יש מצב לקבל מתכון של חומוס אסלי כמו בחומוסיות הטובות?

dorset

New member
יש מצב לקבל מתכון של חומוס אסלי כמו בחומוסיות הטובות?

חרשתי את גוגל אבל לא מצאתי משהו שלדעתי הוא ממש מעולה. אשמח למתכון אסלי ובטוח שעוד הרבה ישמחו גם.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא, אין מצב ואסביר למה

אין דבר כזה שנקרא חומוס אסלי (מקורי בערבית) מאחר ואף אחד לא יודע מה מקור החומוס כלומר מי הראשון שהכין אותו ומה היה המתכון שלו וגם אין לכך שום משמעות.

רוב המתכונים מתבססים על אותו אופן הכנה. מדובר בהשריית גרגרי החומוס, בישולם, טחינתם/מעיכתם והוספת טחינה, מיץ לימון מלח, שמן ועוד כמה תבלינים על פי טעמו של המכין.

טעמו ומרקמו של המוצר הסופי נקבע על ידי הפרמטרים הבאים:
  • סוג החומוס
  • מידת בישולו
  • קילופו או לא
  • הוספת סודה או לא
  • רמת מעיכת החומוס או טחינתו
  • סוג הטחינה
  • היחס בין החומוס לטחינה
  • סוג וכמות התבלינים
בטוח שיש עוד כמה פרמטרים ששכחתי.

לכל חומוסיה יש את המתכון שלה ומה שטעים בעיני האחד פחות טעים לשני ולהיפך ובכלל לא ברור שדוקא המתכון של החומוס הראשון שמישהו הכין הוא זה שיערב לך (או לי).

מציע שתתחיל לשפוט את המתכונים לא לפי איך שהם נראים בגוגל אלא לפי מה שטעים לך כלומר ניסוי ותעייה עד שתגיע לחומוס שימצא חן בעיניך. לדוגמה שני מתכונים זהים לחלוטין שבאחד תשתמש בטחינה "קרואן" ובשני בטחינה של "אחווה" יתנו תוצאו טעם שונות.

בהצלחה
 

TCHMאבי

New member
צודק בהחלט!


 

אבי בן 1231

Well-known member
שיח סוליימאן עם כל הכבוד לרמה הגבוהה שלך

ואני מתכוון ברצינות וחלילה לא בציניות.
הוספת סודה לחומוס היא מיותרת
גם קילוף גרעיני החומוס מיותר.
קרא תגובה אחרת שלי פה!
עצם הוספת טחינה גולמית תעשייתית פוגמת באיכות החומוס.
לשם הכנת חומוס אסלי יש להשתמש במעבד מזון מיוחד שאת שמו לא אזכיר פה, ואני בטוח שאתה זוכר מדוע!
במעבד מזון זה איני מוסיף טחינה גולמית תעשייתית.
 

אבי בן 1231

Well-known member
להערכתי גם לא תצליח למצוא ברשת מתכון אסלי.

על מנת להכין חומוס ממוצרים טבעיים ובהכנה ביתית, יש להכין את החומוס
מ ...............
גרעיני חומוס יבשים לאחר בישול
זרעוני שומשום קלויים או לא קלויים, אין הבדל גדול
שמן, בדרך כלל שמן זית אך אפשרי גם שמן רגיל
מים, רצוי ממי הבישול של החומוס
מעט לימון, לפי הטעם
שום טרי לפי הטעם
המיוחד בהכנה הוא במעבד המזון.
אתה צריך לטחון את כל הרכיבים תוך כדי בישולם בחום גבוה.
לשם כך אתה צריך מעבד מזון מיוחד.
או לשם שינוי אבן ריחיים על מנת לטחון את גרעיני החומוס עם זרעוני השומשום.
צורת הכנה זו אינה מוכרת לי על מנת לתת מתכון.
אני מכין את החומוס הבייתי עם מעבד מזון מתאים וכן גם טחינה גולמית מזרעוני שומשום ושמן.
 
למעלה