שוקרוט - יש למישהו רעיון למתכון טוב?

מיקהפ

New member
קשור גם קשור.

ואם פוליטיקה או שחיתות לא קשורות, למה כשרות קשורה?
ואם הכלל של בטל בשישים, ואני לא מתיימרת לדעת מה אוכלים במדינות שונות, אז חוקי הכשרות חלים רק על היהודים, חלאל על המוסלמים, יש עוד? אני מתכוונת שכמות שומרי הכשרות בעולם קטנה, בטלה בשישים ומסיבה זו לא קשורה לפורום מתכונים.
חובתך/ואו זכותך, תפאדלי.
וכאן הכל קשור, הכשרות על כל גווניה ורבניה שכל אחד מושך לכיוונו
שאינה בהכרח קשורה למצוות האמיתיות.
וכשרות פוליטיקה וכסף, הון שלטון קורונה ואיקאה? ברור.
שבוע טוב.
 

מיכי 10

Member
שבוע טוב גם לך, מיקה.

דווקא נראה לי שכשרות כן קשורה לפורום זה!

דבר ראשון - כי מתכונים קשורים לאוכל, וגם כשרות קשורה לאוכל. בניגוד לפוליטיקה, שממש לא קשורה לאוכל.

דבר שני - כי הפורום הזה נמצא באתר ישראלי, וגם אם בכל העולם שומרי כשרות הם מעטים, בישראל שומרי הכשרות אומנם אינם הרוב, אבל בהחלט רבים. למה? כי לא רק חרדים, דתיים ומסורתיים שומרים כשרות, אלא גם חילוניים רבים שומרים כשרות. אולי את לא מודעת לזה, אבל אני מכירה חילוניים שמסיבות שלהם, שומרים על כשרות, והאמיני לי, שזה לא מזיק להם. עובדה שהם ממשיכים לשמור.
 

מיקהפ

New member
כל אחת ואחד בדרכו.

בלי להפריע ולהציק ולשכנע בדרכים לא דרכים את חברתו, ואין לי סבלנות לפרט.
אבל להגיד לא מזיק זו התחמקות, ועדיין לא אמרת שלאכול כשר מועיל.
פעם מזמן הייתי בטירונות, מחנה שמונים של פעם, נח"ל, אוכלים במסטינגים, אמרתי פעם, מזמן.
פסח, (היו גרעיני נח"ל דתיים, דתיים קיבלו 2 מסטינגים, חלבי ובשרי, אנחנו לא כמובן) הגעילו לנו את המסטינגים לפסח, כאמור, מסטינג לחייל/ת.
אכלנו בו ארוחת בוקר צהריים וערב, באותו כלי, אבל הוא היה כשר לפסח, לא היה אפשרי להכנס לחדר אוכל בלי פתקה ורודה או צהובה שבה היה כתוב שהמסטינג עבר הכשרה.
במחשבה נוספת, גרוע מזה, רק עכשיו נזכרתי, לא זוכרת סכו"ם אישי, כנראה שהיה בחדר האוכל, מה גרוע? שאכלנו באותו סכום במסטינג חלבי או בשרי, אני משערת שנתנו סכו"ם בשרי לארוחות בשריות וכו', כלומר -הכשילו את הדתיים.
שיא האבסורד, היום כנראה הדברים שונים.
את יודעת שבחיפה נוסעים אוטובוסים בשבת מאז ומתמיד בערך? מאז שאני זוכרת, מזמן, יש סטטוס קוו שעובד מצוין.
שמרי על עצמך.
 

מיכי 10

Member
מיקה היקרה, אני האחרונה שאנסה "להפריע, להציק ולשכנע" אחרים.

לא רק לא משכנעת, אלא אפילו לא מנסה לשכנע. אני נגד כפייה מכל סוג שהוא, כולל דתית ואפילו במיוחד דתית

ולמשל גם לא הכרחתי אף אחד מילדַי ללמוד, כמו שהורַי לא הכריחו אותי ללמוד. ובסופו של דבר כולנו למדנו וממשיכים ללמוד, וביוזמתנו אנו.

אישית, באמת מפריע לי כל מה שקשור לחזיר (בתור דוגמה לדבר הכי הכי טמא. לא שחסרים עוד). אבל אינני מתערבת. יש לי חבר, שאוכל בשמחה אוכל לא כשר לחלוטין, עם אנשים אחרים. לעומת אבא שלו, שאינו דתי, אבל מקפיד לאכול רק כשר.
אז פעם ביליתי כמה ימים עם אותו חבר באילת, ובערב האחרון, לפני שחזרנו משם, הוא כל כך רצה לאכול במסעדה לא כשרה ואוכל מאד מאד לא כשר. התביישתי אפילו להיכנס איתו ולשבת שם. ולא הסכמתי לנגוע בשום דבר. אפילו לא בבקבוק ספרייט, למרות שבזה באמת אין כל בעיה. זה גרם לַחבר אי נחת, שהוא אוכל לבד. אבל לי גרמה אי נחת עצם השהייה במקום. אלא שאף אחד מאיתנו לא רצה להיות לבד, ושרדנו את אי הנעימות הזאת ביחד...

גם אני שֵׁירתִּי לפני הרבה שנים בנח"ל, בגרעין דתי במחנה 80. ואני לא בטוחה שאז עדיין היו מסטינגים, אבל אני זוכרת כמובן מה זה מסטינג, מהשירות של אחי הגדול בנח"ל, לפנַי.
לדעתי, בפסח כבר היינו בהיאחזות, ושם לא היתה לנו שום בעיית כשרות, כי כולנו היינו חניכי בני עקיבא לשעבר; גם אנחנו, הסדירים, וגם כל המפקדים שלנו!

ואשר לאוטובוסים בשבת, כאן ברמת-גן, ראש העיר שלנו (כרמל שאמה הכהן) היה גאה מאד בכך שיזם תח"צ בשבת לפני כמה חודשים. ושהיה הראשון שהפעיל זאת בגוש דן. הנסיעות היו לתל אביב, למועדונים ובחזרה - בליל שבת, לים ובחזרה - בשבת בבוקר, והכל על חשבון העירייה. אכן, כבוד גדול!


ואגב חיפה, אני לא חושבת שבגבעתיים, השכנה הקרובה שלנו, היתה תחבורה ציבורית בשבת בעבר. אבל העיר היתה לא דתית במובהק, עם חנויות ובתי קפה פתוחים בשבתות.

מצידי, שיעשה כל אחד מה בראש שלו, כל עוד הוא לא מזיק לאחרים. ועם קצת רצון טוב וסובלנות, כל אחד יכול להסתדר עם אחרים, גם אם אינם באותן דעות, אמונות ואורח חיים כמו שלו. אנחנו חיים בחברה מאד מעורבת מכל הבחינות, ונראה לי שבמשך הזמן התרגלנו לחיות כך. חוץ מחברות מסוימות, אשר חיות באזורים מאד ספציפיים, שהן הומוגניות. וחלק מחברות כאלה גם קיצוניות בטירוף, ואפילו מסכנות אחרים.

תודה לך, ושמרי גם את על עצמך ועל היקרים לך.
 

מיקהפ

New member
למה לא לדייק?

נכון לנובמבר האחרון, אין לי מושג מה קורה בימי קורונה.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
את לא זוכרת אבל אני כן

&nbsp
כל מי שאכל במסטינג קיבל גם סכו"מ אישי בלי קשר לכשרות. זה היה סט של כף עם שתי "אוזניים" שהסכין והמזלג התחברו אליה, משהו דומה לתמונה המצורפת.
&nbsp
אם נכנסת לחדר אוכל עם מסטינג חלבי/טרף והכנסת אליו אוכל בשרי זה לא הפריע לאף אחד אבל אם נכנסת עם מסטינג חמץ זה הפריע מאד לכל מי ששומר על כשרות לפסח.
&nbsp
אין לי שום כוונה להכנס כאן לוויכוחי כשרות בעד או נגד רק תיקנתי עובדה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

 

מיכי 10

Member
הבעיה אינה קיימת (או היתה קיימת) רק בצבא.

עבדתי למעלה מעשרים ושלוש שנים בבית חולים, וגם שם ראיתי לא מעט "זיופים" בענייני כשרות בכלי האוכל. אבל לא היה לי הכוח למנוע את זה. כי זה תלוי שם בהמון אנשים שמתעסקים באוכל עבור החולים ועבור היולדות. לא כל העובדים מתמצאים בענייני הכשרות, ולחלק סתם לא איכפת. חלקם גם לא יהודים.

מה גם שהאורחים מביאים הרבה פעמים אוכל, ולא כולם שְׂמים או מוּדעים לנושאי הכשרות. אז הם מערבבים מבלי משים. וחלק מהם גם שוכחים כלים שלהם, בעיקר סכו"ם, שאחר כך מתערבבים עם הכלים של בית החולים.

החלטתי להעלים עין מכך בלית ברירה. ואת האוכל שלי הייתי מביאה בעצמי. וכשאכלתי מהאוכל שהוגש לנו, הייתי אוכלת בכלים שלי מהבית, או בכלים חד"פ.
 

מיקהפ

New member
לא זוכרת אבל לא זה.

זוכרת משהו דומה שלקחנו לטיולים, שם היה חריץ שאליו נכנס יתר הסכום, התוצאה נראתה דומה.
סכום צבאי מהסוג הזה לא היה לנו, מודה, לא זוכרת מה היה.
 
choucroute מאלזס (בעצם חצי גרמני)

מבוסס על כרוב כבוש (Sauerkraut) ונקנקים.
1. באירופה במקומות רבים עושים שימוש בשומן מהחי במקום בשמן. פה מומלץ שומן אווז.
2. לגבי הבשר: כמובן שלא כשר (למה להגביל?). כמו בתבשילים רבים, יש נתח מעושן (נניח ביקון), בשר, ונקניקיות ונקניקים. המבחר שונה ממתכון למתכון.
3. ירק: יש בצל, שום, תפ"א, כרוב כבוש ו/או גם כרוב חי שמתבשל, תפ"א, גזר.
4. בתיבול, מכניסים בד"כ גרגרי פלפל שחור שלמים, עלי דפנה, טימין, ושמיר.
5. בהיבט הישראלי, יתכן ויש עוף ונקנקיות עוף (זה הזבל שיש בסופר).
6. נוזלים: בירה וגם יין לבן.

מה יכול להיות רע בזה?
לגבי השומן הרווי והחומרי גלם הפחות בריאים: תלוי בכמות ובמותג. מי שחשוב לו, יכול ללכת לכיוון פחות (רק לטעם) ותחליפים. מי שלא, שילך על המקורי...

גרמני:
הרעיון של נקנקיות frankfurter bratwurst שמוגשים בדרך כלל עם כרוב כבוש, לחמניית בגט וחרדל, הם המאכל הלאומי של הגרמנים. מוגש ברחוב, ובכל יריד או תערוכה. הגרמנים אוכלים את זה, עם בירה גרממנית צוננת ליד, וזה טעים, זול ומשביעה.
על השילוש: הנקנקיה: frankfurter bratwurst, הכרוב והבירה, מבוסס גם ה-choucroute. הלכו לכיוון הצרפתי והוסיפו יין לבן (לא שחסר בריין), תפ"א ועוד...
 

raya

Well-known member
השוקרוט שאני מכינה....
כרוב כבוש
בצל, גזר, תפוחי אדמה
ספייר ריבס מעושן, נקניקיות ואם יש אז גם חזה אווז מעושן
יין לבן או בירה
אלה המרכיבים. מכינה בסיר לחץ.
רעיה
עריכה- עכשיו כאשר אני קוראת את מה שכתבת מעלי - המרכיבים דומים מאוד!
אני לא מוותרת על הספייר ריבס!
 

raya

Well-known member
זו בעיה ....אבל אנסה, מתבססת על מתכון שהופיע בזמנים מודרניים
24-01-2001, אני לא שמה את כל המרכיבים.
לצערי אין לי מושג מי פירסם את המתכון, לכן אני גם לא סורקת אותו.
1 קופסא כרוב כבוש (לפעמים משתמשת ב-2 קופסאות)
1 כרוב קטן טרי כ ½ק"ג - לא שמה.
1 בצל, 1 גזר - כמות לפי הרצון האישי
150 גרם חזה אווז מעושן - אם יש.....
2 כפות שמן - לא מודדת
2 נקניקיות קבנוס עבות - נקניקיות אם אפשר מעושנות ולא כשרות.
4-5 גרגרי ערער - לא שמה
1 כפית גרגרי פלפל שחור - לא שמה
½ כפית קימל - לא שמה
2 עלי דפנה - לא שמה
2 כוסות יין לבן - אפשר לשלב עם בירה
3 תפוחי אדמה כ-600 גרם - לא סופרת/מודדת
6 נקניקיות עגל גדולות - נכנס לקטיגוריה של הנקניקיות הקודמות.
מניחה שאופן ההכנה ידוע.
אני מבשלת בסיר לחץ כחצי שעה.
בהצלחה!
רעיה
ומה ששכחתי - ולא מופיע במתכון הזה - ספייר ריבס מעושן!!
אין אצלי שוקרוט בלי זה.
 
תודה

לא ברור:
לכמה מנות הכמות הזו
חסר לי תפ"א במתכון
סוגי הנקניק והנקנקיות כמובן לפי הטעם...וגם המעושן. אני בחרתי בקוסטיצה רומני.
אני מבין שהכל נכנס לסיר לחץ וזהו. אין טכניקות בישול, שלבים או הנחיות.
מיכאל
מכין מחר. פעם ראשונה שוקרוט.
 

raya

Well-known member
למה אין תפוחי אדמה?
יש , כתוב כ-600 גרם. תסתכל שוב.
כמה מנות? תלוי כמה נקניקיות/בשר תשים, ואם נשאר אפשר לאכול למחרת....
ככל הזכור לי אני מטגנת את הבצל, מוסיפה את הבשרים למינהם, הירקות והיין או הבירה.
מזמן לא הכנתי, ויש לי ספייר ריבס במקפיא (נקנה במחיר שערוריתי של 89₪ לקילו).
בהצלחה!
 
ראיתי בצינור ששמים גם תפוח ירוק

בקישור שלי יש שמיר וגם טימין. ראיתי שיש מי שמוסיף גם חרדל דיז'ון...
אני רוצה להוסיף גם יין לבן וגם בירה
מתכוון לשים גם כרוב רגיל וגם כבוש
לטגן בשמן קוביות תפ"א
וגם שוקיים עוף (אני מוריד להם את קצה העצם) מטוגן עם מלח ופלפל גרוס
נראה לי מתכון חביב, מוזר שלא הכרתי עד כה...
 
השוקרוט שלי (פעם ראשונה)

חומרי גלם:
1 כרוב לבן בינוני
2 קופסאות כרוב כבוש ללא הנוזל שטוף וסחוט
5 תפ"א גדולים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
2 גזרים חתוכים לחצאי רצועות של 1 ס"מ
2 בצלים בינוניים חתוכים לחצי אמנסה גס
1 תפוח ירוק חמוץ, חתוך ל-4, בלי האמצע, חתוך לפרוסות דקות.
שום: 4 -5 שיניים פרוסים דק
צרור שמיר
צרור טימין, קשור
עלי דפנה
פלפל שחור, פלפל צבעוני גרגירים
שמן קנולה
בקבוק יין לבן יבש
בקבוק בירה HAFER WEIZEN חצי ליטר
בשרים:
2 תבניות שוקיים
3 נקנקיות צ'וריסו
חבילת קבנוס מזרע
נקניק רוסי עבה
קוסטיצה רומני

אופן הכנה:
טיגון התפ"א בשמן עד להזהבה
טיגון הבצל בסיר עם מלח
הוספת כרוב לבן פרוס דק (שיפונד)
הוספת התפ"א
טיגון השוקיים עם מלח ופלפל שחור הוספה לסיר
הוספת הכרוב הכבוש
הוספת היין והבירה
טיגון כל סוגי הנקניקים והוספה לסיר
הוספת התפוח, עלי הדפנה, שום ופלפל צבעוני
ערבוב טוב,
כיסוי ובישול על אש קטנה, כשעתיים...

בתיאבון
 

raya

Well-known member
נקרא מעולה ובטח גם טעים.
הכנת - לפי הכמויות - לגדוד שלם.
בתאבון!
 
תודה

כן, זה סיר די גדול.
1. מעדיף חלק מחומרי הגלם לטגן. במיוחד את התפ"א, אבל גם את הבשרים. זה נותן טעם ומרקם.
2. לא רואה טעם לרכך את החומרי גלם האלו בסיר לחץ. סיר לחץ יוצא אצלי לשימוש בהכנת גולש (ריכוך שריר בקר). זה חוסך 3-4 שעות ומביא לתוצאה הרצויה. גם יוצר רוטב סמיך.
3. מעניין שבשוקרוט שלי, חלק מהתוכן נותן טעמים שונים. אז כל פעם מקבלים ביס בטעם שונה. בגלל הכמויות הכרוב די דומיננטי. פעם הבאה פחות כרוב יותר תפ"א.
4. מעניין שטעמי הבירה והיין כמעט ולא מורגשים.

 
למעלה