ג'קי מבשלת בערוץ האוכל גולש הונגרי! בסגנון ג'קי)
אמש שדרו אותה מכינה גולש.
הייתי די בשוק ומאוכזב. היא לא יודעת לבשל וגם לא מבינה בבישול. מיומנויות חיתוך של חובבן, שיטות בישול מוזרות ומה לכמון מזרחי בגולש הונגרי? חיכיתי שתגיד הרבה שמן, כוסברה, חריף, כורכום ותצעק בסוף: ביבי, ביבי...
מה הפריע לי:
הבשר: היא בישלה אותו שעתיים במים שיתרכך! במקביל היא שפכה עם המים את רוב הטעם...היא קראה לזה האיכס של הבשר. כנראה שהשתמשה בבשר כשר קפוא מוכשר. לבריאות. אח"כ בישלה אותו עם הת"א הבצל וקצת רסק עגבניות ופפריקה. היי, זה לא גולש...
כדי לקבל רוטב מלא בטעמים צריך גם עצם עם מח.
את הבשר אני מטגן קודם במחבת, עם שמן זית, פפריקה ומלח. אחרי שהבשר מקבל צבע אני מעביר אותו ואת הנוזלים לסיר לחץ. כמובן שבשר טרי לגולש. נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות בגודל אכיל.
את המשקעים אני מרים עם כוס יין אדום יבש, מנדף קצת ומרכז ומוסיף לסיר לחץ.
בסיר, עם 3-4 חתיכות עצם שורש פטרוזליה, חצי שפופרת של רכז עגבניות (MUTTI), פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור ומים רותחים לכיסוי חומרי הגלם, אני מביא לרתיחה, סוגר את הסיר לחץ ומבשל 30-40 דקות.
כאשר הסיר נפתח, יש בפנים ריח נפלא, רוטב די סמיך ואדמדם.
את זה אני מעביר לסיר, שבו רוכחו בצל (נוסף) ו2-3 פלפלים חתוכים לריבועים.
כן, בגולש יש פלפל. בגולש של ג'קי אין!
שם פנימה גם סירות של תפ"א ומבשל עוד כשעה. בסוף מפזר מעל זר פטרוזליה קצוצה.
להשוות את זה, לתבשיל של ג'קי, הן בתכולת חומרי הגלם, בתהליך הבישול והן בנראות, זה שמיים וארץ.
אמש שדרו אותה מכינה גולש.
הייתי די בשוק ומאוכזב. היא לא יודעת לבשל וגם לא מבינה בבישול. מיומנויות חיתוך של חובבן, שיטות בישול מוזרות ומה לכמון מזרחי בגולש הונגרי? חיכיתי שתגיד הרבה שמן, כוסברה, חריף, כורכום ותצעק בסוף: ביבי, ביבי...
מה הפריע לי:
הבשר: היא בישלה אותו שעתיים במים שיתרכך! במקביל היא שפכה עם המים את רוב הטעם...היא קראה לזה האיכס של הבשר. כנראה שהשתמשה בבשר כשר קפוא מוכשר. לבריאות. אח"כ בישלה אותו עם הת"א הבצל וקצת רסק עגבניות ופפריקה. היי, זה לא גולש...
כדי לקבל רוטב מלא בטעמים צריך גם עצם עם מח.
את הבשר אני מטגן קודם במחבת, עם שמן זית, פפריקה ומלח. אחרי שהבשר מקבל צבע אני מעביר אותו ואת הנוזלים לסיר לחץ. כמובן שבשר טרי לגולש. נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות בגודל אכיל.
את המשקעים אני מרים עם כוס יין אדום יבש, מנדף קצת ומרכז ומוסיף לסיר לחץ.
בסיר, עם 3-4 חתיכות עצם שורש פטרוזליה, חצי שפופרת של רכז עגבניות (MUTTI), פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור ומים רותחים לכיסוי חומרי הגלם, אני מביא לרתיחה, סוגר את הסיר לחץ ומבשל 30-40 דקות.
כאשר הסיר נפתח, יש בפנים ריח נפלא, רוטב די סמיך ואדמדם.
את זה אני מעביר לסיר, שבו רוכחו בצל (נוסף) ו2-3 פלפלים חתוכים לריבועים.
כן, בגולש יש פלפל. בגולש של ג'קי אין!
שם פנימה גם סירות של תפ"א ומבשל עוד כשעה. בסוף מפזר מעל זר פטרוזליה קצוצה.
להשוות את זה, לתבשיל של ג'קי, הן בתכולת חומרי הגלם, בתהליך הבישול והן בנראות, זה שמיים וארץ.