יש לי שאלה בעניין קונפיטורה קנויה.

מיכי 10

Member
יש לי שאלה בעניין קונפיטורה קנויה.

קניתי ופתחתי לפני כמה חודשים שתי צנצנות קטנות של "קונפיטורות" (לדעתי אלה פשוט ריבות, אבל לא חשוב).

תאריך התפוגה שלהן בערך באמצע שנת 2022, והן בסדר.
רק באחת מהן, של דובדבנים, חלק מהסוכר התגבש, ופחות נעים לצרוך אותן כך. (לעומת זאת, בקונפיטורת המשמש, זה לא קרה).

האם זה הפיך? כלומר, האם אפשר לתקן את המצב ולהיפטר מהתגבשות הסוכר ע"י טבילת הצנצנת בתוך כלי עם מים חמים?

ומאחר שהריבה גם מתוקה מאד, האם נכון יהיה להוסיף לה מיץ לימון טרי, או שזה עלול לקלקל אותה, כי הוא לא נוסף בזמן הבישול?
 

מיכי 10

Member


כדאי לחמם (בתוך כלי עם מים ממש חמים, ובזהירות) את צנצנת הריבה עם הסוכר שהתגבש קצת, אולי תוך ערבוב הריבה?
האם סביר שגבישי הסוכר יתפרקו, והריבה תשוב להיות במירקם המקורי שלה?
 

מיכי 10

Member
תודה. אם אתה אומר שלא יזיק, אז באמת אנסה.

עם דבש זה דבר אחר; אני לא קונה דבש נוזלי, אלא רק דבש משובח, שמראש הוא מוצק. והוא נשמר טוב גם במשך שנים. ואפילו אם משהו בו מתגבש, זה לא מפריע לי, כי הוא אמיתי וטבעי.
 
ברצינות


הדבש שבצינצנות (נגיד של יד מרדכי) הוא דבש שהכוורן עושה, והדבש את קונה עושים הדבורים?
 

מיכי 10

Member
כן. בדיוק.


אני לא קונה מיד מרדכי, ממש לא!

עשרות שנים קיבלנו, ההורים שלי ואנחנו, דבש פרחי הדרים מבית השיטה. (רק לפעמים היה במקומו דבש פרחי בר או דבש איקליפטוס). הדבש היה מגיע בקופסאות פליז בצבע זהבהב, ובמשקל 5 ק"ג.

זה היה בפירוש הדבש הכי טוב בעולם


עד שלפני שנים, נסגרה לצערנו הרב המכוורת של בית השיטה...

ובשנים האחרונות אני קונה דבש רק במושב נחלים. זה הדבש השני הכי טוב בעולם, לדעתי. :)

הדבש הנוזלי שקונים בסופרים ובחנויות, בכלל אינו נחשב בעיני לדבש, אלא לאיזו תערובת סוכרית לא ברורה, ולא טעימה. עדיף לי להישאר בלי דבש, מאשר להשתמש בדבש כזה.
 
למעלה