צבים

פונדיצ'רי

Active member
צבים

בקבוצת הפייס של אוכל בולגרי מישהי כתבה שבבולגריה בילדותה היו אופים במאפיות גם צבים.
מישהו אכל צבים ויכול לתאר את הטעם?
אלמלא צבים היו חיה מוגנת, הייתי פושטת על הגבעה הסמוכה לביתי
 
שמעתי על מרק צבים

אבל עכשיו באופנה זה מרק עטלפים דווקא...
https://www.youtube.com/watch?v=JCfLPtttW2U
מדהים!
יש גם מתכונים לצפרדעים, כרישים, ארנבים ועוד.
באירופה יש אטליז ומסעדות שעוסקות רק בבשר צייד:
איילים, חזירי בר (יש בשפע בכרמל), פסיונים, ברווזי בר, ארנבים וילדים צ'צנים...
 

מיכי 10

Member
פינת הלשון. נדב הבשלן, אתה רוצה להיות גם בלשן?


צָב - צַבִּים

צְבִי - צְבָיִים וגם: צְבָאִים
 
אולי זה בכלל צו - צווים

תבשיל חדש מצו 8.
לא מבין איך אנשים נמשכים לאכול צב. חיה לא אסטטית בכלל.
אגב, באוסטליה יש בסופר בשר קנגורו וגם בשר תנינים.
בקוריאה: בשר כלבים.
בסין: הכל...מעטלפים, עקרבים, נחשים, כל חיות הים והיבשה, כולל תלפיים של דובים ונמרים, חלקם מיובשים וחלקם טריים. לפחות ניתן להבין את הסינים: הם אוכלים את זה מאמונה טפלה:
נחש, היא חייה עם דם קר, אז לא יהיה לסועד חם בקיץ.
דב/נמר, חזקים, והם יקבלו את כוחותיו...וכך הלאה.
אל תסתכלו עלי ככה! - 3/4 מהישראלים אוכלים כשר (זבל) מאותה סיבה: אמונה בזיבולי מוח של רבנים שעושים עליהם קופה
 
בשר קנגורו ותנינים נמכר באירופה באופן חוקי לחלוטין

כל שאר בעה"ח - יוק.
 
בצרפת יש גם סוס, ערנבת ועוד

אפילו בהונגריה יש בשר צייד וגם מתכונים: Vodas hús
צבאים יש גם: Deer או ונסיאן בעיקר במסעדות.

ובצבים: 10 המסעדות הטובות בפריס שמגישות את המעדן: מרק צבים.
https://www.yelp.com/search?find_desc=turtle+soup&find_loc=Paris
והמתכון:
https://www.tasteofhome.com/recipes/turtle-soup/
בבודפשט יש מסעדה קוריאנית שמגישה בשר תנין.
 
הסינים כנראה צודקים באמונתם
יש פה מישהו שכל הזמן מתגאה בכך שהוא אוכל חיה אסטטית מאד, כזו שמתגוללת כל הזמן בזוהמה ובבוץ ואכן התנהגותו בפורום דומה מאד לחיה שהוא מרבה לאכול.
 
למה ככה

להשתלח באשת רה"מ.
רק לידיעה:
בסין לבדה, אוכלים יותר מהחיה הזו, מכל העולם גם יחד!
בכל מדינות העולם הלא מוסלמיות זהו מאכל נפוץ. במיוחד באירופה וצפון אמריקה.
ממנו עושים את הנקניקים הכי טעימים,
הספרדים (וגם האיטלקים) מתמחים בשוק חזיר: Jamón ibérico. מעדן :
https://en.wikipedia.org/wiki/Jamón_ibérico
האמריקאים והקנדים מאוהבים ב-Bacon:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bacon
הרומנים אוהבים מזה סטייקים: https://pizzacolosseum.ro/produse/preparate-carne/preparate-porc/cotlet-de-porc-la-gratar-180-g/
או בעברית: צלעות חזיר על האש - Cotlet de porc la gratar
ואגב, גם הפרה אוכלת עשב מהארץ, בדיוק במקום שהיא ואחיותיה מחרבנות...
 

אבי בן 1231

Well-known member
Jamón הוא לא רק ibérico

Jamón ibérico הוא רק אחד מסוגי Jamón והוא גם הטוב והיקר ביותר.
לידיעתך גם הספרדים מאוהבים ב !Bacon
 
Jamón

מככב בספרד. שוקי חזיר מעושנים תלויים בחנויות בשר לראווה ומכירה.
ה-Jamón אחד החביבים על הטאפאס.
בתכנית שראיתי, מדובר בזן ציוחד, שמגדלים למטרה זו, בתנאי האכלה מיוחדים, וכך כל התהליך של היישון והעישון. התוצאות מדהימות. חבל שלא מביאים לארץ.
 

מיכי 10

Member
חלילה לי מלתרום לנושא!

צבים (
) הם מבעלי החיים האהובים עלי (וגם קנגרו ופינגווינים). אז אפילו בלי קשר לכשרות, לא הייתי מעלה בדעתי לאכול אותם.


מטרת המסר שלי היתה כפי שכתבתי - פינת הלשון. העברית. לכן גם שׂיכול האותיות בין המילים בשלן - בלשן.


לא התכוונתי להרגיז אותך ואף אחד אחר, חלילה, אלא רק להשתעשע קצת. אבל אם לְךָ זה מפריע, תוכל לבקש מיאיר בר, מנהל הפורום, למחוק את ה"מסר" שלי. ואני מבטיחה לא לכתוב לך להבא.
 
לידיעה

באוסטרליה יש ממנו בשפע על מדפי הבשר:
https://www.woolworths.com.au/shop/productdetails/132996/k-roo-kangaroo-steak
להבדיל מהמקובל אצלנו, או בצפון אמריקה, שיש ב ע ד:
בקר, עוף, דגים - למרות שבשנות ה-50 של המאה הקודמת, הבשר השכיח היה כבש!
באוסטרליה יש בשר קנגורו. וזה לא רק...היה גם בבלגיה אבל הם נרתעו מכך.

בקוריאה אוכלים כלב. היתה לי שכנה קוריאנית שפעם שאלתי אותה למה?
אז היא ענתה לי: למה אתם אוכלים עוף?
לא ידוע לי שפינגווין נמצא בתפריט, אבל שורת חיות אחרות כן.

כשרות, לטעמי, זה קטע מצחיק של רבנים נוכלים שניסו תרגיל, זה עבד ומאז אנשים לא מודים שרימו אותם. אפילו מצאו לזה חקיקה ועוד מיני עוונות.

זה כמו הבדיחה האירית, שהחצאית הסקוטית לגברים, זו מתיחה שהאירים עשו לבריטים, והם עדין לא קלטו שזו מתיחה...
 
עופות

אחד המככבים (גם בתכניות הבישול MKR מאוסטרליה, אך לא רק) זה שליו: Quail
גם ביצי שליו נמכרים בכל העולם (בארץ לא ראיתי!, האמת שגם ביצי עוף נהיו נדירות בימינו)...
ברוז כמובן. המפורסם הוא ברוז פקין: Peking Duck
אווז: כמובן כבד אווז: Foie gras, שומן אווז ועוד...
באפריקה: יען.
יש בארץ כמה חוות יענים, בעיקר עבור העור. אבל אילו הבשר היה כשר, הוא היה מגיע לשווקים גם.
חבל שאין שוק לחזירי הבר. כיום הכרמל מוצף בהם. לדעתי יש בה אוכלוסיה של עשרות אלפי חזירי בר (לא כולל את ראשת העיר, הגב' קאליש).
לדעתי זה רק עניין של זמן שיתקפו אדם.
 
צריכת בשר סוסים היא חלק קטן מהתרבות הקולינרית האירופאית...

בעיקר במזרח אירופה. במערבה החלו לצרוך בשר סוסים בעיקר בתקופות של מחסור חמור כמו מלה"ע הראשונה..אגב טעמו כטעם בשר בקר רזה.
ארנבות נאכלות בהרבה מדינות באירופה מאז ומתמיד.. RABBIT STEW בלונדון כבר טעמתם? ו PAELLA בוולנסיה כבר אכלתם...?
 
בשר סוס

גם מככב בנקניקים הידועים הרץ ו-פיק ההונגריים והאח שלהם ברומניה: סיביאו.
לנקניקי יחיעם יש מוצר הנקרא נקניק הרץ (כשר) שכמעט דומה לטעמו של המקורי.
אילו יכולתי לנגן בכינור את ההבדל בין ה-2, שמי היה יצחק פרלמן.
 

אבי בן 1231

Well-known member
לא רק בוולנסיה מכינים PAELLA מארנבת!

קבל מתכון אוטנטי של פאייה וולנסיאנית>
<https://www.youtube.com/watch?v=NwUABOuZr8Q
רק לידיעתך בכל מחוז בספרד מכינים פאייה בסגנון ועם רכיבים מעט שונים.
הרכיב המשותף היחידי בין הרכיבים במחוזות השונים הוא האורז.
 

אספרסו2

New member
בגרמניה וגם באיטליה צורכים בשר סוסים

גרמניה בבאיירן ובאיטליה בתעשיות הנקניקים.
 
איך שכחנו?


בצרפת - אסקרגו - שזה חשופית. חילזון בלי בית.
צדפות: יש סוגים שונים, את חלקם אוכלים חיי, עם קצת לימון ובצל ירוק קצוץ דק.
פשוט נזלת לבלוע.
אבל יש גם סוגים שמבשלים, כמו מולים, או אבלון (קוקי סאן ג'אק).
וסוגי פירות ים:
כמה וכמה סוגי שרימפס (תלוי בגודל או בצבע),
לובסטר (שנהוג לזרוק חיי למים רותחים!)
סרטני אלסקה ואחרים...
דיונונים (קאלמרי)
מלפפון ים (חיה מגעילה שנראית כמו זרג ענק).
ורובם נמצאים במקומות רבים טריים באקווריום בסופר! ונדוגים לפי הזמנה.

ולנו יש פלאפל...ופיתה.
 
למעלה