ג'קי מבשלת בערוץ האוכל גולש הונגרי! בסגנון ג'קי)

ג'קי מבשלת בערוץ האוכל גולש הונגרי! בסגנון ג'קי)

אמש שדרו אותה מכינה גולש.
הייתי די בשוק ומאוכזב. היא לא יודעת לבשל וגם לא מבינה בבישול. מיומנויות חיתוך של חובבן, שיטות בישול מוזרות ומה לכמון מזרחי בגולש הונגרי? חיכיתי שתגיד הרבה שמן, כוסברה, חריף, כורכום ותצעק בסוף: ביבי, ביבי...

מה הפריע לי:
הבשר: היא בישלה אותו שעתיים במים שיתרכך! במקביל היא שפכה עם המים את רוב הטעם...היא קראה לזה האיכס של הבשר. כנראה שהשתמשה בבשר כשר קפוא מוכשר. לבריאות. אח"כ בישלה אותו עם הת"א הבצל וקצת רסק עגבניות ופפריקה. היי, זה לא גולש...
כדי לקבל רוטב מלא בטעמים צריך גם עצם עם מח.
את הבשר אני מטגן קודם במחבת, עם שמן זית, פפריקה ומלח. אחרי שהבשר מקבל צבע אני מעביר אותו ואת הנוזלים לסיר לחץ. כמובן שבשר טרי לגולש. נקי משומן וגידים, חתוך לקוביות בגודל אכיל.
את המשקעים אני מרים עם כוס יין אדום יבש, מנדף קצת ומרכז ומוסיף לסיר לחץ.
בסיר, עם 3-4 חתיכות עצם שורש פטרוזליה, חצי שפופרת של רכז עגבניות (MUTTI), פפריקה מתוקה בנדיבות, פלפל שחור ומים רותחים לכיסוי חומרי הגלם, אני מביא לרתיחה, סוגר את הסיר לחץ ומבשל 30-40 דקות.
כאשר הסיר נפתח, יש בפנים ריח נפלא, רוטב די סמיך ואדמדם.
את זה אני מעביר לסיר, שבו רוכחו בצל (נוסף) ו2-3 פלפלים חתוכים לריבועים.
כן, בגולש יש פלפל. בגולש של ג'קי אין!
שם פנימה גם סירות של תפ"א ומבשל עוד כשעה. בסוף מפזר מעל זר פטרוזליה קצוצה.
להשוות את זה, לתבשיל של ג'קי, הן בתכולת חומרי הגלם, בתהליך הבישול והן בנראות, זה שמיים וארץ.
 

ornme1

New member
במתכון שיש לי,

נדרשים גם פלפלים אדומים, צלויים מקולפים וטחונים.
הרוטב של הגולש, על פי המתכון, אדום מפלפלים ולא מעגבניות.
 
הרוטב אדום מפפריקה

יש פלפל בגולש.
לא שמעתי על הוורסיה של קלוי או צלוי, מקולף וטחון. ואני הונגרי במקור
.
הרוטב שיוצא מהסיר לחץ, אחרי 30-40 דקות לא סמיך מאוד אבל מספיק סמיך.
למי שרוצה, יכול להוציא ממנו ולעשות "רו" שזה לערבב עם קמח או קורנפלור, ואז להחזיר לתבשיל.
בכל אופן, הטיפול של ג'קי בבשר לא ראוי ולא נכון. אולי כדי להסיר את ניחוחות הפוספטים שהוזרקו לבשר המוכשר והקפוא, ולו טעמי לוואי שראוי להרחיקם מכל תבשיל, זה טוב. אבל בבשר בקר טרי (גולש/יוחננוף) זה ממש לא נחוץ ולא ראוי.
לעשות גולש בלי עצם ו/או עם ביקון (מעושן) לא מניב את טעמי הגולש.
 
לאט לך

המתכון פה זה לפפריקש. אגב, פפריקש בד"כ עושים עם עוף. בהונגרית: צ`ירקה פופריקאש...(Cyrka Poprikash). ולכן יש בו בצקניות (nokerley).
אני מדבר על גולש (Goulash). זה מאכל אחר לגמרי. בגולש יש תפ"א...

לא יודע מה לאהרוני (בוחרי) ולמאכלים הונגריים. כבן העדה וכמי שביקר במדינה 5 פעמים, ובבית (אמא) היה מטבח הונגרי, אני פשוט אומר לך על מה גדלתי ולמדתי.

מציע שתלך על מתכון ל-Goulash בצינור או בגוגל ותקרא...
 
פיוז'ן

מילה מרגיזה שמתארת בעיקר "כלום"!
למשל, אחרי תקופת המנעות מגירף, הלכתי לברר אם יש טעם לשוב. במקרה, היה שם האחראי על המטבח, של כל הרשת.
ניסיתי להסביר לו שהמנה הנקראת: "סינטה סאצ'ואן" אינה סאצ'ואן! הרי שטעמי ה-סאצ'ואן מבוססים על שום וחריף: הרבה, ובמנה שלהם אין מהם בכלל. גם הירק ששם כמו בצל (רגיל) ופטריות, לא מרוכחות ומגישים אותם כמעט חי.
אז הוא ירד מהסולם וקרא לזה פיוז'ן. הבנתי שאין עם מי לדבר ועזבתי.

חשוב להבין שיש במטבח הקלאסי (של כל אומה, בין אם הונגרי, צרפתי או סיני), שמות יחודיים לתבשילים מסויימים. ולאילו אין מקום ל-פיוז'ן. אם זה גולש, תעשה אותו לפי הספר. ואם זה לא גולש, אל תקרא לו גולש.
מצפיה בג'קי, אני מתחיל להבין שאין לה מושג ירוק באיך לבשל. בעיקר:
הרבה שמן, פפריקה אדומה, כמון, כורכום, חריף, כוסברה ואח"כ: ביבי, ביבי, ביבי...
זה הבסיס לכל תבשיל מרוקאי: דג חריף, מרק שעועית, או גולש הונגרי
 
למעלה