תעלומה בקצביה

nibar11

New member
תעלומה בקצביה

היי, כשהייתי בסופרמרקט ראיתי שהלקוחות קונות בקצביה פילה עוף לשניצל באופן הבא:
מבקשות מהקצב לקחת חזה עוף, לפרוס אותו לשניים, לדפוק אותו עם פטיש שניצלים ולשים בניילון.
זאת למרות שהייתה ערימה של שניצלים בניילון שהקצב כבר דפק מבעוד מועד.
אוליי מישהו יכול להסביר לי מה פשר העניין? במקום להטריח את הקצב לא יותר פשוט לקחת מהערימה המוכנה ?
תודה!
 

גולי233

New member
אולי חשדו שהחזה הפרוס מהערימה לא טרי

בכל אופן חשבתי שקצבים כבר לא דופקים אלא פשוט פורסים דק עם סכין חדה.
 

TCHM

New member
שתי סיבות....

ראשית לא פורסים את פילה העוף אלא את חזה העוף, הפילה הוא חלק
צר וקטן ומשתמשים בו בד"כ כשהוא שלם.
סיבה ראשונה, בד"כ הקצבים פורסים את חזה העוף מראש לנתחים דקים,
אם מבקשים נתחים עבים יותר הוא פורס לשניים בלבד לפי בקשה.
סיבה שניה, יש שאינם מאמינים וסומכים על טריות הנתחים הפרוסים
מראש ומבקשים לפרוס להם "טרי" על המקום.
 

yair_bar

New member
מנהל
מאותה סיבה שאנשים תמיד לוקחים את העיתון השני מהערימה

בכל אופן אתה רוצה את הכי טרי שאפשר אז אתה רוצה שיפרסו לך במקום כי אתה לא יודע כמה זמן שכב פרוס במקרר.

אתה גם מקבל תחושת שליטה כי אתה מכוון אותו איזה נתח בדיוק לבחור
 
מחיר


באופן מפתיע, המחיר לק"ג בשר עוף הוא הנמוך ביותר לעוף שלם, ועולה, מלבד בכנפיים (שיורד).
מה שהלקוחות עושות, זה מבקשות חזה עוף שלם, נניח במחיר 30 ש"ח לק"ג, ומבקשות ללא תמורה על הקצב לפרק אותו לפילה שאחרת היה עולה אולי 40 ש"ח לק"ג.
אנ מבקש כך (וכל מי שקונה יחד עמי) לגבי כרעיים:
להפריד את השוק
לנקות (יש שם איזה 20% פסולת כמו עור, שומן, ישבן וכו'...)
לקצוץ את העצם מקצה השוק.
זה בד"כ יוצא כ-20 ש"ח לק"ג אצל יוחננוף, בקניה של 3 ק"ג. (60 ש"ח סה"כ).
בנפרד זה יצא למשקל הזה של 3 ק"ג, בין 80-100 ש"ח.
יתרון נוסף, אני בוחר את הנתכים, הקצב מפרק את הנתח ומנקה אותו לפני. אם משהו לא נראה לי אני יכול לבקש להסיר גם.
 
למעלה