ריזוטו כרובית

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
ריזוטו כרובית

ריזוטו כרובית

4 מנות

280 גר' אורז ארבוריו או קרנרולי
כרובית במשקל 1 קג'
10 גר' חמאה
1 כף שמן זית
60 גר' גבינת פרמזן
1 ליטר בערך ציר ירקות/בשר מחומם
3 בצלי שאלוט קצוצים
5 גר' מלח או לפי הטעם
  1. פורסים בעדינות בעזרת מנדולינה 4 פרוסות פרח כרובית גדול לפרוסה בעובי 1 ס"מ, מניחים בצד.
  2. את יתרת פרחים הכרובית מקצצים גס ומבשלים במים מומלחים מורתחים 2 דקות ומסננים לקערה, מניחים את 4 פרוסות הכרוביתבמים המים ומבשלים עד לריכך קל, מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
  3. ממיסים את החמאה והשמן בסיר, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לשקיפות בלבד, מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים לטיגון קל וספיגת השומן.
  4. מוסיפים מצקת ציר ומבשלים בבחישה עד לספיגת הנוזלים, מוסיפים עוד מצקת וחוזרים על הפעולה, חוזרים על הפעולה שוב אבל הפעם מוסיפים את הכרובית הקצוצה ומבשלים רק עד להתרככות האורז לדרגת אל דנטה, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט ציר.
  5. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב, מניחים מנה בצלחת ומעליה מניחים פרוסת כרובית מבושלת שחוממה מעט במיקרוגל ומפזרים שוב גבינת פרמזן מעל ומגישים.


 

TCHM

New member
סלמון בשומשום

סלמון בשומשום ברוטב אסייאתי

4 נתחי פילה סלמון ללא עור 180 גר' כ"א
מלח ופלפל
2 כפות קמח
2 ביצים M
75 גר' שומשום
4 כפיות שמן חמניות או שמן זרעי ענבים
רוטב (לא חובה):
1/2 1 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כפות קטשופ
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
1 שן שום כתושה
2 כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים

  1. מוציאים את נתחי הסלמון מהמקרר 20 דקות לפני תחילת הבישול, מייבשים היטב עם נייר מגבת.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את רשת התנור בשליש העליון של התנור.
  3. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל מכל הצדדים. מניחים את הקמח בצלחת ומקמחים את נתחי הסלמון, מנערים עודפים ומניחים בצלחת.
  4. טורפיפ את הביצים עם מעט מלח ופלפל בצלחת עמוקה, מניחים שומשום בצלחת שטוחה נוספת. טובלים את נתחי הסלמון המקומחים בביצה לציפוי דק בלבד ומנערים עודפים, מניחים על השומשום לציפוי מכל הצדדים, מניחים בתבנית מתאימה ומרססים מעט שמן על החלק העליון.
  5. אופים 10 דקות. מעבירים למצב גריל בחום גבוה למשך 3 דקות עד שהחלק העליון מזהיב מעט. אפשרות שניה היא לטגן את נתחי הסלמון במחבת ב-2 כפות שמן על להבה בינונית עד להזהבה.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים 2 דקות. יוצקים את הרוטב מעל או מגישים עם הרוטב ליד עם אורז/נודלס/ירקות מאודים.
  7. להכנת הרוטב – מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מחממים על להבה בינונית בבחישה עד להסמכת הרוטב, מדללים לפי הטעם, מסירים מהאש ומצננים.


 

TCHM

New member
לינגווני אגוזי לוז וארגולה

לינגווני אגוזי לוז וארגולה

350 גר' לינגווני
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן חצוי ופרוס דק
1 שן שום קצוצה
60 גר' אגוז לוז קלויים קצוצים
חופן גדולה ארגולה קצוצה גס
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות שמן זית
  1. מבשלים את הלינגווני במים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה.
  2. מחממים את השמן מחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר וקליפת הלימון ומערבבים, מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מוסיפים את הארוגלה והאגוזים, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מערבבים ומגישים.


 
נראה חבל"ז

מעולה! בארץ שמעתי שעכשיו מגניב לעשות ריזוטו ללא אורז, ניסית? יש מתכון + תמונות??
 
למעלה