משתף מתכון מנצח של פיתות

אבי בן 1231

Well-known member
משתף מתכון מנצח של פיתות

הערה: המתכון מנוסח לתרמומיקס אך בהחלט ניתן להכין את הבצק גם בכל מעבד מזון.

 

פונדיצ'רי

Active member
בסה"כ פיתות. מעדיפה לקנות מאשר להתעסק עם זה שלוש שעות.

כשחייתי בחו"ל זה היה חסר עד כדי שאשקול להכין בעצמי. אבל בארץ יש שפע של פיתות מכל הסוגים.
 

אבי בן 1231

Well-known member
העיסוק בהכנת הפיתות אינו עורך 3 שעות אלא הרבה פחות

והעיקר האיכות והעניין שאת הכנת שווה זאת!
 


יש יופי של פיתות בסופר. שקית של 10 יח' ב-10 ש"ח. זה שקל לפיתה.
כשאני קונה אותן, הן עדין חמות.
שם בפריזר.
מפשיר במיקרו: דקה או עד שמתנפח.
מוציא, שם במגבת ומגלגל לכמה דקות. יוצא כמו חדש.
בד"כ אני אוכל לבד פיתה, ועבור פיתה אחת עדיף לי מהמיקרו מאשר להתחיל להכין.
לגבי הזמן, אם תחבר לבד את הזמנים שבמתכון שלך, תראה שזה כ-3 שעות התעסקות. זמני תפיחה, ערבול, תנור, ניקיון אחרי וכו'.
 

אבי בן 1231

Well-known member
עשיתי חשבון זה לא 3 שעות, יותר זול

והעיקר, אף זר לא נגע בהן, מתנצל שניסיתי למכור סחורה פגומה
 
בוא נעשה חשבון ביחד

1. ערבוב - 5 דקות
2. תפיחה של שעה (60 דקות)
3. לישה - 5 דקות
4. תפיחה שניה 30 דקות
9. לייצר 15 כדורים - 15 דקות (דקה לכדור)
10 תפיחה - 15 דקות
11. לשטח את כל הכדורים - 15 דקות (דקה לכדור)
13. אפיה של 3 דקות (הכנסה, מוצאה, נייר אפיה: עוד דקה = 4 דקות
חוזרים על הפעולה 4 פעמים (המנה זה 15 פיתות) סה"כ 16 דקות
לנקות את הכל - 10 דקות.
חיבור: 170 דקות.
3 שעות = 180 דקות.

אז על 10 דקות נלך לרבי?
 

אבי בן 1231

Well-known member
גם אני למדתי חשבון אז בוא נראה!

1. עירבוב 5 דק', המכשיר מערבב ואשתי בינתיים מכינה משהו אחר.
2. תפיחה של שעה, אישתי יושת במרפסת ושותה קפה עם חברה, משוחחת בטלפון
עם הבן!
3. לישה 5 דק', עבודה קשה הרבה זמן, נתחיל במניין, זכור 5 דק' למניין!!
4. תפיחה שניה 30 דקות, אישתי מכינה סלט ועוד! לא נכנס למניין הזמן!
5. ליצר את כל הכדורים 15 דק' זכור 15 דק' למניין!
6. תפיחה 15 דק' אישתי מסתרקת ומתיפה לארוחה, לא נכנס למניין הזמן.
7. לשטח את כל הכדורים - 15 דקות (דקה לכדור), זכור 15 דק'!
8. זמן כל האפייה וההתעסקות, זכור 16 דק' למניין!
9. נקיון 10 דק'
חיבור: 5+15+15+16+10=61 דק'
קצת פחות מ 3 שעות אם איני טועה!
 
לא התבלבלת?

1. מסכימים: V רק לא מבין למה זה לא במניין?
2. תפיחה של שעה: רק שכחתה להכיס לשורת החיבור! אז הרווחת שעה במרמה

3. מסכימים: V
4. רגע, אני מבין שאשתך שבשה לך את המניין (של הדקות. אז אבהיר, שאם מדובר בעבודה של 2 אנשים, זה כפול!
אז כמו במניין המכות של ליל הסדר, זה לא 170 דקות אלה 340 דקות...
 

אבי בן 1231

Well-known member
גם הליכה לשרותים בזמן הכנת הפיתות עורכת 15 דק'

סיכום הזמן של תפיחה ראשונה 60 דק' ושניה 30 דק' + תפיחה נוספת של 15 דק' היות וזמן התפיחה הוא עבודה מאוד קשה, חובה בחישוב הזמן להכפיל את הזמן פי ארבע כך שבמקום שעה וארבעים וחמש דק' יש לחשב 7 1/2 ש', אם טעיתי בחישוב זה מפני שאני חלש בתרגילי חישוב (דביליים) ילדותיים!
 
אולי בגילך המופלג, הגיע הזמן להחליף סוללה במחשבון?

כל הזמנים מהמתכון שלך. זמני תפיחה, זמני הכנה וכו'.
יש תהליכים שלא פורט זמן לגביהם. אז חישבתי מנסיוני. הם לוקחים גם זמן.
התפתלות וליהטוט עם זמני פעילות של רעיתך, זמני הפסקות וכו', הם בבל"ת.
170 דקות.
זה שלוש שעות פחות 10 דקות ועוד קיבלת דקה לטובתך.
זה בסדר,
לעשות 15 פיתות ב-3 שעות זה בסדר.

לפני הקורונה, נהגתי לטייל בעכו העתיקה. ברחבת החניה לפני הכניסה לשוק יש מוסד של אבו סואהילה של חומוס. לידם, מאפיית פיתות. הפיתות יוצאות חמות והם אורזים. המחיר: גרושים. לדעתי אילו הפיתות של סואהילה. נפלא...
לעומתה, יש בכפר ראמה חומוס ראמה, אחלה חומוס, רק הפיתות קרות ויבשות. הוא לא לוקח מהמאפיה המקומית כל שעתיים ארגז של פיתות חמות. ולכן החוויה שם לא טובה. אם תזדמן, עדיף שתביא פיתות משלך, כדי להנות מהחומוס...
לשלם עליהם 15 ש"ח ולא לעבוד עליהם בכלל זה גם בסדר.
הדבר היחיד שאני לא מתווכך זה שהן מאוד טעימות וטריות.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אולי בגילך ה"צעיר", זאטוט בן 62, כדאי להכריז על הדגם שלך

!Total Lose מה דעתך? תוצר כמו שלך זורקים לים!!!
אווו ................ שכחתי שזה פורום מתכוני מריבות!!!!!!!!!!!
התפתלויות המטופשות שלך מתאימות מקסימום לגנון.
בזמן התפיחות של הבצק האופה אינה מתעסקת בתהליך האפיה.
ברור שהסבר כה מסובך מדי להבנתך
 
שטויות

זמן: מרגע תחילת פעילות ועד לסיום: מוצר מוכן לאכילה.
מה זה משנה כיצד אתה בוחר להעביר את זמנך ב-60 דקות של תפיחה?
עדין לא תעבור לשלב הבא, לפני סיום 60 הדקות.
ועדיין תחכה בין התחלה לסיום 170 דקות.
אתה מוזר מאוד בחוסר יכולתך לקבל את העובדה שזה לוקח כ-3 שעות.
אתה מדחיק או משהו, ואני לא פסיכולוג. מצדי לך לעשות פיתות.
אני אקנה ש-10 ש"ח.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אתה סופר מוזר בהבנתך הלוקה בחוסר!!!

בזמן שהפיתות תופחות לא מתעסקים בפועל איתם, לכן אדם עם אינטליגנציה מינימלית לא יחשיב את זמן התפיחה כחלק מזמן העבודה.
הדבר דומה שאם תיתן לנגר לבצע עבודה מסוימת, לדוגמה, שבה יש צורך להדביק חלקים מסויימים אשר חייבים להמתין 24 ש' לייבוש האם תסכים שהנגר יכניס את הזמן הזה שהחלקים מונחים ללא צורך להתעסק איתם בחשבון

מצידי סע לעכו פעמיים בשבוע לקנות פיתות זולות, בינתיים מה שראיתי פה הוא שיש יותר שמעדיפים תוצרת בית.
גם חומוס, גם טחינה גולמית, גם לחם אני מכין בבית, ונהנה מכל רגע, גם מהעשייה וגם מהידע שאף אחד לא נגע במה שאני מכניס לפה.
 
צר לי על הדימנסיה

הדוגמה שלך לא טובה.
אתה מזמין מנגר כסא. הנגר מספק את הכסא, כעבור שבועיים. כמה זמן לקח?
לקבל את הכסא שבועיים.
לעשות את הכסא? למי אכפת. דבק התיבש, המכונה הושבתה ותוקנה וכו'...אמר שבועיים. וסופק אחר שבועיים. לך תמשיך לעבוד על כסא, לפני שהדבק יתיבש. הוא יתפרק ותאלץ להתחיל מחדש. כנ"ל בתפיחה.
שורה תחתונה:
אתה לא יכול לשבת על הכסא לפני חלוף השבועיים,
ואתה לא יכול לאכול מהפיתה שלך לפני שחלפו להם 171 דקות. הדרך שלך להתחכם מיותרת. אולי מראה משהו עליך...

לגבי האף אחד לא נגע, במה שאתה מכניס לפה:
גם החומוס והפיתות בעכו, נעשו ללא מגע יד אדם


והטעמים של הפלאפל והשווארמה עכשיו שונות משהיו לפני הקורונה. בעלי הדוכנים מסבירים זאת, שהם החלו למלא אחר הוראות משרד הבריאות לשטוף ידיים!
 

אבי בן 1231

Well-known member
עקשן, אני אכן לא יכול לאכול את הפיתה קודם אז תוסיף גם

את הצינון שעורך כחצי שעה.
מדובר כמה זמן אני עובד על מנת להכין את הפיתה.
כאשר הבצק תופח איני עסוק בזה ואיני עובד.
מה כל כך קשה להבין??
אההההה ...... הבנתי שאתה סובל מדימנציה, לא דימנסיה, מצער שבגיל כה צעיר אתה סובל מזה!
לכן אוותר לך, חמוד, ולא אמשיך לנסות להסביר!!!
רק בריאות!!
 
בו נלך על הקיצון: עבודה נטו - 10 דקות ויש לך פיתות

רק שלא אמרת נטו.
וכמו שניסו להסביר לך, זה כ-3 שעות ברוטו.
לא יודע כמה זה גרוטו?
 

אבי בן 1231

Well-known member
עבודה נטו זה הרבה פחות, אך אולי כמו שכתבת גרוטו זה יותר!

חיפשתי בכל המילונים הקיימים ולא מצאתי את המילה גרוטו, עושה רושם שיש שריטה עמוקה אצלך בדיסק הקשיח. !TOTAL LOSE כבר אמרתי!
 

אבי בן 1231

Well-known member
יש לי במיוחד בשבילך מתכון ללחם

בזמן התפיחה של חלק אחד חלק אחר נמצא בתנור. אם החלפת את הדיסק הקשיח הסרוט בינתיים עזור לי בבקשה לחשב את זמן ההכנה. האם עליי לחשב בנפרד את זמן התפיחה של סבב שני שהוא מקביל לזמן האפיה של סבב ראשון. או לסכם את שניהם. ד.א. לחם זול ניתן למצוא בכל סופר
 

raya

Well-known member
בנושא הזה אני לא מסכימה איתך...
הכנתי לא מזמן פיתות מאוד טעימות.
נהניתי מכל רגע של עשייה.
לא הפריע לי להקדיש (לא זוכרת כמה זמן) עבור ההכנה הזו.
מבחן התוצאה הראה שהיה שווה וכדאי.
פיתות - בשוק, בן זוגי מביא לפעמים, זה לא אותו הדבר.
רעיה
(התמונה לא משקפת את המציאות במלואה)
 
למעלה