לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4486844,868 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'פלוט בציפוי גרעינים'
פלוט בציפוי גרעינים
06/05/2020 | 19:18
11
117
מבצק באגט.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פסטה בבטה תרד ואגוזים ברוטב גבינה'
פסטה בבטה תרד ואגוזים ברוטב גבינה
06/05/2020 | 19:20
8
97
פסטה בבטה תרד ואגוזים ברוטב גבינה
4 מנות
 
350 גר' פסטה Bavette (מעין ספגטי שטוח)
120 גבינת טלאג'יו  Taleggioחתוכה לקוביות*
30 גר' גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 מ"ל חלב
3 חופנים תרד פרוס
20 אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*או גבינת ברי/פונטינה
 
מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה.
במחבת מחממים את החלב והשמנת ומוסיפים את גבינת הטלאגיו והפרמזן, מערבבים ומבשלים רק עד להמסת הגבינה ומסירים מהאש, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומניחים לצינון ל-10 דקות.
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת עם התרד הפרוס ואגוזי הלוז ומערבבים.
יוצקים מעל את רוטב הגבינה ומערבבים היטב, מגישים מיד.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'טיגוניות עדשים כתומות'
טיגוניות עדשים כתומות
06/05/2020 | 19:22
7
103
טיגוניות עדשים כתומות
4  מנות
 
140 גר' עדשים כתומות
100 גר' קמח
40 גר' קמח אפונה
100 גר' שורש סלרי מגורד דק
3 גר' שמרים יבשים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
ממיסים את השמרים ב-100 גר' מים פושרים ומערבבים אותם עם הקמחים המנופים, מוסיפים קורט מלח ופלפל, מוסיפים מים עד לקבלת בלילה חלקה והומוגנית. משאירים למנוחה מכוסה 30 דקות במקום חמים.
שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר עם מים מעט מלוחים, מכסים ומבשלים אותם כ-5 דקות.
מסננים את העדשים לקערה מוסיפים את הג'ינג'ר, הכמון, הפטרוזיליה והסלרי המגורד. מערבבים ומוסיפים את תערובת השמרים.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מנטפים כמות של כף מהתערובת לשמן, מטגנים עד השחמה קלה משני הצדדים ומוציאים בעזרת כף מחוררת על נייר מגבת, מגישים מייד.
מתכונים >>
לצפיה ב-'לחם גרעיני דלעת'
לחם גרעיני דלעת
06/05/2020 | 19:27
3
101
לחם גרעיני דלעת
לחם מחמצת
 
55 גר' גרעיני דלעת
25 גר' גרעיני חרדל
70 גר' מים רותחים
מניחים בקערה ולהניח לתפיחה לשעתיים לפחות, מסננים מהמים.
400 גר' קמח רגיל
20 גר' גלוטן
130 גר' קמח שיפון
420 גר' מים פושרים
50 גר' מחמצת טובה 50% *
13 גר' חרדל (חריפות קלה)
10 גר' דבש
2 גר' כורכום
קורט פלפל שחור
5 גר' שמרים יבשים
15 גר' שמן חמניות/זרעי ענבים
13 גר' מלח
*  לחדש את המחמצת יום לפני הכנת הבצק.
 
מערבבים בקערת המיקסר בעזרת וו הלישה את כל החומרים כולל הגרעינים למעט השמן והמלח, מערבבים במהירות איטית 4 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, לשים במהירות גבוהה עוד 5 דקות, מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 3 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים את הקערה ומניחים לשלוש שעות בטמפרטורת החדר.
בזמן מנוחת הבצק מבצעים בבצק פעמים מתיחה וקיפול למרכז מ-4 צדדים, אחד אחרי שעה ואחד אחרי שעתיים.
בגמר התפיחה מעבירים בעדינות את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור, מניחים שוב בקערה התפיחה מקומחת ומפזרים מעט קמח מעל, מכסים ומניחים ל-10 שעות או עד כמעט להכפלת הנפח.
מחממים את התנור ל-240 מעלות, מניחים סיר יציקה עם מכסה לחימום בתנור בשליש התחתון של התנור, כשהתנור מגיע לחום הרצוי מחכים עוד 20 דקות ומוציאים את הסיר בזהירות בעזרת כפפות, מסירים את המכסה והופכים בעדינות את כיכר הבצק לסיר, חורצים אם רוצים ומכסים.
מכניסים את הסיר לתנור, אחרי 5 דקות מורידים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים עוד 20 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד להשחמה יפה.
מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נראה נפלא'
נראה נפלא
09/05/2020 | 23:02
2
16
שאלות, אם אפשר
רק 50 גר' מחמצת?
מה נותנת האפיה  בכלי עם  מכסה?
מתכונים >>
לצפיה ב-'בנוסף למחמצת יש גם מעט שמרים וזה מספיק....'
בנוסף למחמצת יש גם מעט שמרים וזה מספיק....
09/05/2020 | 23:39
1
21
מכיוון שהשמרים מתרבים והבצק מתפתח במשך 10
שעות ויותר.
אפיה בסיר יציקה מחומם עם מכסה כמוה כאפיה בתנור
בתוך תנור כאשר האדים כלואים בפנים עד לשלב הסרת
המכסה לתפיחת תנור טובה לקבלת קרום פריך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה על ההסבר'
תודה על ההסבר
10/05/2020 | 14:10
6
לצפיה ב-'מאמצת בחום,תודה!'
מאמצת בחום,תודה!
<< ההודעה הנוכחית
06/05/2020 | 19:28
14
לצפיה ב-'תודה רבה, הכני את הטיגוניות(יופי של מילה) טעים מאד מאד '
תודה רבה, הכני את הטיגוניות(יופי של מילה) טעים מאד מאד
09/05/2020 | 07:25
18
לצפיה ב-'מה יכול להחליף קמח אפונה? '
מה יכול להחליף קמח אפונה?
17/05/2020 | 05:21
6
הטיגוניות נראות מגרות, אבל לא אקנה קמח אפונה לשימוש אולי חד פעמי,
קמח רגיל? קמח שקדים? קווקר? משהו? תודה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בהחלט מעורר תאבון'
בהחלט מעורר תאבון
06/05/2020 | 19:33
1
41
 
ואני עכשיו ממש אחרי ארוחה
 
מתכונים >>
לצפיה ב-''
06/05/2020 | 20:38
9

הודעות אחרונות

18:39 | 26.05.20 רקאני7
16:32 | 26.05.20 ליאור בראל
08:30 | 26.05.20 מיכאל לנג
14:01 | 23.05.20 אבי בן 1231
11:48 | 22.05.20 מיכאל לנג
20:18 | 20.05.20 ארתור דנט24
19:10 | 20.05.20 מיכאל לנג
09:18 | 18.05.20 אבי בן 1231
11:45 | 13.05.20 מיכאל לנג
11:29 | 13.05.20 מיכאל לנג
09:11 | 12.05.20 אבי בן 1231

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ