצועית אבל אין צורך להתנשא ולהשתלח. יש מקום לכולם בתכניות הבישול.
תאר לך שמישהו מפורום שכן יכתוב על מנהל פורום "מתכונים", ההונגרי הצועני השרלטן.
 
זה פגע בציפור נפשך?

"זו חובבנות לשמה. אדם שלא למד מעולם בישול (או בכלל), מזמין אורחים כדי להרגיש מעליהם, מתנהגת כמו פריחה מרוקאית - שכונה: מוסיקה, מוסיקה".

חובבנות - לך ולמד בישול ותראה שהיא לא למדה! היא גם לא אמרה שלמדה. מהבית, אמא, סבתה וכו'.
היא מתנשאת על האורחים שלה. בין אם משפחה (בעיקר) אך גם על זרים. מחלקת להם את העבודות "הפחות נחשבות" והיא מנהלת! סליחה גברת, זה לא מנומס וזה לא ארוח, אולי ארוח מרוקאי!
והיא אכן מתנהגת כמו שכונה. אין תרבות, אין גישה יש חרטה ובטטה.

התבלבלת. אני לא מנהל פורום מתכונים. זה יאיר, ואני לא מבין למה אתה מכוון אליו? הוא לא כתב כלום שיביא לך את החלסטרה של ז'וז'ו.

ושורת הסיכום:
הבנתי. אוכל מרוקאי טעים ומלא טעמים. אבל זה בעצם One trick dog
שמן (מהברז השלישי), פפריקה, כורכום, כמון מזרחי, כוסברה, חריף, עגבניות ופלפל, ונותר לצעוק BB ולהחליט אם זה יהיה דג מרוקאי, עוף מרוקאי או אונס קבוצתי בקריסין.
 

פונדיצ'רי

Active member
אני לא

מרוקאית. צפיתי בה קצת, בזמנו, כשהתפרסמה במאסטר שף. אני גם לא צופה בתכניות בישול. ( מעדיפה תכניות תיעודיות וסדרות).
רק סולדת משפה גזענית.
&nbsp
 
מעניין

זה מה שהחרדים אמרו להגנתם, כאשר לא נשמעו להוראות משרד הבריאות והתנהלו באופן מסוכן לבריאות הציבור.
כך היה כאשר סגרו את בני ברק, וכאשר התנגדו לסגור שכונות במקומות אחרים, כמו בית שמש, ירושליים וכו'.
אז נותרה הגזענות, להגן עליהם מעצמם. ליצמן חלה. וההנהגה שלהם שתקה. עד שלפני כמה ימים גם השר דרעי וגם הרב לאו, בתזמון מרתק, הודיעו ש-70% מהנדבקים והמתים הם חרדים!
ואז חשבתי לעצמי, זה לא באמת, זה רק בגלל הגזענות ואולי קצת ב"ה!

המגננה מאחורי שמלת הגזענות מרתקת. היא הייתה מרתקת גם בניו יורק כאשר המושל (קומו) הגיב להלוויה המונית שם (מוכר לך...? היה לנו גם מזה) ואז מה אמרו החרדים: גזענות אנטישמית...השבוע שמעתי שמתו יותר מ-1,000 איש מהמגזר. המצב היה כ"כ נפלא, שבחדרי המתים, שמו 4 גופות בתא קרור אחד מחוסר מקום.
כן, הם מתו בגלל הגזענות, השגחה פרטית וקצת קורונה.

כל תקופת בית הספר במיוחד סביב השואה וכו', ניסו להסביר לי למה היתה אנטישמיות. ולא הבנתי. אני מביט במרקע ורואה את החרדים בל"ג בעומר בהר מירון, בבית שמש ובי-ם, ולא צריך להסביר. עכשיו אני מבין למה יש אנטישמיות.

ה-Politically correct, טוב עד שהוא פג תוקף. כאשר אדם מתנהג "שכונה" לא אכנה זאת אצילות, למען אילו שחושבים שלהגיד את האמת זו גזענות.

זו הנקודה שבה להצדיק ולהגן על שקר נתעב, בעיני אחדים נחשבת לאצילות נפש.
ובעיני אחרים, זה עדין רק שקר נתעב...
 

פונדיצ'רי

Active member
אדם ניכר בשפתו

ושפתך מעידה עליך יותר מאשר עליה. יכולת פשוט לומר שהיא לא מקצועית או ללא עידון . לא צפיתי, אז לא יכולה לומר. ממה שאני זוכרת, היא אשה צעירה, שלמרות שלא נולדה עם כפית כסף בפה, עשתה עם עצמה משהו. תאהב או לא.
בינתיים לא יזיק *לך* ללמוד קצת דרך ארץ.
 
אכן דרך ארץ

גם זה חסר לג'קי.
זה נחמד שיש אנשים שמתיפיפים בכך שלא מדברים על זה, אז לא קיים...
ואם זה קיים, לי אין בעיה להגיד: שכונה.
ואיך זה מתקשר עם מה היא נולדה בפה או לאן הגיעה?
יש לנו לצערי ר"מ שהגיע ממוכרן רהיטים להיות ר"מ נצחי עם 3 כתבי אישום ועושה במדדינה כבתוך שלו. את מפרגנת לזה?
אני לא. אני בחרתי ב-"רק לא ביבי".. ואז גיליתי שהשוונץ התנהג כמו ביצה במחבת והתהפך (תאור של עופר שלח?).
 

ornme1

New member
בקשר ל'ישראל מבשלת', התוכנית נועדה להמתיק את ימי הסגר

שהיו לא פשוטים.
אנשים שעיסוקם סביב האוכל (מיכל אנסקי אינה שפית במקצועה) פתחו את ביתם, ללא שכר, ובישלו.
בעיני, חיפוש המערוך של חיים כהן, קולט האדים הבעייתי במטבח הדירה השכורה של אנסקי והמיקום הלא נוח של התנור במטבחו של אייל שני דווקא תרמו לתחושת ביחד שהייתה חלק ממטרות התוכנית.
וחלק מהמתכונים שבישלתי מהתוכנית היו טובים וטעימים לי.
באשר לג'קי - היא ללא כל ספק צבעונית ושמחה. לא בדיוק שפית, אבל מלאת חיים, חרוצה, ומאוד כישרונית. עובדה. יש לה קהל. אחרת לא היו מעלים תוכניות שלה.
אני באמת לא מוצאת טעם בלהשתמש במילות גנאי לדמות חיובית כזו.
באשר לראש ממשלתנו - תיקון קל. לא בדיוק מוכרן רהיטים אלא אדריכל, שסיים תואר באדריכלות (חמש שנות לימוד אקדמיות), ובתחילת דרכו עסק בעיצוב פנים עבור מפעל רהיטים.
ואין לזה כל קשר לדעותי הפוליטיות.

בכללי, אם רוצים שלדברינו תהיה תהודה כלשהי, עדיף לא להשתלח שלא לצורך ולנסות להצמד לעובדות.
 

מיקהפ

New member
בטח שיש קשר לדעות פוליטיות.

מאיפה לקחת את ההשכלה שלו באדריכלות?
אין לי מושג אם מכר מזרנים או עסק בעיצוב, גם באתר הרשמי כתוב ברור שזה תואר ראשון. (יש גם אחרת, שם אולי תואר שני)
אם אתה יודע אחרת, סימוכין בבקשה.
ומה שייך בכלל בפורום הזה מוכר מזרנים או רה"ם עם נזקים ארוכי טווח?
 

ornme1

New member
זה משהו שהתפרסם. הוא בוגר MIT באדריכלות,

זויש לו גם תואר שני. ונכון שהוא עבד ב 'רים'.היה שם אפילו חבר הנהלה, עד כמה שידוע לי.
לא בחרתי בו, אני לא מצדדת במעשיו, אני מאוד רחוקה פוליטית ממפלגתו,
חושבת שכהונתו כראש ממשלה לא בדיוק מתישבת עם כתבי האישום שלו ,
אבל
יש מספיק דברים נגדו. אין צורך להמציא נוספים.
 

ornme1

New member
חפשי בגוגל "השכלה ביבי נתניהו"

בעניין ההוכחה - כמובן שתעודות הגמר המקוריות שלו אינן ברשותי.
 
עובדות

https://he.wikipedia.org/wiki/בנימין_נתניהו
לא צריך לנחש. למד אדריכלות אך עסק בשיווק רהיטים. נעמיד את הדברים על דיוקם. הוא גם אחד מ-10 הגאונים עלי אדמות, ע"פ בוחר ליכוד מהפריפריה. אם תתקרב, תגלה שהוא עומד מאחורי הטרדת העד (פילבר) ובטח גם באיומים על חיי היועמ"ש ומשפחתו. הרי לא ימצאו לעולם קשר ישיר. אבל מה רע בעקיף?

לטובת בישול בתקופת הסגר של הקורונה. ללא ספק, שזה דורש בישול שונה ומיוחד. אין הוא דומה לבישול אחר, לפני הקורונה או בכלל. לו חי מר אסקופיה בתקופה של הקורונה, ספרו על הבישול היה נראה שונה בתכלית השינוי...
אין זה אפילו דומה לשום תכנית בישול בעולם: לא של ג'ימי אוליבר, פאולה בראש טוב, טורו והמטבח האסיאתי ועשרות אחרים. גם לא למתכונים שמבוצעים בצינור ע"י מקצוענים או חובבים.
שלנו מיוחד!
אין Mise en place וזה מרתק לראות סלב מקדיש רבע שעה (וגם רבע מהתכנית) לחתוך כמה עגבניות ומלפפונים או מערבב טחינה ומים, או מקלף תפ"א. לו הקורונה והשף הסלב, אילו פעולות שאף ישראלי לא ידע. שמח שהראו לי. מידע רב ערך שבלעדי הקורונה והשף, לעולם לא הינו יודעים. חבל ללכת כל פעם למסעדה ולשלם, רק בשביל לאכול קצת טחינה או סלט.
אתה משייך אי נוחות לתחושת הביחד? אופס, אני דווקא לא! לי הביחד נותן תחושה של נוחות ושל עוד...ולא הביחד של קרון רכבת צפוף. למשל לבשל עם ביתי או חברת חברים בסלון.
נפלא, לתאר בצבעוניות משהו פרימיטיבי שמתנהג כמו שכונה. כן, זה הדרבוקות של הנדל, לעומת הכינור של אנסקי. צר לי שאת עדין חושבת שפולקלור ותרבות הם אותו הדבר. מוסיקה, מוסיקה...במקום: מוסקה, מוסקה!
 

ornme1

New member
היה ברור מלכתחילה שזו תוכנית די מאולתרת, אז מה?

לא היו לתוכנית יומרות. צילומים כמעט ללא עלות שנתנה אפשרות לצופים רבים לבשל ביחד עם אנשים שזה עיסוקם.
לא מוצאת מקום לבקר את זה זה בצורה כל כך דקדקנית.
לא מכירה את הדרבוקות. יש ערך גם לעממיות. בוודאי שבמסגרת כזו.
לא יודעת מאין התעוררה הטינה הזו למיכל אנסקי.
 
הפוך גוטה: חיבה לכינור, לא לדרבוקות

בשכונה שבה נולדתי, נגנו על כינור ולא על דרבוקות.

ראית מנהרה?
לא הבנתי מדוע זה בחינם או בכמעט ללא עלות? האם זו תכנית בהתנדבות?
ציפיות:
כאשר מאגדים את ארבעת השפים השופטים במאסטר שף, להראות לישראל איך מבשלים, זה מחייב. גם אם זה בחינם! ויש דרבוקות, לא כינור!
יען כי בוודאי שמעת את האמירה: נאה דורש (כשופט) נאה מקיים (מבשל).
אז לא! דורש כן, מקיים? רחוק מלקיים...
לאמירתך: "היה ברור מלכתחילה שזו תוכנית די מאולתרת", מדוע לא הציגו אותה כאלתור? ומדוע לא אמרו שזה רק חרטה ברטה של ימי קורונה.
משם ההפתעות היו יכולות להיות רק חיוביות.
החלק של השאלות מקהל הצופים, ממש לא מתאים. לפעמים אפילו השפים נותרים
Speechless. מטרד מיותר, גם בתכנית אלתור.
.
 
למעלה