שוקרוט - יש למישהו רעיון למתכון טוב?

מיכי 10

Member
בכלל לא ידעתי מה זה שוקרוט. אז מצאתי בחיפוש הראשון בגוגל,

שזה "תבשיל של כרוב כבוש, נקניקים ותפודים."

לדעתי זה מתכון מגרמניה, ואני זוכרת שאמא שלי היתה מכינה לעתים רחוקות, וזה היה טעים מאד. אבל אצלנו זה בכלל לא נראָה כמו בתמונה שראיתי בגוגל (מבלי לפתוח את המתכון), שאותי ממש לא מושכת. לא בצורה ולא בצבעים.

לדעתי אמא שלי בכלל לא השתמשה במתכון, אלא פשוט בישלה את שלושת המרכיבים, וזהו. לא יודעת אם את הכל ביחד או לחוד. פעם מזמן ניסיתי, בלי מתכון, ולא זוכרת מה ואיך. רק זוכרת שהיה טעים ומחמם.
 

TCHMאבי

New member
שוקרוט הוא מאכל צרפתי...

המקור מאלזס ואינו כשר ולא יכול להיות כשר.
חלקי בשר שונים של חזיר מהם מעושנים מהם כבושים,
2 סוגי נקניקיות חזיר, כרוב כבוש, יין לבן וגרגרי ג'וניפר
ותפו"א.
מעבר לענין הכשרות צריך גם קישור לקרדיולוג ומומחה
לצינתורים.
לבשל נקניקיות בכרוב כבוש זה לא שוקרוט ולא דומה.
 

מיכי 10

Member
אהה. אז אני מכירה כנראה גירסה יֶקית וכשרה, כמובן!

בלי הרבה התחכמויות: קופסת כרוב כבוש, כמה תפוחי אדמה חתוכים לרבעים, או לפי גודלם, וכמה נקניקיות כשרות!
הכל תוצרת הארץ, וללא כל חשש. וגם מי שלא נוהגים לאכול נקניקיות בדרך כלל, לא יזדקקו אחרי ארוחה כזאת בחורף, פעם ב-, לשום קרדיולוג.

ואם בכל זאת - יש לי המלצות חמות על כמה כאלה משיבא, תה"ש.


וסליחה על הבּוּרוּת שלי. אני לא בשלנית מקצועית, אלא רק חובבת.
 

TCHMאבי

New member
קראי שוב את המרכיבים שכתבתי ותביני למה קרדיולוג...

אגב מה שכתבת אינו שוקרוט בשום סגנון. יכול להיות
שטעים אבל השוקרוט מאד טעים והבישול ארוך אבל לא כשר.
נקניקיות בכרוב כבוש מכינים כמעט בכל אירופה ובשלל
גיוונים.
 

מיכי 10

Member
אבי, האמן לי שבקריאה ראשונה (ובתדהמה) קלטתי למה אתה מתכוון,

וברור שאני לא רוצה לקרוא את זה שוב.
אבל תראה לאיזה מתכון של שוקרוט הגעתי, עוד לפני שקרתי את תגובתך זו, בגוגל (ובטח זה לא ימצא חן בעיניך):

https://www.youtube.com/watch?v=IIcLSJjJrZs
 

מיכי 10

Member
מה לעשות. "על טעם וריח...".

ובכל זאת, כי אולי מישהו אחר כן יתעניין, יש למשל גם:
מתכון שוקרוט אלזסי - תבשיל כרוב כבוש ונקניקיות גלילי - תום פרנץ
(אבל תום פרנץ הוא האורח, ולא המבשל במתכון הזה):

https://www.youtube.com/watch?v=E-qxf1iWkZM
 

TCHMאבי

New member
אף שוקרוט שהוצג כאן אינו מתקרב לשוקרוט המקורי...

אבל אין זה אומר שאי אפשר להכין שוקרוט כשר לחלוטין
עם עושים קצת מאמץ להשגת חומרים טובים וזה העיקר
בבישול בכלל בישול טוב מתחיל בחומרים טובים.
אגלה לך בסוד שאני מכין כל מנה (כמעט) גם בגירסה כשרה
מהודרת
בשל מחוייבות לבן משפחה והמטבח שלי בשל כך
כשר, גם שאני לא השתמשתי בבשר חזיר בכל מקרה גם בלי
קשר לכשרות.
אה שכחתי...אני לא גר בארץ
כך שמבחר התחליפים שעומד
לרשותי הוא כמעט אין סופי.

רק טוב
.
 

מיכי 10

Member
תודה, ורק טוב גם לך!


כפי שהפתעת (והאמת, גם זעזעת) אותי עם רשימת החומרים הקודמת, כך הפתעת אותי עכשיו לטובה עם ההודאה בכך שאתה בכלל מבשל כשר, ואפילו בכשרות מהודרת. והפתעת גם עם העובדה שאתה גר בחו"ל.

תראה, בניגוד אליך ואל מיכאל, למשל, שמצטיירים בעיני כבשלנים רציניים (ואולי אפילו שפים?), אני מבשלת כי צריך לאכול. בעבר הייתי מבשלת בכיף, וכיום - לאו דווקא, או איך לפעמים.
לכן, לי בכלל לא אכפת אם מתכון הוא מקורי או לא. חשוב לי רק שיהיה טעים ובריא, ואם אפשר, גם בלי יותר מדי התעסקויות.

אז אני לא צריכה שום שוקרוט אמיתי, ועד השבוע אפילו לא נתקלתי בשם זה.
יודעת שכאשר יהיו לי החומרים המתאימים לתבשיל שאמא שלי היתה מכינה לפעמים, אכין משהו כזה, תוך אילתור הכמויות וצורת ההכנה, ולבטח זה יהיה טעים ומשביע. גם אם נקניקיות וינר וקבנוס אינם האוכל המועדף עלי מבחינה בריאותית, אבל לאכול כאלה מדי פעם, לא נראה לי כזה בעייתי.
 
זה מגיע בכלל מהתכנית של ישראל מבשלת עם מיכל אנסקי

והיא הכינה שוקרוט. נשמע טעים. רק היא אמרה שזה שוקרוט מקוצר...אז חיפשתי את המקור.

כשרות: עם כל התחלואות. הדוסון שבקישור (קובי אריאלי), לא מבין כלום בכלום, ותקוע כמו קוץ בישבן של אבי. יש לו גם תכנית בגל"צ ב-11:00 עם עירית לינור שנאנחת כמו חזירון בשחיטה. שניהם ביביסטים ונשמעים כמו הקינוח של החירבון של ברדוגו. גועל נפש. גם חוכמה אין שם.

אגב יש עוד מתכון של שוקרוט של אבי ביטון, והנה הקישור:
https://www.youtube.com/watch?v=6yVvky0Beq0
לכי לזמן 4:00 בסרט.

לאור הכשרות והכיפה של קובי, היה מיזם בשנות ה-90 של שרימפס כשר, שעשו מדג הזהבון ופשוט יצקו אותו בצורת שרימפס. החרדים לא קנו את זה, כי לא היה לזה טעם של שרימפס
.

צר לי לאילו שדבקים בכשרות, ובדברי הרבנים, כמו הרב קנייבסקי שמכר לצאן מרעיתו שלימוד תורה יותר חשוב מקורונה, ולפני שבוע הציע שמי שיעשה עבורו הוראת קבע של 100 ש"ח ל-30 חודשים, יקבל ברכה נגד קורונה שתעזור לו ב"ה...
אולי הוא לא מבין גדול בתורה, אבל יש לו חוש עסקי סרקאסטי!
מניין החולים, המתים, והנזק למדינה מהקשקוש הסינילי שלו, עצומים. והוא עושה מזה כסף?
או הרב ברלנד, שייתן מנטוס לריפוי הקורונה ב-30,000 ש"ח, גם אם החולה כבר פגר. אולי יש עדין את השרות מבעד לסורגים?
אז אנשים כאילו, מתוך עניין כספי בעיקר, אומרים לחרדים מה כשר ומה לא. אגב, אפשר תמורת כמה $$$ לקבל תעודת כשרות גם על ביקון וגבינה על המבורגר.
בדוק!
אז תודה, לא תודה. אני - לא שומר כשרות.
 

מיכי 10

Member
מיכאל, כל מה שכתבת כאן, מתאים לא לפורום הזה, אלא

לפורום אקטואליה. האמן לי, הספקתי להכיר אותו.
בכל אופן, מכל מה שהשקעת כאן בכתיבה, אני לוקחת, בתודה, רק את זה:

אגב יש עוד מתכון של שוקרוט של אבי ביטון, והנה הקישור:
https://www.youtube.com/watch?v=6yVvky0Beq0
לכי לזמן 4:00 בסרט.


והמתכון הזה הוא מדקה 4:00, כפי שכתבת, עד 7:30.
מצא חן בעיני.
אחרי זה, הוא כבר עובר למתכון של דג, ולא בא לי להמשיך בצפייה.

ואשר לכשרות, אתה לא רוצה - לא צריך.
כתוב בספר חבקוק ב' 4: "וצדיק באמונתו יחיה".
אז מבחינתי, שכל אחד יבחר בדרך שמתאימה לו. לי מתאים כן לשמור כשרות, כפי שאני רגילה כל החיים.
 
עדין אין לי מתכון של ממש

הלכתי יותר על הקישור שלי, לאחר שראיתי אותו ב-TV. אבל משהו חסר לי שם: תפ"א!
לגבי הכשר, אכן, כ"א יאכל מה שבא לו, בזכות חבקוק. כי בלי חבקוק ייתר אוכלוסיית העולם שלא מכירה אותו, לא הייתה יודעת מה לאכול!.

רק למה מכריחים אותנו לשלם בארץ על אוכל כשר ולקנות רק כשר, כאשר אני כלל לא שומר כשר?
אם נכון היה המשפט של חבקוק ב' 4, אילו שבאמונתם לא מתחייב לאכול כשר, יכלו לרכוש את כל סל המוצרים שלהם בהרבה פחות כסף, ובחלק מהמקרים, הרבה יותר טעים.
ואם המשפט מגיע מהעולם החרדי, איך נסביר לעם, שיש הוראת בג"ץ! (לא פחות) שכל בשר קפוא שמיובא לישראל, חייב לעבור שחיטה כשרה והכשר בארץ המוצא!
זה למה קילו פילה בקר עולים בארץ 250 ש"ח בעוד אמש רכשתי 3 ק"ג פילה מ-"בשר אחר" ב-99 ש"ח. זה 33 ש"ח לק"ג במקום 250 ש"ח. הבשר האחר פשוט בלי הכשר. זה נרבה יותר קרוב למחירו בחו"ל, מאשר הבקר הכשר.

אילו הצורך בכשרות, מפעלי מזון וספקי בשר רבים יכלו לוותר על העסקת משגיח כשרות, כולל בסופרים הגדולים (יוחננוף ועוד). אבל יש חובה להעסיק אותם...אנחנו משלמים את שכרם (עם ריבית) והם בתמורה, מחייבים הכל כשר, למרות שאני ממש לא צריך. זה כולל את רוב בתי החולים בארץ, שליצמן דחף לשם מבני משפחתו להיות משגיחי כשרות. טוב לי גם בלי. רק שחבקוק שלנו, עוצם עיניים כאשר זה מגיע לפתחם של החרדים. וכך אני ודומי, פשוט נדפקים.
צר לי מיכי, אבל בין האמירה היפה של חבקוק, למציאות - מפרידים שנים של כפיה דתית מכוונת וזדונית.
כשרות היא הבלוף הכי גדול של החרדים. כדוגמת החליבה בשבת (יש חובת חליבה אך יש לשפוך את החלב), שלמעו הצלת 1/7 מהתוצרת, שמים חתיכת חרס בתחתית הכלי וזה "כאילו החלב נשפך" ואז הוא כשר. דיני שמיתה שאינם מתבקשים בחקלאות עם דישון, "כאילו הגינה" שאינם מבקשים במדינה מתוקנת בשנת 2020 ועוד. כן, במקומות נידחים בהודו, שבו החנות בשר, נראית כמו חנות בעלי חיים בכלובים, והמוכר שוחט ומנקה את הבשר במקום...וההודי לוקח אותו הביתה וגם שם אין קרור, ובחוץ 54C, יש משמעות להלכות הכשרות (אולי!). אז הם אוכלים בעיקר צמחוני...
 

מיכי 10

Member
אתה שואל למה אתה צריך לשלם יותר על מוצרי בשר, שהכשרות מייקרת

אותם. כי אתה חי בארץ ישראל, של העם היהודי, שנוהגת לפי ההלכה היהודית. וכיוון שיש ישראלים רבים שאינם יהודים, אלא בני דתות אחרות או אתיאיסטים, תוכל להשיג אצלם את מה שאתה רוצה. עובדה שאתה משיג.

אגב, אני לא חרדית, ורחוקה מזה. אבל רוצה לומר לך שדיני היהדות, כולל הכשרות, אינם נחלתם של החרדים בלבד. ואפילו לא של הדתיים בלבד. ובוודאי ידוע לך שיש גם אנשים רבים מאד, שאינם דתיים כלל וכלל, ומעדיפים את האוכל שלהם כשר.

אבל אין לי שום כוונה להתווכח על נושאי דת ומצפון. לי יש בני משפחה ממש, עם קרבת דם בינינו, כמו אחיינים ובני דודים (הורים ודודים כבר אין לי, לצערי), שארבעה מהם חרדים, הרוב דתיים, ועוד הרבה שאינם דתיים בכלל. ויש לנו אפילו אגף אחד של נוצרים בשוויץ.
והאמן לי שכולנו מסתדרים מאז ומתמיד נהדר, בלי שום בעיות בינינו, ותוך אהבה וכבוד הדדי מלא! וזה כמובן בזכות החינוך שקיבלנו כולנו מהורינו ומהדודים שלנו, שגם הם היו דתיים ולא דתיים וגם אחת שהיתה רק חצי יהודייה (אבל מהחצי הלא נכון).

וכנ"ל לגבי חברים טובים שלנו. אז באמת לא אכפת לי מה כל אחד אוכל. וכמו שהסתדרנו עם הנושא הזה כל החיים, כך נמשיך להסתדר איתו גם הלאה.
גם אני נגד כפייה דתית. אבל אני גם נגד כפייה מכל סוג שהוא, כולל כפייה אנטי דתית.
תקנה, תאכל ותאכיל את משפחתך במה שאתה רוצה. ואני אקנה, אוֹכַל ואאכיל את משפחתי במה שאני רוצה, וגם אוֹכַל אצלם מה שאני רוצה. אין אוֹנֵס.
 
רק בשר?

כל המוצרים על המדף בסופר עם הכשר כזה או אחר. מסוכר ומלח, עד למוצרים מורכבים, שימורים, רטבים, פסטה, ממתקים ומה לא?
ישראל בלד? לא! גם כל המיובא עם הכשר K או U, כמו קטשופ של היינץ, חרדל דיז'ון ועוד. מה שלא כ"כ ברור, זה למה רוב שמן הזית בארץ, מכיל זייתים שלא מהארץ. טוב שיש תו תקן ישראלי

יתרה מזו. יש מוצרים עם 2-3 חותמות הכשר, שכ"א מהם מקבל שלמונים בנפרד...
כשר של הרבנות, כשר בד"צ, כשר מהדרין וכו'. חרדים, מחפשים רק את ההכשר הגבוהה. אחרים מסתפקים בפחות...אנחנו משלמים על כולם!

חי בישראל. כן, יש פה כמה בעיות. זו אחת מהן. מעניין איך היו החרדים מגיבים לו היו מחיבים אותם גם, על הלא כשר שאני אוכל? והיית עונה להם: "רק בישראל".
על כך נאמר: ארץ אוכלת יושביה (תרתי משמע אוכלת כשר למהדרין).
אז את אומרת שהכשר מוכנס לנו לגרון בין אם נרצה ובין אם לא, למרות חבקוק, כמו הפיגועים, או הסגר בחגים. למה, ככה! רק בישראל זו תשובה טובה, אבל לא מספיק טובה...
גם לי לא אכפת מה האחר אוכל.
אבל אכפת לי שמחייבים אותי ($$$) על מזון כשר שאני לא צריך, רק בשביל לפרנס כמה פרזיטים חרדים, שגם כך לא משרתים בצבא, לא עובדים ולא משלמים מיסים. משריצים עשרות ילדים וחיים מביטוח לאומי עליהם.
ואילו האנשים שגם מכתיבים לנו מי ישרת בצבא! ובעבור קמצוץ שכן משרת, מכניסים כללים שלא צריך אותם, כמו הפרדת בנות (אסור להן להכנס לחדר אוכל כי אוכלים שם דתיים!) או אסור להן ללמד מד"ס או קורסים. שלא לדבר על דברי רבני מכינות על הנושא...חרפה. והם משתכרים מכספי מדינה.
 

מיכי 10

Member
הבנתי, הכל שלילי בעיניך בארץ. אני לא מתכוונת לשכנע אותך

לשנות את דעתך, או להתווכח איתך. בכלל לא.
גם בעיני יש דברים שלא מוצאים חן, בכלל לא. אבל בטוחה שבכל מקום בעולם, יש דברים חיוביים ויש גם דברים שליליים. אלה החיים.

בכל מקרה, מיכאל, אני לא כתבתי לך קודם כדי להרגיז או להעליב אותך, חלילה. ובוודאי יש כאן עוד כמה אנשים (כולל מאושיות הפורום) שחושבים כמוך בנושאים אלה.
אבל התכוונתי ברצינות שכדאי לך לכתוב אותם בפורום אקטואליה. שם תמצא אוזן קשבת. כלומר, רוב של אוזניים קשובות. מצד שני, יש שם גם אנשים שבוודאי ישמחו להתווכח איתך. שם אוהבים לכתוב בשפה מתלהמת, בניבולי פה ו"בלי כפפות". ו"מתים" על ויכוחים פוליטיים, שנכתבים ממש בחירוף נפש...
 
הדיון לא בינך ולביני

הדיון הוא של מגמות בישראל כתוצאה מגידול בכוח המפלגות החרדיות.
למי שקרוב לחרדיות זה טוב, למי שלא - זה רע.
העיקרון, לא מדובר רק באורחות חיים, אלה גם למשאבים וכסף. הרבה כסף.

לגביך אישית, לא מקבל את החבקוק שלך בנשימה אחת עם המציאות שלנו.
זה פשוט לירוק לחבקוק בעיניים.
המשפט הנכון בישראל: איש באמונתו יחיה:
הוא באמונתו (חרדי) וגם אנחנו באמונתו:

לא תסע בתחבורה ציבורית בשבת,
לא תטוס באל על בשבת,
תאכל כשר בלבד, תיוולד כהילכתו,
תתחתן כהילכתו,
תתגרש כהילכתו,
ותמות כהילכתו.
ובכל בחירות או משבר קואליציוני, מזיזים את הקו קצת יותר גבוהה.
וכך חבקוק מתהפך לו בקברו, ואומר: לא הבינו אותי נכון!
 

מיכי 10

Member
מסכימה איתך שהדיון אינו בין שנינו. ולכן אני גם יוצאת ממנו.

במקום זה, אנסה לשכנע את עצמי להכין תיכף ארוחת ערב פשוטה ונחמדה. כי כל היום לא בא לי להכין כלום. האמת, גם עכשיו עדיין לא.
 
בתיאבון


גמני ספון בבית כל היממה האחרונה בעוצר: אין יוצא ואין בא...

מלבד השכן החרדי שלנו, שבחוצפתו יצא למדרכה ועשה על האש כאילו הרחוב כולו שלו. רעש, צעקות ומראה גרוטצקי של איש שמן, שחור מזוקן מנפנף פיגולים כשרים למהדרין, בציצית וגופיה, כמו בסרטון על הערס הישראלי:
https://www.youtube.com/watch?v=VDEilu6BgMk
 

מיכי 10

Member
זהו, סוף סוף מתחילה לעבוד במטבח. ברור שלא אכין רק

ארוחת ערב להיום, אלא כבר בכמויות שיספיקו לפחות גם למחר, מחרתיים.

אצלנו לא היה מְמנגֵל אחד, אלא כמה משפחות, שפתחו שולחנות ומינגלו על הדשא הגדול שנמצא בין הבניין שלנו ושני בניינים סמוכים. וגם בבניין חדש מול הבית, מינגלו אנשים במרפסות. כך שהריחות הדוחים של ה"על האש" + עישון סיגריות, הגיעו משני כיוונים, ונאלצתי לבלות את היום עם כל החלונות סגורים. זה לא מנע את חדירת הריחות, רק אולי הפחית אותם במקצת.

לפנות ערב יכולתי לאוורר מחדש את הבית וליהנות לבסוף מאוויר נעים.
 
למעלה