רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות, רק בישראל!

רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות, רק בישראל!

ע"פ חוק, במוצר שמתקרא רסק עגבניות אין להוסיף סוכר. למוצר שנקרא רוטב, אפשר גם אפשר. אז היצרניות, כולם! עברו לייצר רטבים. הרסק הישראלי נעלם לגמרי מהמדפים. ליצרניות גם אין כוונה לחדש את יצורן.
המוצר שניתן להוסיף לו סוכר ולאזן מתיקות עם מלח, ניתן לנפח את משקל המוצר בפרוטות ולהרוויח בגדול. כמה ישראלי וחזירי.
המוצר היחיד שמתאים להגדרה רסק, הוא של MUTTI. במחיר של 7.50 ש"ח לקופסא קטנה (יוחננוב). חומר משובח אך יקר.
היכן משרד הכלכלה והשר אלי כהן? נרדמו בשמירה.
 

ornme1

New member
ומה לגבי הpolpa של מוטי?

מצאתי שזה כמו שמכינים בבית, והמחיר זול משמעותית ממה שציינת כאן.
אני קונה שלישיות כאלו בסופר.
האם זה לא עונה להגדרה של רסק?
 
רסק הרבה יותר מרוכז ובעל טעם ושימושים אחרים

1. רסק
2. Polpa אריזה בודדת
3. Polpa שלשיה

לדוגמא, למנה של 1.5 ק"ג בשר בקר טחון, להכנת רגו (בולונז) אני משתמש ב-2 רסק ו-1 Polpa. בנוסף לבשר ולירק: בצל, גזר וגבעולי סלרי, שום כתוש (חצי ראש) ויין אדום (כוס: 250 מ"ל), ותבלינים: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.





 

גולי233

New member
אולי אפשר להכין בבית?

בהכנת רוטב לפטסה, אני לעיתים משתמש בעגבניות מקולפות של MUTTI ולעיתים פשוט משתמש בעגבניות שהקפאתי.
&nbsp
לא ניסיתי אף פעם להכין בעצמי רסק (רכז) עגבניות אבל אולי אפשר.
&nbsp
אגב הרסק עגבניות הרגיל של פריניר, זה שמגיע באריזות קטנות של 100 גרם - לא עושה עבורך את העבודה?
 
הפוסט על כך שאי אפשר לקנות בסופר!

למשל ברשת סטופ מארקט המצב כבר כזה מזה שנים!
בחודשים האחרונים, גם בשופרסל ויוחננוב.
מהרסק האיטלקי יש בשפע.
מבחינתי, היצרניות הכריזו מלחמה ובזה תם העניין. לא קונה מהם יותר!
כך גם עם החמאה. תנובה בחרה שלא למכור יותר חמאה, אז למה הם מפריעים לפחלון ליבא חמאה בלי מס ובלי מכסות?
במדינה, חברות פרטיות משתוללות ואין גוף שיכול להם? לאן הגענו? והצרכן שבוי...
 

גולי233

New member
חשבתי על הפוסט שלך בביקור שלי בסופר היום

שמתי לב עכשיו שיכין ופריניר מסווגים כרוטב.
&nbsp
מצאתי על המדף את המותג הזה (מצורפת תמונה) שעדיין מסווג רסק. לא יקר.

 
תודה רבה


אבדוק בביקור הבא.
כפי שאמרתי, החוק בארץ מחייב יצרן שלא להוסיף סוכר לרסק. משהמוצר נקרא רוטב, החוק לא תקף, והיצרנים מכניסים סוכר ומלח כרצונם. 2 חומרי גלם שאינם בריאים (נמצאים ברשימת הסימון האדום של משרד הבריאות, ראה תמונה ראשונה), עולים פרוטות וכבדים במשקל. כך, הם משפרים משמעותית את שורת הרווח.
על חשבוננו, ועל חשבון הבריאות שלנו.
לא היה אכפת לי לו היו רטבים למי שחפץ, ורסק למי שאינו חפץ בסוכר ומלח במוצר. אך העניין, שהם האלימו את המוצר שנקרא רסק, ומחייבים את מי שרוצה לקנות, לקנות רוטב עתיר סוכר ומלח. תודה, לא תודה.
בחזקת מוצרים מיובאים, יש והם גם עולים בהתאם. הייתי מצפה ממשרד המסחר להוריד מיסים מהמוצר המיובא, מפני שהוא אינו מתחרה במוצר ישראלי, פשוט אינו קיים. או לחלופין, לחייב את היצרנים בארץ, לייצר גם רסק (ללא סוכר ומלח). כנ"ל עם חמאה.

העניין חמור שבעתיים ברטבים של אוסם וקנור. שם כמות ההסוכר מגיע עד 40-50% וכמובן שיש לאזן מתיקות מופרזת במלח.
וזה ממש נורא! ראה תמונות...
בגב המוצר של רוטב רוטב שום וצ'ילי מתוק, השיא שראיתי עד כה: 33 גרם סוכר, סה"כ 51.7 גרם פחמימות. את זה צריך לאזן במליחות...במרכיבים: הכי הרבה:
מים. אח"כ
סוכר, אח"כ
גלוקוז (גם סוכר)
טעם, חומץ
ו-"מלח".
אם נוציא את מרכיבי המים, סוכר והמלח, נגיע ליותר מ-70% ממשקל הרוטב ב-100 גרם. עלותם אפסית. אז למה הרוטב עולה מעל 10 ש"ח?
ולמה הרגולציה מאפשרת את זה?
זו ממש הרעלה.





 
תלוי ברוטב

אבל לא סוכר ומלח.
אני בטוח שאם תלך למתכון לרוטב "X" תגלה שהוא לא מכיל בעיקר סוכר ומלח.
אני די מופתע משאלתך.
אני מסיק מכך, שלדעתך זו הדרך...כל הרטבים מבוססים על סוכר ומלח.
מתכון לרוטב סצ'ואן:
ingredients
½ –1 teaspoon Szechuan Peppercorns (or sub black peppercorns)
1/4 cup soy sauce ( of GF Liquid Aminos) see notes.
3 tablespoons honey (or sub maple syrup, coconut sugar, brown sugar or sugar alternative)
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon rice wine vinegar (or black vinegar)
1 tablespoon Chinese cooking wine (shaoxing) or mirin (both optional)
3 garlic cloves, finely minced (use a garlic press)
2 teaspoons fresh ginger, finely minced ( or use ginger paste)
1 tablespoon garlic chili paste (like sambal oelek) more for more spicy or sub 1 teaspoon chili flakes
½ teaspoon Chinese Five Spice
optional- 2-3 teaspoons corn starch, to thicken, see notes.
בקישור
https://www.feastingathome.com/szechuan-sauce/
ויש עוד.
יש מרכיב ממתיק (3 כפות במתכון הזה). 3 כפות הם 38 גרם. זה לא 33% מהמשקל!
לפי הצנצנת אני מסיק שמדובר במשהו כמו 400 גרם, כך ש-38 דרם הם 10% ולא 33% או 51.7%...
אין מלח ! להזכירנו שבמקרה של הוספת כמות סוכר (ממתיק) מעבר לנחוץ, צריך לאזן אותו, כדי לא לקבל ריבה. המאזן זה מלח וחומץ. (למים אין טעם).
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה מצפה שהמרכיב העיקרי ברוטב צ'ילי יהיה צ'ילי?

ככה מכינים את הרוטב הזה. אפשר במקום חלק מהמים לשים חומץ אורז.
&nbsp
אגב, שמת לב שברוטב סצ'ואן שצירפת יש רק כפית וחצי פלפל סצ'ואן? השאר רוטב סויה ו-3 כפות דבש (למה לא קוראים לזה רוטב דבש?)
 

raya

Well-known member
רסק עגבניות איטלקי שקניתי בשופרסל (לפי מיטב זכרוני)
 
מהרגע שהמוצר מתקרא רוטב

אין מגבלות ליצרן להעמיס לתוכו מרכיבי סוכר ומלח.
בעוד שלמוצר שנקרא רסק, חל איסור.
התחכמו להם היצרנים.
מבחינתי, תייצרו כמה רוטב שבא לכם: רוטב לפסטה, לשקשוקה, עם שום ובזיליקום וכו'.
אבל אל תסיר את הרסק.
הסרת הרסק ומכירת רוטב בלבד היא לטעמי עבירה חמורה ומכוונת לצרכן שבוי.
לא רוצה להיות צרכן שבוי!
לא רוצה סוכר ומלח
לא רוצה לפרנס אתכם. אם אני במקרה ע"י המדף, ומישהו רוכש רוטב, אני מגלה את הסוד ומזהיר אותו. זה בדרך כלל מסתיים בהחזרת הרוטב למדף ובחירת רסק.
 
אני לא מבין (כנראה) את המושג "רסק"

שמים עגבניות בבלנדר, מתקבלות עגבניות מרוסקות. האם זה "רסק"?
יש מוצרים שונים המכילים עגבניות בדרגות "ריסוק"/קיצוץ שונות.
&nbsp
לעומת זאת, יש את המוצר שפעם קראו לו "רסק", וזו היתה משחה סמיכה, שלמיטב הבנתי היתה תרכיז.
&nbsp
אז מה בדיוק חסר עכשיו, ומה יש? כשאני רואה "רסק" על המדף, מה זה?
האם אפשר בבקשה לקבל קצת סדר ביטה?
&nbsp
(לפחות לגבי "רוטב", הצלחתי להבין שזה יכול להיות כל דבר...)
 

ornme1

New member
אתה צודק. זו בעיה של אלו שכתבו את התויות בעברית

באחת הדוגמאות המצולמות ראיתי על אותה קופסת שימורים רכז באיטלקית ורסק בעברית.
הדיון כאן נסב על רכז, שמשום מה על הקופסאות מופיע רסק. (כלומר, רכז שנקרא רסק ומכונה רוטב...)
הפולפה של מוטי היא רסק. בדקתי.
כשאתה רואה רסק על המדף, תסתכל על הכותרת בלעז. אם משמעות הכותרת היא "מרוכז" זה רכז ולא רסק.
 
רסק, רכז, מה שתרצה

הבעיה שכאשר למוצר קוראים רוטב, היצרן יכול להכניס לתוכו מה שבא לו (בעיקר סוכר ומלח - שאין בהם צורך).
אין לי בעיה עם הרוטב. מי שרוצה שירכוש רוטב.
יש לי בעיה שהורידו לי את הרסק (רכז) מהמדף. עד לא מזמן, היה כזה מוצר והוא פשוט הועלם ע"י "כל" היצרנים המקומיים, מתוך כוונת מכוון (זדון !).
 
איזה רסק אתה רואה על המדף?

לתרכיז הזה יש דרגת רכז והיא מצויינת על האריזה. אין בה סוכר ומלח. מה לא ברור?
בכל מה שנקרא רוטב, יש סוכר ומלח, שאני לא רוצה לשלם עליו ולאכול אותו.

תהנה מהרוטב.
 

ornme1

New member
זה באמת דורש תשומת לב,

ודי מקשה, כי מסתבר שחייבים לקרוא בעיון את רשימות המרכיבים, וזה לא מובן מאליו.
ולא רק ברכז / רסק העגבניות...
גם כשמתרגלים למוצר מסויים, ונוהגים לקנות אותו במשך שנים, צריך לשים לב ששמו לא שונה, כי זה מרמז על תכולה לא רצויה.

תוסיף לזה את הקטנת האריזות (שבאותו מחיר לעיתים האריזות החדשות מכילות פחות, בכדי שהיצרנים/משווקים יוכלו לבצע העלאת מחיר סמויה).

זה הופך אותנו הצרכנים לחשדנים.
 
זה לא ראוי לאלץ צרכנים

הרטבים, מעבר להיותם בעלי טעמים (רוטב לשקשוקה, לפיצה וכו') ואינם מתאימים לתבשילים בהם נדרש רסק (ללא טעמים), הם מועמסים בסוכר ומלח.
בעוד המוצר המקורי והבסיסי של רסק נעלם מהמדף.
רסק, מהיותו מוצר "מוגן" ממלח וסוכר, ניתן היה להשתמש בו ללא חשש.
היה מוצר בעל מחיר, גודל אריזה, טעם ותכולה ידועים.
ופשוט הסירו אותו והוא נעלם.
 
חזרתו של הרסק ועוד מיני צרכנות ישראלית במיטבה

הרסק של טל חזר. 4 יח' ב-10 ש"ח, ארי היעדשות של שבועות.
מצד שני, במדף בצד, יכין נמכר כרסק, למרות שעל המוצר כתוב במפורש: רוטב!
אז למה יוחננוף עושה כאן מעשה שלא יעשה ומנסה להטות צרכנים?
מעניין כמה זמן יהיה מהרסק...ומתי יעלם לו שוב.



 
למעלה