לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4486844,868 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'צבים'
צבים
07/05/2020 | 15:21
27
67
בקבוצת הפייס של אוכל בולגרי מישהי כתבה שבבולגריה בילדותה היו אופים במאפיות גם צבים.
מישהו אכל צבים ויכול לתאר את הטעם?
אלמלא צבים היו חיה מוגנת, הייתי פושטת על הגבעה הסמוכה לביתי
מתכונים >>
לצפיה ב-'שמעתי על מרק צבים'
שמעתי על מרק צבים
07/05/2020 | 15:32
26
44
אבל עכשיו באופנה זה מרק עטלפים דווקא...
מדהים!
יש גם מתכונים לצפרדעים, כרישים, ארנבים ועוד. 
באירופה יש אטליז ומסעדות שעוסקות רק בבשר צייד:
איילים, חזירי בר (יש בשפע בכרמל), פסיונים, ברווזי בר, ארנבים וילדים צ'צנים...
מתכונים >>
לצפיה ב-'צבים או צביים (מלשון צבי)?'
צבים או צביים (מלשון צבי)?
07/05/2020 | 20:49
25
18
לצפיה ב-'פינת הלשון. נדב הבשלן, אתה רוצה להיות גם בלשן? '
פינת הלשון. נדב הבשלן, אתה רוצה להיות גם בלשן?
07/05/2020 | 22:15
23
42
 
צָב - צַבִּים
 
צְבִי - צְבָיִים וגם: צְבָאִים
מתכונים >>
לצפיה ב-'אולי זה בכלל צו - צווים'
אולי זה בכלל צו - צווים
08/05/2020 | 10:27
6
31
תבשיל חדש מצו 8.
לא מבין איך אנשים נמשכים לאכול צב. חיה לא אסטטית בכלל.
אגב, באוסטליה יש בסופר בשר קנגורו וגם בשר תנינים.
בקוריאה: בשר כלבים.
בסין: הכל...מעטלפים, עקרבים, נחשים, כל חיות הים והיבשה, כולל תלפיים של דובים ונמרים, חלקם מיובשים וחלקם טריים. לפחות ניתן להבין את הסינים: הם אוכלים את זה מאמונה טפלה:
נחש, היא חייה עם דם קר, אז לא יהיה לסועד חם בקיץ.
דב/נמר, חזקים, והם יקבלו את כוחותיו...וכך הלאה.
אל תסתכלו עלי ככה! - 3/4 מהישראלים אוכלים כשר (זבל) מאותה סיבה: אמונה בזיבולי מוח של רבנים שעושים עליהם קופה 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'בשר קנגורו ותנינים נמכר באירופה באופן חוקי לחלוטין'
בשר קנגורו ותנינים נמכר באירופה באופן חוקי לחלוטין
08/05/2020 | 11:35
1
26
כל שאר בעה"ח - יוק.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצרפת יש גם סוס, ערנבת ועוד'
בצרפת יש גם סוס, ערנבת ועוד
08/05/2020 | 17:09
26
אפילו בהונגריה יש בשר צייד וגם מתכונים:  Vodas hús  
צבאים יש גם: Deer או ונסיאן בעיקר במסעדות. 
 
ובצבים: 10 המסעדות הטובות בפריס שמגישות את המעדן: מרק צבים.
והמתכון:
בבודפשט יש מסעדה קוריאנית שמגישה בשר תנין.
 
 

 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הסינים כנראה צודקים באמונתם'
הסינים כנראה צודקים באמונתם
08/05/2020 | 12:55
3
58
יש פה מישהו שכל הזמן מתגאה בכך שהוא אוכל חיה אסטטית מאד, כזו שמתגוללת כל הזמן בזוהמה ובבוץ ואכן התנהגותו בפורום דומה מאד לחיה שהוא מרבה לאכול.
מתכונים >>
לצפיה ב-'למה ככה'
למה ככה
08/05/2020 | 17:24
2
32
להשתלח באשת רה"מ.
רק לידיעה:
בסין לבדה, אוכלים יותר מהחיה הזו, מכל העולם גם יחד!
בכל מדינות העולם הלא מוסלמיות זהו מאכל נפוץ. במיוחד באירופה וצפון אמריקה.
ממנו עושים את הנקניקים הכי טעימים,
הספרדים (וגם האיטלקים) מתמחים בשוק חזיר: Jamón ibérico. מעדן :
האמריקאים והקנדים מאוהבים ב-Bacon: 
הרומנים אוהבים מזה סטייקים: https://pizzacolosseum.ro/produse/preparate-carne/...
או בעברית: צלעות חזיר על האש - Cotlet de porc la gratar
ואגב, גם הפרה אוכלת עשב מהארץ, בדיוק במקום שהיא ואחיותיה מחרבנות...
 
 
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'Jamón הוא לא רק ibérico'
Jamón הוא לא רק ibérico
10/05/2020 | 12:19
1
21
 Jamón ibérico  הוא רק אחד מסוגי Jamón והוא גם הטוב והיקר ביותר. 
לידיעתך גם הספרדים מאוהבים ב !Bacon
מתכונים >>
לצפיה ב-'Jamón '
Jamón
10/05/2020 | 16:39
21
מככב בספרד. שוקי חזיר מעושנים תלויים בחנויות בשר לראווה ומכירה.
ה-Jamón  אחד החביבים על הטאפאס. 
בתכנית שראיתי, מדובר בזן ציוחד, שמגדלים למטרה זו, בתנאי האכלה מיוחדים, וכך כל התהליך של היישון והעישון. התוצאות מדהימות. חבל שלא מביאים לארץ.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מה בדיוק מטרת המסר שלך מיכי ומה הוא תרם לנושא?'
מה בדיוק מטרת המסר שלך מיכי ומה הוא תרם לנושא?
08/05/2020 | 11:32
15
15
לצפיה ב-'חלילה לי מלתרום לנושא!'
חלילה לי מלתרום לנושא!
08/05/2020 | 12:40
14
51
 
צבים () הם מבעלי החיים האהובים עלי (וגם קנגרו ופינגווינים). אז אפילו בלי קשר לכשרות, לא הייתי מעלה בדעתי לאכול אותם. 
 
מטרת המסר שלי היתה כפי שכתבתי - פינת הלשון. העברית. לכן גם שׂיכול האותיות בין המילים בשלן - בלשן. 
 
לא התכוונתי להרגיז אותך ואף אחד אחר, חלילה, אלא רק להשתעשע קצת. אבל אם לְךָ זה מפריע, תוכל לבקש מיאיר בר, מנהל הפורום, למחוק את ה"מסר" שלי. ואני מבטיחה לא לכתוב לך להבא. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לידיעה'
לידיעה
08/05/2020 | 20:45
8
34
באוסטרליה יש ממנו בשפע על מדפי הבשר:
להבדיל מהמקובל אצלנו, או בצפון אמריקה, שיש ב ע ד:
בקר, עוף, דגים - למרות שבשנות ה-50 של המאה הקודמת, הבשר השכיח היה כבש!
באוסטרליה יש בשר קנגורו. וזה לא רק...היה גם בבלגיה אבל הם נרתעו מכך.
 
בקוריאה אוכלים כלב. היתה לי שכנה קוריאנית שפעם שאלתי אותה למה?
אז היא ענתה לי: למה אתם אוכלים עוף?
לא ידוע לי שפינגווין נמצא בתפריט, אבל שורת חיות אחרות כן. 
 
כשרות, לטעמי, זה קטע מצחיק של רבנים נוכלים שניסו תרגיל, זה עבד ומאז אנשים לא מודים שרימו אותם. אפילו מצאו לזה חקיקה ועוד מיני עוונות.
 
זה כמו הבדיחה האירית, שהחצאית הסקוטית לגברים, זו מתיחה שהאירים עשו לבריטים, והם עדין לא קלטו שזו מתיחה... 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'עופות'
עופות
09/05/2020 | 16:26
22
אחד המככבים (גם בתכניות הבישול MKR מאוסטרליה, אך לא רק) זה שליו: Quail
גם ביצי שליו נמכרים בכל העולם (בארץ לא ראיתי!, האמת שגם ביצי עוף נהיו נדירות בימינו)...
ברוז כמובן. המפורסם הוא ברוז פקין: Peking Duck
אווז: כמובן כבד אווז: Foie gras, שומן אווז ועוד...
באפריקה: יען.
יש בארץ כמה חוות יענים, בעיקר עבור העור. אבל אילו הבשר היה כשר, הוא היה מגיע לשווקים גם.
חבל שאין שוק לחזירי הבר. כיום הכרמל מוצף בהם. לדעתי יש בה אוכלוסיה של עשרות אלפי חזירי בר (לא כולל את ראשת העיר, הגב' קאליש).
לדעתי זה רק עניין של זמן שיתקפו אדם.
 
 
 
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'צריכת בשר סוסים היא חלק קטן מהתרבות הקולינרית האירופאית...'
צריכת בשר סוסים היא חלק קטן מהתרבות הקולינרית האירופאית...
<< ההודעה הנוכחית
09/05/2020 | 22:15
4
26
בעיקר במזרח אירופה. במערבה החלו לצרוך בשר סוסים בעיקר בתקופות של מחסור חמור כמו מלה"ע הראשונה..אגב טעמו כטעם בשר בקר רזה.
ארנבות נאכלות בהרבה מדינות באירופה מאז ומתמיד.. RABBIT STEW בלונדון כבר טעמתם? ו PAELLA בוולנסיה כבר אכלתם...?
מתכונים >>
לצפיה ב-'בשר סוס'
בשר סוס
10/05/2020 | 07:56
20
גם מככב בנקניקים הידועים הרץ ו-פיק ההונגריים והאח שלהם ברומניה: סיביאו.
לנקניקי יחיעם יש מוצר הנקרא נקניק הרץ (כשר) שכמעט דומה לטעמו של המקורי.
אילו יכולתי לנגן בכינור את ההבדל בין ה-2, שמי היה יצחק פרלמן.
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא רק בוולנסיה מכינים PAELLA מארנבת!'
לא רק בוולנסיה מכינים PAELLA מארנבת!
10/05/2020 | 12:31
20
קבל מתכון אוטנטי של פאייה וולנסיאנית>
רק לידיעתך בכל מחוז בספרד מכינים פאייה בסגנון ועם רכיבים מעט שונים.
הרכיב המשותף היחידי בין הרכיבים במחוזות השונים הוא האורז.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בגרמניה וגם באיטליה צורכים בשר סוסים'
בגרמניה וגם באיטליה צורכים בשר סוסים
10/05/2020 | 22:44
15
גרמניה בבאיירן ובאיטליה בתעשיות הנקניקים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'איך שכחנו? '
איך שכחנו?
12/05/2020 | 11:42
11
בצרפת - אסקרגו - שזה חשופית. חילזון בלי בית.
צדפות: יש סוגים שונים, את חלקם אוכלים חיי, עם קצת לימון ובצל ירוק קצוץ דק.
פשוט נזלת לבלוע.
אבל יש גם סוגים שמבשלים, כמו מולים, או אבלון (קוקי סאן ג'אק).
וסוגי פירות ים:
כמה וכמה סוגי שרימפס (תלוי בגודל או בצבע),
לובסטר (שנהוג לזרוק חיי למים רותחים!)
סרטני אלסקה ואחרים...
דיונונים (קאלמרי)
מלפפון ים (חיה מגעילה שנראית כמו זרג ענק).
ורובם נמצאים במקומות רבים טריים באקווריום בסופר! ונדוגים לפי הזמנה.
 
ולנו יש פלאפל...ופיתה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אכן כך!!!'
אכן כך!!!
10/05/2020 | 12:37
1
25
כשרות, גם לטעמי, זה קטע מצחיק של רבנים נוכלים שניסו תרגיל, זה עבד ומאז אנשים לא מודים שרימו אותם. אפילו מצאו לזה חקיקה ועוד מיני עוונות.
כל סוגי הבר הכשר ה"מותרים" לאכילה ליהודים מכילים בשר רווי בשומן, בעוד דווקא הבשר הלא כשר, כגון בשר חזיר וארנבת אינם מכילים כמעט שומן רווי.
בנוסף אכילת עוף וחלב אינה אסורה לפי הכתוב.
הכתוב אומר: "לא לתאכל גדי בחלב אימו".
אימה של התרנגולת, עד כמה שידוע לי היא לא כבשה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'הגזרה הבאה...'
הגזרה הבאה...
10/05/2020 | 16:36
24
כמו: "לא תבשל עוף בחלב אמו", יגידו כנ"ל על הביצה והתרנגולת...והלך לנו על השניצל!
מתכונים >>
לצפיה ב-''
10/05/2020 | 12:21
2
6
לצפיה ב-'תודה, אבי '
תודה, אבי
10/05/2020 | 12:41
1
37
 
האמת, שבעקבות השרשור הזה, שקלתי לעזוב את פורום מתכונים.
כרגע אסתפק בלא לקרוא תגובות מגעילות.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'ערכתי את התגובה.'
ערכתי את התגובה.
10/05/2020 | 12:45
17
לצפיה ב-'רק להבהיר, בלשן אינו בלש.'
רק להבהיר, בלשן אינו בלש.
11/05/2020 | 06:49
1
10
לצפיה ב-'ברור!! יש לי קשר די קרוב לבלשנות. חוץ מזה, ניהלתי במשך '
ברור!! יש לי קשר די קרוב לבלשנות. חוץ מזה, ניהלתי במשך
12/05/2020 | 00:25
17
 
כשנתיים את פורום בלשנות ב"תפוז".
והחוג השני שלי באוניברסיטה, היה לשון עברית. כך שאני "מצליחה" כבר להבחין בין שתי המילים...
 
ומצד שני, יש לי גם חוש בלשי (חובבני), שעזר לי בעבר לגלות דברים חשובים. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'מה נשמע במדינך עם הקורונה?'
מה נשמע במדינך עם הקורונה?
08/05/2020 | 10:28
15

הודעות אחרונות

18:39 | 26.05.20 רקאני7
16:32 | 26.05.20 ליאור בראל
08:30 | 26.05.20 מיכאל לנג
14:01 | 23.05.20 אבי בן 1231
11:48 | 22.05.20 מיכאל לנג
20:18 | 20.05.20 ארתור דנט24
19:10 | 20.05.20 מיכאל לנג
09:18 | 18.05.20 אבי בן 1231
11:45 | 13.05.20 מיכאל לנג
11:29 | 13.05.20 מיכאל לנג
09:11 | 12.05.20 אבי בן 1231

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ