למיכאל לנג, שיתוף בעניין ריבת דובדבנים קנויה.

מיכי 10

Member
למיכאל לנג, שיתוף בעניין ריבת דובדבנים קנויה.

לפני כשבוע וחצי, שאלתי כאן בעניין ריבה שהתגבשה, אם אוכל להחזיר אותה למירקם הנכון, במידה שאכניס את הצנצנת לתוך מים חמים:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/184873438/

הצעת לי לנסות, כי מה יש לי להפסיד, והסכמתי איתך.
אז אתמול ניסיתי, ואכן, זה עבד, ותוך דקות מעטות הריבה נהייתה חלקה וטובה!

תהיתי רק אם זה ישאר כך, או יתגבש שוב בקירור...
ולאכזבתי, אחרי קירור במשך זמן קצר בטמפ' החדר, אפילו לפני שהכנסתי למקרר, הריבה התגבשה בחזרה, אולי אפילו יותר מאשר קודם.
לא נורא, אין בעיה לחמם אותה שוב, מה גם שזאת לא כמות גדולה.
 
את לא צורכת ממנה?

הרי סופה להסתיים...ולקנות חדשה.
שמח שעבד לך
 

מיכי 10

Member
רק מעט ורק מדי פעם. תודה. כשיגמרו הריבות, לא נראה לי שאקנה

שוב. מעדיפה להכין בעצמי. :)
 

מיכי 10

Member
כן. בעבר הייתי מכינה הרבה ריבות, או אולי נכון יותר לקרוא להן

קונפיטורות, כי כולן הכילו פירות חתוכים לחצאים, רבעים או פלחים.
בישלתי מפירות כמו: שזיפים, תפוחי עץ, חבושים, תותים וכיו"ב.
אבל הקונפיטורות שהכי אהבתי, גם מבחינת ההכנה הקלה במיוחד שלהן וגם מבחינת הטעם, היו משזיפי שגיב וממשמשים. והייתי מחלקת בכיף צנצנות כאלה למשפחה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
כאשר גרתי בספרד הכנתי עשרות קונפיטורות

מכל מיני פירות ועל הצנצנות כתבתי את תאריך הייצור.
קרה לי פעם שאיתרתי צנצנת עם קונפיטורה מתאריך שהיה 3 שנים אחורה,פתחתי והשתמשתי בכייף!
בספרד גם הכנתי עשרות צנצנות עם רסק עגבניות כאשר העגבניות היו מאוד זולות בשוק.
 

מיכי 10

Member
כן, הקונפיטורות שמכינים בבית, יכולות להישמר תקופות ארוכות.

הבעיה שכיוון שהן טעימות, הן לא מחזיקות מעמד כל כך הרבה זמן (במשפחתנו), כי הן פשוט נגמרות תוך זמן לא רב.

רסק עגבניות לא הכנתי עדיין, וזה נשמע לי מעניין לנסות. יש לי איפשהו איזה ספר ישן, ששם אוכל למצוא בטח מתכון להכנת רסק עגבניות. רעיון טוב. :)

אגב, כשאין לי רסק עגבניות בבית, כי לא כל כך אוהבת את הרסקים האלה בשנים האחרונות, אני משתמשת בעגבניות טריות קצוצות, ולפעמים גם מוסיפה להן מיץ עגבניות "עשוי מרכז, בתוספת מלח, ללא חומרים משמרים", שאותו אני קונה בקרטונים של ליטר. גם לשתייה.
לא כותבת את שם החברה, כדי שלא "אחטא" בפרסומת בפורום. :)
 

אבי בן 1231

Well-known member
בספרד הייתי קונה כ 10 ק"ג עגבניות

ומכין בזה אחר זה רסק עגבניות, זאת לאחר שהייתי אוגר כמות גדולה של צנצנות זכוכית.
גם קונפיטורות הייתי מכין הרבה אחד אחרי השני.
כיום קשה להשיג צנצנות זכוכית היות ורוב השימורים בארץ באים בקופסאות מתכת וריבות חרדל וכו' בצנצנות פלסטיק.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כיום קל מאד להשיג צנצנות זכוכית

&nbsp
יש בכל המקס סטורים למיניהם בגדלים שונים ובמחיר מצחיק.
&nbsp
 

אבי בן 1231

Well-known member
ברור שקל להשיג בקניה, אך בישראל רוב האריזות הן קופסאות

מתכת או פלסטיק.
לדוגמא בספרד גרעיני חומוס יש בצנצנת של 400 גר' משקל נטו של הגרעינים, בישראל בקופסאת מתכת בנפח דומה מכילה המון מים ורק 290 גר' גרעיני חומוס.
 

מיכי 10

Member
כן, השאלה היתה לגבי ריבה קנויה. באלה שמכינים לבד,

זה לא קורה. לי, בכל אופן, לא קרה שבקונפיטורה שהכנתי בעצמי, נקרש הסוכר.
 

אבי בן 1231

Well-known member
את צודקת, אך לי קרה פעם שהכנתי קונפיטורה

קצת יותר מידי זמן ואז הקונפיטורה יצאה קשה מדי, הוספתי מעט מים הבאתי לרתיחה, איחסנתי בצנצנות והצלתי אותה!
 
למעלה