לחם גרעיני דלעת
לחם גרעיני דלעת
לחם מחמצת
55 גר' גרעיני דלעת
25 גר' גרעיני חרדל
70 גר' מים רותחים
מניחים בקערה ולהניח לתפיחה לשעתיים לפחות, מסננים מהמים.
400 גר' קמח רגיל
20 גר' גלוטן
130 גר' קמח שיפון
420 גר' מים פושרים
50 גר' מחמצת טובה 50% *
13 גר' חרדל (חריפות קלה)
10 גר' דבש
2 גר' כורכום
קורט פלפל שחור
5 גר' שמרים יבשים
15 גר' שמן חמניות/זרעי ענבים
13 גר' מלח
* לחדש את המחמצת יום לפני הכנת הבצק.
מערבבים בקערת המיקסר בעזרת וו הלישה את כל החומרים כולל הגרעינים למעט השמן והמלח, מערבבים במהירות איטית 4 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, לשים במהירות גבוהה עוד 5 דקות, מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 3 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים את הקערה ומניחים לשלוש שעות בטמפרטורת החדר.
בזמן מנוחת הבצק מבצעים בבצק פעמים מתיחה וקיפול למרכז מ-4 צדדים, אחד אחרי שעה ואחד אחרי שעתיים.
בגמר התפיחה מעבירים בעדינות את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור, מניחים שוב בקערה התפיחה מקומחת ומפזרים מעט קמח מעל, מכסים ומניחים ל-10 שעות או עד כמעט להכפלת הנפח.
מחממים את התנור ל-240 מעלות, מניחים סיר יציקה עם מכסה לחימום בתנור בשליש התחתון של התנור, כשהתנור מגיע לחום הרצוי מחכים עוד 20 דקות ומוציאים את הסיר בזהירות בעזרת כפפות, מסירים את המכסה והופכים בעדינות את כיכר הבצק לסיר, חורצים אם רוצים ומכסים.
מכניסים את הסיר לתנור, אחרי 5 דקות מורידים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים עוד 20 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד להשחמה יפה.
מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.